Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
ASUS tulajoknak egy kis hírmorzsa a tuninghoz: ASUS GPU Tweak.
Igaz, nem innen töltöttem le, de a v1.10 tökéletesen működik nálam - rákeresve gyorsan megtalálható. Legalább nem kell mókolni sem a SmartDoctor-ral, sem az Afterburner-rel.
Külcsínre hasonló az AB-hoz és nálam végre működik a feszültségemelés is - azaz ASP0907 VRM támogatva. Egy GTX 580 DirectCU II reklámjánál tűnt fel nekem is. Kb. 1 hetes progi lehet, de jól eltitkolták (legalábbis nekem csak ma tűnt fel).Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Sandrew
őstag
válasz csabika0001 #21825 üzenetére
Nitróval is hűtheted akár. Akkor is meg fog halni olyan fesznél. Nézd meg a vrm bordát ami 1.37V(kb ennyi valós feszt kap) kb 200c-os lesz nálad. Szépen fog füstölni abban biztos lehetsz. Nem a hőmérséklettől hanem attól, hogy nem bírja. Egyébként meg akkora fesszel kifejezetten rosszul megy tuningban a kártyád.
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem. Építek egy rendszert 4db 5870-el. Ebből 1 már megvan, az ~915MHz-et bír alapfeszen. Nekem ennyi elég is, de nem tudom mennyire szeretik ezek a folyamatos 1,2V-ot(?). Ez az egyik kérdésem, a másik pedig az lenne, hogy a Vapor-X-ektől mennyivel gyengébb a natur Sapphire hűtés? 24/7-ben mennek majd a kártyát 100% loadon, szal jó lenne ha nem olvadna szét. A single Vapor-X egymagában 71fokon van, de hamarosan cserélek szellősebb házra mielőtt 2-nél több kártyám lesz. Azért kérdezem a hűtős dolgot, mert lehet, hogy 2 Vapor-X-et, és 2 sima Sapphire-t raknék egymás mellé, CF topicban azt írták nem kell egyformának lennie. Előre is köszi a válaszokat!
Köszi!
-
kisza25
félisten
24/7-re 100% loadra olyat vennék ami ref. hűtős, mert a kitolja a házból a meleget, mert 4DB ilyen kártya rendesen fog hőt termelni, pláne V tuning esetén, mert ref.az azért fúja a VRM-eket is , ha "csak" 1,18V adsz a kariknak az elvileg rendben lenne, mert akad olyan kari ami gyárilag ezen a feszültségen üzemel
tényleg mire lenne használva csak nem rozira, vagy milky wayre
vagy 3Danim készül a Shrek5[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
djculture
félisten
Na miótamegvan a kari /5850 extreme/ azóta tesztelgetem.Ami feltünt hogy a vddc current indit 1-2 amperral aztán úgy megállapodik 5A körül,mindezt persze idlében.Mittöl függ az idle ezeknél a karikál?Lehet ezt bármilyen progival befolyásolni?Amúgy jól működik csak érdekel ez a része
-
Sandrew
őstag
válasz csabika0001 #21857 üzenetére
1.3V-ot állítasz be Trixx-ben akkor kb annyi a valós amit kap.
1.2V-al 1Ghz-et megy. 3DMark Topikba talán van kép is.5850-em 1.250V-al 985-t ment.
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
válasz kisza25 #21858 üzenetére
V tuningot nem alkalmazok, csak fixáltam a legnagyobb értékre(1,2V) AMD GPU Clock Toolban. Egyébként majdnem eltaláltad GPU-ra optimizált folding féleség megy rajta(a részletek titkosak), meg néha 1 kis game ha már a vas adott
Akkor asszem 2 ilyen lesz, 2 pedig Vapor-X, a tuningot meg nem eröltetem, csak kényelmesen(@900MHz, a ramok meg 300-on)
Köszi!
-
MZsoltee
veterán
Sztem felesleges, 1,2V-ra fixálni, ha lehet akkor a gyári órajel mellett inkább vegyél vissza majd a feszből. A 4kártya nagyon meleg lesz egymás hegyén hátán. Gondolom nem ülsz majd mellettük 24/7, így nem tudod figyelni folyamat a hőmérsékletüket, így ki tudja, hogy pl egy melegebb délutánon mi lesz velük 1,2Vmellett... Amire nem elég alapon arra húzva sem lesz elég, így a helyedben inkább az alulfeszelés irányéba mennék...
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
kisza25
félisten
hát a link az nem sikerült, gondolom a ref. sapphire
a V mód alatt a volt tuningra gondoltam én inkább alapon járatnám az összeset, azt az időt amíg kiteszteled mind a 4karit hol stabilak, számításra használnád lehet előrébb lennél, még az sem biztos, hogy alapon stabil lesz a 4kari együtt, ha nem tudod őket lehűteni[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kmisi99
addikt
Az 5850 ha nincs terhelve mennyire veszi vissza az órajelét? Mert az új vgamon 157/300 on van terhelés nélkül.
-
Motion_Blur
félisten
AMD Catalyst 11.6 WHQL driver [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
CimbiX
aktív tag
Feltettem az új drivert (11.6), konfigom: Q6600@stock, 5850@stock, 3GB Ram, ha ennyi info nem eleg, akkor update-elek.
A gondom: a Civilization 5 fagy. Kep elszall, videokartya ventije felteker maxra, csak taplekapcsolas segit. Ujrainditas utan minden OK, amig a CIV5 el nem indul, ami ugyanugy fagy par perc utan. Furmak-ot most eresztettem ra a gepre, 10 perce egetem, semmi gond. Valakinek valami tippje?
[ Szerkesztve ]
-
-
kisza25
félisten
válasz F e Z o #21869 üzenetére
na igen, de a 3 kártya is vagy 120eFt plusz víz....bár aki ilyen rendszert épít
azért írtam hogy legjobb lenne a ref hűtő, mert az hátul kitolja a meleget, de akkor is kell egy jól átszellőztetett ház és a CPU-ra ami szintén elég jól le lesz terhelve szintén nem ártana a vízEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
CimbiX
aktív tag
válasz Sandrew #21871 üzenetére
Eppen most talaltam egy topicot, ugy tünik, a Civ V zabalja a kartyat:
Megprobalom meg belöni a ventit mondjuk 60%-ra manualisan, meglatjuk, mi lesz.
A CPU-rol: meg eleg friss a konfig, de Witcher 2-vel kiprobaltam 3-ra huzva es alap orajelen, es Fraps szerint nem volt különbseg, erzesre sem. Ha kell, akkor majd ujra huzom
-
Sandrew
őstag
Vga-nak kell legalább egy 15A-ág.
-
hekkerman
tag
Sziasztok
Van egy 5850 dicu-m a lényeg az, hogyha a tv-t hdmin a monitort dvi-on kötöm rá, és kiterjesztett asztalt használok, vagy klónozás, tökmindegy millyen variácó, csak két megjelenítő van rákötve, egyiken, ha valami gyors mozgás van(film, egér, game) akkor mint az állat, úgy ugrál a kép.
Külön-külön jó a kép.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Lassan 2 éves lesz a Sapphire gyártmányú HD5850-em. Úgy gondoltam ideje volna lecserélni rajta a hővezető pasztát meg kiporolni egy kicsit. Igazam is volt a paszta egy hangyányit már rá volt száradva a GPU-ra. Zalman STG-1-es pasztával helyettesítettem a gyárit. Kiporoltam összeraktam, és most a hőmérsékletek magasabbak lettek, kivéve a GPU VRM hőmérsékletét az úgy 5 fokkal kevesebbet mutat. Nem értem, rosszul tettem, hogy kicseréltem a pasztát? Esetleg a minőségével van baj? most alapjáraton olyan 45 fokon mászkál, terhelve 10perc furmark után volt 84fokos, ami azért nem halálos.....
-
Rico45
őstag
Ha holnap megjön a Hd 5830-am akkor gondolom kapok hozzá két csatlakozót?
Nézegettem a gépet belül de nem tom majd hova csatlakoztassam!?
Mindkét csatit be kell csatlakoztatni?
[ Szerkesztve ]
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
sadista
csendes tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy egy FSP 400-as táp, el vinne-e egy HD5830-at? proci az E5400-as @3GHz.
-
sadista
csendes tag
nem E5400, hanem E5200-as @3 GHz
-
Rico45
őstag
-
jagada
addikt
-
jagada
addikt
-
Rico45
őstag
válasz sadista #21895 üzenetére
A mostani kártyámon nincs táp csati!!
De lehet kiiktatom a dvd romot addig:-)
// TÁP : model SP356-60 THA-P AC INPUT 220-240V-4,5A 50HZ mAX OUTPUT 350W(+3,3V&+5W=130W MAX //
Nem tuningolok semmit!Max ha veszek erősebb tápot majd!
[ Szerkesztve ]
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
jagada
addikt
válasz sadista #21894 üzenetére
Úgy tudom, hogy maxra nem fogja tudni kihajtani, ahhoz azért combosabb proci kellene, legalább olyan mint az enyém (E8400@4GHz), az is csak tuninggal elég neki, de ettől még fogsz tudni játszani vele...
Rico45: Az elejéről lemaradt egy F mint FSP. Próba cseresnye, ha nem bírná majd lecseréled, megsütni nem fogja, legfeljebb majd jönnek a kék halálok, meg a restartok
[ Szerkesztve ]
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
sadista
csendes tag
válasz Motion_Blur #21867 üzenetére
ez már nem festi zöldre a flash videókat? mert a 11.5-ös meg a hotfixek nekem azt csinálták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest