Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Samsung is reportedly teaming up with ARM and AMD to beat Qualcomm]
Jön az AMD mobil GPU. -
válasz
gejala
üzenetére
3080 karin 7.5 GB tal elkaristol max grafon 4 K ban szóval szerintem semennyire nem lett igaz.
TPu nál meg mostanában nem igazán jók a mérések valami mindig félre megy. A 3080 a 2080 Ti alatt ? ne már
szerintem érdemes megvárni egy Tom's vagy CB tesztet az az igazi a kiskártyákkal is. -
válasz
szmörlock007
üzenetére
Néztem de az sajnos exkluzív. Amúgy tényleg jól néz ki

-
válasz
Kolbi_30
üzenetére
csak egy 600 K-s VGA képes hozni egy RX 2060 / 2070 szintet?

Ráadásul elég döbbenetes, hogy az új PS5-Xbox játékok 27 ezer forinttól indulnak és néhol előrendelve akcíózva 24 ezer.
Már eleve hülyeség lett- és ez valahol a cikkírók hibája- hogy állandóan a PC hez van mérve egy konzol és persze minden konzol megjelenéskor el van temetve a PC a konzolok technikai újításai miatt, aztán jön a nagy rádöbbenés.
Nem kellene ezt erőltetni semelyik IT oldalnak.
A konzolok nagyon jó cuccok de Pc re 2 évente jönnek az új hardverek és ezek mellett egyértelműen elavulnak. Az meg hogy kétévente cseréled a konzolod( PS5 pro) az már a régi eladásával is közel 300 ezer forintos kiadás.
Épp ezért nem kellene erőltetniük ezeket baromi magas játék árakat, mert nem mindegy hogy megveszed X re a WD-t 27 ezerért és csúnyább mint PC-n 18 ezerért. -
válasz
üzenetére
Én azért írtam feljebb, hogy alapból is tartalmaz sajnos ilyen bugokat a játék.
épp pénteken uninstallaltam, visszateszem majd, de tisztán megvannak ezek a villodzasok előttem, pedig minden extra nélkül toltam 1440P - n.Lehet tévedek, de a checerboard az nem felbontás skalazas hnam egy renderelesi algoritmus dinamikus felbontással nyakonöntve.
-
válasz
üzenetére
Tökéletest a natívhoz képest biztos nem fogsz kapni szerintem mostanában.
Ez igazából azoknak jó akiknek kompromisszumot kell kötni a vállalható FPS miatt. Ismerek olyan emberkét itt a fórumon, akinek a 60 FPS már zavaró inkább vállal kompromisszumot, de 100+ FPs re törekszik me olyat is aki a 60 FPS hiánya zavar.
Nehéz dió ez. Ha nézted az új Xbox bemutatóját, [link] még a saját címekben is nagyon erősen képes skálázni az algoritmus, sokszor feltűnően élesen kijön még egy Tv-n is a különbség, csak hogy tartsa a fix FPs-t. és ott választásod sincs, nem úgy mint itt : Opcionális ficsőr szerencsére Cifu azzal tolta végig a Ds-t és meg volt elégedve.Egyénfüggő.
Én amíg lehet nem fogom használni, bár Metroban az RT mellett már megpróbáltam mert a 2070 dadogott , de zavart a tudat hogy DLSS sel játszom.Callisto a te hozzászólásaidra és személyeskedésére nem vagyok kíváncsi és abszolút nem adok, ,a szememben egy sima trollá avanzsáltad le magad már jó ideje úgy is kezelem a hozzászólásaidat és a véleményedet bármiről és bárkiről.
-
válasz
üzenetére
tudsz mondani olyan játékot amiben nincsenek ilyen bugok? mert én nem igazán.
