Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
SzutyokMatyi
üzenetére
Stabil vége a kártyának kitesztelésre: Bf3 multi FC3 single player dirt showdown gameplay. És +5 mhz léptetésekkel haladj afterburnerrel.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
SzutyokMatyi
üzenetére
"Illene" mennie.
Grat a cumóhoz. -
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
Ebben szinte fagyoskodik minden nálam!
Gigabyte 7870 oc max 56 fok far cry 3 meg dead island alatt a többi játéknál 50 fok körül. 
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hűsd le magad jobban jársz!
Ha a tuningról van szó akkor nem igazán lehet megjósolni mit fog tudni az adott vga. 
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Legalább őszintén meglepődsz pl?
Vagy tolsz egy ilyet:
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
És ha megy neki 1.3-at akkor mit fogsz csinálni? Eldobod a protkód?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
FrozenThrone
üzenetére
Várjuk a méréseid!

-
->Raizen<-
veterán
Nem tudom hogy vagytok vele de régóta volt már olyan hogy egy játék órákra a monitor elé szegezett a far cry 3 ilyen!

-
->Raizen<-
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Haverom egy phenom 2 x4 955 be-t gyári coolerrel feszelte túl és hajtotta 4 ghz környékén. Nem igazán foglalkozott vele de tartósan 80 fok felett járt. És egy idő után nem ment neki úgy az OC ahogy kellene. Meg tök random bugokat dobált a gépe. És kiderült hogy bizony a cpu miatt van. /OFF]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Chapel
üzenetére
Nem káromkodtam amúgy.
A chip ha sokáig nagyon magas feszültségen jár és magas a hőmérséklete is degradálódhat. Ami azt jelenti hogy az addig stabilnak hitt oc nem lesz már az és esetleg több feszt is kérhet. Ez a jelenség főleg a processzoroknál fordulhat elő ha a gyárilag maximálisan ajánlott feszt túlléped és huzamosabb ideig azon is használod. Phenom 2 prociknál elég annyi is ha 80 fok fölött járatod és degradálódhat meg van neki adva a max hőmérséklet is amin lehet használni 60 fok körül van annak. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nem fog degradálódni a cucc ilyen 50-70 fokon.
Meg 1.3v-on sem.
(#12512) Chapel :
Hidd el én is meglepődtem hogy egyik dmark sem akad a mostani gépemen. -
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Alpa linkelt tesztjeben nem latom a 25% kulonbseget fc3 ban a 7950 javara ahogy az en kartyam guru3d tesztjeben sem latok ekkora kulonbseget a ket kartya kozott es most ne ne gyere a boost biossal. A belinkelt fc3 tesztben egy ghz edition 7870 liheg az alap 7950 nyakan szerintem ez szep eredmeny. De akinek tobb a penze mint amennyibe a 7870 kerul a 7950 el se jar rosszul. De a tuning lutri es te altalanositasz es ez meg par butasag amit irsz zavar ugy gondolom nem csak engem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Korábban csináltam már tesztet a hitmannal. 1080p 8x msaa minimum fps 9. Droidmester is mért neki sokkal több a min fps igaz 7950-el meg több rendszermemóriával rendelkezik. Nem tudom hol esik le az fps nem emlékszem már.
Parancsolj droid mérése: [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Olyan pályán tapasztaltam a kb 5 10 fps-re bezuhanást a pálya elején pár másodpercig betöltés után ami a játékba be van építve benchmark pálya hitmanban a chinatown. Rengeteg karakter volt a képernyőn.
Crysis 2-ben ugyan ez a jelenség volt az egyik single pályán ahol nagy tér volt megjelenítve. 8 gb ram nem ártana lassan. -
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Vegyél vissza egy kicsit.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Nem kell neki extreme aa. Pl: Crysis 2 ultra dx11 4x aa és 2 gb felett van a vram használat.
Ha olyasmi gépigényes játékok jönnek mint pl a hitman absolution akkor lassan kevés lesz a 2 gb vram is.
Szerintem ér azért nem is keveset a monitorozás. Pl mindent kimaxolva hitman single-t toltam 8x aa-val. A pálya elején csinált csúnya belaggolást. Akkor látszott hogy majdnem kifutott a vramból és akkor szerintem az ssd-re swappelt. Afterburnerrel monitorozok. -
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Dehogy lett szarabb!
Jó ez! -
->Raizen<-
veterán
Win 8 felrakva ssd-re hamarosan méricskélek.

-
->Raizen<-
veterán
Nálam is azonnal kifagyok terhelésre.
-
->Raizen<-
veterán
73,8% és 1260 mhz a vége.
(#12131) seederking: 5 mhz léptetésekkel nézd meg 1,3v-on mi a vége a karidnak. A vram 1350 mhz-ig van értelme húzni aztán nem gyorsul tőle már a kártya.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Azért amit az nv meg az ea csinált az kritikán aluli volt a crysis 2-ben többszörösen tesszalált járda szegélyek a térkép alatt a víz ami nem látható mindenhol tesszalálva volt.
És tudod az egészben mi a legnagyobb vicc? Pár leszakadt út peremfelületén tesszalációt használva ugyanúgy bugozott a textúra geforce 560ti-n mint most a 7870-el.
Crysis 3-ban milyen elvetemült dolgot találnak ki?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
troland26
üzenetére
Throttingol 2d-ben?
Szerintem a zero core hülyül. Ne fusson semmi a háttérben weboldal stb sem. És akkor nem kellene állandóan bekapcsolnia a ventinek.
(#12048) DeathAdder: Jön majd a végleges catalyst és akkor meglátjuk mi lesz ezzel a két játékkal! Nagy gyorsulásra tippelek!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Alpachino
üzenetére
+1 Itt is kínosan ügyeltek rá hogy ne nagyon legyen a vram 1500 mb felett kihasználva! Különben jön a 48 gb\s sávszél lassulás.
[link]
A dirt showdown-ban meg a gtx 680-at szorongatja a 7850.
Az amd talicskával hordja a fejlesztőkhöz a pénzt hogy optimalizáljanak az ő termékeikre is és ez látszik azért! -
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Egy világ dőlt össze benned mi?

Mindenesetre jól döntöttem hogy nem gtx 660-at vettem. Directcompute teljesítményben gyenge a kepler lásd dirt showdown:

És a physx miatt nem igazán érdemes megvenni már a 7850 jobb tuningolva meg 7870 szint felett is lehet. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
"Inkább két kategória van. Amelyik játék eleve CPU-s fizikát használ, annak olyan mindegy, hogy mire van állítva a GPU-s PhysX. Egyszerűen nincsen meg a funkció a programban, hogy kihasználja.
A GPU-s gyorsítást engedő játékok pedig két nagy részre oszthatók. A régiek régi runtime-ot használnak, ahol a CPU-s PhysX egy szálra és x87-re van korlátozva. Ilyenkor a GPU-s gyorsítás a mesterségesen korlátozott CPU-s feldolgozás miatt előny, már maga a runtime is automatikusan többszálúra rakja a CPU-s feldolgozást. Ez a rigid body miatt fontos, mert az csak CPU-n futhat a régi PhysX-en. Zömében innen van a PhysX előnye, hiszen egy szálra korlátozni a rigid body-t hatalmas hülyeség, és óriási korlátozás. Tehát a GPU-s gyorsítás előnye valójában mindig is a CPU-s kód többszálú feldolgozásának engedélyezéséből jött.
Az új programok új runtime-ot használnak, ahol a CPU-s PhysX mellett is automatikus a többszálú végrehajtás, és SSE2-re van optimalizálva a rendszer. Ilyenkor egy négymagos proci mellett előnyösebb a PhysX-et a GPU-s gyorsításról levenni, mert a processzor egyrészt hatékonyabban dolgozik, másrészt a GPU sem kapja meg a sebességbüntetés a PhysX miatt, vagyis teljes erejével a grafika számítására koncentrálhat. Persze ebben a Kepler is benne van. A Fermi hatékonyabban dolgozott ezekben a szituációkban. GF100/110 mellett elképzelhető, hogy a GPU-s gyorsítás előnyösebb még ma is.
Mondom azért, mert ma a Kepleren a GPU-s gyorsítás inkább lassítás. Ha a tesztelők vették volna a fáradtságot, és a driverben rákényszerítették volna a játékot a CPU-s feldolgozásra a GeForce-on is, akkor a GTX 680 64-65 fps-re képes lenne.
Maga az architektúra változott meg. A Kepler letért a compute útról, egyrészt rosszabb hatásfokkal dolgozik a PhysX effekteken (talán a legrosszabbul az eddigi architektúrák közül), mint a Fermi, másrészt nagyobb büntetéssel jár a context switch, mert a Kepler SMX modulja sokkal több CUDA mag között osztja meg a regiszterfájlt, mint a GF100/110-es Fermi SM modulja.
Ugyanezért kerüli a DirectCompute-ot az NV a Kepler mellett, mert ott is nagy bünti a context switch. Főleg a GCN-hez képest, amelyik architektúrát meg csípőből erre tervezték.
Valószínű, hogy a későbbi driverekben már az automata beállítás nem lesz egyenlő a GPU-s fizikával, mert gondolom az NVIDIA is látja, hogy négymagos proci mellett jobban jár a felhasználó a GPU-s gyorsítás kikapcsolásával. Legalábbis a Keplert használó réteg mindenképpen.
By:Abu85" -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Gtx 660-al 192 biten úgy oldották meg a 2 gb vramot hogy a vram sávszélesség teljes egészében 1,5 gb-ig használható ha a vram betelik akkor lecsökken a sávszélesség 48gb\s környékére.
"Két 64 bites csatornához két-két 2 gigabites, míg a maradék egy 64 bites csatornához négy 2 gigabites kapacitású chip tartozik. A rendszer tehát egyfajta flexibilis vezérléssel működik."
Kiterjesztett módban lecsökken a sávszélesség.Valóban nem sok minden szól a gtx 660 mellett. PL: A borderlands 2-ben a physx számításokat egy i5-ös procira is nyugodtan rá lehet bízni mind a 4 szál terhelve lesz.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Milyen sz@rakodás árán?
-
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Hát ja épp ezért mindenhova kocsival fogok ezentúl berongyolni a való életben is bár megtehetném!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Chapel
üzenetére
Hát tényleg jó a kór miatt könnyen ki lehet száradni a kicsi tócsákból inni kell vizet stb. A helyzeted meghatározása is érdekes háromszögelős módszerrel történik. Nincs sok minden nálad csak iránytű óra egy napló stb. Nem sokat toltam még de majd érdekes lesz este közlekedni és menekülni az elől a valami elől ami ki akar nyírni. Kíváncsi leszek lesz e valamiféle fegyver a játékban. Én a penumbrákat imádtam szóval ez is adja majd. Sokkal nagyobb a felfedezni való nem csőjáték.
-
->Raizen<-
veterán
A miasmata érdekes survival fps lett. Majdnem bekajálja a gépem leesik 35 fps-re itt ott a szigeten.

A far cry 3-ba baromi idegesítő hogy akárhol megtámadhat oroszlán tigris leopárd medve.
Többnyire nincs időm reagálni sem megfordulok és ott vannak a seggemben. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Nekem az alapfeszen majdnem annyi mint neked a max vcore érték. És gpu tweak szerint alapfeszen nekem se droppol semennyit a kártya. 1,3v-ra feltéve afterburnerrel pedig azt jelzi a program (gpu tweak) hogy továbbra is alapfeszen van a kártya holott jobban melegszik meg gpu z-t nézve is magasabb feszt kap.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
A cpu is droppol valamennyit. A laptól is függ oc esetén persze hogy nagyot vagy kevesebbet. Szóval erről ennyit.

Ha a vrm gyenge lenne akkor nem menne az 1250\1260 mhz oc sehogy sem 12.11 beta7 driverrel.(#11782) Malibutomi: Gpuz-vel nézd a feszt.
(#11783) asdxv: Droppolt az csak nem nagy mértékben.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
HT-t szerintem is offold és úgy nézd meg... Ha az sem segít reinstall oprendszer.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
1.1 patch fent van?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Nekem bejön a játék a karakterek az újítások grafika effektek környezet minden!

Rám támadnak a vadállatok megpróbálnak levadászni él a környezet. -
->Raizen<-
veterán
Szépen megy a far cry 3 1200 mb vram usage 54 fok gpu 40 fps körül megy átlagba. 2x msaa ultra.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
5770-el is szépen fut very high-on szóval innentől kezdve amit írkálsz az nem mérvadó.

-
->Raizen<-
veterán
AvP D3D11 Benchmark Report 7870 OC 1100\1200 mhz default beállítások-------->
==========================**************************************************
* Report Created: 2012-11-28 @ 21:53:20
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 7745
Average Frame Time: 13.5ms
Average FPS: 73.8AvP D3D11 Benchmark Report 7870 1200\1440 OC 20% túlhajtás egy alap ghz edition 7870-hez képest.
==========================**************************************************
* Report Created: 2012-11-28 @ 21:57:16
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1Benchmark Summary:
Number of frames: 8831
Average Frame Time: 11.9ms
Average FPS: 84.2 -
->Raizen<-
veterán
válasz
Tomix24
üzenetére
2 évig használtam egy philips 32" fullhd tv-t monitorként is meg néztem a műsorokat rajta.
Meg volt rá kötve slim ps3 cfw3.55 fat ps3 ps2 kompatibilis slim xbox360 rgh meg jasper alaplapos xbox360. Meg pár gamer pc laptop netbook.
Nem volt az rossz. De a mostani monitorommal jobban ki vagyok békülve horror játékoknál a tv háttérvilágítása lekapcsolt egy idő után a sötét helyszínek ugye. Idegesítő energiatakarékos feature volt. -
->Raizen<-
veterán
AC3 "optimalizálás" házilag: [link]
(#11452) darky@
Elírtam atari akart lenni nagymuterom vette nekünk anno.

-
->Raizen<-
veterán
Ja meg alá a vas se volt semmi 400 mhz-t nem érte el a proci.
Bugos volt a grafika de akkor nem zavart.
Aztán nagy ugrás volt 1,7-es celeroncs inno gf3 ti 200 tépett vele simán. A legelső videójáték élményem egy piaci amiga volt két botkormányos vezérlővel.Bicep: A blood 2-t imádtam!

Telómra jöhetne már a carmageddon!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
3dfx voodoo2 vga karival 5-1 fps-el végigtoltam a max payne-t élveztem!

-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
E8400-at is 3,6-4.0 ghz-re kell húzni hogy elégséges legyen 7770 mellé. [link] 4 mag nem árt azt én is tudom.
Én is tudom miről vakerálok ne aggódj.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
repepe777
üzenetére
A 7850 akkor lesz jó ha majd raksz alá egy i5-ös vagy fx 8xxx am3+ konfigot. Pontosan nem fog úgy teljesíteni e8200 mellett ahogy kellene cpu limitáltság lesz. A mai kemény játékokban egy erős proci be tud segíteni sokat a minimum fps-ek terén. A lényeg: Malmozni fog a 7850 főleg hd-ban az e8200 mellett. Fullhd-ban vga limites beállításoknál sem lesz meg a kellő minimum fps.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ha megrántja kicsit a procit akkor mindjárt jobb lesz a helyzet.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én két játékért ami baromira el lett baszarintva optimalizálást nézve nem dobnám a 7850-et el.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A te kártyád egy 7950-es.
Mihez kevés a 7850? -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Az hogy "jól" van megírva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Samsung kuponkunyeráló
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- Eladó Gigabyte RTX 4060 GAMING OC 8GB, olcsó vga beszámítással
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC Edition 12GB GDDR6
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Grat a cumóhoz.

18 fokos a tiéd hát nincs fűtés nálatok? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Minden monitorozva msi afterburnerrel.

Meg 1.3v-on sem.

Többnyire nincs időm reagálni sem megfordulok és ott vannak a seggemben.