- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #539 üzenetére
Megkaptam, majd megy válasz.
-
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #537 üzenetére
Egy everest riportot küldesz a notiról?
-
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #535 üzenetére
még 3 db maradt, 13K/db áron vihető, egyben lehet alkudni kicsit
-
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #531 üzenetére
Támogatja.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Tudja valaki hogy a VIA KN133 chipset támogatja-e a AMD Geode™ NX 1500@6W CPU-t? Van egy notebookom és gondoltam nem ártana neki a 25W-os Duron helyett egy ilyen. Kösz.
-
- Mixa -
tag
Ment Privi.
-
- Mixa -
tag
Először is, mindent leírtam. Fogyasztásmérőm nincs sajna, az értékeket legújabb SisoftSandrából olvastam (Hardware/Processors Power Dissipation vagy valami ilyesmi).
MicroATX-es lapot szerettem volna én is, AsRock K7S41-ben nem ment, csak ~1.34V-on. KM266-KM400 szériás chipsettel szerelt lapok Biosát átrágtam (Abit, Mercury, MSI, Asus, PCChips, ...), de sehol nem lehetett állítni a proci feszültségét (ettől függetlenül lehet, hogy tudja az 1.25-t). KM133 meg nem tudom támogatná-e a T-Bred-et.
Nforce1-es lapnál nem tudom (de nem hiszem), Nforce2-esnél meg talán/elvileg lehet, hogy megy az 1.25V (microATX-es lapokról beszélve). Foxconnál láttam ilyen lapot a gépház.hu-n. Bár elég ritka a microATX-es nForce-os lap, ha nagyon érdekel ajánlott leszedni a manual-t és azt átolvasni (BIOS beállítások > Vcore limitek).
Egyéb socket A-s microATX-es lap most nem jut eszembe.
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
válasz
- Mixa - #523 üzenetére
No megvoltak az első reptetések! Off-előre elnézést kérek.
CrystalCPUID-vel állítgatva, és SiSoftSandrával figyelve a procit, azt vettem észre, hogy:
Kissebb feszültségnél minden próbált Mhz-en többet fogyaszt a proc, mint 1.25V-os gyári feszültségen. Nagyobb, 1.3V-on pedig ugyanannyit fogyaszt, mint 1.25V-on. Tehát a fesz állítással én nem bajlódok többet.
Frekvencia tekintetében 3-as szorzó a legkissebb, amivel 400Mhz-en megy, 10,5 fölé meg nem megyek alapfeszen. AMD power monitor 1.25V-os beállított érték mellett 1.45V-ot ír ki, 1.05V beállítása után meg 1.225V-ot.
A fogyasztási értékek 1.25V mellett:
3x133 = 400Mhz 9W
6x133 = 800Mhz 18W
7.5x133 = 1.0Ghz 22W
9x133 = 1.2Ghz 27W
10.5x133=1.4Ghz 31W
Ez utóbbi azért bosszant, mert abszolúte terheletlenül csak a kíváncsiság miatt is többet fogyaszt, mint a gyári 25W!Ugyanakkor megfigyelve 3-6-9-es szorzók mellett lineárisan változik a fogyasztás, ergo 1-es szorzónál 3W-ot fogyasztana 133Mhz (
). Visszaszorozva kijön a 7.5x3 = 22.5W, 10.5x3=31.5W. Fogyasztásmérő hiányában ez azonban csak elméleti következtetés.
Azonban kíváncsi lennék mi okozta a 3 HW (memória szerű) ''kékhalált'' és a smiley-k a hozzászólásnál miért akadnak meg, valamint miért szemetel a gomboknál a kép. Remélem csak VGA / RAM hiba. (De sajna eddig mind a kettő jól működött.)
Elnézést ha offoltam vagy untattam valakit.
- Mixa - -
- Mixa -
tag
Helyzet?
-
- Mixa -
tag
-
- Mixa -
tag
No, Coolink táp, Ati vga, BIOS bekrepál, sütés után meg kiírja, hogy Mobile Athlon 4 600Mhz, bios-ba belépve meg, hogy 100-as fsb, 1.25V. Lehet nekem nem egy egyértelmű de akkor hagyjam így és win-ben rakjak fel drivert?
CPU default Vcore 1.45V továbbra is, Kraftxld amikor viszont bios sütés után így hagytam akkor az alaplap írta ki, hogy rossz cpu beállítás. Neked a KD7-S-nél mik voltak a bios beállítások (trükközés)? (CPU Vcore, RAtio, FSB, osztás, memória sebesség, memória fesz, esewtleg egyéb trükkök)
-
- Mixa -
tag
Kicsit kiégetten alvás nélkül már azon is túl vagyok, hogy elegem legyen belőle.
KD7-S + Geode (1.25V 133x10,5 5:2:1) Bios nem jön be. Holnap még megpróbálok pár dolgot (2 féle táp, 3 féle memória, 2 féle vga, 2 féle vinyó), de...
Vajh hol lehet a bibi? -
sazabi
aktív tag
válasz
kraftxld #512 üzenetére
folytassuk itt a dolgot, itt kényelmesebb
athlon xp 2200+om 1,25volton megy most(lehet bírná lejjebb is, nem volt még időm szarakodni vele), proci hűtő minimumon, 1355mhz, 36 fok idle, cpu burn 8 órát ment és nem hibázott, és csak pár fokkal ment feljebb.
lehet hogy többet fogyaszt így egy kicsit mint egy geode, de nem értem mi olyan jó egy geode prociban főleg ha ilyen drága Oo -
sazabi
aktív tag
hi
van nekem egy abit nf7-s nforce2es socket a-s lapom, ebbe belemenne egy ilyen geode proci? -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
UP!
Remélem már mixa úrnál is szépen megy minden. -
beencee
őstag
válasz
- Mixa - #506 üzenetére
Erről az AOpen extrém beállíthatósági lehetőségeiről (is) híres, illetve eléggé sokat keresgettem a neten, beszéltem az emberekkel ebből a topikból stb. És gyakorlatilag egyből ment, most azon vagyok, hogy melyik a legjobb beállítás, az ehhez a funkcióhoz (home server, lád adadtaim) még megfelelő sebesség és a lehető legkisebb fogyasztás.
-
- Mixa -
tag
Mázlista!
Hát nekem KV7-ben beállítva 10,5x133-at 1.25V-ot már a BIOS sem jön be. Szerencsére ki lesz cserélve egy KD7-S -re ha minden jól megy (köszi Maross).
1.25V mellől pedig nem tágítok (persze gyári 1400Mhz-es frekin).
Nem Kraftxld tehet róla, hogy nem megy minden socketA lapban, de azért ez lesz a 3-ik alaplap próba ....
Reméljük megoldódik. -
- Mixa -
tag
Üdv Ismét!
Abit KV7-el sem kompatibilis.
Van egyáltalán olyan alaplap, amiben tényleg 1.25V-on megy halandó emberek számára is?
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
beencee
őstag
Jutalom up
-
beencee
őstag
Nálam végül szépen beállt a Geode egy AOpen AK79D-400VN lapban, az adataimnál szereplő home-server konfigban, egy CNPS6000-es hűtő bordája van rajta passzívan, (Windows 2003 Server megy rajta).
Egy elég nagy IBM házban van, amiben elég nagy huzat van, elöl-hátul 2-2 92mm-es ventivel (hűteni kell az 5db hdd-t), 24 fokos szobában 2 óra 100%-os terhelés után 32 fokos a proci ezzel a beállítással: [link]
Nekem ehhez a felhasználáshoz tökéletes a teljesítménye (még lehet, hogy lejjebb is lehet csavarni), a lényeg nálam a minél kisebb fogyasztáson van, az állandó 7/24-es felhasználás miatt.
(Alapból különben nálam a AOpen lap 800-as Mobil AMDnek ismerte fel, (6x133)).
Ja, mégegy, amit valaki már korábban írt. Ebben a lapban 11x133 mellett, 1,25V-on instabil volt (néha nem bootolt be, Windows restart stb.), 1,3V megoldotta a dolgot. Lehet tápprobléma is, az xSeries zsírúj tápja viszi amúgy a konfigot.
Fogyasztásmérés tervbe véve.
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
Megkaptam a procit (smét). Gondolom még nem sikerült alaplapot halászni hozzá. Ha 1.4V-on megy akkor is 25W-ot fogyaszt maximum?
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
Még egy ingyen UP kraftxld-nek, aki:
legutóbbi feltűnés: 2006-08-26 21:36
No és a proccal mi a helyzet (majdnem) kollega? -
- Mixa -
tag
UP! Helyzet?
-
kraftxld
félisten
-
Rosep
senior tag
Kérdeznék vmit tőletek.
Ha van egy akármilyen microATX-es lap, amiben megy ez a proci, mellérakok még egy notebook HDD-t és semmi mást, akkor egy ilyen táp elbírná azt?: [link]
De van ebből 120W-os is (meg 60-as is).
Csak letöltésre kéne a gép, XP lenne rajta. Később ha lesz normális TV-m (plazma, lcd), akkor az mellett fog töltögetni + netezni is akarok vele a TV-n. Bár akkor még el kell vinnie egy WLAN kártyát meg egy bluetooth-os egér-bill. párost.
szerk: ja és persze a lényeg hogy ventillátor-mentes lesz
[Szerkesztve] -
- Mixa -
tag
ÖÖÖ egyre biztosabb vagyok, hogy az alaplappal nincs gond: [link]
''Hab das Board zusammen mit einem Geode NX 1750+ in meinem HTPC laufen und bin soweit ganz zufrieden und würde es auch wieder kaufen.''
Ja Ja Ja, was ist gut, was ist das? -
- Mixa -
tag
Fejlemény, szerintem az alaplappal nincs semmi baj.
Flexibility Option: bekapcsolva
Spread Spectrum: bekapcsolva
----------------------------------------------
= BIOS kifagy, s nem 1750+ hanem 1500+ Geode-nak ismeri föl
ha a Spread Spectrum ki van kapcsolva elindul, de az normális ha:
1.255 Volton 50Mhz-es FSB-vel megy, de 80-assal nem (se 100-assal)? Neharagudj, de így nem tudok mit kezdeni a procival. (Főleg, hogy Sempron 2400+ =~ 2200XP teljesítmény 1.44V-on, Geode 1750+=~1600XP teljesítmény 1.4V-on.) Azt meg kétlem, hogy az AsRock (Asus leányvállalat) úgy adna ki BIOS-t, hogy nem teszteli a lappal a procit. -
kraftxld
félisten
-
- Mixa -
tag
?
-
- Mixa -
tag
válasz
kraftxld #464 üzenetére
A nagy tesztelés után újra Üdv!
2.40-es BIOS ismét fagyás
2.30-as BIOS fagyás, poénból Over Vcore -3% és megy 1.4xV-on, tesztek, nem fagy
2.40-es BIOS vissza, -3% ismét műxik, de -6%-on (~1.4V) egyszer fagyás, megy
A probléma, hogy 1.25V-on nem képes működni az alaplapban, és ha 1.4-1.49V-on kéne járatni az nem valami gazdaságos. (Ugyanis 2400+ Sempron be -12% (1.44V) megy)
Remélem érted mire gondolok, másrészről kicsit belefáradtam a proc ki, bios frissítés, proc vissza, restart, teszt, restart fesz, .....
Természetesen a reportot a 2.40-es BIOS-al és Sempron-nal át tudom küldeni, plusz egy két képet, hogy valóban 1.255V-ot kapott 2.(30/40)-es BIOS-nál a Geode.
Azért mert béna vagyok vagy az alaplap a hibás, másnak még lehet jó a procc. -
-
- Mixa -
tag
válasz
kraftxld #456 üzenetére
Üdv!
Írtam privit, pont mikor kiutaztál raktam be a gépbe a proccot, és úgy néz ki nem ''akar kompatibilizálni'' vele. Vagyis fagy a gép (telepítés közben / futás közben / teszt közben). Próbáltam 1 CD-s linuxot, azzal is fagyott (nem töltött be). A lap K7S41 és legújabb BIOS van benne. Tápon és lapon kívül többféle rammal, vinyóval és cd-vel próbáltam. Sempront rakva a gépbe működik a konfig. Egyik proci sincs lesarkazva. Tudjuk úgy rendezni, hogy visszaküldöm és utalod a pénzt?
Mixa
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
3 proci mellé 1 üveg stroh rum ajándékba!!!!
-
kraftxld
félisten
-
BullSoft
tag
Vki próbálta már ASUS A7N8X-E lapban? Nekem pont ideális lenne egy ilyen proci, és ilyen lapom van, de most direkt megnéztem, és BIOS-ban 1.65V a minimum amit a procinak tudok adni
-
nolika
senior tag
válasz
kraftxld #444 üzenetére
Kb 130-ig elolvastam.
Én ha veszek egyet, akkor találok hozzá egy ócsó lapot meg 512 DDR ramot+ egy gyenge videokarit, és összeraknám egy non kicsi házba.És elhasználnám zenehallgatásra, kisebb játékokra(télleg kicsikre)és erre-arra, talán net meg HTPC.
Kérdésem:Ez olyan, mint egy Athlon XP kicsiben, és ultra alacsony fogyasztással???
Most párhuzamosan gondolkodok, mert most kapóra van egy ajánlat P-4 --M proccra, ami 35w-os bár, de 512 L2 cache van.Olcsóbb, mint te adod 1-2 ezressel(ha sikerülne tartani), és nemtok dönteni...Passzív hűtést akarok, mind2nél megoldható lenne maszekul.
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
nolika
senior tag
Nincsen vkinek ilyen proccja????!!!!
Jól jönne 1db!!
-
törölt tag
válasz
kraftxld #437 üzenetére
Home Theater PC lenne belőle, szóval ami nekem kell:
- LAN legyen rajta
- DDR-ramot egyen, de nem kell dual
- AGP port legyen rajta
- 2 PCI port legyen rajta (TV tuner karinak, és az audigynek)
se hang, se semmi nem kell rá, sata sem, szal fapados jó lesz, DE STABIL legyen
ennyi, de mondom, csak szeptember közepén lesz ez érdekes
Előre is köszi! -
törölt tag
UP!
Szeptember közepén én is igényt tartok majd egy példányra, olyan alaplappal együtt, ami DDR-es és ez a processzor tesztelten megy benne. -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
Narancs
őstag
ezek is olyan jól húzhatóak mint a mibil barcik? 1.9 volt@2500MHz? Vagy max 2GHz?
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
- Mixa -
tag
1 darab kell.
Kb. Jövőhéten. Passzív működéshez, mekkora borda kell rá?
Csak előtte BIOS frissítés. Priviben a többit.
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
UP! Van még proci, dual lap dögivel.
-
kraftxld
félisten
-
Bodin
senior tag
A KT600-as lapomban még mindig nem tudtam megnézni mit tud./kb 1900 Mhz 1.6 V/
Addig amíg jön egy Nforce2-es UP! -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- iPhone topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest