Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Megnézném, de a Single pont nincs fent
Lehet majd éjjel leszedem és utánanézek -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
A küldetés legelején, a bal alsó sarokban feljövő feliratoknál is vannak csíkok. Szerintem nem kártya hiba, főleg ha konzolon tolja
-
DokiBaxxi
őstag
Én csak jókat hallottam a Sapphire-ről(kivéve a HD 7870 BS szériáját), ezért választottam ezt. Na meg mire meg volt rendelve, nem tudtam, hogy az MSI-hez is jár BF4. Illetve a tápcsatikkal is lett volna egy kis probléma szerintem, mert a Sapphire-nek csak 2 kell, az MSI-nek 4(nincs VGA csati a tápomon)
-
DokiBaxxi
őstag
Most már kezdek k*rvára parázni a Sapphire R9 270X-emmel

Bár nekem már egy ideje a gépemben van, és folyamatosan nyúzom, 2 hete (BF4,Ghosts,FC3,Skyrim) és eddig semmi -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Az igen!!! Ha nálam valaha is jobban fog futni a Ghosts mint a BF4, pezsgőt bontok, és hálát adok

-
DokiBaxxi
őstag
Mindenkinek Kellemes Karácsonyt!

-
DokiBaxxi
őstag
Mi a helyzet az új driverrel? Normális? + vagy - FPS-t hoz?(Az utolsó 56 hsz.-t nem néztem, bocsi ha abban benne van)
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Hát én 400-as táppal nem igazán tervezek

-
DokiBaxxi
őstag
Na most ez mi?

Csak gránátdobásnál jön elő, csak ebben a játékban. Előző meccsben még csak egy szép nyúlvány volt, ez meg már egy kész festmény
Mi lehet, driverhiba?A másik meg ez
Normális, hogy a PH!-s gifek így mozgatják a GPU használatot? Ugyanis amint letesztem tálcára a chrome-t, 0-n marad a GPU használat, illetve ha egy Smiley gif nélküli ablakot nyitok meg(pl. hardverapró), akkor is 0-n marad -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Frozzy
üzenetére
Ultrán egyébként még nem próbáltam. Nálam úgy fut, hogy első talán 4 beállítás Ultra, 2xMSAA, a többi meg High vagy Low/OFF, attól függően, hogy feleslegesnek tartom-e. Ilyen pl. Terrain Decoration meg quality az high, de mesh quality meg amitől nem lesz csúnyább se meg szebb se a játék az a legkisebben van
De valóban jó kártya, nagyon örülök nekije

-
DokiBaxxi
őstag
Na közben megnéztem a VGA-CPU terhelést BF4 alatt, hát a VGA 85-97%-on jár, de többségében 95-90%, 32 fős mapon, ez 48 fősön gondolom olyan 85-90-re esik vissza, 64 fősre meg nem megyek, mert káosz és utálom

Mondjuk nem mindig dolgozik maxon a proci, olyan 90%-on pörög. Eddig jók a tapasztalataim a kártyával kapcsolatban

-
DokiBaxxi
őstag
Na tegnap megkaptam a Sapphire R9 270X Dual-X OC BF4 editionom

Eddig kb. 10 perc BF4-re volt időm, nem monitoroztam, annyit tudok mondani, hogy Ultra+2 beállítás High, 0AA-n egy szemnyi szaggatás sem volt.
Tapasztalataim, hogy csendes, jól végzi a dolgát, és bitang erős
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Na mind1 majd meglátjuk. Egyébként április-májusban hol volt még a bf4(gépigénye), hogy ezt tudhassam?
Egyébként valamennyire azért tuningolható, vagy ez teljesen antituning összeállítás?
Egyébként ha nem hajtja ki 100%-ra 1680-ban az olyan, mintha 1920-ban játszanék nem?(FPS szempontjából) -
DokiBaxxi
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
... Csak multizni fogok

Na mind1 meglátjuk ha méltóztatik ideérni a kártya
Azért ilyet vettem, mert erre volt pénz és nem gondoltam volna, hogy fél-1 év múlva kevés lesz -
DokiBaxxi
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
I5-3350p-m van

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Jó csak ez a minumum fps miatt gáz. Lehetne min. 35 mondjuk, de emiatt majd valszeg be fog esni 20-25-re. Tudom csak 1-2 grafikai elemet kell majd lejjebb vennem, de akkor ez olyan, mintha gyengébb karit vettem volna
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Hát csak ha van egy VGA-m, akkor az legyen már 100%-on kihasználva. Tehát érted, mire akarok kilyukadni...
Egyébként melyik proci hajtaná ki? Mondjuk egy i5-3470? Vagy i5-3570? Mondjuk még az sem biztos, hogy ez nem hajtja ki, szóval nem akarom az ördögöt a falra festeni.
-
DokiBaxxi
őstag
Emberek most kaptam érdekes teszt értékeket, R9 270X mellett egy i5-2500k 80-90%-on van használva, single-ben
Multiban ez akkor gondolom sokkal több.
Na most nekem egy i5-3350p lesz az R9 270X mellé, mire számítsak, BF4 multiban hány %-re fogja kb. kihajtani a proci az R9 270X-et? (Semmi OC sehol, 1680x1050 felbontás)Sajnos nincs pénzem procicserére, vagy esetleg van olyan proci, hasonló árban, ami ki is hajtja? (ha ez nem)
Kissé kétségbeestem most.Illetve, ha a 270X-et nem hajtja ki, akkor mekkora az esély, hogy a sima 270-et igen?
-
DokiBaxxi
őstag
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Apollo_21
üzenetére
A tápon alapból nincs VGA csati, csak molex csati. 2 molex csati, mind a 2-t elosztanám. Így lesz 2-ből 4. Így már tiszta?

De ha nem késik mégtöbbet a Sapphire(már itt van Gigabyte is MO.-n, MSI is, csak a Sapphire nincs itt
) akkor Sapphire lesz, amihez csak 2 molex kell, tehát nincs gond, mert annyi kell hozzá, amennyi a jelenlegi karimhoz. Csak nehogy túlterheljem az egyik ágát a tápnak 
Hol/hogy tudom megnézni, hogy túl van-e terhelve? Vagy ezt már a tápos topikban tegyem fel inkább? -
DokiBaxxi
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Bocsi, elírtam

Teljes rendszer fogyasztása: 200W
Na akkor mindenképp rossz adatból indultam ki, na mind1

A lényeg, hogy egy i5-3350p mellett lesz az R9 270X, tehát olyan 250W-ot eszik a proci+ a VGA együtt, tehát el kell bírnia
(#39588) Dany007
Rákérdeztem, többször is, azt mondták, el kell bírnia
Csak így az MSI 4 molex igénye miatt kezdtem problémázni, de Sapphire lesz és meg van oldva 
-
DokiBaxxi
őstag
Na ezt én mind értem de mit csináljak?
Én úgy terveztem, hogy amelyik csatlakozókon/ágon/ágakon volt a VGA, arra kötném rá most is. Végülis volt már rajta egy 200 wattot evő GTS 250, csak ugye annak csak 2 molex kellett. Az bonyolítja a dolgot, hogy az MSI-nek 4 kell. Tehát elvileg ha bírta a 250-et azokon a csatikon, bírnia kell az R9 270X-et is, csak kell molex elosztó(abból van különböző minőségű?
). Jól mondom? 
Ilyen van/ilyet tudok venni[link]Sapphire lesz

De akkor elvileg nem lesz túlterhelve, ha a GTS 250-et bírta, ugye? -
DokiBaxxi
őstag
Egyébként ha egy 235 millis GTX 650 TI befért a házba, akkor egy 260 millis R9 270X is be kell, hogy férjen ugye? (MSI) Mert úgy tudom, hogy az MSI R9 270X-nek a 6 pines csatijai felül vannak, így gyakorlatilag ugyanannyi helyem lesz a házban, mivel bár 2,5 cm-rel hosszabb az R9 270X, de nem a hátuljába kell bekötni a 6 pines csatlakozókat, ugye?
Más kérdés: Adott a tápon 2 molex. Na most ugye a Sapphire modelleknél a 6pin-molex csatlakozó nem ágazik szét, míg a többi kártyánál, 1 6 pin-hez tartozik 2 molex, tehát összesen 4 szabad molex kell, hogy legyen. Na most ha a tápon azt a 2 szabad molexet elosztom, mind a 2-t 2 felé, akkor is simán kell, hogy működjön a kari, ha azokra dugom rá, ugye?
(remélem érthető
)(#39567) diegho
Köszi -
DokiBaxxi
őstag
-
DokiBaxxi
őstag
Nem tudja valaki, hogy mikor érkezhet mo.-ra a SApphire r9 270x bf4 edition? Hardverkeren az x nélküli èrkezésevan csak feltüntetve, hogy érkezik holnap

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Hát, de ha nem jó

Na de nem akarom az ördögöt a falra festeni, remélhetőleg minden f*sza lesz
Hát mint itt már beszéltünk róla a topikban, a villódzó (vagy milyen) képernyő miatt. Ugyebár a R9 270X-eken jelentkező tipikus probléma a böngésző vibrálása. De az újabb modelleknél meg már nem tudok róla, hogy lenne....
-
DokiBaxxi
őstag
Na e-maileztem egy kicsit a sapphire-rel, és ezt a választ kaptam:
That is not an official site, I wouldn’t use that.Tech
Technical Support
Althon Micro/Sapphire TechnologySzóval lehet nem kéne mégsem BIOS-t cserélni?

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Köszi!

-
DokiBaxxi
őstag
Valaki nem tudja, hogy hogyan tudok kapcsolatba lépni a Sapphire-rel?(E-mail, vagy valami hasonló) Meg akarom kérdezni, hogy ha új bios-t teszek az r9 270x-re, akkor elveszik-e a gari.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Root Banane
üzenetére
Azért olvasol sok negatív kritikát, mert még friss a széria, majd ha lesz rá(remélem hamarosan) tökéletes, stabil driver, akkor jó lesz.
Másik meg az az elrontott BIOS dolog, ez egy nagy kérdőjel számomra, hogy vajon driver megoldhatja, vagy cserélni kell a biost
(#39206) Trevi
Akkor kicsit utánajárok ennek, hogy jár-e garivesztéssel -
DokiBaxxi
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Hát, majd meglátjuk. Mondjuk tőlem lehet viszonylag hangos is, úgyis van rajtam füles

R9 270 OC-t gyárilag, vagy otthoni OC-ra érted?
Én mivel nem tuningolok, ezért választottam a 270 X-et. Amúgy meg ugyanannyiba kerül, akkor miért ne választanám azt
(#38950) tboy93
Csak nem az iponon láttad?
Én egyébként sehol máshol nem láttam ilyen problémát, ettől függetlenül lehetséges, aminek nem örülnék, mert csak x16-os PCI-E slotjaim vannak....
Driverek természetesen még instabilok, itt többen írták, hogy néha bevibrál a böngészőben a kép. De majd jó lesz gondolom -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
Én se ijednék meg, csak a kollégának írtam

Nekem egy elég pocsék házban vannak a cuccok, majd ha egyszer lesz pénzem(sose) akkor veszek valami tágasat(mert ez még ráadásul kicsi is) és jól szellőzőt.
Nekem a régi karim (Giga GTS 250 1GB) ilyen 70-80 fokon ment, a jelenlegi meg nem megy 60 fölé
Kíváncsi leszek a zafír R9 270X Dual-X-ére
Csak lenne már a kezeim közt 
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Egyébként volt ilyen hír valami oldalon, hogy a newegg.com-on már kaphatóak ilyen kártyák, de néhány dollárral drágábbak. Remélem nem ez lesz itthon is, mert ez szemétség. "Ingyen BF4" a kártyák mellé, ja....
Eddig csak XFX kártyát láttam ilyen jelzéssel, remélem a Sapphire-nél nem lesz gond
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
soultrapp
üzenetére
Szerintem tök mind1, melyik forgalmazónál jár, gondolom beleteszik a dobozba a kupont, és adják tovább. Gondolom így minden nagyobb céghez jut belőle.
Egyébként utal valami jel rá, hogy van benne kupon? Tehát ha R9 270X-et akarok venni, akkor mondhatom azt, hogy olyat adjanak, amiben van BF4? Vagy ezt így külsőleg nem lehet megállapítani? Bár gondolom meglehet, mert jelzik a cégnek, hogy ebben meg ebben a szállítmányban van BF4 kupon. Vagy nem tudom, hogy működik ez. -
DokiBaxxi
őstag
Befutottak az első R9 270-esek és nagyon kellemes az áruk

-
DokiBaxxi
őstag
Egyébként az az akció, hogy bf4-et adnak az új szériás radeonok mellé, az R9 270 boltokba kerülésével indul? Mert ha igen akkor minden egyes R9 270 dobozában kell lennie egy kuponnak, igaz?
-
DokiBaxxi
őstag
Most jött ki az R9 270, elég vonzó kis kártya lett, vonzó áron, főleg egy ilyen akció keretein belül

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
A méretet megtaláltam, most már csak a Black Screen érdekelne. A linkelt kártyáknál van esély rá, hogy előjöjjön?
Sajnos úgy nézem, ezek pont a BS szériába tartozó kártyák
Akkor mégis csak volna ugyanilyen vagy hasonló méretben HD 7870, ami nem lehet BS-es? Vagy már esélytelen kifogni BS-eseket? Mert elvileg a 2013. jan előtt gyártott kártyák lehetnek olyanok -
DokiBaxxi
őstag
Még egy (remélhetőleg) utolsó kérdéssel fordulnék hozzátok:
Melyek azok a HD 7870-esek, amik 23.5 cm hosszúak vagy az alatt vannak?
Én ezt találtam, ez valóban csak 21.5 cm?
Illetve ez is?Gondolom ezeknek megfelelő a hűtése és nem a BS szériába tartoznak
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Majd karácsony után remélhetőleg lemennek.... De ha apróban is gondolkodsz, ott gondolom nem nagyon változnak az árak azoknál, akiknek van folyamatosan készleten kártyájuk.

Legalábbis remélem -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok

Bár ahogy másik topikban kollégától hallottam, karácsonykor inkább felmennek az árak. De hátha lesz valami jó kis akció
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- Becsszó, még mindig készül a Half-Life 3!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobil flották
- Filmvilág
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Python III OC
- MSI GTX 1660 ti ARMOR OC 6G hibátlan állapotban eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2450M I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- Lenovo TAB M11 tablet
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A kártyához megfelelő beállításnál, ha ki van hajtva, akkor nincs gond
Lehet majd éjjel leszedem és utánanézek

Bár FC3 sajnos "csak" Very High-on

Ne fárassz, így is már tök kómás vagyok 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)