Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: Idővándor
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
Hardstyler01 #72321 üzenetére
Ehhhemm.. 1.576V mi?! Valami ilyesmire tippeltem..
Megvan ám ennek is a maga szépsége.., bizonyos dolgokat már csak azért is érdemes értékelni/szeretni, mert a sorscsapás kategórián belül is tudnak egészen egyediek/kiemelkedők lenni, na az AM3+ féle Turbo az pont ilyen.
A döntés a tiéd de azt a Turbot én az első adandó alkalommal vágnám agyon a helyedben, kb amikor legközelebb belépsz a BIOS-ba..
Kezdésnek manual belősz egy 4.9-et és szintén kézzel adsz neki valami 1.485 - 1.5V körüli feszt, tolsz neki egy R15 multit és ha túléli kékhalál nélkül akkor az SC2-öt és egyéb 1-2szál only játékokat a következő ~30ezer évben zötty nélkül fogja vinni.
Igény szerint persze mehetsz feljebb is órajelben vagy kezdhetsz helyből 5Ghz-el.Ami a hőmérsékleteket illeti azon felül ami infót már közöltünk.., azt kell tudnod h az AMD elvileg max65°C -ot javasol hosszútávra, igen ám csak ezt a maghőre vonatkozóan ami pedig egy kalkulált érték.
Adja magát hogy ahány gyártó/lap/BIOS, na ez a kalkulált érték kb annyi féle..Teljesen normális dolog hogy a socket/kupak szenzor és a maghő között difit tapasztalsz, ez általában 10-15°C jelent a legtöbb embernél, a socket/kupak javára, kvázi akkor vagy az AMD által közölt határérték közelében, amikor a socket/kupak 75-80°C környékén van.
Ezt a szenzort érdemes figyelned, hosszútávon nem ajánlott 75 fölött járatni.Pepitában ennyi, Turbo OFF, manual fesz, HWInfoval vagy hasonlóval figyeled terhelésre LLC függvényében mennyi az annyi.
Lényegesen kevesebb fesszel meglesz a 4.9-5Ghz valószínűleg, kiméled vele a CPU/Lap kombót, hűvösebb és gyorsabb is lesz a vas. -
Omli85
őstag
válasz
Hardstyler01 #72321 üzenetére
Háát azért az az 1.576v az annyira nem bizalomgerjesztő nekem az mát tűréshatáron túl van
én vízzel is csak 1.56v-ig merészkedtem csak, hogy meglegyen a "Megvolt az 5GHz" acsi
. Szerintem nicns az az isten aki logikát talál a turbo órajel alatt dobált feszültség értékre
. Lehet, hogy LLC-nek van hozzá egy kis köze és azzal lehetne csalni fene tudja én sosem használtam a turbo-t az az igazság.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Házimozi haladó szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Reklámblokkolók topikja
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Wise (ex-TransferWise)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Eladó használt szép állapotú ASUS TUF Gaming F15 FX506HC-HN1135W Notebook Termékcsalád Asus TUF Gam
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest