Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz lezso6 #24212 üzenetére

A +30% fogyasztás... akkor lett volna szép, ha beigazolódik, hogy most +30-40%-os teljesítménynövekményt is hoz DX12-ben. Ebből szinte semmi nem valósult meg. Egyébként ha +30% fogyasztással tudja ugyan azt, akkor hogyan nevezhetnénk ekvivalensnek? Nem, nem tudta ugyan azt egy 290/290X és egy 970/980 annak idején. Hadd ne nekem kelljen elemeznem a piaci helyzetet. A grafikon a Maxwellnél csúszott ki, de durván - és pont ezért.A userek döntöttek, és nem az akkori GCN mellett, hanem amellett, hogy hűvös, csendes kártyát akarnak. Itt mérte fel rosszul az AMD a helyzetet. (Azelőtt 35-40% körül fluktuált... ez még egy normális share volt, tehát a GCN önmagában valóban nem felelős ezért a helyzetért... )

Én arra számítottam 2015-ben, hogy hamarosan vége a Maxwelleknek, és felszabadul a GCN erőtartalék majd, annyi DX12 játék lesz hamarosan - kiegyenlítve a GPU erőtartalékokat. (Nyilván AMD is erre számított)

Egyébként megjegyzem, a mai napig nem jött (lehet csak én nem láttam) olyan áll leejtős technológiai bravúr... tényleg akármilyen techdemó (mint anno egy Crysis 1 volt), vagy játék, vagy jelenet vagy fénykép ami nyíltan megfekteti a Maxwellt/ Pascalt, GCN-en szárnyal (egyGPU-s rendszereken)... mellette instant álleejtős annyi egység, robbanás, fotorealisztikus növényzet, fizika stb van benne .

Miért nincsenek ilyenek? Hogy várható el, hogy rendesen terjedjenek a játékok, hogyha csak a végeláthatatlan cikkek sorozatát olvashattuk, hogy miért lesz ilyen brutálisan jó nekünk a DX12 - mutatványt meg semmit? A semmiről beszélünk már lassan 3 éve...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés