Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
kismedve1982
tag
Pont ezen gondolkodtam én is. Ha végzek a procival, az jön.
Azt hiszem akkor kezdődtek a bajok, amikor elkezdtem piszkálni a ramokat a számított adatokkal. Ott valami nem sikerült és csak a bios reset segített. Valamiért nagyon nem akarta bevenni azokat, hiába lett kiszámítva. Utólag nem is bánom, mert ami előtte volt beállítva processzornak, az minden volt csak nem jó :) jövő héten jönnek a cl14-es 3200-es g.skill ramok. Az már samsung b-die, megnéztem a jelenlegi és a következőnek kinézett alaplapba is jó lesz qvl szerint. Asus B550-e gaming, esetleg b550 Aorus master. Csak hát ez a fránya Eur/Huf árfolyam nem tesz jót semminek. Úgyhogy nem sietek, hátha a fizum is majd követi -
kismedve1982
tag
Allcore 4,2-őn van -0,625V jelenleg, de még tesztelem. R15 single core 175. R20 3065.
Így 1,362- 1,381V. majd alakul ez. 4,1GHz is jó lesz, majd holnap állítgatom, hogy a hőfok és a fesz is egészséges tartományban legyen.
Köszönöm mindegyőtöknek a segítséget, és a türelmet. Nagyon érdekes ez a processzor tuningolás, annyira összetett. Ha összejön akkor örömbódottág. -
kismedve1982
tag
Köszi, kipróbálom amit írtál, mindig tanul az ember fia
.
2x8Gb kit. Tolok rá egy bios frissítést is, aztán beállítom így. Beírom kézzel a memória időzítéseket, mert 3000MHz-re beállítva azt is átírta CL15-re és crashelt újraindításkor. Lehet csak megzavarodott, mert eddig jó volt minden, üresjáratban szépen 36-38°C-on ment, játékok közben max 55°C-ot ért el, kártya 99%-on kihajtva, 65°C-on alulfeszelve. -
Emu
őstag
Mindig tanul valamit az ember, úgy látszik a több nem mindig jobb
Azért ment 3333Mhz-en mert ez volt az XMP1 gyári profilja a ramnak, nem akartam manuálisan szöszölni a beállításokkal, de ezek szerint jobban járok vele. Akkor nézzem meg, hogy 3000-3200Mhz közül hol stabil és azt használjam?Bocs azt nem írtam le de allcore 4ghz esetén PBO ki volt kapcsolva.
-
TeeBee73
veterán
Igen, 1800MHz. Stabil. Fentebb húzni nem láttam értelmét, sajnos, utóbbi időben ritkán van bekapcsolva a gép, felszaporodtak a meló melletti egyéb teendők. (Van olyan játék amit még június végén telepítettem fel, de arra, hogy elindítsam, már nem volt alkalmam.)
MOD: Most nézem, az előző kommentben elírtam a címzést, de látom, így is célba ért.
-
hokuszpk
nagyúr
hivatalosan a legmagasabb orajelen asszem az egyoldalas single rank modulok vannak tamogatva, ami a ddr4-2933 -at jelenti.
"Azt olvastam neten hogy a Zen+ infinity fabric 1:2-ben megy a rammal,"
attol fugg, honnan nezzuk. 1:1 -ben megy a rammal, csak ugye azoknal a ddr miatt az effektiv sebesseget adjak meg. ha igy nezem, akkor ja 1:2.
de akarhogyis szamoljuk, a 3466 -ot azert ritkan viszi a zen+.ez az elsogenes Zen hivatalos memoriasebesseg listaja, ehhez kepest a Zen+ 1 lepcsot felfele lepett, tehat a 2667 -bol lett 2933, a 2400 -bol 2666, etc.
-
Whysperer
addikt
-
Talala
senior tag
Cool n Quiet beállítást nem találtam biosban. Esetleg miylen más néven futhat ? De furcsaság, hogy a fent említett beállításokkal cinebench R15 530 helyett közel 600 pontot ad, ám játékban (LOL) OC előtt 120 (ennyire van korlátozva játékban) - 90 fps volt. OC után 8
Nem értem én ezt. ment minden vissza alpra, ram beálíltás meg cpu offset alulfesz -100, aztán megy szépen.
-
hokuszpk
nagyúr
multheten vettem 2x16 -ot, el ne mondd nekik, nehogy sztrajkolni kezdjenek a 3200 -on valo tulhajtas miatt.
az adatlapod szerint 3000 -es Aegis van, az elvileg siman megy xmp -t bepoccentve es a frekit 2933 -ra allitva. Esetleg figyelj ra hogy, nemelyik alaplap elfelejti megemelni a feszt 1.35V -ra, az nem esik neki jol.
-
-
AAAgold
senior tag
-
Dragon3000
nagyúr
Akkor használd hűtés nélkül a gépeidet és örülj annak, aminél a védelem majd nem kapcsol le. Amúgy mi értelme megnézni hűtés nélkül egy gépet? Ha ennyire nem tetszik az amd add el és vegyél intelt, jaj de az is mekkora szemét, mert amihez ad hűtést azzal nem hiszem, hogy sokáig tudná tartani a boost órajelet, a többinél meg hűtőt se kapsz.
-
Dragon3000
nagyúr
Érdekes, nálam csak akkor kapcsolt le gyári hűtéssel, amikor ibt teszt ment neki és a hűtés le volt szabályozva a nekem megfelelő halkságra, de addig nem volt semmi instabilitás, csak egyszerűen, amikor elérte a kritikus hőmérsékletet a védelem lekapcsolta, persze előtte visszavette a frekvenciát boost órajelről 3400MHz-ig. Ha nálad instabil, akkor valami más gond is van a gépeddel. Ha meg ilyen igényeid vannak, akkor ne legyél sóher venni rá egy 6000Ft-os hűtést, de ha oc is kell, akkor min egy 15e-res el kell és nincs gond, na meg a normálisan szellőző ház is feltétel, de ez ugyanígy van intel oldalon is.
Mutass már egy intelt, ami megy hűtés nélkül, főleg, hogy az új intelek jobban fűtenek, mint az amd. -
fanti
addikt
Emlékszel még arra hogy az Intel milyen hűtőt adott a procijaihoz......?
Megküldted LinX-el és 5 perc alatt belenyalt a maglassulási küszöbbe.Az AMD gyári hűtői mérföldekkel jobbak!!!
És hidd el, hogy a felhasználók nagytöbbsége azt is használja.
Ha jól be van lőve a BIOS, akkor teljesen jó a gyári is.
Tuningra persze kevés már, de minden másra elégséges. -
Dragon3000
nagyúr
Vagy prime95 helyett játékkal terheled a géped és nyersz vele 20 fokot, amivel tartja a boost órajelet. Amúgy írtad is, hogy max boost 3,9GHz, ha a körülmények megengedik, ez Intelnél is így van, így nem értem a felháborodásod. Nem csak a CPU hűtő számít, hanem az egész géped hűtése. Azért szemétnek hívni kicsit erős, akkor mit mondanál az Intel gyári hűtőkre? Ott mindig első dolgom volt egy normális hűtés beszerzése és a gyári maradt a dobozban.
-
hokuszpk
nagyúr
"Elég gáz hogy 3.9GHz boost órajellel reklámozzák, közben meg ha tolok egy Prime95-t 86fokot verdesi a proci és leveszi az órajelet 3.6GHz-re. "
mert a 3.9 az egymagos max, a 3.6 meg az all core turbo. A Prime meg terheli az osszes magot.
Ez Intelnel is hasonlo, csak a legtobb lap default "enhanced all core turbo : enabled" vagyhogyhivjak beallitassal jon, ami ezt ugy unblokk felulbiralja. -
fanti
addikt
Itt egy szuper kis árbajnok hüsi, ezzel hűtsd a procidat, ha a házba befér 160mm-es hűtés. És még a memóriáid is lehetnek magasak, el fognak férni alatta!!!
Nálam is ez hűti a 2700-ast.
Ha allcore 4GHz-en megy (1.3875v) LinX-el megküldve, akkor is 91-92 fokig megy maximum ebben a nyári hőségben.
Játékok alatt meg (FarCry5 - New Dawn - FarCry4) 67 fok volt eddig max.Alapon meg....az előző értékekből vonj le 25 fokokat.... és mindezt 6 ezresért!
-
hokuszpk
nagyúr
nemtom, ez az Asust kerulom. Asrockbol mondjuk az atkozott ab350m pro4 -bol raktam ossze 4 gepet, pont akkoriban, amikor a hibas szeria volt, lekopogom egyikkel sem volt eddig gond. Mondjuk egyikben sem piszkaltam meg semmit, tuningra a sajat gepem van, ugyfelnek osszerakom, feltelepitem oszt ha nemtetszik neki, hogy ugy megy a gep, akkor ugyeskedjen sajat szakallara.
-
hokuszpk
nagyúr
fura, hogy a tctl/tdie 84 fokot mutat, a nuvotron alatt a cpu sor meg 64-et, pedig a sima procinal nincs offset.
Vid maxok sem kiugroak, 1.25V core max, cpu+soc power max 85W ; ettol nem kellene 80 fok fole mennie, nekem ehhez a 8 maggal 1.35V es ott mar 150W korul kellett anno.* meg is van. cpu+soc 170W felett... mondjuk ez a kep mar a freezer 33 plus hutovel keszult.
ennek a procinak vagy hibas az ihs forrasztasa, vagy -- mar elnezest -- a huto aljan rajtamaradt a vedomuanyag. esetleg a belso szenzor hibazik.
bios rajtavolt gyarilag, vagy te frissitetted be ? utobbi esetben esetleg egy bios reset ? -
-
Hát őszintén én is úgy tudtam, hogy jó a gyári hűtő (bár nekem a mugen meg volt csak az amd kitem hiányos volt, amit összerakáskor vettem csak észre, előtte meg inteles konfigon volt rajta), ezért rá kellett rakni a gyárit. Szerencsére 2hét alatt meg tudtam oldani, hogy felpattanjon a mugen. Lehet valakinek megfelel a gyári is, én majd hülyét kaptam a felszerelésétől is (mert már beraktam a házba az alaplapot, kiszedni meg nem akartam már úgy meg még a lábamat is használni kellett, hogy a hátlapot odafogjam😀), a hangjáról és a teljesítményéről nem is beszélve. Lehet nem ugyanolyan mind, az enyém biztosan gáz(de lehet csak nekem gáz). A ramnál neked nincs 2opció is mint nálam? Nekem van xmp-ben 3000 cl15 és 3200 cl16 (a 3000 cl15-öt ki se próbáltam, mert ment egyből tuningolva 3400 cl16-on).
-
Nekem ugyan nem indult újra a gépem, viszont a gyári hűtővel nálam is 80 fokos volt, ibt alatt csak 3.4ghz-n ment all core (minden pituszkálás nélkül, csak a ramokat raktam a gyári megadottra xmp-ből). Tuningal 3.7ghz-ra tudtam csak all core lőni, amivel még nem ment 85 fok fölé (a voltokra már nem emlékszem, talán 1.2v-ra raktam). Aztán cseréltem hűtőt mugen 5 rev.b-re, most 4ghz-n megy 1.34v-al 78fok max ibt és prime alatt is. Esetleg még az alaplap béta biosa nem lehet ludas az újra indulások miatt? Illetve lehet a ram se stabil 3000-en. De egy jobbacska hűtőt nem ártana venned akkor se, ha csak alapon használnád (alap használatra egy 5ezres hűtő is fényévekkel jobb mint a gyári fos).
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- OLED monitor topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LED világítás a lakásban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest