- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE (Exynos 2400e) vas Apple iPad 11 A16 2025 (Apple A16)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
Brekkk #18840 üzenetére
Személy szerint én is előbb szoktam eladni mint hogy behaljon egy hdd, de amikor belefutottam pár hibás darabba (1-6 hónapon belül pusztult, rossz széria volt gyárótól) akkor utána olvastam aztán tartósan (idle értem, nem időnkénti terhelési maxon) nem ajánlott 40C felett.
Nézd meg amúgy AIDA64-ben buffered read-et, nekem 2900 körül mozog mondjuk (Sabrent 1Tb Gen3)
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
Brekkk #18836 üzenetére
Nekem is elég közel / kb fedésben van nvme felső slotban, de mivel zero rpm-et kilőttem (jobban hűti chipsetet is gpu venti) így az ezt is hűti meg pár óra játék alatt sem megy fel abnormális hőmérsékletre. Szerintem nincs mint aggodni, tekintve hogy normál hőmérsékletük jóval magasabb lehet mint egy normal hdd (ami ugye tartósan 40C felett már nem annyira okés
)
-
r3v0Lut10n
senior tag
Szerintetek ezt: https://www.corsair.com/uk/en/Categories/Products/Memory/VENGEANCE-LPX/p/CMK16GX4M2B3200C16
erdemes erre: https://www.corsair.com/uk/en/Categories/Products/Memory/VENGEANCE-LPX/p/CMK16GX4M2B3600C18 ?
Nemi rafizetest megerhet ez, vagy inkabb hagyjam jelen konfig mellett?
3200CL16 > 3600CL18
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
devast #18403 üzenetére
En eddig 3-as LLC-vel probalkoztam, amivel olybar stabil (1.23V biosban, desktop 1.21 max terheles (P95 Small fft) meg 1.200). De mivel fokent jatekra van a gep igy maradok 4100-on mivel erdemi javulas nincs 4200-on sem 4300 meg tavoli alom (bar az se valtoztatna sokat, mivel nem FHD-d jatszok).
-
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
ThePoweR #17521 üzenetére
Azért mert fix voltage 1.35 nagyon nem tesz jót neki. Ha alapon hagyod vagy PBO-val használod - igen úgy adhat neki időnként rövidebb periódusokra akár felette is, de soha nem all core terhelésnél és tartósan.
Amúgy vmi nagyon mellé van lőve neked hogy defaulton 3600-on pihen CB alatt órajel. BIOS frissítés lapon megvolt pl? De én inkább elengedem a témát veled .. nem mindig a rendszer a hibás
Csinálj amit gondolsz a fenti vélemények után
-
r3v0Lut10n
senior tag
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
ThePoweR #17502 üzenetére
Az a hőmérséklet már kissé meredek főleg 3 perc után, de miért is próbálod 1.32V-on léggel? Sztem vegyél vissza feszből amíg stabil, vagy ha ez kell 4200-hoz akkor célozz jóval lejjebb fix overclocknál. Próbáld 4150 vagy 4100-on amíg max 1.27V vagy kevesebb kell stabilitáshoz. Ház, szellőzés?
-
r3v0Lut10n
senior tag
3600-as procit manual overclock mellett milyen CPU LLC ertekre demes allitani az alabbi alaplapban? Tesztelni hogy tenylegesen mi kell neki adott clock speedhez. Amit eddig olvasgattam arany kozeput az LLC 3-as lenne nekem jo tesztelni stabilitast (lapban Auto, es 1-5 allithato).
-
r3v0Lut10n
senior tag
A hazadban levo ventik egy kontrollerre vannak kotve (amit hazon levo gombokkal is vezerelhetsz), de van egy sata csatlakozo (amint a powert kapja) meg egy pwm kimenet amit raboksz egy szimpatikus slot alaplapodon es maris vezerelheted
BQ ventik tobbsege amugy 1000 vagy 1200 rpm-es ...
-
r3v0Lut10n
senior tag
Az a vcore kisse magas orajelhez kepest, bar gondolom ez az alapbeallitas biosbol. De 39,5-es szorzoval sztem kb 1.1V korul is tobb mint eleg stabilhoz. Aztan ahogy maszik fel orajel kell egyre tobb majd (nem linearisan). Nomeg CPU package 84 max sem tul barati, bar gondolom a feszko miatt jott ez ki igy ..
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
Pro!Petya #12713 üzenetére
Rendes hutes az adott, megnezhetem Y-crunchert ha hazaertem, de nem latom ertelmet (akarcsak Prime95-el tesztelesnek - marming homersekleti plafon miatt) mivel gyakorlatban jatekra lesz, nem pedig video encode vagy ilyesmi.
Mondjuk reggel ropke teszt volt 10 perc alatt de majd hazaerek vmelyik este megizzasztom alaposabban
-
r3v0Lut10n
senior tag
Hetvegen megjott az uj rendszer es egy kis tesztelesre volt idom ma reggel.
Lehetseges az hogy Ryzen 5 3600 (nem X) CPU stabil lenne Ryzen Master overclock-kal 1.3V-n all core 4350 Mhz-en?
Cinebench 68C max, AIDA64 stability teszt max 73C.
Mindket teszt alatt figyeltem es minden core (6) 4350 Mhe-en volt fixen.
Idle meg rendesen lemegy sleep-be majd mindegyik core es feszkok is lemennek ahogy illik.Ultra szerencses lennek vagy valamit elneztem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Gumi és felni topik
- Black Myth: Wukong
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Figyelmeztethet a GeForce-ok esetleges leégésére az ASUS GPU Tweak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, karcmentes
- Samsung S21FE 128GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest