Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:04:18

LOGOUT.hu

Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3301) RECSKA válasza Ryos91 (#3300) üzenetére


RECSKA
veterán

senki rendszere sem tokeletes. en annyi szarszagot beallitottam, hetekig kiserleteztem a rambeallitasokkal, windows beallitasokkal, finomhangolassal.

freesyncet ugy hasznalom, ahogy kell. nincs fps limit, 144felett mar nem igazan torik, alatta 30hzeig freesync.

az a baja freesynccel, hogy beteszik a 40ropis fos monitorba, kutya sem ellenorzi... van olyan panel, ahol pl 60hz alatt rossz, hiaba tudja mar 30tol...

[ Szerkesztve ]

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#3302) Ryos91 válasza RECSKA (#3301) üzenetére


Ryos91
csendes tag

Én a komplett gépalkatrészeimmel együtt rendeltem ezt a ~60k LG 29" 2560x1080 75Hz monitort és ezzel a VGA-val egyszerűn kínszenvedés volt "ráhangolni"... visszatettem az RX 570-et és azzal tökéletesen ment. Sőt még a 1080Ti-al is (haverral visszahozattam próbára)... szóval egyszerűen (az én esetemben) nem lehet monitor hiba, ha a korábbi AMD VGA és még az NV-vel is szépen hajtotta a FreeSync-el ezt a monitort, de az 5700XT nem volt rá képes, csak szanaszét basztatással max és még így is messze van a tökéletestől. Még így is szanaszét kell állítgtni minden fiszim-f*szom, hogy "jól menjen". Hozzáteszem 3 hétig a képtörést figyelembevéve muszáj volt emaitt V-syncel játszanom, mert a törést sehogy sem viselem el sehol... 45-75Hzig van a Free beállítva CRU-ban és Borderless-ben jól is megy FIXÁLVA az FPS-t persze ugye... szóval ha tökéletesen menne a Free ahogy az előző RX 570 és 1080Tivel is tette... akkor Fullscreen-ben 75FPS-re MAGÁTÓL fixálva a képfrissítésére menne a game. Nálam csak ez a VGA hisztizik még mindig sajnos. De nagyjából Driveresen más megoldották a legtöbb baját ahogy észrevettem és némi basztatással a FreeSync is "jó"... :U

[ Szerkesztve ]

Üdv, Ryos91

(#3303) Mumee válasza Ryos91 (#3302) üzenetére


Mumee
őstag

Fullscreen esetén tegnap írtam a windows fullscreen optimization kikapcsolását, nekem 1 game volt ami variált és megjavította.
Igazi Microsoft munka.

(#3304) Laca333 válasza Ryos91 (#3300) üzenetére


Laca333
tag

"Amúgy srácok... a FreeSync-nek nem kellne alapvetően fixálni a monitor képfrissítésére szabva az FPS-t is?"
Nem, inkább fordítva. A monitor frekijét állítja az fps-hez. Ahogy változik az fps, vele együtt azonos értékre áll a monitorod frekvenciája, így megszűnik a képtörés. Minden monitornál meg van adva, hogy ez milyen tartományban működik, pl:48-75 Hz (ebben az esetben e két érték között működik a freesync).

(#3305) Qtya123 válasza Ryos91 (#3260) üzenetére


Qtya123
őstag

Még próbáld meg azt, hogy az FPS-t nem 75re fixálod, hanem a monitor FreeSync tartománya alá kettővel, tehát nálad 73-ra. Elvileg így nem lesz anomália. Legalábbis akar g, akar freesync én ezt olvastam a legoptimálisabbnak. Én mindig 73ra vagy 142re fixáltam. Sosem volt törés semmivel.

Azon meg tényleg teljesen feleslegesen megy a vita, hogy kinél melyik kártya volt nyűgösebb.

Mindenkinél más nyűg van. Nekem pl a gsync volt csalódás, főleg mikor előjött egy anomália az XB271HU monitoromon a gsynctől. Utánanéztem és évek óta benne van ez a hiba a gsync modulban és redditen, nvidia fórumon és a gsync monitorok fórumában rengeteg felhasználó szív vele. Na én például emiatt a "nagy prémium" gsync modult engedten el.

Viszont nvidia és amd kártyával sem volt sosem gondom. Betettem és hibátlanul működik, max undervolt és kész.

[ Szerkesztve ]

(#3306) eldiablo válasza padam87 (#3299) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Durva.
Reggel direkt kipróbáltam én is a Witchert és semmi hasonlót nem tapasztaltam.
Ennek örömére sikerült is késnem a munkából. :DDD

Amúgy lehet bottleneck pl egy szar HDD, gyenge vagy hibás időzítésű RAM is.
A telemetriát meg kapcsold ki szerintem, vagy használd az AMD beépítetjét. Én pl utálom azt, de az tuti nem fog szart kavarni.

(#3307) RECSKA válasza Ryos91 (#3302) üzenetére


RECSKA
veterán

ne vedd magadra! :R

en beraktam, betoltam a legujabb drivert, beallitottam a freesyncet cruval, auto undervolt, es kesz.

nem hasznalom AB-t hozza, mert hibas. nem rakom fel a rivatunert, mert az is...

Barmit elinditok, amivel itt baja van sok embernek, es nalam jo. Ennyi.

ezert szep ez, mert mindenkinek mas a baja :DDD

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#3308) Ryos91 válasza Laca333 (#3304) üzenetére


Ryos91
csendes tag

Rosszul írtam/fogalmaztam, de én is erre gondoltam.
A lényeg, hogy Teljes képernyős módban az az Fullscreen-ben a FreeSync törik a kép.
Borderless-ben nem törik, de sajnos akár Fullscreen akár Borderless-ben van... az FPS kiszalad a világból nálam, hacsak nem fixálom/limitezem valamely módon játékban, vagy azon kívül. Szóval valami még midnig lófaszkodik nálam... de ismétlem így tudtam orvosolni a problémát nagyjából. Bocs egyébként, ha helytelenül írok, vagy némileg máshogy fogalmazok stb. Nyilván utánanéztem a dolgokank, csak gondoltam rákérdezek, hogy kinek mi a véleménye és tapasztalata. Nálam csak az 5700XT csinálja sajnos ezt (RX 570 és 1080Ti nem csinálta) :( De Borderless és FPS fixálással végül is nem gáz a dolog, mert "jó"... csak picit zavar, hogy nem alapjáraton "jó" Fullscreen-ben és nem fixálja magától stb. értitek... tehát oké "jól megy most", de azért b*ssza meg :) Nem halálba osztani akarom ezt a VGA karit, csak hát a tüske már bennem van az eddigi alakításai miatt. Szépen lassan csiszolgatják... és persze vannak akiknél nem is jelentleztek ezek a problémák, vagy éppenséggel nem olyan érzékenyek a dolgokra, mint mi... passz. Én már midnent eltudok ennél képzelni sajnos :D

Üdv, Ryos91

(#3309) Ryos91 válasza Qtya123 (#3305) üzenetére


Ryos91
csendes tag

72Hz-re van CRU-val állítva, de valójában semmi változás.
Akkor sem fixálja magától és akkor is törik a kép Fullscreen-ben.
Szóval nálam nem a 75Hz vagy is a monitor max képfrissítése a gond elvileg, mivel azt ugye 72-re állítva "orvosoltam" kizárásos alapon. Viszont a driverfrissítés óta nincs fekete kép... és nem is csíkoz/villog stb... de csak Borderless-ben nem törik a kép és valamely mód fixálással fix csak a 75 vagy jelenleg épp a 72FPS a 72Hz-el ugye. A fele gond megoldódott a driverfriss óta, de sajnos az alap FreeSync finciói vacakolnak alapjáraton ezzel a VGa kártyával. Nem köpködöm én ne értse senki félre, de ha a másik 2 kártyámmal jól ment minden alapjáraton a monitor... akkor csak is a VGA lehet a ludas kizárásos alapon. Így jártam és járt aki ezzel szenved. Ha valaki még ebben szenved a FreeSync miatt és nem akar V-snycet használni a képtörés és fixálás miatt... akkor Borderless a Fullscreen helyett. Az hogy másnál se fixálja az FPS-t azt nem tudom. Nálam szükség volt más lehetőségekre is a fixálás miatt. Nem akarom, h maxon menjen mindig feleslegesen.

Üdv, Ryos91

(#3310) Laca333 válasza Ryos91 (#3309) üzenetére


Laca333
tag

A freesync nem fixálja az FPS-t, az csak a monitorod specifikációja által megadott intervallumban (pl: 48-75 Hz) megakadályozza a képtörést a képfrissítés és a képkockaszám szinkronizációjával.

[ Szerkesztve ]

(#3311) Krisz0418


Krisz0418
őstag

Nektek hogy van ennyi gond? Nekem az elején volt talán két random fekete kép es stuttering. Azóta egy egyszerű xt bios flashel megy szépen minden. 2050/930an 1,117mv-vel.

Amit észrevettem hogy ha túl sok az fps akkor cicereg a kártya. Pl: pubg menübe 1000fps cicereg de ha lockolom 60ra akkor nem. Fortnite betöltesnel 2-3ezer fps szintén, ingame 300fps mellett nem cicereg. Fura😃

AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||

(#3312) Casoli válasza alázógyík (#2520) üzenetére


Casoli
őstag

Valaki tudna segíteni? El szeretném "ajándékozni" a kártyámhozt kapott kódot, viszont az AMD oldalán semmilyen serialt nem kapok, hanem a játék kiválasztása után ott helyben be kell jelentkezni az UPLAY fiókba és így instant be is aktiválná a játékot. Hogyan lehet CDKEY-t szerezni a login helyett?

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#3313) Mumee válasza Ryos91 (#3309) üzenetére


Mumee
őstag

Próbáltad úgy elindítani fullscreen módban a game-t, hogy jobb klikk az ikonján / tulajdonságok / kompatibilitás / teljes képernyős optimalizálások letiltása pipa ?
Nekem 1 game-el volt hasonló gondom, mint amit írsz és így működik hiba nélkül.

(#3314) elder troll válasza Casoli (#3312) üzenetére


elder troll
senior tag

Így csináltam a division 2 akciónál.
Uplay játéknál nem kódot ad, a jelenlegi game pass is csak így működik.

[ Szerkesztve ]

(#3315) Casoli válasza elder troll (#3314) üzenetére


Casoli
őstag

Hardverapróról kérdeztem embert, ő azt írja cdkulcsot ad. Valahogy kiszedhető. Pl. a game pass az aktiválós linkből kinyerhető. Írok neki, hátha elárulja a megoldást.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#3316) elder troll válasza Casoli (#3315) üzenetére


elder troll
senior tag

BL3 epic store kulcsot ad amd reward aktiválás után, csak a GP és a Ghost Recon bejelentkezős. De a GP linkben tényleg benne volt a kód.

[ Szerkesztve ]

(#3317) Ryos91 válasza Mumee (#3313) üzenetére


Ryos91
csendes tag

Igen probáltam, de sajnos nem jött be :(
marad a Borderless és monitorra való fixálás...
Köszönöm azért a segítséget :)

Üdv, Ryos91

(#3318) AlienApollo


AlienApollo
tag

abszolút nem world first problem, de más nitro+ tulajok is tapasztalják hogy időnként fehéren felvillan a kártyán az RGB? pont így: https://imgur.com/a/L0Dmzba

Nálam színtől / animációtól / terheléstől függetlenül csinálja. Először azt hittem hogy képzelődök mert nagyon a periférián van amúgy gép és csak a szemem sarkából láttam, de aztán reddit-en látom hogy másoknaknál is előjön.

(#3319) padam87


padam87
tag

Kérdésekre válaszolva: 3200 as ram, samsung 970 evo plus ssd

(#3320) eldiablo válasza padam87 (#3319) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Miylen CPU és milyen lap, ha szabad még kérdezősködni?

(#3321) padam87 válasza eldiablo (#3320) üzenetére


padam87
tag

Most váltottam platformot.

Z370 + 8700k ról B450 + 3600 -ra. Mindkettő ezt csinálta.

(A 1070Ti-ommal pedig semmi ilyen nem volt, szóval kizárásos alapon...)

[ Szerkesztve ]

(#3322) zsida.kornel válasza AlienApollo (#3318) üzenetére


zsida.kornel
tag

Dettó, azt hittem hogy képzelődök, vagy a monitor csillan vissza éppen ennyire a gépház oldalán, de akkor lehet nálam is erről van szó, bár én asztalon sosem vettem még észre, csak játék közbe jelent meg a perifériás látásomban.

(#3323) envagyok


envagyok
veterán

Nem létezhet valami segédprogram, ami 3d alatt kikapcsolja az energiagazdálkodást és nem engedi lemenni az órajelet?
Tényleg gáz ez az órajel kapuzás játék alatt.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#3324) Casoli válasza envagyok (#3323) üzenetére


Casoli
őstag

Oka van, hogy így van megoldva. Valószínűleg széjjelfüstölne rövid időn belül a GPU, nem változó órajellel.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#3325) envagyok válasza Casoli (#3324) üzenetére


envagyok
veterán

Nem hiszem.
Inkább így próbáltak "zöld"-ek lenni.
Nvidiák is boostolnak egy x órajelen, maximum szépen lassan lemegy x-10/20%-ra.
De azt tartják.
De ez meg képes 9MHz-ig lemenni, meg 20-50 között ugrálni.
7nm-en nem kellene emiatt elfüstölni

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#3326) Novver


Novver
senior tag

Felraktam most az új drivert és leültem Breakpointozni. Kb 10 perc után "Video driver is out of memory. Please close other applications and retry."
Semmi más nem változott 5 napja míg elvoltam itthonról.
Ötlet? Visszakettő régi driver?

Megállt a játék, aztán pár másodpercre rá dobott egy fekete képernyőt, majd az errort.
Pontosan ugyan ezt csinálja a World Of Warships is.
Kérdés, kártya, vagy driver?
Minden más játék megy gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

Life is a game... The game is my life!

(#3327) RECSKA válasza Novver (#3326) üzenetére


RECSKA
veterán

uj driver elott volt DDU?

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#3328) AlienApollo válasza zsida.kornel (#3322) üzenetére


AlienApollo
tag

Köszi a választ, akkor tényleg nem egyedi eset hanem minden nitro+ csinálja valószínűleg. Együtt lehet vele élni, csak eddig azt hittem képzelődöm mert olyan gyorsan villan hogy még sose kaptam el a pillanatot, de akkor mégsem én őrültem meg teljesen :))

Utána néztem és egy reddites thread-ben azt írták már tudnak róla a gyártónál is és jelenleg vizsgálják hogy hogyan tudják javítani (tehát valszeg szoftveres hiba ez is).

Más: valaki írta régebben, hogy Radeon progi gyakran összerogyik nála és ilyenkor a Wattman profil default értékekkel helyre áll és eldobja a beállított dolgokat. Ki kell kapcsolni a fast startup-ot a win10-ben és azóta nálam pl nem csinálja, előtte sokszor elhasalt nekem is.

(#3329) L4CI2


L4CI2
aktív tag

Sziasztok
Van egy MSI RX 5700 MECH OC kártyám és egyszerűen kiborít hogy mit művel league of legends launcher-el .
Hibák:
1.
Megfagy a launcher halom hogy mecset talált ,de a gomb már nem jelenik meg. Bezárni se lehet csak feladatkezelővel kilőni.
2.
A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
3
A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált , és utána nem áll helyre :D ilyenkor elfeketedik kép még egy darabig van hang de aztán az is off csak a reset gomb segít .
Ezekre keresnék valami megoldást .
Mit próbáltam:
Media Creation Tool-al leszedtem az aktuális win 10-et és csináltam egy tiszta telepítést és feltelepítettem az aktuális drivereket (Adrenalin 2019 Edition 19.10.2 Optional) sajnos ez nem segített. Semmilyen utilityt nem használok gondolok itt rendszer gyorsító, takarótó, driver frissítő , tuningoló csodákra.
Ja és a hardveres gyorsítás sem megy mert annak kék képernyő a vége : Chrome /VLC player.
Remélem tud valaki javasolni valamit mert már tejesen kiégette a dolog a LOL -al választ előre is köszönöm :) .

(#3330) Create. válasza L4CI2 (#3329) üzenetére


Create.
Topikgazda

The Way It's Meant to be Played: NVIDIA. :D Csak viccelek.

(#3331) R3laX


R3laX
addikt

Nálam még mindig minden patent, nagyon smooth. Gears5, Forza4, Battlefield V.
Ha vmi beakad, érdemes még törölni a játékok .cfg-it, illetve törölni onedrive-ból is, mert képes ugyanazt a vackot visszarakni. Beéghetnek a korábbi kártya beállításai. Esetleg még Origin-ben vagy Steam-ben is nullázni a felhőt, meg újrarakni a game-et.
cfg innen törlendő ID könyvtár, Battlefied V etc....: C:\Users\"saját felhasználó"\AppData\Local

Quake Champions-os memória megzabálást is megoldottam azzal, hogy driverben a Shader Cache-t átraktam AMD optimalizáltról --> Be-re. Most már ez is frankó.
Annyi zavar még, hogy Vegánál több Pstate volt, ugye p1-p7-ig, ott jobban tudtam vele játszani, hogy kiakasztom már p2-p3-tól a frekvenciát és a voltot, hogy jobban tartsa low graph-on is, de ez csak a quake-nél zavar (240Hz-es monitornak jól esne). Mind1 megoldottam úgy, hogy felraktam High-ra mindent, aztán hadd szóljon. Így sem megy le 150-160FPS alá. Átlag 180-200+.

[ Szerkesztve ]

(#3332) Roolax válasza L4CI2 (#3329) üzenetére


Roolax
csendes tag

Elvileg a friss driverben a lol-os probléma javítva lett.

(#3333) L4CI2 válasza Roolax (#3332) üzenetére


L4CI2
aktív tag

Hi
Az valami indítási hiba javítás Launching League of Legends™ may cause the display to remain blank for a few seconds.
Nekem maga a launcher fagy meg és hal meg tőle a driver. Csak úgy kattintatok a menükben és megfagy vagy várom hogy játékot találjon és már látom hogy nem számol ki van merevedve.
Természetesen a lol-t is újra raktam már.
EZ:

(#3330) Create.
R9 270x-em el nem volt semmi bajom vissza sírom kár hogy tönkrement bár megszolgálta az árát 5 év alatt .

[ Szerkesztve ]

(#3334) Create. válasza L4CI2 (#3333) üzenetére


Create.
Topikgazda

Nagyon gondolkozóban vagyok, hogy cseréljem az aorus rtx2060 supert egy sapphire rx5700 xt nitro+ ra. Egyfelöl szeretnék full amd-s gépet, más felöl meg nincs semmi, ami indokolná a cserét. Mondjuk én max akkor leszek ideges, ha cserélek és az rdr2 nem fog normálisan menni.

(#3335) nyulnyulu válasza Novver (#3326) üzenetére


nyulnyulu
senior tag

Warshipben nekem is ezt csinalja,fekete kep,és csak reset,vagy elmegy 1 pillanatra majd visszajön de a jatékbol kidob,még én sem tudtam megoldani a dolgot

privátra illik válaszolni

(#3336) Kódos válasza Create. (#3334) üzenetére


Kódos
aktív tag

Akkor inkább várd meg amig más leteszteli helyetted is :DNem csak te várod gépre sztem.Hátha valaki innen is és majd ir a fejleményekről.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye

(#3337) Create. válasza Kódos (#3336) üzenetére


Create.
Topikgazda

Szerintem megjelenés napja után 5perc sem kell és már lesz fent. Addig meg nem hiszem, hogy elmegy. Vagyis a héten még nem akarom, hogy elmenjen, még a gears5-öt kivinném vele a hosszú hétvégén. Egyébként, ha valakit érdekel már tegnap óta elö tölthetö a játék.

Most raktam össze egy 3400g-s konfigot, amiben vega11 van és valahogy szebbnek tünt a kép színvilága, mint az nvidia-val. Ezért is gondolkodtam el a cserén komolyabban.

[ Szerkesztve ]

(#3338) OgreImre válasza Create. (#3337) üzenetére


OgreImre
senior tag

Az Nvidia vezérlőpultban/Felbontás módosítása/Kimeneti dinamikatartomány "Teljes"-re van állítva? Ha "Korlátozott"-an van akkor szokott fakóbb lenni a kép. Régen az alap beállítás "Korlátozott" volt, nem tudom azóta változtattak-e ezen a driverben.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#3339) Create. válasza OgreImre (#3338) üzenetére


Create.
Topikgazda

most is az az alapértelmezett, az elsö dolgom az szokott lenni, hogy azt átállítom é a 10bit színmélységet kiválasztom. Nem tudom, de tényleg jobbnak tünt. De lehet csak placebo.

[ Szerkesztve ]

(#3340) Tyrel válasza Create. (#3337) üzenetére


Tyrel
őstag

Ezt annyira gyakran látom tök más topic-okban, más és más emberektől... mármint ezt a szebbek a színei dolgot.

Még az özönvíz előtt volt egy időszak amikor tényleg szebb volt, konkrétan nagyobb színmélységet lehetett beállítani az akkori ATi kártyákon (asszem 16 helyett 24 bit volt), meg volt valami kezdeti hardware T&L-hez köthető árnyalás is amit szebben számolt, kézzel fogható volt a különbség...

Viszont az már régen volt, elviekben már sok éve nem lehetne különbség ezen a téren, hiszen mindkettő 32 bites színekkel megy, ugyan azokat a compute shadereket futtatja, elvileg minden azonos... ééés mégis folyton elő-elő jön ez, hogy ATi AMD kártyán szebb a kép.

Sajnos nekem úgy jött ki a lépés az utóbbi időkben, hogy videokártyát és monitort folyton együtt cseréltem (mert akkor még nem ment FreeSync monitorokkal GeForce), így nem tudtam összehasonlítani őket ill. nem volt viszonyítási alapom... de annyira megnéznék erről egy tesztet, hogy tényleg szebb-e?... :U

Amúgy hasonló a problémám, 1070 Ti-m van, kényszerből mert az AMD-nek annyira nem volt kártyája ebben a kategóriában, mikor nekem kellett... igazat megvallva hardveresen maga a kártya nem is rossz, de a driverét én egyszerűen utálom. Buta, ronda, logikátlan, bugos (a felülete, pl. kiválasztok valamit és mégse az lesz), a GeForce Experience is inkább csak idegesít, nem is értem miért kell 2 külön program és miért basztat folyton hogy jelentkezzek be. Ezen felül voltak játékokkal is gondjaim miatta, legutóbb pl. War Thunderben, nem is tudom hány driver verzión keresztül az éjszakai pályákon olyan fps droppokat tolt hogy már én szégyelltem. Aztán egy újabb driverrel egyszer csak megjavult. Ezenkívül Alt+tab-ot se szereti nálam, előfordul hogy egy sima fekete képernyő lesz a vége és nyomhatom a resetet, mert bár hangra hallom ugyan hogy megy minden tovább és nem fagyott le a gép, de kép már nincs.
Na szóval értem én hogy itt sokan köpködik a Navi-t hogy mennyire szar a driver, de a zöld oldalon is igen messze van a tökéletestől. Előtte egy Polaris-om volt (580), mire azt vettem addigra annak a GPU-nak a drivere (gondolom a 480-nak hála) már kiforrta magát, és onnantól szinte semmi bajom nem volt vele. Egyedül BF1-re emlékszem, hogy ha DX12-ben futtattam néha el lilult a kép, de úgy rémlik azt végül nem is driver hotfix javította hanem játék patch, szóval nem a kártya volt a ludas. Ja meg WattMan restart után hajlamos volt elfeltgetni amit beállítottam, de asszem azt is patchelték már mire a kártyát eladtam. Összességében bőven kevesebb gondom volt vele.

Visszatérve a 1070Ti-re, nekem is az a gondom hogy RX 5700XT-re istenigazából nem éri meg váltanom, nem lenne elég nagy előrelépés, pláne 3440x1440 monitorral, ugyan úgy kevés lenne alá... viszont feljebb meg nincs semmijük sem, és nagyon bosszantó hogy ennyit bénáznak. Az 5800-nak már minimum be kéne lennie jelentve, ha még épp nem is kapható. Ehhez képest még az sem biztos hogy egyáltalán valaha lesz...

Turenkarn

(#3341) Roshon


Roshon
csendes tag

Sziasztok,
Rx 5700 xt vásárlás előtt állok, ezért szeretném megkérdezni, hogy melyik az ajánlott gyártó, illetve azon belül modelL, mind teljesítmény, mind hűtés és ár/érték aránya szempontjából (esetleg saját tapasztalat, akinek van)?
A választ előre is köszönöm.

(#3342) Create. válasza Tyrel (#3340) üzenetére


Create.
Topikgazda

Az biztos, hogy másabb, mert én nvidia-ra mindig adok egy kis digital vibrances-t, az amd-n meg nem kellett, nem tudom megmondani, hogy mi, de valami másabb volt az tuti.
Nekem driveresen nincs semmi bajom, szerintem nagyban függ attól, hogy ki mivel játszik és lehet nem csak a driver a ludas. Az úgymond" tömeg AAA játékokban" szerintem az nvidia driverei szerintem jobbak és ezzel szerintem nem mondok se hülyeséget és nem is hazudok.

[ Szerkesztve ]

(#3343) Kódos válasza Create. (#3342) üzenetére


Kódos
aktív tag

Persze hogy jobbak vagy 5 éve sehol sincs az amd a videokártya piacon,még procceszor be se nagyon az intelhez képest,emiatt a játékokat intel-nvdia platformokra optimizálták,de gondolom ezzel nem mondok ujat.Kb 90%-10% erősviszonyoknál én is inkább az nvdiaával és termékeivel foglalkoznék ha játékot adnék ki,egyszerüen arra a kis rétegre akik amd vesznek eddig nem volt értelme pénzt ölni mert az ára sose jött vissza.Van olyan AAA játék pl ami mindig is jobban futott amd-n van olyan ami balaszolva van,pl tudtommal a bf5-be az XT 2070-2070 super szint,egyébként meg a többi játékba jóval alatta.Mondjuk azért ez remélem változni fog szerintem jók az új ryzen procik és a rx 5700 széria is,remélem legalább 40-60 vagy akár 50-50 piacirészt nyernek már.Ez a rengeteg hiba játékok alatt mint ide füzhető vissza.Meg arra persze hogy új,szerintem.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye

(#3344) Create. válasza Kódos (#3343) üzenetére


Create.
Topikgazda

nem hiszem, hogy nehezebb lenne megírni, mivel konzolokban is amd van.
Az amit pl nem tudok még megérteni, hogy pl a chrome-ban a hardveres gyorsítást ki kell kapcsolni, hogy probléma mentes legyen és ezt komolyan nem tudták évek óta megcsinálni (az rx470-emnél is ki kellett kapcsolni)? Azért vannak dolgok amiket szerintem már rég illett volna orvosolniuk.

[ Szerkesztve ]

(#3345) Shkiz0 válasza Roshon (#3341) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

MSI Gaming X, Sapphire Pulse vagy Nitro+, Powercolor Red Devil.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#3346) arnoldito válasza Kódos (#3343) üzenetére


arnoldito
senior tag

Azért nem mondanám ezt amit írtál, hogy intelre van optimalizálva minden. A régi dx11 címeket felejtsük már el. Dx12ben meg elég jók az új kártyák. De berakom a BFV wqhd-ban hogy lásd mit is tudnak...

[ Szerkesztve ]

(#3347) Create. válasza arnoldito (#3346) üzenetére


Create.
Topikgazda

Könyörgöm ne mindenki a bfv-el jöjjön már elö. Föleg úgy, hogy a dx12-es módja még mindig bugos szar nvidian és amd-n is. Az a játék egy kalap f*s.

(#3348) Kódos válasza Create. (#3344) üzenetére


Kódos
aktív tag

Én azt nem mondtam hogy nehezebb,én csak azt hogy nem éri meg.Most már igen, de eddig biztos hogy nem érte meg nekik hisz akkor mért nem optimizáltak minden játékot amdre is?

(#3346) arnoldito
Nekem ne mutass semmilyen bf5 tesztet 5700 szériával de még régebbi rx kártyákkal se :DDD Pont hogy én is azt mondom hogy pontosan a bf5 a jó példa arra hogyha normálisan megirnák a többi játékokra is akkor milyen erőviszonyok lennének lásd a képet amit te is linkeltél rx 5700 xt még a 2080 supert és megkajálja ami azért jóóóóval erősebb a többi játékokban.Még keveset is mondtam a 2070-2070 superrel ezek szerint :DD :DD

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye

(#3349) L4CI2 válasza Kódos (#3343) üzenetére


L4CI2
aktív tag

"Ez a rengeteg hiba játékok alatt mint ide füzhető vissza.Meg arra persze hogy új,szerintem."
Nekem Volt HD7870-em és azzal se voltak ilyen komoly hibáim pedig az is új volt (GNC) képhibák akadtak vele de azt a driverek orvosolták remélem a Navi is javulni fog mert most nagyon utálom az rx 5700 am .

Kezdetekor GNC képhiba:

Ez is kellemetlen volt ,de a sok kék képernyő meg fagyás a navi-val borzasztó.

(#3350) arnoldito válasza Create. (#3347) üzenetére


arnoldito
senior tag

Én nem tudom hogy mire mondod, hogy bugos. Vega 64 nagyon jól hasít. Bár biztos van akinek rossz, de nekem nem. Láthatod itt is van akinek játékok bugosak, van akinek meg nem.

Kódos: azért tettem be, hogy még 2080S is megeszi. Az jól meg van írva. :))

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.