Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alvaro

senior tag

válasz arn #48394 üzenetére

Érdekesség: kipróbáltam a jizz/stash-t K6-2-500-on. Nincs benne benchmark, de hasonlóan szaggat, mint a 2.4/533-as P4 :DDD

Heaven 7 alatt viszont van framerate kijelzés, és ott a P4 kb. hozza is az órajelkülönbséget, szóval amíg ahol árgus szemekkel figyeltem, hogy hopp, most beesik 40fps alá, ott a K6-2 már rég 10 alatt volt.

Most a saját 256 byte intróimról nem beszélek, mert azokat teljesen véletlenül olyan K7 friendlyre írtam, hogy még :D De ezeken is látszik, hogy a P4 mennyire labilis teljesítményű architektúra, ahol megfelel neki a kód, ott teker, aztán ha talál valami furát, nagyon meglepődik. Valaki azt találta írni valamelyik fórumon, hogy a P4 tulajdonképpen egy asztali PC-be hozott DSP design, hajlok arra, hogy igazat adjak neki.

Anno nagyon fújtam rá, mikor az volt a telibemarketingelt zászlóshajó, közben meg láttam, hogy mekkorákat képes hasalni olyan kódokon, amiket nem fordítottak újra a két szép száláért - ja, az csak később lett neki, meg DOS alatt nem is játszik, de mindegy...

Ma már békésen elférnek a gyűjteményemben, sőt a 423-asokat direkt szeretem, olyan elvontan néznek ki a félrepofozott idétlen nagy zöld PGA alfelükkel, ami nem fér bele a legnagyobb clamshellembe se, meg a gyanúsan 478-ra emlékeztető (egyébként nem is akkora) sapkájukkal, ami alatt ráadásul lehet zöld vagy barna is a nyák :))

Érdekes még, hogy hasonló gyengeséget vártam a Bulldozer klád tagjaitól (DOSBox alatt pl. sokkal gyengébbek, mint a kortárs Intel CPU-k, hasonlóan nézett ki anno a P4 is a K7-hez képest), de volt alkalmam kipróbálni az inkriminált intrómat egy Trinity A6-oson és tökéletesen futott rajta, mintha csak egy K8 lett volna alatta. A Sandy Bridge viszont befordul tőle, Netburst-szerű sebességeket ér el alatta. Szóval szerintem ennél az intrónál a trace cache illetve a uop cache köré szervezett frontend lehet a ludas.

Visszatérve a Jizzekhez, van itt bekészítve Slot1 és SlotA proci is tesztelni, megnézem rajtuk is. Most mindenesetre a P5A-B-s konfig van összerakva.

Ja igen, nem tudom, ekkortájt mit szívtak Asuséknál, de a CPU elhelyezése szörnyű. Nem csak ezen, egy sp98agp-x-et is néztem ma, ugyanez a betegség. A foglalat közvetlen közelében minden oldalról kondik, nehogy egy emberesebb hűtőnek akár csak a talpa is véletlenül ráférjen... Aztán a P5A-B-re ha mégis ráapplikáltam azt a Spire-t, rá kell jönnöm, hogy AGP kártyának már nem marad hely...

Vagy keressek egy kis csumpi hűtőt, ne egy böszme K7-es tölcsérrel akarjam behűteni szegény K6-ost? De, csakazértis.

Viszont a történet hozadéka az első Virge kártya, ami tetszik. Compaq 2 megás PCI GX (sajna speckó bővítő kéne hozzá, na mindegy), rengeteg kisfelbontású VESA mód, alapból VBE2.0, és ez végre egy olyan virgács, ami nem lassabb egy Trio64v+-nál. Teljesen aranyos.

• alvaro

senior tag

válasz arn #48394 üzenetére

Lehet. Úgy emlékszem, K6-2-ről még van hová fejlődnie. Viszont ahogy elnézem azt a 3 kártyás konfigot a 6*6 tű PCIE táppal, szépen be lehetne állítani nálunk télen az alsó szintre, aztán ráküldeni valakit, hogy játsszon vele 7/24-ben, sok más fűtés nem is nagyon kéne a házba :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés