Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz bookninja #29291 üzenetére
Láttad a forráskódot, hogy így leírod más emberek munkáját?
Mit veszel egyáltalán optimalizációnak? Szerintem teljesen rendben volt a játék, a bemutatott tartalom abszolút pariban volt a gépigénnyel, mert lehet, sehol nem volt korábban hasonló igényű játék, de ha adtad alá a vasat, a kapott interaktív atmoszféra is egyedülálló volt...
Halkan hozzáteszem, semmi meredek igénye nem volt a játéknak, amennyiben betartottad az ajánlást. Ja, hogy fájdalmas volt egy 60ezres VGA-val mediumra tenni a textúrákat, meg közepesre a látótávolságot? Ja, és hogy nem volt elég az akkoriban divatos kétmagos csúcsproci, és 40 helyett 60K-t kellett procira költeni? Hát, sz@r ügy....
Ellenben butított grafikával, de még élvezhető minőségben teljesen jól futott régebbi, erősen költséghatékony gépeken is... Szerintem ez teljesen jó optimalizálás, csak arról volt szó, hogy maximumra húzva meghaladta a korában elérhető mainstream hardverek képességeit. Én ezt időtálló grafikájú játéknak hívom.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz bookninja #29293 üzenetére
Annyi volt a trükk, hogy fel kellett rakni a megjelenés után nem sokkal kijött 1.0.4-es patch-et, és medium textúra/50-60-as látó és detail távolsággal nagyon szépen futott 1GB-os 4850-essel is Q6600-as procival, az már akkor se volt épp csúcshardver, igaz, nem is belépőszint volt. Az 512-es karikkal és kétmagos procikkal viszont sajnos tényleg nagyon le kellett butítani a látótávolságot, hogy elketyegjen, ami az akkori játékok között szokatlan volt. Az 1.0.4 amúgy a sokak által emlegetett bugok jórészét is javította. Na, OFF vége.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz bookninja #29655 üzenetére
Megéri!
Én 5870-ről váltottam 7850-re.Tuningolva kb-. 30-40%-al jobb + sokkal kevesebbet fogyaszt (1db 6pin-es tápcsati)
Az összes 7850 viszi a cata max-ot (GPU: 860Mhz->1050Mhz)
60fok fölé sose megy és még eközben is alig hallani.Játékokban:
Crysis 2 DX11 patch + ultra textue pack: sose laggol, ugyan ez 5870-nél évezhetetlen volt.
Metro 2033 átlag 36-ról 46FPS-re nőtt.
Batman Arkham City-ben kb. +15-20 FPS átlagban
és még sorolhatnám.Sajnos az 5870 nagyon gyengén szerepel, ha van tesszelláció.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest