Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz odorgg #16977 üzenetére

Szerintem nem sokkal. Gondold végig! Egy különálló mondjuk Alpenföhn Wasser olyan 18K, tehát nem egy vészesen drága dolog, ráadásul olcsósodik a kártya, mert nem kell hozzá "feleslegesen" legyártani a referencia hűtőt. Szóval így "OEM" áron, nagy mennyiségben ez igencsak életképes alternatíva szvsz. :K
    Hát igen, a "futottak még" léghűtések komoly gondok elé néznek ezután, az 100%. Egyedül árban lehetnek versenyképesek.

(#16978) ÁdiBá: Az, hogy 100%-on melyik mennyire hangos, az a felhasznált ventilátortól, és annak motorerejétől függ. Most az, hogy kiben, melyik hűtő milyen hatást kelt... Bennem a GTX hűtése azt a hatást kelti, hogy giccses, felvágós, felesleges, pazarló, az AMD-é meg pont úgy néz ki, mint egy hűtő, egyszerű, funkcionális. :C

Ami a kivitelezésüket illeti, tökugyanaz a konstrukció, egy hasonló méretű/kialakítású bordázat egy Vapor-kamrás "alapon:
    GTX Titan (780ti) hűtő: [link]
    290 hűtő: [link]
    Sőt, a képeken jobban megnézve az is látszik, hogy az AMD-sen még nagyobb a hőleadó felület, sűrűbb a lamellázás (ha jól számoltam, 38 a 41-el szemben) és hosszabb maga az alagút is.
    Ami a hangjukat illeti, elvileg ugyanaz a 40dBA, mint a 290X csendes módjának, ami a refihűtőn ~2200rpm: [link][link]
    Halkan megjegyzem azt is, hogy a refi 7970 röhögve működött pontosan belőtt fesszel alulfeszelve 2000rpm alatti fordulatokon teljesen jó hőfokokkal.... Ezt saját tapasztalatból írom, nem volt halk (ahogy a refi 780TI sem nekem az) de hangosnak se mondtam volna.

(#16980) TTomax: Ott akkor valami user error volt. :R Tuning nélkül még az eszetlenül túlfeszelt gyári 1,18V-on se volt förtelmes hangos, 2300-2400rpm volt a max, alulfeszelve 1,05V-on meg ez 2000rpm alá csökkent. ;)

(#16989) deadwing: Ez viszont jogos kritika. :K Én ugyan nem szedtem szét még refhűtést, de a képekről is látszott neten 7970/290 refi hűtésekről, hogy a Vaporkamra GPU-val érintkező felületének megmunkálása hagy maga után bőven kívánnivalót. :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés