Új hozzászólás Aktív témák

• s3toraph

senior tag

Sziasztok!

Adott az alábbi konfigom, majdnem teljesen (pár napon belül minden meg lesz):
    Asrock A75 PRO4-M
    A6-3500
    CM Hyper TX 3 + Arctic F9 PRO PWM
    Kingston 3x2GB 1600MHz (KHX1600C8D3K3/6GX)
    Corsair VX 450
    NZXT Tempest 410
    Samsung 840 120GB SSD
    1x500GB Samsung HDD + 1x1000GB Samsung HDD (mindkettő SATA-s)
    1 db SATA DVD-RW

Kis kezdeti segítséget kérnék tőletek, mit hogyan csináljak? Gondolok itt arra, mit állítsak be és mire a BIOS-ban (pl. valamelyik hídnak a frekvenciáját meg a ramok frekvenciáját szokták állítgatni, hogy "összhangban" legyen, na ezt hogy, mennyire kellene belőni hogy minél jobb (= gyorsabb, ezért jobb teljesítményű legyen az IGP) és atomstabil legyen)?

Mert nem tudom, merjem-e húzni a ramot 1600-ról feljebb? Ha igen, kell-e neki plusz feszt adni, ha igen, mennyit, ill. mennyi a max ami még biztonságos? Időzítést mennyire vegyem, vagy csak MHz-et állítsak, a többit bízzam a lapra? Vagy inkább vegyek gyorsabb ramot? 1866-os ami még megfizethető nekem, fölötte méregdrága.

Ja, és a ramot hogy pakoljam, 3x2GB, vagy csak 2x2GB? Tudtommal csak utóbbi esetben megy a dual channel, ami jobb lenne az IGP-nek. Vagy nem?

Szóval kellene valami jól belőtt kis kezdeti beállítás nekem, ami a legtöbbet hozná ki a konfigból. Tuningolni nem akarnék egyenlőre, talán később.

Köszönöm előre is! :R
    Remélem még beleférnek a téma kereteibe a kérdéseim!

Üdv

U.i.: Az istennek nem találok ideót arról hogyan szereljem fel a hűtőt ezzel az amd-s lefogatóval, tudom béna vagyok, de egy linket megköszönnék. :B :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés