- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Alogonomus #9776 üzenetére
A TDP (mondjuk 15W felett) szerintem továbbra sem lehet korlátozó tényezője az egyszálas teljesítménynek.
Érteném az érvelés, hogy ezeket az egységeket, amiket 5500X3D néven adnak ki, azért nem 5600X3D néven adják ki (annak forgalmazását globálisra terjesztve), mert kifejezetten a low power gaming szekciót akarják vele célozni. Tehát mondjuk a 15-35W mini PC-ket. Monduk elég fura olyan processzort kiadni miniPC-be, aminek nincs IGP-je, hanem egy dGPU-val való párosításra szorul akkor is, amikor nem játszol vele. Nem mondom, hogy az 5-10W idle többletfogyasztás teljesen vállalhatatlanná teszi, de azért nem mutat szépen, hogy nem igazán tud csendes lenni.
Szóval szerintem az akkor lenne jó magyarázat, ha csak a MT frekvencia és a TDP lenne érdemben kisebb. De itt ha jól értettem, akkor a ST frekvencia is szépen meg van vágva.
Szerintem éppen ez teszi kevéssé vállalhatóvá a 5700X3D-t is az 5800X3D-vel szemben, hiába hogy játékok alatt hibahatáron belül van, de közben elég sokat vesztesz a ST teljesítményből.
Számomra az sem világos, hogy miközben az X3D procik elég jók a fogyasztásban, miért magasabb a TDP-jük, mint x3D nélküli párjaiknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest