- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #43417 üzenetére
"A Zen 4 is többet fog kérni az előzetes infók alapján."
Azért várjuk ki azt is, mit fog ez jelenteni a gyakorlatban.Azt nem tudom, ezt a fajta CPU-t mennyire lehet majd takarékosra beállítani, de már a Zen2 is extrém takarékos tud lenni, ha nem BOOST-ol, megmértem a 3600-asomon: [link] és a teljesítmény így is teljesen rendben van.
De persze a régi Coffee/Comet CPU-k esetén is be lehetett azért állítani megfelelő limitekkel egy egész jó perf/watt arányt, de nyilván nem hoztak úgy sem Zen2-es perf/watt-ot.#43418 Devid_81: Van egy sejtésem, hogy így 16 maggal kb. annyi watt lesz TURBO alatt, amit meg bírsz hűteni vagy amit megenged a beállított power limit.
#43419 koko52 : Nekem a fényképezőgépek megapixel háborúja jut erről eszembe... Mindegy milyen áron, de lehessen rá nagyobb számot írni.
A VGA-k terén egyébként én pont látok fejlődést, a zöldek RTX-eit is jól be lehet állítani, mennyire szedjék a lábukat az étvágyuk kárára (curve editor + power limit), illetve AMD oldalon is kifejezetten energiahatékony fejlesztés lett az RDNA2, főleg a sima 6800-as, de a 6700XT-ből is lehetne jóval takarékosabb verziót paraméterezni. Lásd pl. Cyberpunk perf/watt lista [link] . A mai kártyák szépen fejlődtek, és a listáról hiányzik pl. a korábbi RX590, ami elég sokat kért mai szemmel nem túl nagy tempóért, a 6800-as tesztjükben még az is ott volt, főleg 1440P azért eléggé látszik a fejlődés: [link] .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Projektor topic
- MIUI / HyperOS topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- EAFC 25
- Óra topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged