- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FF23
őstag
Találkoztam az első valamirevaló Northwooddal. 2,80GHz, 30 kondis, sl6wj az alany:
- alapfesz (1.5250V) 260fsb
- 1,6000V 270fsb
- 1,6500V 275fsb...léggel. Nem is rossz.A másik csoda egy 2x512MB-os sima mezei Kingmax egyoldalas rampár (nem kit). Itt hánykolódott nem tudom mióta, mondom beteszem mellé és majd jól visszaosztom. Úgy is volt, majd miután a procit leteszteltem megnéztem, hogy mégis meddig menne 1:1-ben. 230-ról kezdtem és nem lett vége:
- 2,5-3-3-7/ 2,7V-> 260fsb
- 3-4-4-8/ 2,7V-> 275fsb...beccarás (a Hardcore be...hatja)A vga: Abit r9550 128MB
-
FF23
őstag
Nekem ezt tojta a nyuszi (hogy végre összeraktam):
A ház valószínűtlenül kicsi [kép] és a gyártó szerint gaming PC case 0,5mm-es SPCC.ből
2,8 kiló, szabadon hajtogatható, alakítható.
Nem szégyen a legjobbaktól tanulni, az F1-ben is a motor és váltó teherviselő elem. Itt is hasonló a koncepció: Minél több dolog kerül bele és rendesen becsavarozod, annál merevebb lesz és végül összeáll a dolog...De tényleg. -
FF23
őstag
Nehogy megvegyétek! Én szórtam ki kb. egy hete 4db 3,5-es, 4db 2,5-es, meg egy 128GB-os SSD lapkát, a 9 darabot ezeré'. Kár, hogy töröltem már a hirdetést, de mind hibás, bad szektoros...Nem igaz, hogy nem tudja milyenek. Egyedül az IBM 2,5-esről maradt itt fotóm [link]
-
FF23
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem tudom sajnos, gondolom körbejártad a témát oda-vissza. Érdekes, hogy a Voodoo 2 megy w10-en.
-
FF23
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ja, akkor passz. Echte pci-os vga megy w10 alatt?
Közben szerkesztetted
-
FF23
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Valamelyik buildtől ~2016-ban a w10-ből kivették az agp támogatást.
-
FF23
őstag
-
FF23
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Tudom, csak az előzmények után kíváncsi voltam.
-
FF23
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Működik? I/o shield?
-
FF23
őstag
válasz
Frawly
üzenetére
Vazz
Nem csak számtech létezik.
Kis műhely, ahol van amihez használ izopropanolt tisztításra. A nagybani terítésnél ez a 20l-es kiszerelés annyi, mint az újságokban a sampon minta (nem vicc).
Senki nem vesz 20l-t otthonra, hogy fültisztítóval itassa fel, én is csak ~2dl-t kértem, mert bőven elég, de 5-öt kaptam. Eláll.
Nem mondtam, hogy mindenhol közel 7k/l, de itt szemben a boltban Karácsony előtt annyi volt.
A vírust is csak azért hoztam fel, mert a fertőtlenítők miatti nagyobb kereslet valószínűleg felvitte az árát. -
FF23
őstag
válasz
Frawly
üzenetére
Jól felment az ára az izopropanolnak, ahol olcsó ott sok helyen nincs is, itt egy szerszámboltban meg kitalálták, hogy közel 7k egy liter.
Mesélem a sógornak, hogy mi van, erre kiderült, hogy még valamikor a vírus előtt vett egy nagyban terítőtől egy 20l-est a műhelyébe apróért. Kértem fél litert és kiadagoltam üres zippo töltőkbe, ami elég jól zár és jól lehet adagolni. Egy ideig elég lesz.Pasztából meg sima fehér, valami ámerikai jóféle. Nem vezető, jól tisztítható 1-2 év múlva is és a teljesítménye is megfelelő. Van vagy 10 fecskendőnyi 2 és 4gr-os.
-
FF23
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
@envagyok- Tuningot mindenkinek!

Csak 3,0GHz 512 L2-ig támogat CPU-t-> Nw 3.0GHz a csúcs.
Amúgy, ha ez valami egyedi, akkor másik alaplaphoz nem is jó, ha egyáltalán ATX. -
FF23
őstag
Van egy ilyen HP Compaq P4 MT táp, aminek mai szemmel elcseszett a terhelés elosztása, de ezzel a 12,8V-tal még nem találkoztam. Ez mi?

-
FF23
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
A C:\Windows\SoftwareDistribution\Download tartalmát törölheted.
-
FF23
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Portableapps pendrive-ra és kész. Egy gyorsabb géppel is meg tudod oldani.
-
-
FF23
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Ha a táp is jónak bizonyul, akkor megérte
Jaja, a Corsair táp viszi el a showt, de az öt használható ide-HDD, a Delta (valószínűleg gyári) 90W-os laptop táp, plusz átalakítók közül is van, ami jól jött. Van, ami önmagában nem nagy szám, de, ha pont kellene és nincs, akkor @&#>ß$+postaköltség= és máris sok a fillér.
Én is gondolkoztam valami ssd-szerűségen, de annyira ritkán használok egy-egy retró-konfigot, hogy nem látom értelmét a plusz költségnek. Beletettem az újdonságnak számító samsung 850 evo-t a top P4-es konfigba és fél évig be sem kapcsoltam. Akkor minek.
-
FF23
őstag
Vazz, már sorban haldokoltak az IDE hdd-im, ezért elhoztam a bajtárstól ezt a csomagot [link]
A Seagate-ek mind 100/100, a Maxtor valamiért 90/100...elmegy.
Érdekes, a tápra azt írta, hogy durrant. Szétkaptam, de semmi ilyesmi nem látszik benne. Rátettem az IC7-max3-ra és simán megy, ezen csináltam a hdd teszteket...Ha nem tréfál meg, akkor van egy 520W-os moduláris tápom kétezeré'.
+ egy Fireball: -
FF23
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Oxidáció nem lehet? Végül is 17-18 éves dolgokról van szó. Kis izopropanolt szoktam a foglalatra csurgatni, hogy folyjon le és a cpu lábait is átkenem ecsettel.
Nekem egy hyperx-szel nem akart indulni két lap sem, utoljára még próba szerencse, megtisztítottam az érintkezőit és megoldódott. Pedig semmi sem látszott és a hyperx-nek elvileg aranyozott. -
FF23
őstag
Világos, de nem is gyári hűtésre gondoltam, ezen az Asrockon a kombinált amd-s478-as keret van.
Más:
Szét is kaptam a notit és semmi paszta vagy trutyi. A chipseten valami korabeli szürke termál pad van, az tiszta, viszont a procin egy alu lapka a magra rányomódva, csak a fénytörés miatt van más színe a magnál.
Nem tudom, hogy visszarakható-e így(?). -
FF23
őstag
"mobiltelefon procija van benne'"
Volt, hogy én is hallottam hangokat...De elmúlt

Szerintem ebben a konfigban nem lesz gond. Végül is, csak az L2 különbözik: 128-256KB.
-
-
FF23
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
"Továbbra is 2800-on megy. Terhelés alatt is."
Ezek a lapok még nem tudnak eist-et, speedstepet, meg ilyesmit, nem tud hardveresen terhelésre feszültséget, órajelet állítgatni. Szoftveresen megoldható win alatt pl. az rmclock-kal.Nem hibás sem a bios, sem a lap, ez ennyit tud. Egy 945 chipsetessel esetleg meg lehet próbálni, azokban újabb a bios és a VRM is.
-
FF23
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nincs azzal a biosszal semmi baj, egy load defaultot érdemes nyomni és elmenteni.
Van pár s478-as, ami feloldott 14x-es szorzóval jött ki:
3.2E (C0)
SL7B8 (C0 Skt478)
SL79M (C0 Skt478) -
-
FF23
őstag
Valamiért a notikat nem szeretjük ebben a topikban, de azért én...már csak akkor is.
Végre egy AMD-s noti: HP Compaq Presario CQ56-188sh

...És van hozzá egy feloldó bios. A kérdés, hogy lehet-e ebből többet kihozni (OC?) Ötletem sincs, hogy ez az Athtlon II P320 asztaliban minek felel meg és, hogy mennyire lehet vele "játszani" (bocs a minőségért):
-
-
FF23
őstag
Én sem hallottam ilyenről, amit linkeltem, de a tagnak megoldódott

Na igen, a varázslatos amd driver szívás. Végre befutott egy amd-s hp noti az intelesek mellé (AMD Athlon II Dual-Core Mobile P320). Előre félek mivel örvendeztet meg a tesztsorozat alatt. Mondjuk a win 10 simán megtalált mindent, de xp alatt...Majd kiderül:
-
FF23
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát persze, amikor biosban vagy, akkor 100%-kon megy a cpu (többmagosnál egy mag)-> melegszik és többet fogyaszt.
Most, hogy szó van róla, leszedtem a P5Q Dlx bordáit...Nos, ez nem sikerült valami tipp-toppra. Az NB-nél félre is ment és egyiknél sem fedi a teljes felületet, mert itt-ott vastagabb maradt és nem terült szét. Gyári még, az látszik.
-
FF23
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Engem is meglepett, de ezekbe a brand gépekbe egész jó tápokat tettek. Van egy ESPRIMO E7935-ösöm, arra ezt írja a spec:
"Power supply efficiency (at 230V; 20%/50%/100% load): 86%/89%/87%)" -ez simán 85+És ahogy méricskéltem, a core2-ből a 45nm-esek valós fogyasztása sokkal jobb, mint a 65nm-eseké.
-
FF23
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Én egész jól kimaxoltam a 775-öt:
-P5WD2 Premium (ezt nagyon szerettem, csak a c2d miatt cseréltem le)
-P5B Deluxe
-Commando
-P5Q Deluxe wifi. 2x2GB 1066-os Dominatorral. Mindenre elég volt és kb. itt hagytam abba az "állandóan a legújabb kell" utáni érdeklődést.
Ebben annyi érdekesség van, hogy évekig stabilan ment, amikor is szétkaptam, majd szépen eladtam mindent. Másnap visszahozták a Dominátorokat, hogy halott mindkettő. Két-három hetet állhattak itt az eredeti csomagolásukban. -
FF23
őstag
Egy alap búgásnál inkább földhurokra gyanakodnék. Próbáld ki valami más forrásból, pl. notiról, ha tudod, ami nincs a hálózatra dugva.
-
FF23
őstag
-
FF23
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
30% OC és mindez azzal a hurka(kb. gyári) hűtővel. A top hűtőimet a s478 Prescottokra tartogatom, de van még egy CM 103, amit talán rá tudok erre varázsolni

-
FF23
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nekem is kezd visszajönni, hogy 6 és az eredeti szorzó között állítható. Visszakerestem itt és valamikor 2008-ban vettem a lapot. Nekem ez már nem retró, de lehet, hogy emlékül megtartom
Ez az E7600 meg úgy látszik megy, mint a veszedelem. -
FF23
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
FF23
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
FF23
őstag
válasz
Kadi Laci
üzenetére
A napok száma nem zavar, csak valami jóslás. Van pár ilyen hdd-m, a retró gépekhez megfelel. Lefuttatom a felület tesztet, sokszor egy helyen vannak a hibás szektorok és úgy formázom, hogy kimaradjanak.
Ennél nem tudom mi van, az egy pöttyön kívül nem látszik semmi. Még ráküldöm a DOSDLG-t, hátha rendbe teszi ezt is
-
FF23
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Ennyi kukabúvár a világon nincs, mint itt a retró topikban...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk, ha áramtalanítás után megjegyzi a beállításokat, akkor valószínűleg jó az elem.
OC-nál a ramokra kell figyelni, mert az SPD szerint állítja be őket. Ilyenekre van 2x1GB 667-es Adata Vitestám, ami alapfeszen 800MHz felett megy.Más. Egy hónapon belül már a második 2,5"-ös hdd-m haldoklik. Egy 40GB-os IDE teljesen, ezt meg most vettem észre. Oké, beleszaladt több, mit 10 év, de akkor is.
-
FF23
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Ebből a sorozatból van a letöltőgépem. Nem az SFF, hanem a Desktop változat. Volt két 755-ös és találtam hozzá egy 330-ast. Egyik lakó kitette a lépcsőfordulóba a lomtalanításra váró cuccok közé. Naná, hogy "lenyúltam" és semmi baja
Az egyik 755-öst most vitték el, kaptam érte noti ramot meg kp-t, a másikat elbontottam, mert pár kondi megadta magát. Kis túlzással évekig ment 0-24-ben. A 330-ast állítottam be helyette.Mérd meg az elemet, mert típushiba, hogy akkor is kiírja, ha nem rossz. Nézd meg a clock generátor IC-t, ha szerencséd van, akkor a setfsb-vel win alatt húzni is lehet. Nekem valamelyik proci 266-ról 301fsb-ig simán ment.
-
FF23
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Sajnos az emachine E520 csak integrált vga-val van és a notiknál nem tudtam összehozni azonos órajelen a procikat, de azért fel lehet szorozni, nem beszélve a single-dual channelről. Szerintem azért látszik, hogy Intelnél a mobil architektúra vonalon folyamatos a fejlődés, nincs akkora ugrás, mint asztalin a netburst-core váltásnál.
-
FF23
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi (
) nálam kicsit más a helyzet. Ennél a notinál van egy olyan bibi, hogy még nem sikerült ODD-t szerezni hozzá és ugye amikor valamiért kéri a telepítő cd-t, mert kéri, akkor nincs és annyi neki.
Nem kis szopás volt, miután kétszer elszállt a win98, mindig egy másik IDE-t tudó notiba áttenni a HDD-t, félig telepíteni, majd visszatenni és ott befejezni. Annyit azért okosodtam, hogy a még félig telepített állapotában egy live linux-szal bemásoltam a win98 könyvtárat (+pendrive drivert) a C-re.
Még lenne pár dolog, amit ki kellene próbálni (pcmcia wifi...) de nem merem bactatni, mert több, mint fél napos dolog szerelgetni, telepíteni, másolgatni. -
FF23
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Végül is megközelítheted fordítva, de semmilyen ram variációval nem szabadna fagynia a rendszernek. Egy 2014-es sysinfónak nincs hozzáadott értéke a ~2010-eshez képest egy 2003-as agp-s rendszernél. Ha jól látom Alpi. is 1.59 cpu-z-t használ nf2-höz.
Van egy ventilátorom, amitől meghülyül pár bios. Amelyik nem érzékeli azzal nincs gond, de amelyiknél ugrál az rpm ott belassul, nem enged továbblépni....Kellett kis idő, mire rájöttem, hogy mi szivat.
Y.S.tech 8cm-es a rohadék. Mielőtt kidobom, kalapáccsal fogom megnevelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Milyen program, ami...?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Spórolós topik
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5332
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2,8 kiló, szabadon hajtogatható, alakítható.

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az egyik 755-öst most vitték el, kaptam érte noti ramot meg kp-t, a másikat elbontottam, mert pár kondi megadta magát. Kis túlzással évekig ment 0-24-ben. A 330-ast állítottam be helyette.
) nálam kicsit más a helyzet.