Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz banderasz77 #18101 üzenetére
Proci semmit se számít heaven-ben! De errôl volt már szó...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
szasanyi
félisten
válasz banderasz77 #18103 üzenetére
Te úgy használod a kártyád, hogy a +20% PL-et odatolod neki?
-
szasanyi
félisten
válasz banderasz77 #18105 üzenetére
Akkor nálam azért nem volt nagyobb teljesítmény, hiába állítottam be bármilyen GPU órajelet. Viszont úgy a kártya jobban melegszik és már zajosabb is, így asszem nem is erőltetem.
Remélhetőleg anélkül is elég lesz a teljesítmény C3, TR és a BI alá is.MÁS: én jövőre már határozottan pozitív előrelépést sejtek/várok a PC-s játékok grafikai megjelenése terén az új, nemrég bejelentett PS4 kapcsán. AMD CPU és GPU, hasonló architektúra, jó képességek így sokkal valószínűbb, hogy a jelenlegi helyzet megváltozik és megszűnik a konzolos játékportok visszahúzó ereje a lényegesen gyengébb hw miatt.
-
hitman,
őstag
Mindig lehet olvasni hogy a 7950 húzással befogja a 7970-et.
De mi van ha a 7970-es is húzzuk? Azokat is annyira lehet húzni mint a 7950-eket?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
polgi803
őstag
Itt van egy kis videó Multiról beállítással...Látható,hogy azért van szórás az FPS-eknél...
[ Szerkesztve ]
-
-
BeLucZ
addikt
válasz Speed® #18111 üzenetére
bizony, nekem is egy antituning szardarab 7970esem van, lehet jobban jártam volna egy tuningos 7950el ami viszi az 1250-1300 mhzet, de most már mind1, tuningos 7970et nem fog semmilyen 7950, csak sztem 7950ek jobban húzhatóak arányaiban, simán 40-50% oc ami elég kemény
-
hitman,
őstag
-
kockaharcos
senior tag
válasz hitman, #18115 üzenetére
Én most a Sapphire 7950 OC-t, 1225mV_on(droppolva: 1150)-en használom 1200/1500-on.
szasanyi: Végre feltelepítettem a Far Cry 3-at, és volt is időm vele játszani, kb 1 órát toltam ezen az órajelen, a brutális fűtésen kívül más baj nem volt.
70-71 fokig megy fel BF3 multi alatt, 99%-os kihasználtság mellett, A Far Cry3-ban, 77 fokig melegedett de az átlag 74-75 fok volt.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz kockaharcos #18116 üzenetére
77 fok az teljesen kényelmes hőmérséklet egy vga-nak, nem kell így megdöbbenni rajta.
-
Asbee
veterán
válasz kockaharcos #18119 üzenetére
Far Cry az nálam is fűt. 1,14V 1200/1600, bf3 alatt 65-67 fok, far cry 3 70-be is belenyal gyakran.
-
Asbee
veterán
válasz kockaharcos #18121 üzenetére
Igen.
-
Pala
veterán
Úgy látszik, jobban izzasztja a kártyákat. Nálam is ez az egyik "legmelegebb" játék.
-
szasanyi
félisten
Nem véletlenül. De a lényeg, hogy stabil, és ha a zaj sem gond akkor nyert.
-
mimic1979
aktív tag
Szerintetek: HD7970 1,1Ghz alá mi jobb választás? I5 3570K vs. I7 2600K ...Tudom van ettől jobb meg erősebb de most erre futja
-
Foxmulder89
senior tag
válasz mimic1979 #18127 üzenetére
Szerintem teljesen megfelelő alá a 950-esed is, ha 4ghz-en megy, vagy 4,2-n
C2C nincs sok különbség az említett procik közt (sőt, még a 950-edhez képest sem, kivéve hogy az újabbak 1 szálon gyorsabbak), én a 2600k-ra voksolnék ha mindenképp cserélni akarsz.A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
mimic1979
aktív tag
válasz Foxmulder89 #18128 üzenetére
Csak ugye le van tiltva most a HT, és Crysis alatt folyamatosan 90% megy 3,8 -ra húzva...Gondoltam jobb lesz a GPUnak is , ha egy kicsit gyorsabb procit alá dobok
C2C-n mit értesz?
[ Szerkesztve ]
-
Foxmulder89
senior tag
válasz kockaharcos #18130 üzenetére
Ha csak egy vagy két szálat használ a játék, akkor igen, van akkora különbség.
De ha négyet..akkor generációnként max +5%, sőt, ha a HT-t is kihasználja akkor viszont kikap az i5.
3dmark(nem 11) physics pontszám elég jól visszaadja ezt. Valóban sokkal jobban melegszik a 950-es, de olyan árkategóriáért belefér. Crysis 3 cpu teszt
mimic1979 amúgy miért tiltottad le a HT-t ? kikapcsolod mellé a winfos core parking marhaságát és szépen egyenletesen elfog oszlani a 8 szál között a terhelés, nuku microlagg.[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
banderasz77
addikt
válasz Foxmulder89 #18131 üzenetére
Ezt hol kell kikapcsolni???
-
Sonja
nagyúr
-
Foxmulder89
senior tag
válasz banderasz77 #18132 üzenetére
Ez a forrása. A lényege az energiatakarékosság lenne, csak hogy olyankor is kapcsolgatja ki be a szálakat amikor nem kellene..innen jönnek a microlaggok, meg némi teljesítménycsökkenés, olykor nem is olyan kevés, lásd winrar.
Csak a HT-s procikat érinti.
Azt írja az oldal, hogy van újabb "jobb" megoldás is, de nekem se az se más programmal nem működött, és a végeredmény ugyanaz.
Feladatkezelő teljesítmény résznél van egy resource monitor alul, magyarul talán..erőforrás akármi.
Ott láthatod a cpu fülön belül a szálakat, és hogy épp melyik van "parkolva".
Amint megcsinálod ezt a registrys "trükköt", mind aktív lesz mindig.
Regedit-et elindítod, 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 erre rákeresel és kitörlöd az összeset amit talál rá. F3-al a következőre lép.
Nem mindet fogja engedni, csak kettőt vagy hármat és nem fog semmit elrontani.
Utána kikapcsolod a gépet teljesen és kész.[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
banderasz77
addikt
válasz Foxmulder89 #18134 üzenetére
Most komolyan, akkor egy i3-3220-nál meg kellene csinálnom?
-
Foxmulder89
senior tag
válasz banderasz77 #18135 üzenetére
Neked nem, mimic1979-nek igen.
-
Demo77
csendes tag
válasz banderasz77 #18103 üzenetére
Hmm, mintha swappolt volna egy embereset a vinyóm annál a dropnál . Nincs ssd-m. Szóval előfordulhat gondolom hogy emiatt leesett a min fps. 10 tesztből kb 2x csinálja . Jobb ötletem nincs hogy mitől lehet ...
-
banderasz77
addikt
válasz Foxmulder89 #18136 üzenetére
Na és ezt a ParkContorl-t érdemes?
-
Foxmulder89
senior tag
válasz banderasz77 #18138 üzenetére
Az ugyanazt csinálja meg neked, nem kell manuálisan. Nekem úgy nem működött.
De a linkelt winraros képből én azt vettem le, hogy csak i7-nél van értelme, ott van javulás.A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
nagyúr
-
Jani18
aktív tag
Resident Evil 6 Benchmark-ot nézte már valaki?Nekem 11400 pont jött össze.
"Valaminek a fele is több mint a semmiből az egész" | Rock, metal topic: http://tinyurl.hu/XUsr/
-
Low Noise
senior tag
válasz DroiDMester #18140 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Ekkora külömbség van Saphire és Saphire között ? [PH Tuning]
Na, de a lényegre is térek melyik 7950-est érdemes megvenni ha tuningolni akarja az ember ?
Előre is köszönöm.
-
ZozzHUN
addikt
Ezt figyeljétek.
Játszottam a Crysis 2-vel. 1150/1450en volt 1250mV-n. Ventilátor a zárt ház miatt 67% körül tekert, 73 fokos volt a kártya kb, FPS kimaxolva FullHD-ban 100-45 között ugrált. Beléptem a végső kapun, ott felment 90 fps fölé a játék és teljesen leterhelte a gépet, de nagyon durván. Felugrott a hőfok 83 fokra, a ventilátor 80%-ra, fogyasztás 320W-ra. A végigjátszás alatt végig 73 fokos volt a kártya, de itt az utolsó 10 mp-ben 83 fokos lett, tiszta furmark effektus, pedig semmi extra nem volt
ez az a rész.
-
Low Noise
senior tag
Ki is emelném a lényeget a PH-s tesztből.
"a GPU-t 950 MHz-re tudtuk stabilan felemelni, míg a GDDR5-ös memóriákkal 1600 MHz-ig jutottunk. A GPU esetében a Sapphire által megszabott 900 MHz-től mindössze 50 MHz-cel jutottunk messzebb, ami nem túl acélos eredmény"
-
Low Noise
senior tag
válasz ricshard444 #18145 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt fogom keresni ami neked van, a Dual X fantázia névvel kiegészített típust.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Low Noise #18144 üzenetére
Minden példány más és más..de megkockáztatom, a PHs tesztben szereplő darab volt a legantituningosabb legyártott 7950 Nekem (ill. előttem szasanyinak és utánam kockaharcosnak) ugyanaz a példány simán meglépte az 1200at..ez gyakoribb. Arra érdemes figyelni, hogy ne boostost vegyen az ember..nyűgös.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Speed® #18148 üzenetére
Hát attól függ milyen az a BOOST -os, mert ha az előbb linkelt tesztemet megnézed, láthatod hogy no problem pedig egy 11196-16-20G ami Boost os(volt) gyárilag az igaz hogy száműztem belőle
-
Low Noise
senior tag
Köszönöm a válaszokat
DroiDMester -é ritka brutálisan megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- eBay
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Synology NAS
- CSS topic
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest