Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Remus389

veterán

válasz Grave_444 #25384 üzenetére

X4 965-el a minimum fps ennyi, mint q6600-nál az átlag.

kifogtál rajtam, nem találtam olyan grafikont ahol minimum fps-t mérik és szerepel X4 és quad is, tehát megcáfolni ezúttal nem sikerült, de nem hinném

1. gondolom mind2 proci alapórajelen ment, a quazán ment 2.4 ghz-en, az AMD 3.4 ghz-en

csodálkozol? azt kéne megnézni mi történik ha mind2 procit felhúzzuk amíg lehet, akkor kábé egál lesz(mert az AMD tovább bírja ugyan, de azonos órajelen még mindig gyengébb)

Akkor el lehet gondolkodni hogy a rákba erősebb a phenomnál. magadtól nem jössz rá erre akkor, egyébként is honnan veszed ezeket az infókat hogy a core2quadok rosszak minimum fps-be? itt mindenki dicséri őket, jah neked pont nem olyan van.. bocs

Különben meg nem véletlenül nem azonos órajelen megy a 2 proci. a gyári beállítás lényegtelen, üzletpolitikai okai is lehetnek, az AMD kénytelen magas órajelen kiadni hogy vonzó legyen, az hogy a chipet mennyire lehet hajtani az más kérdés, jó példa erre az E2140, gyárilag 1,6 ghz-es occsó proci volt, és volt aki 3.4-re húzta, tehát több mint dupla teljesítményt tudott, csak vissza van fogva

De ha úgy vesszük hogy 3,4ghz-re tuningoljuk a q6600-at, akkor tényleg azonos teljesítményű a gyári x4 965-el inkább jobb azért, azonos órajelen 10-15%-ot ráver a quad, és kicsit ferdítesz mert 4,4 ghz egy x4-től tudtommal ritka, és 3,4 ghz-nél is többet tudnak a quadok, tehát nincs ekkora különbség

ami van különbség az elveszik abban hogy a quad gyorsabb azonos órajelen, tehát kábé amit ma tud egy X4 965, azt a Q6600 5 éve tudja

úgyhogy ha gépbe vennél valamit mindenképp core2duo legyen, mert az egy bika erős proci vagy minnél régebbi core2quad-ot. ez nem igaz, ha valaki új gépet akar venni vegyen Sandy Bridge-t, DE kidobni egy ma is helytálló procit(pl Q6600), és arra biztatni hogy minnél több pénzt költsön(akár a videokártya kárára), szerintem nem helyes

én például nem veszek négymagost, mert hiába okoskodtok nekem, saját szememmel látom hogy vajsimán futnak a játékok, és lemértem hogy GPU limit van Full HD-ba(így is lógatja a lábát a cpu-m), addig én nem fogok a kedvetekért pénzt kiadni

teljesen jó a Q6600, phenom2 szint

Új hozzászólás Aktív témák