- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
válasz
Cathulhu #3622 üzenetére
Dehát most sem az a problémájuk, hogy nincs mit gyártani. A gyárkiszervezésnek szerintem két oka lehet. Vagy nincs elég pénz a fejlesztésre, vagy a kiépített gyártósorokkal nem tudják visszatermelni a költségeket. Az AMD-nél mindkettő fennállt annak idején, Intelnél egyik sem. Az a problémájuk, hogy nincs megfelelő technológiájuk és ezen a kiszervezés/bérgyártás nem fog segíteni.
Olvastam egy összehasonlítást múltkor a különböző félvezetőgyártókról. Az Intel kb 800.000wafer/hó kapacitással rendelkezik (ez szerintem 200mm equivalent). Nem tudom ebből mennyi lehet a 14nm és 10nm együtt, de gondolom több mint a fele és ezen még bővítettek idén. A TSMC teljes 7nm gyártókapacitása 140000wpm, most hogy duplázták 2020 H2-ben. Szóval ha az intel ekkora szereplő akar maradni akkor kell nekik a saját gyár, mert brutális mennyiségben gyártanak most. Ha nem lesz versenyképes technológiájuk, akkor hiába a rekord nyereségek, nem fogják tudni fenntartani a jelenlegi pocíciójukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- Spórolós topik
- BestBuy ruhás topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motoros topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged