- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- hcl: MS Office365 Linuxon
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
sakal83 #30850 üzenetére
Semmi, de ezt Te is tudod. Elmondták, hogy
- a polaris és a vega nem veri agyon a konkurens pascal termékeket
- (vélhetően) a bányászat teremtette kereslet miatt másfélszer drágábban kaphatók a polarisok, mint kéne.Én tavaly 66e Ft-ért vettem RX 470-et. Ma ugyenezek a termékek 80-100 között mennek.
(Ráadásul úgy tűnik a megjelenő nvidia bányász kártyák alapján, mintha már nem csak a boltokban nem lehetne polarist kapni, hanem mintha a gyártók se jutnának hozzá.)A kérdés: miért nem gyártanak többet, jogos. Erre néhány magyarázat lehet:
- nincs kapacitás. Mert a kapacitást elviszi a summit ridge lapka gyártása (ryzen, epyc), vagy esetleg a vega (vega 11)
- azért nem gyártanak többet (polarist), mert már életciklusa végén van, nem akarják ezzel megtölteni a piacot
- azért nem gyártanak többet (polarist) a tervezettnél, mert a bányászok vásárolják fel, akik aztán visszaöntik a piacra használtan, vagy gariztatni.
- azért nem gyártanak többet (vega-t), mert az összeszerelési kapacitás végesAz biztos, hogy valami valahol limites és látszólag az AMD-t ez nem zavarja, vagy nem tud ellene tenni.
Nincs semmilyen előny, amit ebben a szituációban fel lehetne hozni az AMD mellett, ha valaki GPU-t akar vásárolni. Amennyivel drágább (mint kéne) a FineWine nem kárpótolja.
-
X Factor
addikt
válasz
sakal83 #30850 üzenetére
Freesync.
Aki gyorsan reagált vehetett 131k-ért, én is annyiért vettem, annyiért jó deal.
Már máshol is Írtam, de szerintem itt sokan ezen a véleményen vannak. Nem is a kártyával vana baj, hanem a körÍtéssel.
Például, hogy nem igazán kapni, mondjuk itthon, ha igen akkor meg túlárazva. Elég kevés ideig lehetett a külföldi shopokban a lecsupaszÍtott példányokhoz hozzájutni reális áron (vega56 389gbp, vega 64 469gbp). Nem végleges a driver. AIB kártyák késése. Aftermarket coolerek hiánya.
Illetve a megfelelő teljesÍtményehez a vega56-ra 64-es bios kell és rendesen UV-zni.
Ez meg már együtt annyi mókolás, amit azok lehet, hogy csÍpnek, akik szeretik az otthoni konfigot bütykölni, de az átlag user-nek ez csak külön szenvedés és out of box simán bukja a teljesÍtmény 25%-át, cserébe még forró és hangos is a kártya...
-
Raymond
titán
válasz
sakal83 #30850 üzenetére
"A hiányról meg ne beszéljünk, mert nagy ívben nem érdekel."
Sot, nincs is hiany. Per pillanat is van 3 brand a Vega 56-bol, 5 brand a Vega 64-bol plusz ket vizes valtozat raktaron a Mindfactory-nal: [link] A megjelenes ota van raktaron kartya, soha nem volt olyan nap hogy legalabb 3-4 kulonbozo brand ne lett volna raktaron naluk. Csak nemigen viszik a V56-ot 500EUR-ert vagy a V64-et 600-650EUR-ert. Nem csoda mikor 20 kulonbozo custom GF1080 kaphato 500 es 600 EUR kozott: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged