- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Busterftw #4610 üzenetére
A cometh late is skylake magokkal rendelkezett. Semmilyen módosítás nem érte a magokat, ami növelte volna az IPC-t.
Az AMD a skylake magokkal szemben cinebecnhben mérve asszem 24%-os IPC előnnyel rendelkezik. A magasabb órajel viszont az oldal oldalán van (7-8%), ebből farag 19%-ot a Rocket lake, tehát ki is jön nagyjából ez a 4-6%-os előny a Rocket lake javára.
Szerintem az intel most abban a helyzetben van, mint az amd volt az nvidiával szemben évekig. Nem nagyon van más lehetőség, mint az, hogy ha kazán módon fogyasztanak a termékei, és még így sem igazán ér fel a konkurencia legjobbjaihoz (persze ez már ízlések és pofonok) akkor nagyjából azonos teljesítményt a konkurencia alá kell árazni. mondom, ízlések és pofonok, nyilván 12-16 mag nem hasznosul, nem érződik a játékokban, ami ennek fő felvevő piaca, de ez azt is jelenti, hogy csak a 8 magos amd kínálattal tud versenyezni, afölött az amd szabadabban áraz - persze érezhetően kisebb kereslet mellett.
Ez persze mind csak a DIY piacon igaz. A mobil teljesen más tészta.
Igazából azt akartam csak mondani, hogy az intel az árazással tudja elrontani.
És ami azt illeti el is fogja. Szerintem nem véleten, hogy az 5900X-szel párbajoztak: ahhoz fogják árazni. Ez $500-600-t jelent a 11900K számára. Ha nem így lenne, akkor előnyösebb lett volna nekik az 5800X-szel párbajozni, amit jobban megvernek.Az AMD-t szerintem leginkább két dolog fenyegeti:
1.) Az intel kivásárolja alóla a gyártókapacitást. Azt láthattuk az AMD-nél 2010-es évek elején, az Intelnél a 2010-es évek végén, hogy gyártástechnológiai előrelépés nélkül elég nehéz boldogulni. Nem lehetetlen, csak egy teljesen más irányt kell venni. Az intel most ugyanazt kénytelen csinálni, mint az AMD: relatív nagy lapkákkal hoz viszonylag jó eredményt. A'la 28nm-en ragadt Excavator magok.
Ugyanez figyelhető meg az Arm esetében, különösen az Apple esetében: a sűrű és alacsony fogyasztású gyártástechnológiával az előrelépés fele ingyen van, de legalábbis lehetséges.
most azt látjuk, hogy Az apple kivásárolt mindenki mást az 5nm.-es gyártósorokból. Emiatt szerintem 2021-ben azt fogjuk tapasztalni, mintha megállt volna az x86 körül a levegő.
2.) Az Arm, különösen ha ARM alapon is kivásárolják alóla a gyártástechnológiát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1 humoros
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest