Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
ASIC érték mennyitől számít egyébként jónak?
-
Kirir
tag
válasz KAMELOT #18851 üzenetére
Hogy az a ..., pont az Asus. Én eme kettő termékben gondolkodtam:
1. SAPPHIRE HD 7970 3GB GDDR5 OC with Boost2. SAPPHIRE HD 7970 OC 3GB GDDR5
[link]
Az a bajom az Asus-szal, hogy egy jó barátomnak állandóan problémája van a sajátjával, igaz, hogy az 6970-es modell, de nem is most vette, ám bőven garancia időn belül, hiába a hiba nem akarják kicserélni és megjavítani. Az a két Sapphire vetekszik az Asus 7970-es típusával? Tuning szempontjából is?
Valamint a with boost-os változat jó vagy kerülendő? -
Chapel
addikt
Köszi srácok, jövő héten referálok róla
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Pug
veterán
válasz banderasz77 #18855 üzenetére
Nálam kellett egy kis plusz fesz. És jogos, valóban 2*6 PIN.
-
Hoorus
őstag
válasz szasanyi #18862 üzenetére
Bőven áron alul hozzá tudnék jutni, úgyhogy az ár szempontját most ne nézzük, tudom, hogy drága.. Inkább az érdekelne, hogy mennyire hangos a hűtése?
Tuningban nem hiszem, hogy nagyon sokat menne, mert ugye alapból 1100/6000-en fut, de ez különösebben nem is érdekel.
Az viszont mindenképp, hogy mennyire megbízható/hangos?!
-
KAMELOT
titán
Az Asus HD6970 az lejárt lemez.
Ez már egy másik. Én beszéltem itt sok emberrel és olvasom is a topikot. ASUS DCII a legjobb. Sapphire csak 2 év garis és ott a boost. Hát vannak azzal a boostal gondok. Én ezért választanám a biztosabbat. DCII LEgjobb minőség. Valaki másik topikban írta, hogy sapphire-nak játék alatt a ventije hangos és zavarja őt. Ez is egyéni vélemény, de ASUS DCII-nek tuti még hangja sem lesz, 3 év garis és minőségi.
Én egy ASUS HD7950 DCII-re fogok váltani, amint összejön a keret.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
szasanyi
félisten
válasz Hoorus #18863 üzenetére
Az a Te dolgod, hogy mennyit költesz erre én elsősorban nem arra céloztam. Mint mondtam tapasztalat nincs, tesztek alapján nem túl hűvös és nem egy takarékos kártya... finoman fogalmazva sem. Tuning +100Mhz vagy annyi sem volt, de akkor már lehet, hogy a szomszég nem tud tévézni.
Használd a guglit, és megleled mit írkáltak róla, sztem annál többet nem tehetsz mint azt átnézed. -
KAMELOT
titán
Szeva!
Itt azt írja...
Idle 60db
LOAD 80db
Ebből a tesztből az jön le, hogy nagyon hangos. Neked is ilyen?Mondjuk most nézem. Azt írja. Sapphire HD7770 56db idle. Nemértem ezeket a méréseket. De, hogy az én ASUS HD7770 DC hűtése hangtalan az tuti. És direkt odatettem a fülemet a vga-hozkb. 2cm-re még akkor sem hallottam semmit pedig full terhelésen ment a GPU. Csak a venti még ekkor is 12%-on forgott.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
banderasz77
addikt
-
nagyúr
válasz KAMELOT #18864 üzenetére
Azért annyira ne DICSÉRD MÁR az Asus HD79xx DC2.est főleg nem így hogy nincs is ilyen vga.d csak tervezed hogy majd veszel valamikor ilyet!
nem kell halálra dicsérni sem a minőségét, sem a hangját mert pont hogy itt 79xx nél nem remekel se tuningba se hűtés tekintetében, hiába a batár 3slot-ot elfoglaló hűtés terhelés alatt simán ugyan olyan hangos és meleg mint pl: egy Sapphire Dual-X hűtés!
Még annyi hogy 3.hónap alatt 2.db Asus(7770 és Gtx660ti) kártyám halt meg, a 7770.en nem hogy tuning de játék se volt futtatva mégis besz@rt!
-
pcsabat
őstag
Sziasztok! Úgy néz ki sikerült belőnöm a Giga 7950 WF3-t 1100 MHZ GPU-ra 1140 mV-on (alapfesze ennek 1094 mV). Tesztek alatt (unigine heaven, valley Crysis 3, Far Cry 3) nem ment alap ventiprofillal sem 58 fok fölé. Kérdésem, hogy hosszú távon 24/7-es használattal egészséges lesz-e neki ez az órajel és feszültség? Tovább húzni nem akarom, viszont nem szeretném azt sem ha e-miatt bekrepálni idő előtt.
-
hitman,
őstag
válasz ZozzHUN #18873 üzenetére
Szigorúan csak játékok alatt, meddig tart egy 7970 előnye egy 7950-hez képest?
Ha a 7970 megy 1000mhz-en és mondjuk a 7950 meg 1100-1200-on akkor már a 7950 több fps-t ad játékok alatt?
Pl ha egy vapor-x-es 7970 az egyik fél ami alapon megy 1000mhz-en
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Kirir
tag
válasz ZozzHUN #18877 üzenetére
Akkor érdemesebb vásárolni például egy Sapphire 7950 Dual X OC-s változatot ([link]), mint annak a 7970-es ([link]) verzióját?
A 7970-eseket is olyan jól lehet tuningolni, mint a 7950-eseket? Tudom, hogy a tuning szerencse kérdése, ezért csak igen nagy általánosságban kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
gaben82
tag
válasz ZozzHUN #18877 üzenetére
Én úgy vélem hogy ha valaki sok-sok fps-t akar ultra grafikán, pl far cry 3 vagy crysis 3 alatt, akkor a tuning sem elég 1 kártyával.(természetesen aki megelégszik a High graffal annak elég)
Tehát felesleges 80-90 eFt-ért extra hűtésű 7950-et venni, vagy esetleg 120-130 körül 7970-et mert pl, én vettem fél éve 78-ért akkor legolcsóbb giga 7950 wf3-at, eddig elég volt, most érkezik a tesója, 70 eFt-ért, innen az apróról. ez így 148 eFt, kicsit több de a teljesítmény is jóval nagyobb.
Szóval ha valki über graft akar sok fps-el akkor a két legolcsóbb 7950 a nyerő. -
skippper
senior tag
Mit gondoltok, milyen magfeszültség/memfeszültség/hőmérséklet az, ami mindennapi használat során még belefér?
-
gaben82
tag
válasz ZozzHUN #18881 üzenetére
Azt értem hogy megéri a tuning, csak én meg azt mondom amelyiket jól meglehet tuningolni
az ugye nagy hanggal jár, ha meg fizetünk az extra halk hűtésér, az meg jóval drágább, így inkább a két legolcsóbb 7950 cf és még azt is tuti lehet tuningolni 1100-ra hangtalanul.
Sztem 1200-1300-on mindegyik kártya hangosabb már.Sztem a 2 gigát is 1100/1600-on fogom járatni 7/24-be, mint az 1-et. (hang meg nem nagyobb mint alap órajeleken 900/1250)
-
KAMELOT
titán
válasz DroiDMester #18871 üzenetére
Te ilyet kapták! Ennyi! Más akiknek meg asus van mindnek megy okésan. Legyen az nvidia vagy amd.
Havernak GTX670 DCII van 3D-ben játszik ful maxon. Én pisszenést sem hallok terheléskor!
Én adok a többi ember véleményére és tapasztalatára. Sapphire-t 1 dolog végett nem veszek és az a garancia. Más meg nagyon szóba sem jöhet. MSI lightning meg drága.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
skippper
senior tag
válasz KAMELOT #18885 üzenetére
Ellentmondasz magadnak:
"Én adok a többi ember véleményére és tapasztalatára."
"Te ilyet kapták! Ennyi! Más akiknek meg asus van mindnek megy okésan."
Ezzel pont, hogy le*arod a kolléga véleményét. Én inkább úgy érzem, hogy azon emberek véleményére és tapasztalatára adsz, akiknek ez megegyezik a Te elképzeléseiddel.
Hogy on is legyek, az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján az ASUS jó, de túlárazott kártyákat árul. Brandet építettek a minőség köré és ez a mai napig megmaradt. Velük ellentétben a többi gyártó is átállt a jó minőségű kártyákra (értsd mindenkinek van saját "speckó hűtése"), mégis megmaradt a régi beidegződés (pl. Inno3D, 6600GT-s időkben máglyára állították volna az összes mérnöküket és ez nagyon sokáig megmaradt, pedig utóbbi időkben már nagyon jó ár-érték kártyákat csinálnak).
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
helló meg tudja azt nekem valaki mondani hogy a catalistban mért nincs olyan lehetőség ahol tuningolhatom a kártyám? Graphik Overdrive ra gondolok. Friss telepítés 13.2 beta6 van fen.
-
HSM
félisten
Van kedve valakinek 7950-el powertune-t tesztelni? Boost, nem boost eredmények is jöhetnek, illetve Asic quality is érdekes lehet. (GPU-Z menüből kiírja). Órajel legyen, mint nekem: 1056mhz core és 1403mhz memory. Arra próbálok választ keresni, hogy a BOOST bios mennyivel enged többet vagy éppen kevesebbet a GPU-nak a powertune butításon keresztül, mint a sima, ha egyáltalán van különbség, ileltve hogyan hat az Asic, ha hat egyáltalán! Ezzel az MSI kombustorral kéne tesztelni, lehetőleg a hivatalos 13.1-es catalyst-al, burn-in módban, az alap, opengl2 apit használva, msi objektummal, hogy mennyi az átlag fps éppen 3perc után.
Kombustor: [link]
Nálam ennyit ad: [link]
Az afterburner unofficial módját használva, ami a PT-t kikapcsolja, 116 helyett 133 lett az átlag, pedig semmiféle órajelugrálás nem volt érzékelhető se a GPU-Z-ben, se az afterburner grafikonjain!
A tesztelgetés onnan indult, hogy a korábbi, Tahiti LE kártyám simán 20% powertune-n ugyanezen az órajelen 111-et csinált [link], és vakartam a fejem, miért csak ennyivel több a nagytesó... De erősen úgy tűnik a max-min viszonyokból, hogy az LE-t nem fogta vissza a PT, míg a 7950-et erősen.És menjen közben valami monitorozó, meg ne süssétek közben véletlen a karit, főleg a VRM-et.
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
-
gaben82
tag
Lenne 1 kérdésem
most rakom össze 2 db giga 7950-et cf-be, de az egyikbe nincs cf kábel.
elég 1, vagy kell mindkettő? -
gaben82
tag
válasz ricshard444 #18897 üzenetére
Gondolom akkor mindegy melyikbe, és van különbség 1 vagy 2 kábellel?
vagy a másik 3 way crossfire-hez kell csak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Politika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Szólánc.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest