- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #6061 üzenetére
"És ha azt mondjuk reflexből - a te heurisztikád alapján - hogy 8GB vagy ha van pénze akkor 16GB;"
Az én heurisztikám, hogy megkérdezem, mire fogja használni a gépet, és mik az elvárásai és anyagi lehetőségei, az elsődleges szempont pedig a felhasználási terület. 8GB-ot legfeljebb netezős/"office" felhasználásra szoktam javasolni, nyilván relatív olcsó gépekbe, arra bőven elég (csak mértékkel a Chromium-al).
"ahol a 4 csatornás memória - 32 mag felett már eléggé visszafogja a teljesítményt."
Anandék tesztje épp az ellenkező konklúzióra jutott: [link] .
De ez szerintem nem igazán kapcsolódik a témához."Talán te valószínűleg nem telepítesz fel új programokat, beéred a régi 5-10 éve megjelent játékokkal, felhasználói programokkal a következő 5 évben is"
Fogalmam sincs, ezt a következtetést miből vontad le. Szakmámból kifolyólag nem engedhetem meg magamnak a luxust, hogy ne legyek naprakész szoftver ügyileg.
A saját példám alapján a korábbi kétmagos laptopomon is nagyjából 20GB kellett a kényelmes munkavégzésemhez, a mostani 6-magoson is éppen ennyi kell. Pedig a heurisztikád egészen mást mondana erre."akkor nem árt a ráhagyás a tervezésben ---> vagyis a fölé tervezés."
Szerintem ez egy nagyon rossz taktika. Főleg, ha a modern DDR5-ről beszélünk, mostani árakon, amikor kb. negyed millió forint egy 32GB-os kit. [link]
Sokkal előrelátóbb, ha valakinek ma elég 16GB, akkor 16GB-ot vesz, és pár év múlva, ha kevésnek bizonyul, már jó eséllyel ehhez képest gombokért fog tudni venni vagy mégegy kitet, vagy egy egyben nagyobbat, gyorsabbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P70 - XEON I 32GB I 256SSD I M5000M 8GB I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Rampage SHIVA Chieftronic 750W
- Vadiúj számlás AM4 lapok! Akár kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest