Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Stand up és én
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem nem voltak efféle aggályaim, főleg nem Cipruson. Ott ugyanis rengeteg külföldi dolgozik, és mégis az ottaniaknak jut a pénz. Sok Bulgár, meg magyar végezte a tényleges melók, a helyiek meg mindig csak főnökök voltak akik képtelenek voltak érdemi munkát végezni, ellenben 3-4× annyit kerestek mint mi.
Azt a munkát amit én vettem el egy helyitől azt egyik helyi se akarta volna, pedig elég jó munkám volt, pincér, majd főpincér voltam. Egyáltalán nem cseréltem volna a kertészekkel, takarítókkal, de még a konyhai kisegítőkkel sem.
A helyiek a munkaidőt is sajátosan értelmezik, volt olyan kedves kollegina aki napi 1,5 órára járt be "dolgozni", és kétszer annyit keresett mint én, aki reggel 7-től este 10ig nyomtam, heti 6 napban, de mikor főszezon volt, akkor 41 napig szabadnap nélkül.
De szép példa volt a telefon boltos csaj is, 9-től 13:00-ig kellett volna nyitva legyen, 11:56kor mikor odaértem ő már zárt, mert megy haza ebédelni. Mondom neki h de 1ig kéne nyitva legyen, hát őt az nem érdekli, eleget volt már nyitva ma, majd menjek vissza másnap.De szerintem az sem véletlen, hogy pl Ausztriában ahol dolgoztam magyarul simán el lehetett lenni, mert szószerint a cég fele magyarok voltak, a többi meg litván, lengyel, román. De mesélhetnék Spanyolországról, Máltáról, Németországról és Szlovákiáról is. (egy pár országban már dolgoztam)
Ami az alapjövedelmet illeti, 10+ éve ismerem a koncepciót és egy időben nagyon terjesztettem, meg mellette álltam, de egy nagy baj van vele : ugyanaz ami a CSOKkal babaváróval és társaival : Attól kezdve, hogy meglenne, beleépülne mindennek az árába. Gondolj csak bele amikor a havi albérlet alapjövedelem+1ft-tól indulna mindenhol... A kenyér 400ft helyett 600ft lenne, mert úgyis van alapjövedelmed, meg tudod fizetni. Félek, hogy a rendszernek efféle rongálása lenne, pedig igazából alapjövedelmmel minden piac felpezsdülne, elvégre jóval több lenne a fizetőképes kereslet. A középosztály szerintem hosszútávon kiszélesedne, és a mélyszegény réteg pedig akár el is tűnhetne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung kuponkunyeráló
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
DarthSun