Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Zirowe #27888 üzenetére
Semmi baja a kártyádnak, a driver hibája. Sok hasonló program produkál ilyet sajnos, egy kolléga is bányászott pár tíz hozzászólással ezelőtt és neki is ugyanez, nálam is ez a bibi boinc futtatása közben. Viszont neked is tudom ugyanazt ajánlani mint neki, ha bányászol érdemes alulfeszelni a kártyádat, akár 30-50 wattot is lenyisszanthatsz.
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Zirowe
nagyúr
-
alien_
őstag
válasz ittakary #27885 üzenetére
Csak kíváncsiságból, jól értem, hogy a teszt szerint, hálózatról 705W-ot húzott a táp, és 571W-ot adott le 81%-on?
Edenyke: Érdekes, nekem Chrome kezdett el szemetelni hasonló körülmények hatására, de (úgy tűnik, hogy) driver frissítés után jó lett.
[ Szerkesztve ]
Swarm is coming.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!!
A különböző gyártók 7870/7870XT kártáyáin mennyire lehet leszabályozni a venti fordulatszámát?
Nekem Giga gtx660OC van és idle sem tudom 40% alá vinni a ventifordulatot, ami elég tragikus, mert 40%-on is bőven 1000rpm felett teker a venti, amit simán kihallok a gépházból...
J,
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ezzel az új 13.4-es WHQL driverrel mintha tényleg simábban menne a Borderlands 2. Ez örömteli és azt mutatja, tényleg csinálnak valamit odaát.
Vajon meddig mennek ezzel a driver őrülettel? Ameddig látnak benne fantáziát?
Szerk.: Tudom, hogy az új kártyákhoz, játékokhoz frissíteni kell, de azért elég rohamtempóban dolgoznak.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz joysefke #27907 üzenetére
Driverben 20% a minimum amit lehet állítani. [link]
MSI AB ban engedi lejjebb is állítani, de nekem 20% alá rakva már nem csökken tovább a fordulat.
Giga kártyám nekem is 40% on tekerne alapon, de simán driverből, vagy bármilyen venti szabályzó programból lejjebb engedi állítani 20% ig azt is. Sapphire kártyám meg alapból 20% ról indul idle.(#27909) BomiBoogie készül az új driver ami a CF -t teljesen helyre fogja tenni! Az lesz majd a nagy durranás nekünk.
Nekem Tombraider 1920x1080 kimaxolva 2xSSAA val eddig 58fps -t tolt a tesztben, most 71 -t !
Viszont a Hitman FPS értéke feleződött !! Ott valami nagyon el lett rontva. Többi játékban max pár fps eltérés van amit próbáltam eddig.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
joysefke
veterán
válasz lowzor #27908 üzenetére
Ebben az a szar, hogy nem elég, hogy még most is hangosabb, mint a többi, de a nagy pörgésben előbb fog elkopni a venti (gondolom csúszócsapágya van) és később még hangosabb lesz..
Mérte már valaki, hogy az új driverrel ténylegesen mennyit gyorsulnak a kártyák?
J.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz lowzor #27912 üzenetére
Állítólag lehet, de csak végső esetben próbálom ezt ki.
Már kerestem is gtx660 bios mod topikokat nemzetközi oldalakon, de ott a hozzászólások inkább arra koncentrálódtak, hogy hogyan lehet
a, több feszt adni a GPU-nak
b, tovább emelni a ventifordulatot //ez nem viccaz én próblémám nem nagyon érdekli azt a közönséget...
Mi az istenért kell ai idle 30-40 fokos GPU-t 1300rpm-el hűteni?? Ennek mi értelme van?
J.
[ Szerkesztve ]
-
Pferi
senior tag
válasz joysefke #27907 üzenetére
Az aláírásomban szereplő konfigban a vga ventiket a Gigabyte saját programjával 20%-ra állítottam, teljesen hangtalan. Terhelésnél felpörgeti 30%-ra és még akkor is 50-60 fok között tartja a vga-t. Annál hűvösebbre minek hűtse le egyáltalán? Ha 60 fok károsítja a kártyát akkor már régen rossz.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
joysefke
veterán
válasz kovsol #27910 üzenetére
Köszi!!
ezt a választ valahogy észre sem vettem
Nincs más hátra mint kipróbálni azt az MSI AB-t a Giga kártyámon...Pferi:
Én is próbáltam a Giga saját progiját, az grafikus felületen nem engedi 40% alá húzni a ventifordulatot GTX660-on, ami szörnyen idegesítő.üdv
J.[ Szerkesztve ]
-
alien_
őstag
Alakul, de még mindig nem az igazi. Catalyst 13.5 beta plusz egy kis undervolt -olt overclock után:
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS: 29.3
Score: 738
Min FPS: 15.0
Max FPS: 63.6System Platform:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz (3400MHz) x4 )
GPU model: AMD Radeon HD 7800 Series 12.102.3.0 (2048MB) x1 (1150/1500@1.12V)Settings
Render: Direct3D11
Mode: 1920x1080 8xAA fullscreen
Preset: Custom
Quality: Ultra
Tessellation: Extreme[ Szerkesztve ]
Swarm is coming.
-
Bálint85
senior tag
egyik ismim 7850 akar venni. az lenne a kérdésem, hogy van valami különbség a DisplayPort 1.2 és a mini DisplayPort között? melyikkel érdemesebb vga-t venni? mert az adott márkán, típuson belül több választék van.
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Looserke
őstag
Na megjött a Powercolor Myst kártyám iPonból.
Feltettem a legújabb 13.4es catalystot, meg a 3.0.0 béta9 MSI afterburnert.
Jól tudom, hogy az alulfeszeléshez csak a:
Unlock voltage control
és a
Force constant voltage elé kell pipát raknom?
Vagy van más is amit aktiválni kell?
Soha nem használtam még a progit...Így lőttem be utána és fut a heaven szépen
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Már megint "bugyuta" kérdésem lesz Nézzétek el a sokadikat a sorban...why undervoltage it?
Ennyit számít az h nem 1.2-t adtok neki hanem 1 meg 1.1V-okat? oké hüvősebb lesz nemtudom 5fokkal mondjuk..korty vizet nem sporolok rajta ha a fogyasztást nézzük sztem.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Sondi1986
addikt
válasz belinho #27873 üzenetére
Nem bántja a szeme, hanem ki éget!!!
Ebben a grafikonba a 660 és 7870-est nem is tesztelték hanem csak a 7990, és még ily ilyen grafikont csináltak,
Ennyi erőből én csinálhatok egy teszt oldalt és hasra ütéssel húzkodom a grafikonokat.
Mert ez 100% nem igaz! Nézd meg a legújabb tesztjüket a XFX7790-el. -
RetepNyaraB
veterán
válasz Looserke #27918 üzenetére
S megnézted gpuz-vel, hogy tényleg a belőtt feszültségen megy-e?
Csak azért kérdem, mert az enyémet állíthatom ahová akarom Afterburnerben, de marad a gyári orbitális volton. Csak a Trixx-szel működik együtt.Ezenkívül nem tudom mit k*rhttam el, a friss gépemre telepített Afterburner nem megy OSD-re az istennek se.
Illetve jelenleg csak egy Heaven van fent de ott nem láccik"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RMZ250
senior tag
-
Pferi
senior tag
válasz RMZ250 #27927 üzenetére
Azt nem tudtam, de így már érthető számomra hogy miért nem lehet szoftveresen állítani a fordulatot azon a kártyán.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Anaren91
senior tag
válasz Looserke #27923 üzenetére
Lefuttattam én is olyan felbontáson amin te. Ezek az eredmények születtek:
Viszont észrevettem, hogy csak 3 magot használ/érzékel a program a 6 ból...(mármint ha a bekarikázott szám azt jelenti). Ez miért lehet? Valaki valami ötlet?MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Lindus
csendes tag
Sziasztok!
Már hónapok óta szeretnék venni egy HD7870-et vagy egy HD7950-et, de félek, hogy kevés lenne hozzá a gépem: i7-920, 6Gb
Ti mit gondoltok? Ez a táblázat nekem eléggé kiábrándító. [link]
Tudom, lehet tuningolni, na de +30-40 százalékkal?! És ha még a videokártyát is szeretném tuningolni?
Köszi! -
aleister
veterán
Szerintetek az lehetséges, hogy az 5850 CF gyorsabb volt, mint a 7870 Tahiti LE?
Azt megy ugye jól sejtem, hogy ha bírta a tápom az előbbit, akkor az utóbbiból is menne a CF?
Az adataim meg vannak adva a profilban.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Lindus #27930 üzenetére
3,6-3,8 GHz-et kellemes fogyasztással kilehet hozni a 920-ból, milyen hűtőd van ?
LinX az egyik legjobb progi stabilitást tesztelni, ha nem kell a HyperThreading azt kikapcsolhatod biosba, így egy picivel kevesebb feszültséget kér és jóval kevesebbet is fog enni. Játékokhoz egyelőre nem igazán kell.
920-asból kétfajta van, Cpu-Z vel megtudod nézni a tied milyen.
C0 a gyengébbik és D0 az újabb.
Az én D0-ám eredményei (~átlagos): 3.6ghz HT 1.15v, HT off 1.1v, 4ghz HT 1.26v, HT off 1.21v. C0 ugyanolyan feszültségen kb -400 -500mhz.
Ezek Linx futtatása közbeni stabil feszültség értékek, cpuz kiírja.
Ne 20-as szorzóval tuningolj, azt a legtöbb nem szereti! Ha 19-es szorzót használsz akkor ne felejtsd kikapcsolni a turbót
Hőfokot lesni pedig Coretemp. Linx alatt 80 fokig jó vagy, és akkor jöhet majd a videokártya tuning..[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Anaren91
senior tag
válasz Foxmulder89 #27935 üzenetére
80 fokig?? Az azért kicsit meredeknek hangzik nekem...én max 60-65 ig engedném...A 80 szerintem nagyon sok.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
aleister
veterán
válasz BomiBoogie #27937 üzenetére
Alulfeszelve sem? Az i7 sincs megcibálva.
No meg a másik kérdés, hogy vajon mi hajt ki istenesen egy 7870 CF-et?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz Anaren91 #27936 üzenetére
Egyrészt Linx-ről van szó, ami brutálisan képes leterhelni a procit, pont ezért jó tesztnek, máshol nem fog ennyire melegedni teljes terhelésen sem.
Másrészt a max 80 fok teljesen rendben van nézz utána nyugodtan.
A coretemp is ott kezd sárgulni, de nem erre alapoztam.
Ami még esetleg kimaradt: Uncore tuning nem igazán számit. 3ghz körül még mennie kell az alap 1.175v feszen. + ne maradjon semmi "auto" feszültségen, tuningnál hajlamos jócskán többet adni mint amennyi kell, csak a procit, uncoret és memória feszültséget kell belőni, a többi normalon a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz kovsol #27940 üzenetére
Aham hát biztos az én fx 6200 am 70 fok felett se kapcsolt le.
Más: Bocs az offért de ez a topic jobban pörög mint az os es és hátha tud valaki segíteni. Valaki árulja már el nekem hogy win 8 alatt hogy az isten nyilába lehet valamit is letörölni a gépről? Mert programok eltávolítása menüben még véletlenül sincs eltávolítás gomb....jobb gombal ha rákattintok akkor előjön 1 opció h eltávolítás de nem történik semmi...komolyan szétbsz az ideg.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
PandaMonium
őstag
válasz Anaren91 #27941 üzenetére
Most jelenleg nincs Win8 a gépemen, úgyhogy csak emlékezetből tudok segíteni:
Jobb szélre kihúzod az egeret, ott a fogaskerékre rámész (legalsó opció, már nem tudom a nevét), aztán vezérlőpult és ott ugyan úgy mint Win7 alatt "Programok eltávolítása" opció.
Szerk.: Ha te is ezzel próbálkoztál eddig akkor én megpróbálnék egy újraindítást, nekem mindig működött.[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
PandaMonium
őstag
Bocsi, nem akarok duplázni csak lejárt a szerkesztési idő.
Valaki kérdezte, hogy mennyi javulás tapasztalható a 13.3 beta 3 és az új driverek között, úgyhogy gyorsan nyomtam egy Unigine Heaven-t driver frissítés előtt és után Extreme Preset-en.Konfigom:
Proci: AMD FX-6100@Stock
Alaplap: ASUS M5A99X EVO R2.0
Memória: Kingston HyperX XMP 1600MHz CL9
VGA: Sapphire HD7870XT @ 1100/1600MHz, 1156mV
Táp: Cooler Master GX550W 80+ BronzeAMD 13.3 beta 3 driver:
FPS:
37.7
Score:
950
Min FPS:
7.6
Max FPS:
94.6AMD 13.5 beta 2 driver:
FPS:
38.1
Score:
959
Min FPS:
14.0
Max FPS:
94.6Szóval ahogy láthatjátok nagyon minimális különbség van, a min FPS a duplájára ugrott, de ez nem túl mérvadó mert az Unigine min FPS-e minden tesztelésnél más és más, egyébként az átlag FPS javult 0.4-et, a score pedig +9 ami hibahatáron belüli.
Úgy néz ki a driver elsősorban játékokon belüli FPS csökkenést fixál, mert azt, hogy javít a teljesítményen nem mondanám.
Bocsi, hogy csak Unigine-el teszteltem de ez volt csak kéznél és türelmetlenül vártam mit tud az új driver.
Ha esetleg másnak is vannak hasonló összehasonlításai azt szívesen fogadnám. (Elsősorban játékokból, pl. a Tomb Raider vagy a Bioshock Infinite beépített benchmarkjai)What I cannot create, I do not understand
-
belinho
senior tag
válasz Sondi1986 #27924 üzenetére
Megnéztem, annyi van benne, hogy a 650TI boost az már újabb driver-el van tesztelve, de ez fel is van tüntetve.
A grafikonokon meg azt is nézd, hogy a kiválasztott kártyát tekintik 100%-nak, és ahhoz mérten mutatják a többi kártya teljesítményét!
Nézd meg a guru3d-s PC 7790 tesztet, de szerintem arra is azt fogod mondani, hogy rossz!
-
- = Zk = -
félisten
-
->Raizen<-
veterán
válasz - = Zk = - #27947 üzenetére
Crossfire muzsikál már?
-
- = Zk = -
félisten
válasz ->Raizen<- #27948 üzenetére
óóó, hát dehogy...
rá másnap reggel vissza kellett adnom a kölcsönkarit.... addig jutottam, ahol abbahagytuk a dumcsit..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
->Raizen<-
veterán
válasz - = Zk = - #27949 üzenetére
Azt hittem beszereztél egy másikat azóta egy sapit mondjuk és akkor két azonos kártyával mentél volna neki a dolognak. (Így képzeltem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája