- Argos: Szeretem az ecetfát
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
szmörlock007 #7488 üzenetére
Értem, hogy "ott van", de ha mindent a Samsungnál kellene gyártatni, az minden szempontból hatalmas bukta lenne. A Samsung által biztosított frekvencia a GPU-k terén kb 2/3. Lehet, hogy ennek az eredménynek egy része az AMD érdeme, de akkor is a TSMC gyártástechnológiáján érték el és nem biztos, hogy át lehet vinni. Mint ahogy ugyebár amikor a Samsungtól licenszelt 14nm-es gyártástechnológiával dolgoztak a GF-nél, akkor nem is ment.
A másik meg az, hogy az ipar többi része látszólag eléggé le van maradva advanced packaaging technológia terén. A TSMC-nél ez megy, az Intel igyekszik, de mondjuk mikor hallottál Samsungtól 3D packagingről, vagy ilyen csoda high-bandwidth kapcsolatokról?
Nem mondom, hogy nem létezik, csak nem nagyon hallani róla és pláne nem hallani sikerekről, eredményekről. Tehát ha most kényszerből átugrana oda az AMD, akkor legalább akkora lemaradásba kerülne hirtelen, amilyen lemaradásban most az Intel van.Az elmúlt 2-3 évben még lehet, hogy meg lehetett volna tenni, hogy nem itt, hanem ott gyártatom, kicsit rosszabb lesz, de hát ez van. De az AMD már rajta van az advanced packaging úton. Ha nincs advanced packaging, akkor nem picit rosszabb termék van, hanem gyakorlatilag nincs termék.
Egyébként a covid időszak alatt minden cég igyekezett globálisan diverzifikálni a tevékenységét, hogy ne okozzon a jövőben globális problémát a globalizáció egy-egy pontjának szétesése. Csak szerintem ezek az üzemek még nem állnak készen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Linux kezdőknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest