Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
Újabb tesztek azt mutatják hogy nem a memóriák nem bírják az iramot ennél a platformnál ugyanis dVGA -val simán működnek 2000Mhz-en is, viszont ha az IGP van bekapcsolva 1333 Mhz-en felül azonnal elhasal bármilyen 3D teszt alatt.
-
atti_2010
nagyúr
Egy újabb bugot csíptem fülön a tegnapi nap folyamán, memória tuning esetén bizonyos beállításoknál minden elindul teljesen jónak tűnik csak a Windows olyasmit ír ki hogy 4Gb memóriából 3,70 Gb foglalt, és a Vantage tesztben 3970 pont helyett 2002-őt csinál a GPU, felére esik a teljesítménye.
-
atti_2010
nagyúr
Egy dolog amire rájöttem: ha 1 modul van a gépbe akkor 1700Mhz megy azt is csak keservesen 1,65V-on, ha 2 teszek be akkor 2000 is működnek az 1600-as modulok.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Mumukuki #2099 üzenetére
Senki sem fog kiadni 30-40k hogy nem tudom milyen full hardveres RAID-ja legyen, de az alaplapi vezérlő akkor is hardveres még ha csak 95% -ban is. A szoftveres RAID meg nem működik OP rendszer nélkül, amiről ebben az esetben nem beszélhetünk ugyanis már a Win telepítő is egy tömbnek látja.
-
atti_2010
nagyúr
A linkedet meg nem értem mit olvassak? Hogyan kell létrehozni szoftveres raid-et?
Igen, a szoftveres RAID-et úgy kell létrehozni, de mivel az alaplapi RAID nem igényel ilyen hókuszpókuszokat és szoftver nélkül is működik mivel még a Windows telepítése előtt létre tudod hozni a Raid tömböket egyértelműen bizonyítja hogy nagy különbség van a 2 között.
Szoftveres RAID-et nem lehet létrehozni OP rendszer nélkül, míg a hardveres simán működik.
-
atti_2010
nagyúr
[link] Lehet olvasgatni.
-
atti_2010
nagyúr
Na ne vicceljünk már, a hardveres RAID-ot egy RAID csip vezérli a szoftverest pedig minden gépre rá lehet tenni csak agyonterheli a procit.
Kendek Mivel külön csip vezérli és külön Biosal ez teljes hardveres RAID, a LAN kártyák is így működnek hogy a proci végzi a számításokat, amiben pedig nem az jóval drágább 8000 Ft de mindkettő hardveres.
A szoftveres RAID-hoz nem kell semmilyen RAID vezérlő mert megoldja a szoftverből és kész.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
sesztakbence #2016 üzenetére
1366x768 -on egy 6670-el nem lesz gondod vele, minden játék maxon fog működni az élsimításra csak olyan 2X tippelek de úgy is nagyon jó lesz, de szerintem meg nagyobb felbontásban is jól fog szuperálni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
sesztakbence #2011 üzenetére
Ha tavasszal akarod összerakni akkor lehet egy Trinityre kellene gyúrnod, milyen felbontásban akarod tolni?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2006 üzenetére
Az AOD az AMD tuning szoftvere, nagyon hasznos de a Llanoval nem működik, persze minden 1X kártya működik 4X-8X-16X foglalatban is, sőt a 16X is megy az 1X foglalatban csak ki kel vágni finoman a végét és veszít a sebességből.
Bizony az USB kezelése nagyon gyatra a SideWinder X4 billel kifagyott már a Biosban aztán végül rájöttem hogy mindent ki kell húzni az USB dugaszokból és úgy elindítani, utána működik. Olyan mint az asszony, ki kell tapasztalni a nyűgjeit.
Remélem ezen a csipkészleten még javítanak a kövi prociknál.
-
-
atti_2010
nagyúr
Sziasztok! Nektek sem megy az AOD szoftver a Llanoval? Meg szeretnem tudni menyin megy most az északi -déli híd.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
audi100td #1981 üzenetére
Nem fáj de amint már kiderült tuningban egyáltalán nem jó, nem értem miért kell védeni annyira egy márkát ami sorozatosan leszerepelt az utóbbi 2 évben, pl most vacakolnak az aktiv MOSFET-tel amit az MSI rég használ és egymás után füstölnek el rajta a tranzisztorok, de látom a memória kezelési problémák is maradtak a régiek.
-
atti_2010
nagyúr
Egyet nagyon nem értek: a prohardver nagy LLano tesztjében, hogyan tudták simán 140-es FSB-vel járatni a procit?
Asus lapot használtak, én itt többször is elmondtam hogy az Asus az FM1 -ben a legjobb de mindannyiszor hülyének néztek, most meg jön mindenki hogy nem megy a tuning.
-
atti_2010
nagyúr
Egyébként vigyázni kell a tuningal mert bizonyos esetekben elkezdett microlagolni a cucc.
-
atti_2010
nagyúr
Én 4 Gb modulra gondoltam a 2x2 az tudom hogy olcsóbb.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1912 üzenetére
Miért kellene?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1909 üzenetére
Nem artana figyelembe venni a tap teljesitmenyet sem, mert az A8-3870K valoszinuleg nem eszik 100W-ot maximalis terheles mellett sem,
120W eszik, elfelejted hogy a proci 100W TDP-ju ugyan és lehet nem is fogyaszt annyit de a tápnak is van vesztesége és az alaplap is fogyaszt áramot meg a HDD stb is.
-
atti_2010
nagyúr
Egyszerre csak 1 értekhez szabad nyúlni, máskülönben összekavarodik az ember, tehát ram tuning esetén +0,5-1V és megpróbálni emelni a frekvencián, a jobb 1600 ramok simán bírnak 1866Mhz-et, a NB emelése nem fog segíteni ha a modulok elpusztulnak már 1700-on.
-
atti_2010
nagyúr
Szerintem sem a memóriával van ott gond.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1837 üzenetére
Lehetni lehet de nem hiszem hogy az lenne a baja.
-
atti_2010
nagyúr
Ezeknél a prociknál megy a Turbo core?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #1798 üzenetére
Ahhoz meg semmi köze, máskülönben a lap nagyon jó csak valahogy az A8-3870 procinál elszúrtak valamit, remélem az 1,5 ben javítják.
(#1799) zetecR A miket leírtam általános problémák a Gigánál és sajnos elég sokan ismerik, csak tegnapelőtt este 4 Giga tulaj kért segítséget 2 zúgó tekercsel egynek elhalálozott a VRM, egy meg a jól ismert memóriagondokkal, nekem is volt 3 lapom tőlük nem kell bemutatni, mindenki azt vesz amit akar és amit kap.
-
atti_2010
nagyúr
Mert a Gigát 2 Km körzetbe kerülöm , és a Gigánál is vannak gondok, legalább az MSI rendesen frissíti a Biosait.
Pl echterion kollégának az van és mégis vannak problémai ahogy elnézem elég gazdagon, az MSI jó minőségű alkatrészeket használ oszt a Biost meg majd csak kijavítják, csak ezzel az új A8-3870 -el van gond. -
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #1784 üzenetére
Például nálam nincs CPU core voltage, később rájöttem hogy elnézték és úgy szerepel hogy nordbridge voltage de tulajdonképpen a CPU feszt állítja. Viszont tetszik hogy internetezés közben alig megy a CPU ( a G6950 40% dübörgött ha flesh weblapot nyitottam) és a Windows 8-al még javulhat is.
-
atti_2010
nagyúr
Nálatok hogyan lehet állítani a CPU feszültséget? Mert az MSI Biosában nincs olyan hogy CPU core voltage.
-
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest