Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz DroiDMester #98 üzenetére
Ne legyen!
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
nagyúr
válasz Sontir Fel #97 üzenetére
Ne legyen igazam, de sajnos a 4090.es jóslatom is bejött(és még azóta sem csökkentek az árai), így itt sem látok rá esélyt hogy ez kevesebb lesz!
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz DroiDMester #95 üzenetére
Szerencsésebb helyeken azért közel annyi
-
KAMELOT
titán
-
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz ScomComputer #86 üzenetére
Végre AMD oldalon is 384bit-es vga. Szép is!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Bossp
addikt
-
Bossp
addikt
Re
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Sontir Fel
őstag
válasz ScomComputer #17 üzenetére
Asrock kicsit jobban megy
-
addikt
válasz ScomComputer #86 üzenetére
Nagyon küzdenek a gyártók ,hogy a +100-200 dolcsis felárnak legyen létjogosultsága.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
ScomComputer
veterán
RX 7900 Red Devil
Lesz valami bizbaz amit rá kell tenni a backplate-re és szép lesz tőle...
Forrás.. -
pRoject22
őstag
Ez is fake, az összes 1000 feliratkozós idióta most meglovagolja ezt a hullámot a kattintásokért és a plusz subokért.
Érdemi tesztek holnap lesznek, de szerintem kell azoknak az új AMD driverekenek egy hónap mire rendesen fog menni, szóval ezek az első tesztek sem lesznek szerintem 100%-ig pontosak
¯\_(ツ)_/¯
-
M.T.
senior tag
Review from india : [link]
-
flexxx2
őstag
válasz ScomComputer #78 üzenetére
Azért ennyivel nem lesz gyengébb a 7900 mint amit az árak mutatnak.
megj: jobb alul a msi 4080on 24GB-ot írnak, az ott nem stimmel.[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz pRoject22 #77 üzenetére
Most még a találgatás megy. Itt azt mondják, hogy több forrás szerint az XTX átlagban 10%-al lesz gyorsabb mint a 4080, de RT alatt csak 3090 szint körül lehet. [link]
Itt meg állitólag egy tesztelőtől jött szivárogtatás, ami az átlag RT nélküli teljesitmény arányokat mutatja konkrét számok nélkül:
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
pRoject22
őstag
-
ScomComputer
veterán
válasz tibcsi0407 #75 üzenetére
Te jó ég..a TPU is bedől ennek a fake videónak... [link] ,még,hogy szivárgás..hehehe..
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
flexxx2
őstag
Azért a 4090 és 4080 között van akkora teljesítmény különbség, hogy minimum furcsállom miért ua hűtő van mind2n. És a 4090hez is azt olvastam, hogy túl van tervezve a hűtés, mert nvidia nagyobb wattokat mondott eleinte, akkor egy 4080hoz? (és még lehet a 4070ti-re is ezt rakják)
-
Norb79
őstag
Remélem emberi áron lehet kapni vhol hamarosan, akinek van linkje, az ne tartsa magában!
-
Motyi
senior tag
Talán nem véletlenül. A jobb AIB modelleken mind "4090 kategóriás" hűtő van, amire szükség is lesz a feltehetőleg 450W körüli fogyasztás mellett. Ugye a refhez képest közel 200Mhz-el magasabb órajelhez itt is kell az aránytalanul megnövelt kakaó. Még az ár lesz érdekes. Szerintem a jobb AIB modellek simán 4080 árban lesznek itt EU-ban.
-
flexxx2
őstag
válasz ScomComputer #69 üzenetére
Na ezért (is) drága a VGA, mert csinálnak egy hűtőt és azt rakják mindenre, ez a 4090 hűtés 1-1ben.
Ez a kicsi jobban tetszik:
-
ScomComputer
veterán
Gigabyte Aorus Elite Boost 2680Mhz...közelítünk a 3gigához..
További info! -
PuMbA
titán
válasz turistakolbi #67 üzenetére
Ja, hát sajnos az újsagírás itt tart. Az is cikk, ami "lehetséges", de még itt ugye nem tartunk. A jelenlegi kártyák 3D V-Cache nélküliek, ezeket tudjuk használni és kimérni
[ Szerkesztve ]
-
turistakolbi
aktív tag
Tény. van különbség. 280 fps és 290 fps... de 144 fps felett már teljesen mind1 számomra.
fele annyiból megvan az 5800x3d build okosan összerakva, mint az AM5. vagy az új intel.Júliusban még erről ovlastam. https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-7900-XT-could-have-a-total-of-384-MB-of-Infinity-Cache-thanks-to-3D-V-Cache-on-some-models.634850.0.html
Hogy lesznek modellek amin lesz ilyen feature.https://www.twitch.tv/muerte188
-
PuMbA
titán
válasz turistakolbi #64 üzenetére
"Ugyebár ezek is el vannak látva 3D V cache-val."
Nincsenek. Én a bemutatón semmi ilyesmiről nem hallottam, se az utána kiadott architektúrális bemutató anyagokban nem olvasható. Hol olvastál ilyet?
"Mind láttuk hogy az 5800X3D procinál mennyit hoznak... 4400 mhz-n versenyez face 2 face a 7700x-el ami 5400 mhz-n megy."
Nem. 5800X3D még a 7600X ellen is veszít: Ryzen 7 5800X3D or Ryzen 5 7600X? AM4 vs AM5: 50+ Game Benchmark
[ Szerkesztve ]
-
pRoject22
őstag
válasz turistakolbi #64 üzenetére
A SAM az egyébként működik minden játékban vagy csak van egy megadott lista amiben megy mint az NV BAR?
¯\_(ツ)_/¯
-
turistakolbi
aktív tag
Mindenki nyugodjon le!
Ugyebár ezek is el vannak látva 3D V cache-val.
Mind láttuk hogy az 5800X3D procinál mennyit hoznak... 4400 mhz-n versenyez face 2 face a 7700x-el ami 5400 mhz-n megy.
Gaming az teljesen más mint a szintetikus tesztek.
Legyen mindenki türelmes 13-ig.
És akkor még ott van, az hogy sok tesztelő valószínűleg intellel teszel majd, és nem 5800X3-d vel, bekapcsolt SAM-al.[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
addikt
válasz ScomComputer #37 üzenetére
Ebből így nem lesz olcsó 4080-as... Annyit csökkentenek az árán ,hogy a 4090 ne fojtsa meg és kész. 1000 dolcsi alá így nem kell bemenniük. 1100 is elég lehet egyelőre.
Pedig szurkoltam az AMD-nek.Hova tűntek az órajelek egyébként?
Nem 3Ghz volt a cél?[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
M.T.
senior tag
itt valami nem stimmel az xt és az xtx eredmények a time spy ban kb egyenlőek, elvileg 10-20% között kellene lennie a különbségnek.
-
turistakolbi
aktív tag
várós
https://www.twitch.tv/muerte188
-
palfitom
félisten
válasz pRoject22 #56 üzenetére
csak az állít olyat, akinek nincs nagyon nagy tapasztalata, vagy csak simán elfogult.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
pRoject22
őstag
Fél évig volt 6800XT-m, AMD nél maradtam volna de pont az az egy szim amivel versenyzek az ( akkor, azóta már javították ) fps-t dropolt az AMD-vel, ez az iRacing, akkor 3080Ti-ra váltottam és tudok iRacingezni de pl Assetto Corsázni meg Nvidiával nem tudok mert az meg azzal dropol viszont a 6800XT-vel meg az ment jól.
Szóval szerintem ez nettó blődség, hogy baj csak az AMD-vel van.
¯\_(ツ)_/¯
-
palfitom
félisten
EGYIK oldal sem hibátlan, tehát aki az ellenkezőjét állítja, az nem való szakmai fórumra!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Ez részedről egy valótlan állítás volt, nem más. Az ilyennek itt sincs helye!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Képzeld, nekem is van sok sok saját tapasztalatom mindkét oldallal, érdekes módon az ellenkezője, mint s tiéd. Ettől még én nem hangoztatom, hogy hibátlan a Radeon…
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Haverom 3080nál problémázott ennyit 1 évig. Elege lett neki is és amdt vett.
Szóval látom mind a két oldalt, nekem 3070 volt még az elején, nekem csak annyi bajom volt vele, ha experience-ben állítottam a színeket, akkor 20-30 fpst is csökkent a teljesítmény.
De nem ezért cseréltem le, azért cseréltem le, mert amikor megvettem gyorsnak számított, majd később kb. fél év elteltével warzone-ban csak kullogott az fps után.Közben meg vele egy árban lévő amd kártyák elverték...#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
pRoject22
őstag
-
palfitom
félisten
Kb. homokba dugtad a fejed, és reklámozod a valótlant.
Olvass bele Nvidiával (is) foglalkozó topikokba, s láthatod, hogy ott is vannak gondok!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
őstag
válasz steewcv65 #44 üzenetére
Két évig szívtam amd-vel (6800,6800XT,6900XT,6900XT Ultimate), qrva sok driver probléma volt, hdmi kábel freesync probléma (félig LG sara, érdekes LG Gsync meg pöccre megy), fekete villanó képernyő jutubnál is, bootnál nulla kép, köszi elég volt.
Pár hónap 3090 után is nulla problémám -
steewcv65
őstag
Elhiszem neked, de én sose tapasztaltam ezt(6000 szériám van két éve kb...).
Olyan volt, hogy egyik driverrel kicsit jobban ment egy játék, mint a másikkal.
De az nvidia oldalon is megvannak ezek a problémák, sőt más is.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
palfitom
félisten
-
steewcv65
őstag
Most, ha ez igaz akkor ez eléggé gyászos. Amúgy oldal ide-oda ,ha igaz se feltétlen lehet még reális ez az eredmény.
Amd vonalon az idővel ahogy haladunk előre egyre gyorsabbak lesznek, amíg a másik oldalon ez nem volt tapasztalható.
Elég megnézni az elmúlt generációt amd/nvidia, az elején jobb volt az nvidia, de aztán változott a dolog.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
flexxx2
őstag
ezekben van RT is? amúgy szerintem a driveren sok múlik, első chiplet designos VGA ez
-
őstag
Hát ez kaki, csak 4090-re érné meg váltani, persze nem aranyáron
-
Devid_81
félisten
-
ScomComputer
veterán
Jönnek az infók:
Forrás -
flexxx2
őstag
válasz ScomComputer #32 üzenetére
Ki kell várni 12-t, itt azért van vmi, opencl-ben kissé 4080 mögött lesz, vulcanban meg előtte: [link]
-
palfitom
félisten
Tuttti, hogy valóságossss, tisztelt esküTTszék!
-
Devid_81
félisten
Egyertelmu, hogy nem.
Mindig jonnek ezek a kamu videok hivatalos kiadas elott....
-
ScomComputer
veterán
RTX 4080 vs RX 7900 XT vs RX 7900 XTX - TESTED 10 GAMES
Döntse el mindenki,hogy valódi e a teszt vagy nem ! -
ScomComputer
veterán
"Aszongyák" RTX4090 hűtéssel jön a Nitro..talán igaz is !
További info ! -
ScomComputer
veterán
A tesztek,vélemények December 12.-én jönnek !
.............
#28flexxx2: szép,igényes...kell ! -
flexxx2
őstag
Ez a ref doboz tetszik, és az xtx még ki is emeli a VGA-t kinyitás közben, a sima xt nem, gondolom a +100$ miatt.
-
flexxx2
őstag
válasz ScomComputer #24 üzenetére
Jó látom, szép darab lenne, de jó lenne.
Zolkorn: Komoly ezt a csókát hallgatni, de nagyon pajkos, játékos kedvű ember ez, pl itt: [link]
De komolyak a vizsgálatok, mondjuk nem értem miért méri a hőmérsékletet az asztalon: [link][ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz ScomComputer #24 üzenetére
Hát ezek szép kártyák. Kiváncsi leszek az árakra itthon
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
őstag
válasz ScomComputer #22 üzenetére
Bazz, emberünknek foga sincsen, de ott figyel a refi és csatornát is üzemeltet
-
ScomComputer
veterán
MOST...Zolkorn 7900XT(X) live : [link]
-
addikt
4080FE, 7900XT, 7900XTX, 6800XT méretek.
https://www.techpowerup.com/review/amd-navi-31-radeon-rx-7900-xtx-and-xt-unboxing/4.htmla dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
BeZol
őstag
válasz ScomComputer #17 üzenetére
A 6900 XT gyári boostja (ref kártya) 2250MHz.
Tudtál olyan terhelést ráküldeni, hogy 2180MHz-et tartotta csak (mert a ref kártya hűtése ennyit bírt), viszont kis ügyeskedéssel játékokban sokan stabilan 2400-2650MHz-es sávban tudtak vele játszani.
A legjobb példányok 2700+MHz-et is tudtak.A későbbi XTX chipes kártyáknál (2435-2495MHz-es gyári boost clock) pedig pl. nálam is volt amivel stabilan tudtam 2800+MHz-en játszani, csak 2900+MHz-nél kezdett instabillá válni.
Az új ref 7900 XTX boost clockja 2500MHz lesz.
1 hét múlva kiderül a valóság, de alapvetően 2esélyes a történet:
A: vagy megint ráhagynak egy rakat tartalékot és simán lehet majd stabil +15% környékét OC-zni ( ami 2900MHz környéke)
B: vagy tanulva abból h mennyi tartalékot hagytak a 6xxx szériában, most jobban kimaxolják a dolgokat és nem lesz akkora tér a tuningra
Azért itt páran titkon azt várjuk, hogy a 3x8pin miatt (custom kártyák) 450+ Wattra lehessen OC-zni ezeket, ott pedig párban kéne legyen teljesítményben a 4090-nel 2/3 áron.
-
tibcsi0407
félisten
-
ScomComputer
veterán
Ö,hát nem tudom,hogy lesz így nekem meg a 3gígaherc?
FÉNY DERÜLT KÉT ASUS TUF GAMING SOROZATÚ RADEON RX 7900-AS VIDEOKÁRTYA ÓRAJELEIRE..... -
flexxx2
őstag
válasz ScomComputer #11 üzenetére
Ez az XFX ott van, élőben várom, mert ez csak render kép. Már megint több lesz a szép VGA AMDnél mint Nvidiánál.
-
nagyúr
-
steewcv65
őstag
https://youtu.be/9iEDpXyFLFU
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
őstag
És ott a 3x8pin
-
palfitom
félisten
Nem csúnyák.
-
ScomComputer
veterán
-
Devid_81
félisten
Hupszu, rossz helyre ment
[ Szerkesztve ]
...
-
steewcv65
őstag
En ebben nem is remenykedtem, egyszer az ara miatt, mert szerintem a realitastol nagyon tavol fog esni.Na meg az lerhetosege se lesz tul jo,ami .egint megnyimja az arakat
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
őstag
válasz ScomComputer #7 üzenetére
Karifa alá nem lesz mit tenni, szuper hírek
-
ScomComputer
veterán
Ajaj,lehet nyögvenyelős lesz az indulás... [link]
"Some of my sources in Hong Kong and Taiwan are still reporting driver and BIOS problems and delays in delivery." -
steewcv65
őstag
Helloooo,
Csatlakozom a brigadhoz.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Devid_81
félisten
Nah vegre van mar (megint) topikja a 7xxx szerianak, mar azon voltam en nyitom meg ha mas nem akarja
...
-
tibcsi0407
félisten
válasz ScomComputer #1 üzenetére
Remélem az NV-t árcsökkentésre kényszerírik, bár inkább attól tartok, hogy picivel alá lövik majd a valós piaci árát a 4080-nak..
utdetailing.hu
-
őstag
válasz ScomComputer #1 üzenetére
Várjuk a kicsikéket, teszteket, új tulajokat és köszönjük az újranyitást
-
ScomComputer
veterán
Egy hét múlva jelennek meg az AMD videókártyák, pontosan 2022.12.13-án..
Kérnék szépen mindenkit,hogy lehetőleg a témával kapcsolatos hozzászólások íródjanak és kerüljük az off-t és flame-t...Köszönöm szépen !
..............................................
.....
Az AIB (custom) gyártók vga-i későbbre várható!
További információk,leak/rumor itt található !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest