Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz sakal83 #30850 üzenetére

Semmi, de ezt Te is tudod. Elmondták, hogy
    - a polaris és a vega nem veri agyon a konkurens pascal termékeket
    - (vélhetően) a bányászat teremtette kereslet miatt másfélszer drágábban kaphatók a polarisok, mint kéne.

Én tavaly 66e Ft-ért vettem RX 470-et. Ma ugyenezek a termékek 80-100 között mennek.
    (Ráadásul úgy tűnik a megjelenő nvidia bányász kártyák alapján, mintha már nem csak a boltokban nem lehetne polarist kapni, hanem mintha a gyártók se jutnának hozzá.)

A kérdés: miért nem gyártanak többet, jogos. Erre néhány magyarázat lehet:
    - nincs kapacitás. Mert a kapacitást elviszi a summit ridge lapka gyártása (ryzen, epyc), vagy esetleg a vega (vega 11)
    - azért nem gyártanak többet (polarist), mert már életciklusa végén van, nem akarják ezzel megtölteni a piacot
    - azért nem gyártanak többet (polarist) a tervezettnél, mert a bányászok vásárolják fel, akik aztán visszaöntik a piacra használtan, vagy gariztatni.
    - azért nem gyártanak többet (vega-t), mert az összeszerelési kapacitás véges

Az biztos, hogy valami valahol limites és látszólag az AMD-t ez nem zavarja, vagy nem tud ellene tenni.

Nincs semmilyen előny, amit ebben a szituációban fel lehetne hozni az AMD mellett, ha valaki GPU-t akar vásárolni. Amennyivel drágább (mint kéne) a FineWine nem kárpótolja.

• X Factor

addikt

Freesync.

Aki gyorsan reagált vehetett 131k-ért, én is annyiért vettem, annyiért jó deal.

Már máshol is Írtam, de szerintem itt sokan ezen a véleményen vannak. Nem is a kártyával vana baj, hanem a körÍtéssel.

Például, hogy nem igazán kapni, mondjuk itthon, ha igen akkor meg túlárazva. Elég kevés ideig lehetett a külföldi shopokban a lecsupaszÍtott példányokhoz hozzájutni reális áron (vega56 389gbp, vega 64 469gbp). Nem végleges a driver. AIB kártyák késése. Aftermarket coolerek hiánya.

Illetve a megfelelő teljesÍtményehez a vega56-ra 64-es bios kell és rendesen UV-zni.

Ez meg már együtt annyi mókolás, amit azok lehet, hogy csÍpnek, akik szeretik az otthoni konfigot bütykölni, de az átlag user-nek ez csak külön szenvedés és out of box simán bukja a teljesÍtmény 25%-át, cserébe még forró és hangos is a kártya...

• Raymond

titán

"A hiányról meg ne beszéljünk, mert nagy ívben nem érdekel."

Sot, nincs is hiany. Per pillanat is van 3 brand a Vega 56-bol, 5 brand a Vega 64-bol plusz ket vizes valtozat raktaron a Mindfactory-nal: [link] A megjelenes ota van raktaron kartya, soha nem volt olyan nap hogy legalabb 3-4 kulonbozo brand ne lett volna raktaron naluk. Csak nemigen viszik a V56-ot 500EUR-ert vagy a V64-et 600-650EUR-ert. Nem csoda mikor 20 kulonbozo custom GF1080 kaphato 500 es 600 EUR kozott: [link]

Új hozzászólás Aktív témák