Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz #00137984 #51945 üzenetére

AB problémák:

Ha bios alapján váltja a 2D/3D módokat a kártya, akkor hiába állítasz be egy max feszt, azt is bios alapján fogja adagolni, azaz csak az órajel-ugrálás szűnik meg, nem kíméled a VRM-eket. Nálam pl. még a -20%-os profilnak is 1.144V-ot adott, hiába tettem fix (és alacsonyabb) feszre. :Y

Ha teljes AB vezérlést állítasz be és megadsz profilokat, akkor automatikusan 3D-be kapcsol win miatt és ott is marad, hiába 2D-t töltöd be induláskor (éppen csak megjelenik egy pillanatra, és már át is vált).

Ha nem adsz meg 3D profilt, akkor marad ugyan 2D-ben, viszont felkapcsolni sem fog, kézzel kell.

Értelemszerűen a 3. megoldás az ideális, én ezt használom. Nyugodtan mehet minden alkalmazás hardveres gyorsítással (hadd örüljenek ;] ), mert egyik sem lesz képes b.sztatni a VGA-t (VRM, GPU, RAM, stb), az alap órajel meg mindenre elég. Ha viszont játékot indít az ember, nyomni kell egy gyorsbillentyűt a megfelelő profillal (AB úgysem tudná, melyik játékhoz melyik gyorsítás kell), játék végén meg vissza. Maxitakarékosság, minifogyasztás, minimelegedés, maxiélettartam, és csak pár gombnyomás. ;)

Új hozzászólás Aktív témák