- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
antikomcsi #29649 üzenetére
Valóban szépen meg van csinálva a felhasználói felület. Mindazonáltal LE-vel is egyszerűen beállítható, hogy a box bekapcsolásakor induljon el a TVvétel az utoljára nézett csatornával. Ezzel csak annyi a gond, hogy akkor a box mindig a saját távirányítójával kell bekapcsolni, mert ez HDMI-CEC-en nem megy sajnos ezekkel a dobozokkal.
Én inkább úgy használom, hogy a box mindig be van kapcsolva. Amikor a TV-t kikapcsolom, a TV csatorna vétele leáll automatikusan, de a TV bekapcsolásakor egy plusz gombnyomás kell, hogy újra elinduljon. Viszont így csak a TV távirányítót kell használni. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
antikomcsi #29649 üzenetére
Ebben az Amiko boxban ugyanaz a szoftver és hw is, mint a többi S905 boxban.
-
Celtis
veterán
válasz
antikomcsi #29615 üzenetére
Ez is csak egy androidos S905 box. Nem hinném, hogy lényegesen más elnne a kezelése, mint itt bármelyiknek.
Az 1GB RAM andoridhoz elég kevésnek tűnik. Én is csak azt tudom javasolni, hogy Libreelc irányba menj el. Sokkal inkább set-top-box jellegű lesz az élmény, az oprendszer el van rejtve a felhasználó elől.
Ha a TV tud HDMI-CEC-et, akkor a box távirányítójára nem is lesz szükség. Én is így használom műholdas vételre. A Tvheadend beállítása sem akkora kunszt. -
kacsa7
őstag
válasz
antikomcsi #29615 üzenetére
Androidon az 1gb nem túl acélos, ezt már többen is leírtuk. LE-re jó, Androidra kevésbé. Nekem a 2gb-os Mecool 703mb-ot fogyaszt ha feláll a rendszer, és még semmi sincs elindítva...
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
antikomcsi #29605 üzenetére
Részben megértem a fenntartásaid. Ha LibreELEC-el használod a rendszert, akkor indításkor egyből a Kodi jön be, akár a TV csatornákat is tudja indítani alapból. A Kodi felülete nincs túlbonyolítva, távirányítóval egyszerűen kezelhető, a felhasználói felület nem komplikáltabb mint egy UPC médiaboxé. Nálam a család hamar beletanult, de ahhoz kellett az is, hogy előtte megfelelően be legyen minden konfigurálva. Azzal el lehet tölteni némi időt, mire minden működik (kép/hang/távirányító beállítások, hálózat, megosztások, stb.), főleg ha még nem csináltad előtte. De ez elmondható minden hálózati médialejátszóra manapság.
A DVB-C részt érzem problémásnak ebben a projektben, ahogy írtam korábban is. Illetve a tuner beüzemelése se 5 perc, a tvheadend konfigurálásával is egész jól telik az idő. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
antikomcsi #29513 üzenetére
Általában a DVB-T tunerekkel lehet fogni a kábeles adásokat is. Keress rá a DVB-C-re a topikban, mert nem populáris téma, nem mindegy milyen szolgáltató jelét akarod vele fogni, stb.
Vezetékes hálózaton minden megosztást villámgyorsan olvasnak a boxok. Tedd fel PC-re a Kodit, ismerkedésnek nem rossz. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
antikomcsi #29513 üzenetére
Szerezz be egy jó boxot a tunert meg old meg egy külső usb-ssel.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
antikomcsi #29511 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Garis Komplett PC eladó!/4060Ti/5600G/16GB/500GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Dell EqualLogic PS4210E (SAN) szerver, 12x SAS 6TB tároló, két PSU, két vezérlő kártya, RAID, iSCSI
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged