Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -FreaK-

veterán

válasz S_x96x_S #6615 üzenetére

Igen, ezt már vagy 6-8 éve hallgatom, hogy hamarosan kevés lesz. A gyakorlat meg azt mutatja, hogy nem az. Lehet hogy egyszer majd eljön az idő amikor tényleg így lesz, még az is lehet pont ez az engine hozza el ezt, de jelenleg, és a közeljövőben _szerintem_ még nem ez a helyzet.
    Természetesen a tanács is mindig jön, hogy á, már ne vegyél 4-6-8 magos procit, mert kevés lesz a jövőben. Aztán eltelik 3-4 év, már rég lecserélted 2x a procit, és még mindig nem változott meg érdemben a helyzet.

Amit meg mindenki szeret összekeverni, hogy attól még, hogy egy játék tud terhelni akár 8-12 magot is (bizonyos szinten), még nem jelenti azt hogy gyorsul is tőle, vagy fordítva, hogy kevesebb maggal lassabb lenne.
    Próbáltam tegnap éjjel megkeresni egy vonatkozó tesztet, de 1-2perc alatt nem sikerült.

Az ok pedig (szerintem), hogy egy játékban nagyon sok olyan elem van, ami nem igazán párhuzamosítható (és/vagy nem csinálják meg olyanra), vagy csak nagyon nehezen és nem fordítanak rá időt/energiát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés