- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
G33Z@
tag
Fura... 3400 mhz alatt bf3 multi iszonyatosan leesik az fps időnként mindegy milyen feszen. 3300 alapfeszen jó. Most olvastam egy cikket, hogy amd háza táján nem igazán szeretnek arról beszélni, hogy az új APU leejti az órajelet, ha nagyobb feszt vesz fel időnként. Nálam ez a jelenség létezik. 3300 alapfeszen jó, bármit feljebb állítok, kék halál vagy súlyos lassulás másodpercekig. Pont kritikus helyzetekben mikor a legjobban kéne a proci.
-
G33Z@
tag
válasz
Arkennys #6805 üzenetére
Na ez egyre érdekesebb. Néhány napja elszálltam pár kék halállal 3400-on 1.4525 fesszel, de még más alacsonyabb és magasabb feszen is. Egy nagy kérdőjel lett az egész arcom. Most továbbra is 3400-on megyek, de 1.4 alapfeszültségen. És így jó egyelőre nincs gond. BF3, Cry3, FarCry3 is mennek rendesen. De 3500-on nem hajlandó probléma mentesen menni semmilyen volton, 3400-on is csak alapon. Csak az érdekesség kedvéért.
-
G33Z@
tag
válasz
Arkennys #6802 üzenetére
Alacsonyabb feszen is stabil. Értem ezalatt az 1.4525. Ez alá nem mentem. A vga alaposan ki van használva, főleg Cry3 alatt, ott 70 fok felé melegszik. De fut szépen fxaa és minden high beállításon, nem mértem fps-t de olyan, mintha cod-oznék. Tudom, hogy ez a proci nem való a HD7870 alá, de ez van, most ezzel kell boldogulni. Legközelebb intel procit veszek. A VGA-val maximálisan elégedett vagyok. Ajánlom mindenkinek, Sapphire, kb 60-ért hozzá lehet jutni, ha azt akarod, hogy a videokártya évekre le legyen tudva, akár FHD alá is. Proci szempontból jobban jártam volna egy AM3 lappal, meg egy jó erős FX-el. Vásárláskor a jövőre is gondolni akartam az új enegiatakarékos generációval, de aztán szembesültem azzal, hogy jobban jártam volna nyers erővel, mert szinte kizárólag BF3 multi...
SilentFrog: BF3 multit próbáltad alapfeszen, 3500Mhz FHD-ban? -
G33Z@
tag
Némi tapasztalat:
A8-3870k bf3 alatt nálam ezen stabil:
1. 495v, 3400mhz bármit emelek a játék súlyos fpseket veszít időnként. Itt stabil. Kicsit rántottam az északi hídon feszt, de nincs jelentősége. HD7870 alapon megyés viszi szépen 4xmsaa és a hbao is. Ami a procira vonatkozik az a mesh quality ez nálam medium. Így nem megyek 30 fps alá bármi történik is a pályán. Ja 1920*1080. -
G33Z@
tag
válasz
Taifa Díaz #6672 üzenetére
Tényleg kellemes meglepetés :-)
FXAA és minden high beállításokon nagyon szépen megy egyelőre. Elképesztően szép ez a gáma... -
G33Z@
tag
válasz
Arkennys #6664 üzenetére
Biosban természetesen. Azt hiszem el kell fogadnom, hogy BF3 multi alatt 3400 a legstabilabb. Más játékok 3500-on is vígan mennek egyelőre. Vegyes érzelmeim vannak ezzel a procival, de semmiképp nem tudok róla rosszat mondani. Talán egy kis L3 elfért volna benne. Lehet, hogy egy AM3-at kellett volna választanom egy jó FX procival, még ha többet is kajál azért a teljesítmény sem ugyanaz. Itt meg ugye az APU egyébként remek (próbálgattam azt is) grafikus képességeit sem használom ki, mert ott a 7870. Ez van, annyira azért nem gáz a helyzet, csak egy kicsit többre számítottam :-)
-
G33Z@
tag
Szépen dolgozik a 600-as nPower. Viszi gyönyörűen 3500-at 1.5125 feszen, már csak annyi a problémám, hogy bf3-ban 10-20 másodpercenként leesik az fps akár 10-re is. Ezt 3400-on nem produkálja még alacsonyabb fesz mellett is stabil, csak ott ugye kevesebb az fps-em eleve. Hihetetlen hogy itt ennyit jelent 100mhz. Adtam az északi hídnak is 0.5V-ot és a memcsinek is 0.5-öt, de az órajelet 1333-on hagytam. Próbáltam FSB emelést is alapórajelen, ami ugye viszi magával a memcsit is, de a helyzet ugyanaz. 3400 lenne a vége a procimnak? :-( De am szépen viszi a 3500-at is csak érdekes módon akkor esik 10-re az FPS, amikor ellenfél spawnol előttem, vagy rámlőnek. Ilyenkor azért jelentősen romlik a túlélési esélyem, pont a döntő pillanatokban. Vagy esetleg van valami ötlet még amit megpróbáljak? Köszönöm az eddigi válaszokat és segítséget is.
-
G33Z@
tag
válasz
Frigetrus #6652 üzenetére
Lazítsatok már, nem érek annyit, hogy vitázzatok :-)
Ha ez a tápom is elcsattan, akkor tényleg megvárom, míg egy húszassal nem tudok elindulni venni valamit. Féltem a többi alkatrészem ugyan, de a deszkámban állítólag valami nagyon kiváló védelem van. Igaz is lehet, merthogy két nap alatt két tápom durrant el, de am semminek semmi baja. -
G33Z@
tag
válasz
Arkennys #6637 üzenetére
Ami most ment el egy SL-500 SW117XC, ami korábban az meg egy LC420 H12 konkrétan gyártó nevet nem találok rajtuk. Kb 3 évesek. Ma este lesz egy ntech 500as vadiúj táp, három nap alatt a harmadik... Most már nem merek tuningolni. Korábban szépen elment 3300-on, ha megjön este a táp, sztem azt sem fogom beállítani...
-
G33Z@
tag
válasz
ArmanD. #6601 üzenetére
No, hát vízhűtés :-) 1.4925-ön megyek most 3500Mhz-en, nálam a tesztprogram is a BF3, de tegnap xarozott az origin, nem tudtam belépni, most meg megyek melózni. Most már felbátorodtam, hogy csak a tápom szállt el, nem az egész gép, és kipróbálom az 1.525-ös feszt, meg akkor az FSB-állítom inkább. Nekem AHCII módban megy a gép. Na több lesz, mit egy óra mire megtalálom a megfelelő értékeket úgy látszik... :-)
-
G33Z@
tag
válasz
ArmanD. #6592 üzenetére
De hiszek nektek és azért írok ide és kérdezek mert tudom, hogy jóval gyakorlottabb tuningosok vagytok, mint én. Elnézést, ha tudatlanul kérdezek. Viszont a 420W-os tápom szinte délután lángnyelveket dobott és egy-két hangos csattanással ismeretlen helyre távozott 1.49-es feszen, ezért egy kicsit óvatos vagyok. Ez nem hit kérdése. Tanácsokat szeretnék, nem azt hogy elküldj a picsába. Most szereztem egy 500w-os használt tápot.
A rendszerem a következő:
- A8 3870k. Ezen egy nagy darab dupla hőcsöves hűtő van, ami még egy X2 5000+-hoz járt anno, de remekül dolgozik a mai napig is.
-Gigabyte A75M-DS2 deszka
-Sapphire HD7870 2GB VGA
-1db 8Gb DDR3 1333Mhz modul
meg egy terrás vinyó és egy S-ata író.
Most 1.49-en megyek. A táp alapjáraton is változó fordulatszámon megy, időnként hangos a maga 12cm-es ventijével is, bár a hőmérsékletek rendben vannak. BF3-at most fogom kipróbálni. De ha gond, hogy írok, akkor nem teszem többé. Köszi. -
G33Z@
tag
válasz
Silentfrog #6582 üzenetére
Köszi a gyors választ. Nem a gyári hűtővel futtatom, mert az egy tréfa. Anno kaptam egy Athlon X2 5000+-Black Edition-hoz egy bazi nagy hűtőt, ami már két procimat is remekül kiszolgált. Nem mondom, hogy profi hűtésem van, de a gyárinál lényegesen jobb. Sajnos tudom, hogy ez a proci az életben nem fogja a 7870-et rendesen kiszolgálni, maradnom kellett volna AM3-on egy jó FX processzorral, de vásárláskor próbáltam a jövőre is gondolni, meg a fogyasztásra. Most meg piszkálhatom a proci bajszát a BF3 miatt...
-
G33Z@
tag
Sziasztok!
Egy A8 3870k processzort szeretnék 3500Mhz-en futtatni a BF3 tökéletesen ficánkol ezen az órajelen, de időnkén kék meg fekete halált játszik. Meg a VGA-t sem hajtja ki rendesen szerintem. Egy Sapphire HD7870-et használok
Kérdésem az lenne, hogy milyen feszültséget állítsak be hozzá, hogy stabilan menjen?
3400Mhz még kevés 3600 meg már nem kell, stabil 3500-at szeretnék.
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Ingatlanos topic!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Parfüm topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5700X3D dobozában eladó
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest