Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz
Beretvás
üzenetére
Ez benne van a pakliban, mindegyik nagy tételben eladott műszaki termékkel. Konzolokat takarítok, pasztázok, meg használt PC-ét rakok össze, baráti körben, nem keveset, láttam már csodát, hidd el. Attól még lehet jó az ő kártyája, ezt ellenőrizni kell vásárlás előtt. Tény viszont, hogy 4 db Nitro volt eddig nálam, mentek már keveset, patika volt mindegyik szétbontva és ott más a venti is, valahogy súlyosabb lapátokat érzek.
-
-
F.B.I.
veterán
-
lacus83
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Na akkor még egyszer.
Topikon belül alig van Gaming X 580ból.
Bánya láz idején nem lehetett kapni vagy drágán, Utánna pedig bukták Nv nyomásra Amdnél a Gaming szériát
De próbálj ki egyet 580ból, Utánna beszélgessünk.
A leendő tulajokat pedig ne informáld félre. Nem muszály minden hszre válaszolni. -
lacus83
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Akkor barátom én süket is vagyok meg mentálisan bajos is. 480ban verte az Msi Gaming X a Sapphiret. De pl 580ban is pajtiban vannak. Az álltalad említett bajok kB egyedi eset lehetett, mivel nekem semmi bajom az 580 8Gb Msi Gaming Xel sem. Előtte volt Sapphire Nitro + 480ból és 580 ból is.
De valszeg én vagyok a süket és rövid látó elfogult.
Pl alul fesz nélkül a Sapphire helikopter volt az Msihez képest. Mielőtt bevádolnál 480 ból 3 db is volt nállam.
A jelenlegi Msi 580 Gaming X sem az első a gépben.
Szóval majd igen, rájön milyen jó karit vett.
A baj ott van hogy Gaming Xet már nem gyárthat Amdből az Msi. Pl azt is ki merem jelenteni hogy Msi Gaming X után Sapphiret már nem is vennék.De mondom én mentálisan sérült vagyok így kB engedd is el. De ha meg kérhetlek téves infókat ne írj kezdő radeonosnak. Nem muszály mindenre válaszolni.
-
-
HSM
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Jelenleg is így használom, nálam teljesen tökéletes. Ugye, én nem piszkálom amúgy az Afterburnert, csak a ventilátort szabályozza.

(#34452) Csemy27: Áramfelvételi korlát?

(#34454) Kolbi_30: Nálam pl. már ott elvérzett, hogy nem engedi 18% alá húzni a ventit. Miközben az Afterburnerrel vígan tudom 12%-on pörgetni. Nálam pl. ez a különbség a használhatatlan, és a tökéletes venti vezérlés között.
-
-
-
heavygrip
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Én a 18.12.1. -et használom már vagy 3 hete és semmi gond nincs vele.
Előtte 19.5.2. volt asszem,de ott se volt fagyás, csak a Vcore ugrált és nem megfelelő értékeket produkált.
Nekem viszont 580 van, rage2 alatt 125-135 w-t eszik.Egyébként nekem is rosszul kezelte a zero rpm-et.
-
HSM
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Nem, csak kicsit kevésbé húzod le a csúszkát, mondjuk 10 helyett csak 6-8%-ra..

Igen, jól érted. Ha automatán hagyod a GPU állítja magának, ő a referencia órajelig elég jól tudja, mi kell neki, legalábbis az 580-nál, de gondolom, ezt nem rontották el az 590-nél sem.
Viszont a WattMan nem tudja jól detektálni, így ha ott kézire rakod, akkor felül fogja vezérelni a GPU-t a sületlen rosszul detektált feszeivel.(#34427) F.B.I.: Azért nagyon nem mindegy, milyen táp... Én passzív 460W-os Seasonicról hajtottam OC i5-4690K-t és R9 290-et. Egy kevésbé márkással nem mertem volna megtenni. CPU-nak OC nélkül untig elég 4 pin.
-
HSM
félisten
-
-
HSM
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
"Wattman-ban autón van, AB ben meg nem buheráltam akkor maradhat így nem?"
Elvileg így jó.
Viszont a HWinfó alapján meg nem jó valami.
A feszeknek stimmelniük kellene. Ilyenkor szoktam WattMan "reset"-et nyomni, és újra applikálni az órajel vagy akár fesz beállításokat.
Pl. nálam ilyen az alulfeszelt profilommal:
-
HSM
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Igen.
Csak fontos, hogy automatán legyen a feszültség, pl. Afterburner vagy Trixx egyből "kézi"-re állítják, és fixálják, és akkor kapod a nem túl nyerő 1,15V-ot. 
A kedvenc furmark-os képem is így készült, kikapcsoltam a P4, P5, P6, P7 módot, és alapfeszen ment szépen P3 módban, 1100Mhz-en, 0,87V-on. De ha kézzel %-osan vettem volna le is ugyanez lett volna az eredmény, csak akkor P7-ben.

[link]Afterburner-t nálam azért kapott elsősorban, mert Wattman-ból a minimum 18% ventilátor, márpedig nekem elég 12%-on, 550RPM-en, hidegen is indul úgy, teljesen jó.
Mondjuk a görbét nem bonyolítottam túl: [link]. 
Félreértések elkerülés végett, Afterburner kizárólag a ventit állítja. A többit WattMan-ból és OverdriveNTool-ból állítom. -
HSM
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Hőfok szenzor sajnos nincs, csak pár paramétert mér a VRM-en. Viszont van elég komoly VRM hűtés, még a backplate is rá van csavarozva hővezető padokkal, szóval én nem félteném azt a masszív 6 fázist.

(#34409) Beretvás: Korrekt.
Nálam azért szokott pörögni 1200-1300rpm körül is az afterburneres profilommal, de nem hallom így se. 
-
HSM
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Nem emlékszem rá, hogy az 590 szériánál lett volna rajta külön takarékos BIOS. Itt a tesztben is csak minimális különbségekről ír. [link]
Amúgy nem kell speciális BIOS, ha kímélni akarod. Itt írtam, hogyan lehet kitesztelni az alapfeszét [link], ugyanígy ki tudod tesztelni az 590-nél is, milyen órajelen lesz kedvedre való a teljesítmény/fogyasztás mutató.

Ez a szép az AVFS rendszerben, a GPU magától állítja szépen lefelé a feszültségét (automata feszültség beállításon), ahogy csökkented az órajelét az igényeinek megfelelően. Szóval ha kímélni akarod, csak ennyi a teendő, WattMan-ban a magas órajellépcsőkből picit visszaveszel, a kártya a többit megoldja.(#34395) Beretvás: Haha, igen, kb. ennyi.

-
HSM
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Van benne még két másik áramfelvételi limit, amit nem tudsz csak a BIOS átírásával módosítani. Valamelyik megfogja. Nem "írja ki", hogy megfogta, a sebességen látni egyedül.
(#34175) Kvg: Akkor mostantól játékot se indítsunk, mert a játék is jobban megterheli, mint az üresjárat?

(#34178) NdrewSunix: Nem lehet, hogy a korábbi beállításaid nem stabilak az új driverrel? Próbáltad alap beállításokon? Az 1-2 perc után kidobás ennek szokott a tünete lenni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Beretvás
üzenetére
Nem tudom, ennek kb. 2000-ig szinte semmi hangja nincs, felette kezd el hangja lenni.
Az SA ventijei szinte állnak, a Silent wings 3-ak szintén, szal itt is csönd van.. a felső 230-as ventinek van hangja, de az is csak ~500 rpm körül forog..
Persze, süketszobában biztosan zavarna.. De itt, nem..
Egyszer ha lesz kedvem megcsinálom az alulfeszelést, de az sem most lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Beretvás
üzenetére
Most arról megy a csevej, hogy küldjem vissza a Csehekhez, majd küldik a led nélküli változatot. Persze ráfizetés nélkül, mert az drágább.
De, most leírtam nekik megint, hogy nem az a baj, hogy el kell küldeni, hanem az, hogy én nem ledes változatot rendeltem, de rosszat küldtek, és nem vagyok hajlandó megint ~7000 Ft szállítási költséget fizetni, mert ők elrontották.
-
R3laX
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Nem tudom, mi lehet akkor a baj? Májusban még csak 140FPS-re esett le, most meg már 100-ra is.. Nincs még Freesync 144Hz monitor, tervben már az MG248QR, de még nincs itt az ideje sajnos. 70Hz-en freesync nélkül szanaszét reccsen a motor 140FPS alatt. 100 meg már katasztrófa, de többen panakodtak a hang kimaradásokra recsegésre is, meg a komoly kis FPS csökkenésre a legújabb Death Knight-os pöcs óta.
szerk.: Nekem csak az rémlik, hogy még tavaly ahol utrál leesett 130-ra, ott most lowon megy 130-cal
.
Minden más normálisan hasít. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Beretvás
üzenetére
Aki konzolon szocializálódott annak lehet jó..

Na jó, irónia off. Szóval, Én még a 1080ti-nél próbálgattam ezt, egyszerűen sehogy nem volt jó. Konzolon simán élhető volt a 30 fps, de pc-n egyszerűen sehogy sem..
Majd a New colossus-t akarom megnézni, a OneX-et fűtötte elég rendesen, majd megnézem mit tesz az 580-nal.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
Még nem futtattam a Monster Hunter World -ot nekem sem,eddig a játékok alatt 72-73C° volt a max.Ez kihajtja belőle még a lelket is.

Hogy a te szemednek nem elég a 30fps az egyéni probléma,nekem elég,az én szemszögemből kicsit túl van parázva ez a csak a magas fps a jó dolog.Talán azért mert nem játszom FPS játékokkal. Pl. az sem zavar ha néha - néha a kép megáll egy pillanatra.Nyilván a 15-20fps -es diavetítést én sem szeretem.

-
Televan74
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
RX580 -at csak akkor váltom le.És nem ugrálok mint a töketlen kutya,maradtam volna a MSI RX480 -nál és még pénzem is maradt volna.Csináltam itt a köröket ilyen kártya olyan kártya,aztán mégis visszatértem a Polarishoz.egy RX580 személyében.Pedig csak a MSI RX480 ventilátorát kellett volna leszabályoznom.

-
lacus83
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Indulj el 20mV os lépcsőkkel, aztán hogy hol lesz még stabil az egyéni példány függő.
Lehet ez - 80,-60 mV is,ha már nem stabil ott hibázni fog, akkor vedd vissza vagyis adj neki kakaót.
Nálam pl a Nitro simán elbírt - 60mVot.AB okozhat venti zavart, inkább ez bug a Wattmannal.
Persze lehet venti hiba is, de ha nem búg biztos nem rossz. -
válasz
Beretvás
üzenetére
Lol, némi sértődöttséget vélek felfedezni a hozzászólásodban.
Én a bányászokat nem ocsároltam, bár elég bosszantó ez a szitu, annak ellenére is, hogy jól jártam az eladással.
Ezt a kártyát én 2 évre vettem, hogy ne legyen gond az új játékokkal, de rá kellett jönnöm, hogy nem játszok annyit, hogy 110 ezer forintom álljon a gépben. Az viszont tuti, hogy ha nem tudtam volna többért eladni, mint amennyiért vettem, akkor marad, mert szerintem továbbra is egy kiváló kártyának számít.
És akkor a farokméregetésről, csak hogy még egy kicsit verhesd a fejed a falba.
65-ért vettem az msi 480 8g gaminget. Amennyit játszok kibírok néhány hónapot nélküle, majd ha beállnak az árak veszek valamit ismét 60 körül vagy alatta, ha elég lesz az aktuális játékhoz. -
R3laX
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Én így használom a 60HZ-es monitort. Próbáljátok ki, mennyit tud max, a lényeg a CVT csökkentett képkiosztás, utána sokkal folyamatosabb lesz a kép. Ha beállítasz egy HZ-et, úgyis csak akkor fogja engedni lementeni, ha bírja is a monitor. Nekem így tud a monitor 71HZ-et és már ez is nagyon sokat számít, a lényeg, hogy ha a játék engedi ott is lőjétek be utána 1920x1080@71HZ-re, vagy amennyit bír a monitor. Esetleg, ha a Crimson lementené, de mégsem annyin megy, a monitor adaptertulajdonságoknál is állítsátok át a mentett frekire. Ezt régebben is leírtam, de sztem nagyon hasznos dolog, nem árt ha minél többen elolvassák
. -
Pokesz007
senior tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Beretvás
Szia. Köszi. Hülye kérdés volt tőlem elnézést
Mindenhol takarékosság van.
BReal
Szia. Köszönöm egy kicsit tágasabb válaszért. Nyárig még figyelgetem itt-ott a dolgokat. Csak néha,azért jó ide beírni,mert tisztelem ,becsülöm az egész csapatot. Sok érdekesség+ segítség van itt.
-
taranis
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Ahogy nézem RX470-esek is panaszkodnak erre, és ott is le lett szűkítve a hardveres videó gyorsításra. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez ne szoftveres gond legyen, de hát majd meglátjuk... remélem.
Szerk: Az AMD válaszolt az egyik topicba, hogy foglalkoznak az üggyel, és egy jövőbeli driverrel javítva lesz, tehát szoftveres a dolog. Más kérdés, hogy ez októberben volt, és azóta sincs javítva... -
taranis
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Ez az AMD fórum, ami azért nem a teljes internet. Másrészt olyan hibáról beszélünk, ami játék alatt nem jön elő, nálam filmnézés, ill. videószerkesztés hozza elő heti kb. egyszer, tehát még csak nem is napi szinten. Gondolom ennek megfelelő a prioritása az AMD-nél. A fórumban odáig eljutottunk, hogy a DXVA gyorsításhoz köthető a dolog, eléggé driver gondnak tűnik.
-
füles_
őstag
-
BReal
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Ettől neki még lehet vele problémája. Amúgy 90 fokos VRM nem problémás, és az a baj, hogy ilyen miatt kizárt, hogy cseréljék, múltkor valakinek a GPU-ja volt talán 90 fok körül, és azt sem cseréltették, mondván az még normális (...). Ha nagyon akarod, tégy egy próbát.

notika77, Chereiose: Az AMD driverekkel vannak hibák, senki nem mondta, hogy nem. Itt is leírják a tulajok a tapasztalatokat. De 2 dolog biztos: egyrészt ahogy nézem a fórumokat, messze nem annyira általánosan megjelenő problémák, mint főleg a Catalysttel voltak időnként (bizonyos kártyáknál rengeteg helyen fekete képernyő, stb.), másrészt az NV az egyébként általánosságban jobb driverei után az elmúlt nagyjából nyár óta mit művel a drivereivel, megérne egy misét.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AMD Ryzen 7 3800X 8-Core 3.9GHz AM4 Box processzor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest