Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jNk
    senior tag

Nálam is 15-20W-ot fogyaszt az UPS.
    "idle" ~70W a fogyasztás az okos aljzat szerint, miközben a szünetmentes 11% (~53W) terhelést jelez.
    "munka" (snapraid sync vagy h265 encoding) közben ~85W a fogyasztás az okos aljzat szerint, az UPS-en 14% ( ~68W).

• sb
    veterán

Akkor oké minden. :)
    Win alatt nálam ez volt a konklúzió, hogy szinte mindent felülcsap az OS az sw oldali govenor és más beállításokkal, hiába tudná a hw és aktív is biosban. (Ill. amit a végén írtam, hogy a reszponzív PC-ért nem is lehet mindent lecsavarni, hiába tud hangzatos feature-öket a hw... direkt nem arra van belőve az alap OS/power séma, hogy kihozza az elérhető min fogyasztást. Így ha vki default géphez leül akkor minimális 1-5% terhelésen is sokkal nagyobb fogyasztásokat fog látni mint ha kézzel utánaállít. :()

Ramot nem figyeltem... szerverfüggő számít-e, ill. mennyit. Mivel gpu-t is dolgoztatsz, sőt, dvga is van benne így akár a ram is számíthat ha olyan a feladat, meg amúgy is reflex Ryzeneken az IF/ram tuning. :D ...hirtelen a frekit meg nem néztem, hogy használod. (Nálam pl. home szerverben a dvga is kizárt a hatékonyság miatt - 20W körüli teljes gép idlere számolva +4-5W is sok - és 99%-ban nincs is szükség rá - nem általános, hogy ilyesmikkel dolgoztatnak otthon szervert átlaguserek. :) )

VM-et hogy felhoztad... az érdekes, ott pl. amit írtam nem tudom hogy működik az egész. Nem értek hozzá, de érdekes kérdés, hogy a hypervisor felelős ezért (mert az ő felelőssége a host-ok futtatási környezete logikusan), vagy a host intézi (mert pl. megkaphat direktben is erőforrást hw szinten). Gondolom ott vegyes a felállás és mindkét oldalnak tudnia kell mindent támogatni.

• Gyöször
    senior tag

Most jöttem nézelődni, mert napokban bedugtam egy fogyasztásmérőt a gép elé, és hát sokat eszik...

5700G van.

Milyen az ups-ed?? Látom már meglett az ups fogyasztás mint komoly tényező...
    Nekem most nincs mert gariba küldtem vissza. De az enyém 20-25 Wattot is megeszik!
    Nekem nem megy 1,333 Volt alá sosem.. ennyire én magam vettem le 1,4ről. C state ig jutottam, az ki volt kapcsolva usb szívózás miatt. Most be kapcsoltam, egyenlőre semmi gond az usb vel, de a fesz se megy lejjebb .

Ezt a pbo-t nem tudom micsoda... Illetve igen mert olvasgattam de még nem kristályosodott ki bennem, hogy az asrock b550 pg riptide biossában azt hol is találom...

Új hozzászólás Aktív témák