Ki lehet emelni egy egy dolgot hogy a magunk igazát bizonygassuk hogy például a DLSS szar, de mellé érdeme megnézni mit kapsz a kompromisszumért cserébe, mert itt speciel plusz 40 % FPS-t ami egy 2060 kártyánál már nem midnegy. -
Egy érdekes cikk a A DXR ről mint nyílt rendszerről, a Cyberpunk-ban raytracingról és arról hogy támogatta Nv a Vulkan RT. kialakulását. [link]
Azért a poént lelövöm :
"I have seen stories that say that Cyberpunk 2077 ray tracing will only work on NVIDIA GPUs. Why is that?
Brian: Cyberpunk 2077 uses the industry standard DirectX Ray Tracing API. It will work on any DXR-compatible GPU. Nothing related to Cyberpunk 2077 ray tracing is proprietary to NVIDIA." -
Újabb felvonás az Epic / Apple harcban ? [Fortnite set to return to iPhones via Nvidia cloud gaming service]
-
válasz
Laja333
üzenetére
Miért kellene hogy kettő legyen egyszerre? Attól hogy megy a Direct ML is Nv kártyákon nem minden játék kapja meg ezt az opciót, ezt Microsoft pénzeli. Oda jól jön a DLSS.
plusz várd meg a minőségét is a Direct ML nek, nem vagyok benne biztos, hogy különb lesz max pár promó címben. -
-
-
válasz
Laja333
üzenetére
nem kell hogy sokáig húzza, épp elég hogy elfér a Direct ML mellett és választható opció lesz nvidia kártyákon. Amit meg nem Microsoft szponzorál és Direct ML nélkül jön, oda meg majd beledobja a DLSS-t Nv. Ennyi. Senki nem veszít ezzel.
Főleg hogy a pletykák szerint a DLSS 3.0 semmit nem igényel már, csak TAA-t egy játéktól.Ha igaz. -
válasz
Laja333
üzenetére
ezen most mit csodálkozol ? IGEN !
A DLSS egy olyan ficsőr aminél időt kell fordítani a tréningezésre. ha ebbe beleszarik egy stúdió akkor szar lesz a végeredmény ,ha nem akkor meg jó, lásd Control és DS.Szerinted ott is így néz ki a DLSS grafika? hát nem.
Nem kapják alapvetően készre, mint ahogy feljebb olvastad, hanem a neuronháló tréningezésre időt kell szánniuk amit az UBI nem szokott. És ez nem csak ezzel az effekttel van így ,hanem mindennel, ami grafika, nincs két egyforma minőségű munkát végző stúdió akár csak árnyékokat, vagy textúrákat vagy hangokat nézel. -
válasz
üzenetére
Azért hoz konzokon átívelő támogatást mert az ő hardverük van benne, nem azért mert jó fejek. Egyértelműen jó nekik, hogy sok fejlesztést igazából Microsoft és Sony közösen pénzel amit aztán át tudnak hozni PC re , ami jó dolog természetesen, mondom ezt konzol tulajként is.
"Miért erősíteni azzal az NV-t AMD hogy megcsinálja ugyanazt a megoldást mint ő és tálcán átnyújtja neki a konzol kompatibilitást ?"
Úgy tudom Direct ML alapú az amit hoz AMD és így a benne működő felsálázás általánosan támogatható Microsoft ficsőr , simán mennie kellene Nvidián is ha a zöldek úgy gondolják. Erre mondjuk kíváncsi leszek.
-
válasz
gabika1972
üzenetére
Azért kissé átesel a másik oldalra. Ugye ami nvidiánál fejlesztés az szar smafu, átcseszés, amit AMD hoz az mindig megváltás, mint azt már megszokhattuk.
Pedig jó dolog mind a felskálázás mind az RT és jó dolog a 128 MB gyorsítótár is a z AMD kártyákban. Mindkettő oldalon vannak hasznos fejlesztések. Nem mantra ez vagy lebecsülendő dolog , ha az lenne akkor AMD se igyekezne behozni ezeket a ficsőrőket és Nvidia se igyekzett volna a GDDR6 X sávszélére alapozni, amit AMD ügyesen kiküszöbölt a az infintiy cache-vel. Tehát mindkét gyártó látja ugyan azokat a problémákat és próbálja a saját architektúrájában ezt megoldania saját módján. -
-
-
Az árcsökkentés az olyan stratégia amit mindegyik cég megléphet., hosszú távon nem a legjobb,de elképzelhető verzió ez is.
A 3070 Ti nek kb 10-12 % mozgástere van hogy ne másszon rá nagyon a 3080 ra. Kérdés a ram mert arra akkor GDDR6X kell, mert 16 GB-t nem kap az tuti a 10 GB 3080 alatt . -
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mondjuk igen, ez igaz a 3070 nem GDDRX ramal van, leesett közben.
De nem ugyan azon az áron van. Pont meghagyja a helyét a 3070 Ti nek. Érdekes stratégia, kicsit kartell gyanús. Ha megnézed a 6800 ha 499$ lenne akkor lenne a helyén és best buy kártya lehetne. -
válasz
Malibutomi
üzenetére
ugyan azon az áron nem lesz kanyec.
ha alááraz és kapható lesz akkor esetleg. Erre fogja kidobni az Nvidia a 3070 Ti-t gondolom én. AZ ünnepi szezonra jó dolog az500 dollár alatti kártya. ha van... -
válasz
Callisto
üzenetére
akkor fasza a 3080 hoz a 300 watt a 6800 tól 3 . körön 7 nm -n. Az nem kazán
Mint ahogy te is Írhatnád ezt de mindeki tudja miért is nem teszed. ja igen mert pártatlan vagy trololol.A 3090 nem a flagship ,a 3080 az Nvidia szerint . A 3090 like Radeon 7 media creator + GAMING titan class.
-
válasz
üzenetére
Mi gátolná hogy a 3080 Ti gyorsabb legyen mnt a 3090 ?
A 3090 elsősorban tartalom készítésre szánt Titan class gamer kártya.amúgy most nincs kazánozás ? 7 nm 3. kör és 300 W a 320 wattos 3080 ellen ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Plusz Dx 11 tesztekkel demózi , RT ről egy szó sem. 50 dollár árelőny a 3080 hoz ? plusz árazás a 3070 hez.
-
válasz
üzenetére
Nagyjából úgy lehet számolni, hogy egy átlagos szigetelésű szobába 30 W/légm3 kell fűtésre.

tehát ha 350 W egy az egyben fűtési energia lenne akkor kb 10 légm3-re lenne elég. De mivel mi Raytracingot számolunk ezért tippre / és optimistán kb a felvett energia 70 % része hasznosul tehát kb marad 100 W fűtésre @3 légköbméter , tehát egy 3x4x2,5 szobába fűtésre (30 m3) 10 darab 3080 vagy ugyan ennyi Vega 64 kell és hogy 24 órában játsz/ vagy csúcson bányász vele . cserébe nem kell külön fűtőtest, kompenzálja a hőveszteséget.
jelenleg ez 5 millió forint a 3080 esetében és idén télre nem kivitelezhető ez a meló. a megtérülési idő pedig 2-3 emberöltő.

-
nincs rendben abszolút, bár nem zavar. csak nem lesz éppen akkora eltérés , mint mondjuk a vega 64 idejében ahol majd 50 % kal evett többet VEGA mint az 1080 .
Amúgy a 3090 hivatalos TDP még mindíg 350 W nem 480, az az EVGA által kiadott különleges darab lesz,de egyeseknek már ez a REF a mémekben.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
nincs rá szükség
-
válasz
Petykemano
üzenetére
-
na igen de Samsung vevőket akar nyerni, azért vert alá a TSMC árainak, hogy hozzá jöjjenek.
TSMC től volt olyan nyilatkozat állítólag belsős infók szerint, hogy ők azért nem adtak első körben Nv nek kedvezményt mert tudták, hogy nem fog menni ott simán a gyártás, legalább is TPU erre hivatkozik " belső információk " szerint. Ez megjelent már sok sok szakmai portálon, nem hinném, hogy túl sok jót tenne a szakmai hírnevüknek. ráadásul most állítólag TSMC kedvezményt is nyújt Nvidiának. -
Elolvastam már rengeteg oldalt ez ügyben ,de tőled olvastam egyedül ezt a GDDR6 X hiányt. Lehetséges, hogy igazad van, még WCC is azt írja hogy szerintük a feltételezett Samsung 8 nm kihozatal hülyeség. csak azt nem értem, ha így van Samsung miért nem reflektál erre? mert az utóbbi időben a TSMC 7 nm re való áttérést is úgy hozzak fel, hogy ők nem képesek gyártani megfelelően ezért tér vissza Nv a mási céghez. Ha nem így van miért nem védik meg magukat, hisz nekik ez nem túl jó marketing.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
nagyon sok ilyen rojekt lesz még, szinte mindenhonnan ezt hallani, hogy mennyire ráfekszenek erre, biztos jut mindkét cégnek bőven.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Én pont azt gondolom, hogy AMD vagy Intel.
Ha mos lenne amúgy kész ARM rendszere nvidiának valószínűleg az övék lenne.
Vannak tök jó cikkek erről. Úgy gondlom amúgy ha ez a projekt kicsúszik Intel kezéből egy lavinát indít el, és erre vár Nvidia és AMD is.
Ahogy írja Abu jelenleg Nvdiának csak az IBM lenne, de az messze van szükséges teljesítménytől.Intel és Nv kombó esetleg...
3 lehetőséget látok.1,Ha AMD időben kész lesz a Frontierrel, még akkor lehet esélyük arra ,hogy ezta projektet is megoldják, elöbb mint Intel. Ha az USA bevállalja a blamát és leváltja teljesen ebben a beruházásban Intelt. A tervek szerint 500 millió dollárból lehetne meg pluszban ez a váltás, amit szerintem még bevállalnának ha csak ezen múlna.
2, Várnak Intelre és csúszik a projekt, de álítólag örjöngenek már a megrendelők és jönnek a hírek, egyre többen elhagyták Intelt a megbízott mérnökcsapatból,.
Nagy érvágás volt hogy az egyik legfontosabb emberkéjük ebben a projektben és teamben felállt és átment a Micronhoz.3, Van olyan vészforgatókönyv, hogy megkérik Nvidiát tervezze át az A100 -at az Intelhez és biztosítsa a két cég a megfelelő koherens összekötetéshez szükséges hátteret. van az a pénz ...
Eza legmerészebb ötlet,de van olyan vélemény is , hogy ez azért lenne , mert nem akarják hogy ezt a projektet is AMD valósítsa meg , mert nem bíznak bennük teljesen valamint nem szeretnék, hogy egy cég kezében összpontosuljon az összes fontosabb rendszerük.
Addison Snell ezt szeretné, ebben bízna ,de egyre jobban derülnek ki a dolgok, hogy az One APi még sem olyan mint ahogy a kékek előadták...Érdekes játék lesz az biztos de a leglogikusabb az lenne ha várnának még vagy AMD lenne teljesen, aka Frontier. Jelenleg egyre kevésésbé bíznak az Intelben hogy ha sikerül is a Ponte, az valóban hozza azt a teljesítményt amit ígérnek és úgy néz ki addigra AMD és Nv is szintet lép ráadásul.
-
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Azok más kontextusban vannak megemlítve a cikkben, mint gyártók. Mondjuk érdekes, hogy a NYT felhozza hogy már az is problémásnak tűnik az USA-nak hogy Taiwan és Dél korea előrébb tart gyártástechnológiában és nem akarnak csak tőlük függeni.( Kínaeffektus lesz ebből a végén )
két lehetőség van :
Nvidia A100 és AMD MI100 vagy több év csúszás.
Ez pontosan annak a játéknak a kezdete amiért felvásárolta Nvidia az ARM ot és lesz még ilyen bőven. -
Kezdődik:
[Intel Slips, and a High-Profile Supercomputer Is Delayed( Aurora)]na vajon melyik cég viszi el a zsíros falatot?
-
[Nvidia Maxine]
AI videóhívás[Nvidia lays out plan to create new kind of data center chip]
És jön az első Mellanox- ARM -Nvidia gyerek hogy Intelt megszorongassa. -
arról abszlút nem tehetek hogy 3 hozzászólásban kell neked kifejteni mit írt a kollega és mit írtam én.
"Nagy hype utan itt latszik hogy az Ampere a harmadik legkisebb elorelepes az NV torteneteben "
nem az Ampere mint család, hanem a 3090 mint csúcskártya- A 3080 a 2080 hoz és 69 % -t lépett előre a superhez 58 % ot.
mert 2090 volt ?
-
értem de mi a ..nak magyaráztad ezt el nekem most? elolvastad egyáltalán a kommentemet ? azt írtam hogy nem az Ampere családról kellene beszélnie áltaáosíta hanem konkrétan a 3090 ről mert a 3080 ra már nem igazak a fentiek,adott kártyához viszonyítva .1080-2080-3080
ezt írta :
" A nagy hype utan itt latszik hogy az Ampere a harmadik legkisebb elorelepes az NV torteneteben es az egyik legrosszabb perf/watt -ban is."
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Gondolom értelmesebb lenne a 3080 kártyát nézni, és konkrétan a 3090 ről beszélned , nem pedig egybefüggően az Ampereről, mint termécsalád mert a 3080 meg az egyik legjobb előrelépést produkálta még perf / watt terén is.
Vagy arról is beszélhetnénk, hogy a 3 utolsó AMD kárty a 3080 hoz képest 10 % fejlődést mutat teljesítényben.A 3090 pontosan azt képviseli amit a Radeon VII képviselt, elsősorban munkára éri meg ,nem pedig játékra ha ár / értéket nézünk. Úgy gondolom nem véletlenül lett ekkora szakadék a két Ampere között. A 24 GB ramjával és az NV linkkel konkrétan félprofeszionális felhasználásban feleslegessé tette a Quadrokat.
-
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Jól tolod
-
válasz
Petykemano
üzenetére
hát akkor lassan gyertek át az Nvidia találgatósba mi meg átballagunk az AMD -s be .

Én akkor kezdeném.
Nincs semmi baj a driverekkel, user error.

-
válasz
Petykemano
üzenetére
igen jelenleg az Fe a legolcsóbb.de gyakorlatilag ez egy kamu MSRP, mert nem lehet venni elég FE-t állítólag, erről szől a fentebb említett kommentben lévő cik. Aztán mi az igazság majd kiderül.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Most a legolcsóbb lett a legjobb hűtéssel talán nincs 100 $ felár.,de nincs elég készlet belőle. Az AIB kártyák meg nem MSRP áron mennek. Azaz a meghírdetett MSRP ár így, hogy nincs FE elég ,egy marketing érték, a valós árak 720-750 € tól indulnak de a jobb modellek 800 +.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
attól hogy ők megtehetik, megteheti ezt Intel is ha csak Licenszelnek.
De így ARM alapon nem lesz minden nyitott,a szerver és HPC vonal és Nvidia saját fejlesztései i az így kialakított speciális magok és architektúrák vagy akár alaplapok nem lesznek nyitottak. Az hogy lesznek bizonyos dizájnok, amik licenszelhetők az nem jelenti azt hogy mindent ki kell adnia Nvidiának és az így összeálítot gyorsítók biztos nem lesznek nyíitottak se az összeköttetés amit ahhoz fognak használni.
Ez még minimum 3 év szerintem, de inkább több amúgy a véleményem szerint. -
válasz
Petykemano
üzenetére
tegnap a másik cikk alatt már leírtam de ide is beteszem beidézem, hogy szerintem nvidiát a cloud gaming és maga a Mobil piaci bevétel másod-harmad sorban érdekli csak :
"
Hogy őszinte legyek és lehet hogy ez most oltári nagy szamárságnak tűnik, de én azt gondolom Nvidának az ARM mint olyan és a nyílt licenszeik a mobil szegmens stb egy pozitív hozadéka a valódi terveiknek ,mellékvágány csak. nem érdekli annyira , mint sokan gondljuk szerintem. ( persze igen, csak nem elsődlegesen)
A valódi céljuk szerintem egyébként az, amit írsz, csak nem egészen úgy .
Ez is csak egy vélemény ahogy én gondolom:
Egy komplett ökoszisztémát kialakítani szerver és exascale vonalon kizárolagos( és így ahogy írod a másik két versenytárs elött zárt ) rendszerben.
AMD és Intel az X86-64 vonalon építkezik és hülye lenne késöbb beengedni Nv-t pusziért és Nv is hülye lenne tőlük függni, hogy bejuthasson egy egy zsíros exascale/ A.I. projektbe.
Magyarul lesz egy külön rendszere ,amiben olyat tud kínálni, amibe a másik két fél nem tud bejutni, az ARM alapú szerverekbe és porjektekbe amihez Nv kialakít egy rendszert és ez fordítva is igaz , onnentól felejtős lesz az, hogy X86 rendszerekbe ő bejuthasson az AMD / Intel mellé. Ez a mostani nyílt , szabadon licenszelhető rendszerben nem lenne megvalósítható.
Intel mellé még addig igen, míg Intel nem dobja piacra a saját gyorsítóit.
Mit eredményez ez?
Azt hogy egyik cég sem lazíthat mostantól. Nvidának úgy kell fejlesztenie mind a CPU és mind a GPU vonalát hogy az előnyősebb / gyorsabb legyen az AMD és Intel X86 konfigurációinál.
Intel nagyon gyorsan kénytelen lesz olyan GPu-t / gyorsítót fejlszteni ami ütőépes lehet AMD és Nvidia termékeivel, ha nem, akkor gyakorlatilag végük, mert Nvidia nem fog adni nekik gyorsítót a CPU-k mellé és AMD sem.
Magyarul a nagy összeborulás az AMD vel és így az Nvidia kizárása hamarosan visszájára sül el Intelnek, ha nem lép SOS mind GPu, mind CPu fronton, mert a versenytársak elötte járnak már GPU vonalon évekkel és CPu fronton is AMD, de ARM sincs elmaradva.
AMD x86 vonalon kénytelen Intelt szemelött tartani, tehát így az helyett hogy 3 szereplős lenne az x86 piac 2+1 szereplős és elkülönült lesz egy vonal. Szerintem ez egy nagyon okos húzás Nvidiától, mert elszakad a két licensztulajdonsotól, mert bármit lép azt x86 részen kell ellensúlyozni a másik két gyártónak, és ez fordítva is igaz,de neki nincs konkurenciája a saját architektúráján egyelőre és nem fogja beengedni se AMD-t se Intelt bizonyos fejlesztésekbe, vagy biztosít nekik licenszet és cserébe kér X86-64 et.( ezt amúgy kétlem)
Szóval egyszerre kockázatos és szeniális dolog ez, de egy olyan piacot céloznak meg vele(a szerver piac 90 % része még mindíg Intel) ami lassan el kezd felosztódni,2-3 éven belül Intel elveszti a dominanciáját és ez egy akkora pénz, ami onnan lehullik, amekkora simán ellensúlyozza ezt a rizikot, ha bejön.
Ez mellett az ARM mobil fejlesztései lehetnek nyitottak és fent vázolt forgatókönyvet pár bizonyos rendszerre ami saját fejlesztés lesz ,fogja Nv bevezetni azt gondolom."Továbbra is azt gondlom, hogy egy taktikai húzás volt, hogy komplett renszert kínáljanak, ne kelljen függniük a másik két cég x86-64 licenszétől és közben tőlük elzárt rendszert építsen ki, amiben a másik két cég nem tud belenxyúlni és résztvenni benne. Ezt ha nyít forráskódon probálja meg nem tudná végrehajtani.
Intel került így a legnagyobb szarba amúgy, mert most kell az a Xe gyorsító, jobban mint bármikor... -
válasz
Malibutomi
üzenetére
igen én is írtam hogy marketing rizsa,de igaz abban a kontextusba ahogy leírták így mellékes.Meg kell élniük a marketingeseknek is mindkét cégnél.
értem én, csak jó lenne figyelmbe venni hogy jelenleg nincs ennél jobb ilyen sebességben.
Én is egy véleményt írtam hogy már sokadszor olvasom tőled ezt, ennyi. Ettől nem kell meghatódnod hogy engem zavar ,leírhatod még 100x, én meg leírhatom hogy unalmas olvasni 100x
Amúgy majd meglátjuk mit dob rá a konkurencia nekik.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
meg lett neked konkrétan magyarázva már az Nv találgatósban hogy értették. Az nem gond hogy leírod 1x vagy 2x ugye.
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
[link]
amúgy itt a magyarázat ismét, mit jelentett az 1.9. [link]És ez mellett leírom, hogy igazad van, nem történt számottevő előrelépés fogyasztás terén valóban( azért a 3070 még hozhat) de cserébe ár / teljesítményben és teljesítméynben igen ami elég fontos szám az elöbbi melett.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
igen az hogy az Nvidia találgatósba is meg itt is ezt olvasom tőled hogy perf/ watt és fogyasztás. miközben közismert AMD fanként a Furynál, veganal /290 nél ezek mellékesek voltak .a 95 fokos GPU nem számított és hasonló apróságok,csupán visszaolvasva a neved alatti kommentekre. Ezt nem értem illetve értem.
Tehát várjuk meg szépen mit tud hozni az AMD majd 7 nm@ 3. körös übertapasztalt gyártásból aztán utána meglátjuk lesz e érdemi fejlődés a konkurenciához nézve, mert a jelenleg piacon lévő kártyájuk a 12 nm-s Nvida kártyákkal vesenyez 7 nm-n és az utóbbi 6-7 évben nem is volt olyan generáció ami jobb lett volna náluk.
Nvidia bevállalta az olcsóbb /roszabb Samsung gyártást, gondolom okkal, ez a következménye. DE az is biztos, hoy Samsungnak ez egy über nagy lehetőség hogy fejlődjön ilyen összetett és nagy GPu-k gyártásában.
Ez majd hoz némi előnyt godolom most AMD nek,de hogy nem fog számítani a különbség abban biztos vagyok. ha hozza a 3080 teljesítményét akkor optimistán 280 wattot jóslok , ha ennyiből csak 10 % kal lasabb akkor már nincs szignifikáns különbség A 3080 320 wattjához szóval kíváncsi leszek mit hoz a navi teljesítményben és fogyasztásban. -
válasz
Malibutomi
üzenetére
nem unod még?

Várjuk meg mit tesz le a gyártód aztán örüljünk, hogy ha 250 wattból hozza a 3080 teljesítményét,mert ezek szerint azt minimum elvárhatod tőlük .. -
válasz
Malibutomi
üzenetére
jah tök szar.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Amúgy honnan van az hogy gyenge a kihozatal? Már csak azért kérdezem, mert TSMC nel is külön gyártás kapott nv speckó csikszellel és folyamatosan segítettek a kiepiteset.Epp most árulja TSMC. Ugyan ez van most Samsungnal. Tegnap jelent meg cikk róluk mekkora lökés és előrelépés volt nekik most az Ampere gyártás. Szerintem csak szokásos kezdeti kihozatal gondok lehetnek, mint minden valtasnal, ami idővel javulni fog, én nem olvastam mást eddig,hogy rossz lenne.
ez a golden sample teória is a mai világban már nem létező dolog. Hamarosan telel esz YT nem hivatalos tesztekkel, ezt tudja Nv is..
De az biztos, hogy a PH nak külön gyártanak kártyát kézi manufaktúrával
-
most sokan ájuldoznak hogy egy csúcs kártya 300 watt fölé megy. Nem rég még középkategóriás kártya is volt olyan ami fölé ment, csak ennyi igazából.
A többivel( is) egyetértek a árazás aggasztóbb,de szerencsére ez egy hobbi, nem kényszerítenek engem hogy megvegyem bármelyiket :
-
jah hát igen vannak benne logikai bukfencek a megvalósításban inkább, nem is a történetben.
Úgy gondolom a szállítmány roncsolódás dolgot felálozták a játékmenet " izgalma " érdekében, szándékosan elkerülve erre ezt az egyszerű megoldást és ugyan ezt gondolom a járművekről is, bár azt hozzá kell tennem, hogy PC-n messze kezelhetőbbek amúgy a mozgások és az egész játék. olyanná tűnik, mintha eleve PC-s egér billentyűzet irányításra lett volna megalkotva a mozgás és az egész majd ezt átültették a kontrollerre.
Egyértelműen megértelek a véleményeddel,eszemben sincs meggyőzni, mert tök érthető és megérthető ez a mit írsz.
Mondom, kb mint egy könyv. Ha valakinek nem tetszik, az nem fogja megváltoztatni a véleményét mert neked tetszik és fordítva is igaz ez.
Itt maga a futárkodás és az utazás jelenti azt amit más játékban az ugrabugra és mászás vagy az hogy harcolsz.
Ebben ez a kihívás, hogy csomagot szállítsd egyre nagyobb kihívásokkal , logikai feladatokkal, és az akadályok leküzdésével egy úthálózat és rendszer kiépítésével. Mint ha az életben dolgoznál azért ,hogy elérj a valamit és így haladsz előre a történetben és egyre jobban működik az egész rendszer amit felépítesz a játékban az utak, pihenők a felszerelésed stb.... Egyszerre frusztráló és élvezetes is nekem, tényleg furcsa és tény hogy nem jöhet át sok embernek. Egyszerűen vagy átjön az egész vagy nem. Engem az atmoszféra ragadott meg mindjárt, majd nem is engedett el. -
A történet szenzációs és motiválja az ember hogy végig csinálja, de csak ha érdekli és megfogja...messze nem félkész hanem hangulatjáték inkább. Vagy bejön vagy nem pont ezért zseniális. Kb egy könyvhöz tudnám hasonlítani.Engem az elejétől fogva behúzott, elkapott az atmoszféra, élveztem a küldetéseket a sztori lassú kibontakozását.
Ez valakinek bejön és átjön valakinek nem,de messze nem félkész termék hanem pont nagyon is egész , réf éreztem ennyire kereknek egy játékot a világgal a karakterekkel és a történettel egyben. csak az érti meg akit elkapott a hangulata.nubreed : +1
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
Igaz,de ennek idő kell ahogy írja Shing. Én azt gondolom. hogy az igazán abszolút agyonverés és stabli háttér az most jött el, ezt próbálta meg elkerülni Intel és erre próbált megoldást találni a saját gyorsítókkal. Ezzel a húzással AMD időt nyer és olyan teljesítménybeli lehetőséget az M gyorsítókkal IF összeköttetésben a saját CPU val hogy esélytelen ez ellen gurítani Intelnek.Ez egy más dimenzió így és megéri a hosszú távú elköteleződést valamint a váltást.
Az AMD mögött, ha szigorúan a technológiát nézzük már most sem Intel van hanem inkább az ARM alapokon lévő Ampere, aminek ráadásul az új verziója már várható, minden szabványt támogatnak ráadásul ( CCIX, NVLINK, CXL st.. )Mondjuk az is kérdéses, hogy teljesen igaz a hír, ennyire radikális lépésekre szánta el magát Intel a heti átszervezés bejelentése után is?Adored TV nél azért voltak már furcsaságok eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- Bittorrent topik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezeték nélküli gamer fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
szerintem érdemes megvárni egy Tom's vagy CB tesztet az az igazi a kiskártyákkal is.

Reméljük lesznek azért ennél jobb eredmények is.
igazi Mogul
Google már nem tudom hányadik projektjét buktatja be. Héten is olvastam valamit róluk, hogy offra tesznek valami projektet.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)