Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
üzenetére
xD az nem sok freki, de lesz egy up to date

3Dm11 nel nem kell semmit megvenni, csak letoltod, frissiti magat, aztan benchmark only (HD felbontason)
aztan ha kesz dobja a valid linket, amire rarakod a teszt alatt futo gpu-z-t, printscreen es upload ph!
GTA V van meg csak nekem a felsoroltak kozul...
-
#Morcosmedve
veterán
Nem akarom se Yllgrim-et, se a VGA-t védeni, teszteljen le valaki.

De egyelőre én is úgy emléxem, hogy 4-4,2GHz-es i5k haswell nagyobb órajelen már nem adott hozzá a P score on kívül, viszont én ki nem keresem, hogy melyik topicban lett letesztelve.

Szerk.:
(#10593) Szaby59: úgy látom neked van 970-ed, az említett órajelen teszteld már le kérlek 3DMark11-ben (nem, nem ezzel játszunk, én sem, de máshogy nem tudod összehasonlítani, mert egy játék pl. eléggé driver/OS függő is lehet, míg ez a program nem).GTA V-ben le tudom a beépített bench-el tesztelni neked, ha megmondod milyen beállításon legyen.

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Rosszat raktam be, mert 80%-on volt egyszer a venti, hogy meghallgassam milyen is az MSI, mert állítólag hasonló a hangja magasabb fordulaton is...hááát azért azt nem mondanám, hogy hasonló, de nincs akkora ütés a fülemben, mint a giga hűtésén.
daveoff és Szabi: Nem véletlenül írtam G score-t, ott nem nagyon számít, az i5 amúgy is 4,6-on ment, ez meg 4,4-en, de 3,8-on is ennyit hoz. De elfogadom a kritikát. Egyébként lehet gyorsult, de driver-ek miatt 100% hogy kisebb OC-t mennek a határos tuning VGA-k.
Futtasson le valaki 970-el egy 3DMark11-et, 1490/7800-on. Win10-en és linkelje be, GPU-Z ablakkal

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Tehát:
970 G1
980 G1
MSI 390
Ez alapján úgy gondolom jó választás volt a 390. Mind a 3 VGA-ról azt a benchet linkeltem, amely OC beállítások játékok alatt is stabilan mentek.
P score nem mérvadó G score-t nézzétek.Egy előnye van a Maxwellnek, hogy nem olyan meleg. Szobahővel korrigálva 5 fok körüli a különbség, hangban, pedig 1-2 dBa. Két G1 hűtése ugyan olyan hangú.
Szerk.: Majdnem elfelejtettem, hogy az a 970 a fórumon a TOP 2 VGA-ban benne volt, 81 ASIC Q-val és alapfeszen tudta a fenti eredményt...
Ez azért nem általános, a 980 az egy átlag darab volt és a 390 is, mind a két VGA 72% ASIC Q. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
üzenetére
Igen, csak nem fogod lehűteni léggel
980-nál meg kell fizetni a 4GB-ot,meg azt a pár %-os +FPS-t.
Minimumban ez nagyon kevés. OC-nál is 50MHz+ ad talán 1-2 min FPS-t 970/980-on, azaz jobb VGA-kon 5-6-ot tudsz hozni.Volt mindegyik, szóval... abszolút csak a 3,5GB-os mókolás miatt érdemes 980-at venni, mert elvérzik, bár jobb ez oké, de nem annyival, ahogyan te is irod. Plusz nV-nél 45-50k a felár.
(#10583) Yllgrim: abszolút nem éri meg a 970, ha van 390 raktáron, nem kamu áras. Mint már párszor említettem, sehol nincs a 970. Mindjárt linkelem.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Én is így döntöttem!
Ti, ha csúcs, ha nem, drága és bizonytalan a jövőt állósága, illetve úgy is váltani kellene mert jön az újdonság. Fury X-et cseréltem 390-re rendelésnél,mert hiába bújtam a netet, ref 980-nál nem sokkal volt jobb jobb...Fury meg pláne kaka.
X és a Ti egy árban volt, bármelyik jöhetett volna, a kompakt miatt tetszett az X, de a teljesítménye

(FHD-ról beszélek, de WQHD-ra is az. Amúgy meg alap esetben 4k-ra fogok váltani, mert még mindig nem tudják bepozicionálni a WQHD-s monitorokat értelmes árra)390X meg nem éri meg a 20-30k felárat, mert kis OC-val ott vagyok, így lett 390. Ez árban is és teljesítményben is jó. 970-en agyaltam picit, de volt is, meg gyengébb jóval.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
cl.aci
üzenetére
Vagy a 970 vs. 390. Itt már alapon jobb voltam a 970 G1 OC órajelén (ami 81% Asic os volt 1530/8000-en, alap órajelen)
(#10517) Szaby59: 390-en +100 a GPU nálam is, csak mások a %-os gyorsulási arányok! Egyébként nV-né jelemző, hogy driver verziók növekedésével rendre vissza kell venni az OC-t.
A jelenlegi TDR issue-k elvileg az utolsó WHQL-el megszünt, de egyébkén nálam se jött elő, pedig közel 1/4 évig nem sikerült megoldaniuk.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Azt hittem erősebb a Skylake.

AMD jó gyenge,
-
#Morcosmedve
veterán
Bocsi a dupláért, de külön akarom kezelni.
Fury X-hez van minimum FPS-t is tartalmazó review?
Újabb driverek-el teszt Win10 alól? De legalább Win8.1, illetve FHD-4k közti?GTA V-ben tényleg ilyen gázos, hogy 10 FPS-el elmarad? az kb. a 980 szintje

-
#Morcosmedve
veterán
Koszi, neked is Malibutomi, mar nem tudom hol irtad a driver rev. listat, de nem gyakori az uj, ez teny.
Itt a videoban egyszer egyik maskor a masik driver jobb, akarhogy is nezem.
A forumos hsz t nem tudom hova tenni. Majd hetvegen lesz 15.8 teszt nalam, ha minden jol megy. -
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
- Mind a kettőtöknek van igaza, de mondjuk, ha GTA V - stb. vel akarok játszani, akkor nekem kevés, hogy DX12-es teljesítmény jó.
- Eleve eddig az a tény, hogy egy db pre alpha játékba jól megy nem valami nagy eredmény, kell 6-8 játék, hogy legalább DX12-ben el lehessen mondani, hogy jó. De továbbra is szükséges feltétel, hogy DX12-ön játszál vele, illetve, a next gen kérdés nyitott.
- Én is Fury-t akartam próbálni, de 210k egy Ti G1, nem ref, nem bazári, így elég nehéz eltántorítani, marad a várakozás.
- Marketinges részben h1mpinek teljesen igaza van. -
#Morcosmedve
veterán
AMD lap?
- tudom, hogy i7nem akarok veszjos lenni, de alaplap necces. Bios t downgradelj egyet, hatha, illetve mas gepben ra kellene nezni, de 3/3 (merevlemez) nem lehet rossz egyszerre. Illetve ne csak az inteles satakon nezd meg, hanem az ASmediakon is, vagy mik a tarcsi sata portok. Gondolom tap/kabelek rendbe vannak
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
üzenetére
Jó hogy nincs ref, az a 290/X-nél is gyász volt... ez meg a 3 ventis Strix übervalamivel is 46dBA-n tudja úgy, ahogy lehűteni a Fury-t... Ref 980 halkabb, vicc, egy OC verzió meg 37-38 dBA, a nem lineáris decibel skálán közel 10-el hangosabb, ami elég durva. Sőt, szomorú...
Nem 100€-val drágább?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Megmondom miért nem veri oda a 980-at:
1. Ref 980 vs Custom Fury (igaz huzni kétséges), nézzük meg egy G1-el, ne adj Isten nV OC-val...
2. Minimum FPS-ek párszor, ha jobbak, egyébként ott veri a ref 980. Nem hiába eszik a Fury 100W+ és így AVG-ben tudja hozni a 980-at, ami 9-10hónapos.
3. nV WHQL pedig szintén régi, a legújabb hotfixel kelett volna nézni.Szerk.:
- daveoff: +1
- látom megint Televan

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
schwartz
üzenetére
Van benne igazság, de bőven talál legyőzőre, új játékoknál, pedig esélye nincs, amíg egy-két hó le nem telok a CF miatt, már, ha lesz profil.
(#7188) HSM:

(#7198) -Solt-: mondjuk nem a "kőkorra" gondoltam, hanem június közepére

A TX, majd Ti ár fanyalgóknak, fuck logic-ot tudom javasolni, mivel nyilván a Furi iksz-nek kellett valami vetélytárs a "comsumer" piacra. Ezért hamarabb adták, illetve sokadik ismétlőként, a Titan-t lehet tudni, hogy mi követi.
(#7205) rumkola: én nagyon jót kacagtam ezen az egészen, de valahol sajnálom ezeket az embereket.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Ezután is besírtok:
-
#Morcosmedve
veterán
Cink :/ Guru3D Furi iksz Review sajnos nem lep meg, bár léggel pláne kacat lesz vs. 980 Ti...megint a majd jön driver, adjátok már fel, ez komolytalan.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Köszi, igen, erre írtam, hogy van kint review.
-
#Morcosmedve
veterán
Most mi van? Nincs furi iksz bench? Amiket neten láttam kis review-kat, ott a ref 980 Ti alatt van...

-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Most mondjam azt, hogy a Mac Pro alias "Kuka" már ezt tudja egy éve és milyen meglepő, hogy AMD GPU(k) vannak abban is és Intel CPU. Tehát nem új ötlet, semmivel sem lesz kompaktabb.
Nem is tudom, akkor ki a sz**rágó.

Ráadásul az egyébként is nullához tartó részesedésével nem kéne ilyesmiket megengdnie egy vállalatnak se.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Arra elég is.

-
#Morcosmedve
veterán
De csak óvatosan a túlhajtással!

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
De jó sorok!

Viszont ez hasonló lehet mint az NFL meccsek előtti gyülekezés a parkolóban. Van akinek egy jó kis kiruccanás, feeling, időtöltés, stb...
Viszont, VGA-ért sose állnék sorba, ráadásul most (is) inkább kivárni érdemes, konkurencia, játékok, azaz szeptemberig uborkaszezon/beállnak az árak...
Szvsz iPhone-ért is brahiból, de sokan azért állnak sorba, mert utána hetekig-hónapokig nem fognak kapni (a nyomik meg nyomik mindenhol).
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszi, közben a megfelelő(bb) helyen is rákérdeztem!

-
#Morcosmedve
veterán
Melyik a jobb és miért?
Sapphire AMD Radeon TRI-X R9 290X 4GB GDDR5
vs.
Asus AMD Radeon MATRIX-R9 290X-P-4GD5
Köszi!
Az a választ nem ér, hogy egyik se!

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Nem néztem meg annyira a tesztjeit, csak ami ide kikerült, mert nem igazán érdekel.

TTomax: 30k volt a különbség 970G1->980G1-re váltáskor, próbaképp volt, 780Classy-ból 1-1-be váltottam 980-ra...ha nem nézem közben a 970-et, csak azt hittem elég lesz, de nem, aztán jött a 3,5Gb még jo hogy nem mikor nekem is volt.
itt 200k lenne, azer az nem egy kutya.
-
#Morcosmedve
veterán
Akkor nálam meghazudtolta a fizikát, nem tehetek róla, szerintem nem volt hangja, de ne kelljen már priviben kérjek 3-4 felhasználótól véleményt, mert értelme nem lenne, TPU azt kész. Egyik VGA-m se volt ugyan olyan hangos, náluk pedig igen, nah kérem a magyarázatot, hogy miért?
Tegyük fel, hogy nem vagy AMD fan, de ha nVidiáról van szó bepörögsz, mint alulfeszelés nélkül a radeon, miért? Valszeg tényleg utálod és nem próbáltad (leszámítva amit parszaz hsz-el fentebb irtal, es szinten nalad voltak csak gondok, azt hiszem a 260, 280-al?!)!?
-
#Morcosmedve
veterán
Megint a grafikon.. nem értem, miert nem veszel egy Mac-et es akkor boldog lennel, ott nem szamit mi van benne, de le van irva, nincs hangja es mindig belerakjak ami uj, szoftvere is jo, stb. ez teged pont lefed...
szerk.: mind a ketto jo, ez nem erv, de nem is tudhattad, illetve ezek a tesztek oriasi nagy hasonlosagot mondanak mindig. rendszerint 5-6 custom vga -t ugyan olyan hangosnak mernek, ami kb. lehetetlen.
egy mokuskerek kizart h halkabb legyen, de megis az, az volt. -
#Morcosmedve
veterán
Badarság, megint egyszer nem fogtál 680-at... nekem volt Ref eVGA SC OC-zva és a 980 G1, under load és idle is hangosabb...pedig nem kéne. Az a 680 iszonyat jó kártya volt, akinek eladtam is mondta, hogy soha nem hallott még ilyen halk kártyát, azt hitte nincs a gépben, miközben oldalakat írt nekem, hogy esküdjek meg, hogy nem fog hajat szárítani. Na story over.
Titan X azért WQHD+ hozott sokat, de ennyit akkor se ér sajnos, 980 SLI - igen gond lehet a profil, de most is kaptak az nV-k sokat...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- Battlefield 6
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy ruhás topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Python III OC
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- Eladó Gigabyte RTX 4060 GAMING OC 8GB, garanciát vállalok, olcsó vga beszámítással
- 27% - ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

980-nál meg kell fizetni a 4GB-ot,meg azt a pár %-os +FPS-t.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)