Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: FIFINE A6T - Gamer és Streamer állványos mikrofon
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
colossal89
üzenetére
Kár, de valahol sejtettem

-
törölt tag
válasz
colossal89
üzenetére
Így már oké, csak eddig nem tudtam/tapasztaltam más változást a memória gyorsulásán kívül.

-
törölt tag
válasz
colossal89
üzenetére
Nálam valamennyire a memória gyorsult tőle, azért nem értettem minek.
-
törölt tag
válasz
colossal89
üzenetére
Minek neked 2600 feletti NB órajel?
Főleg úgy, hogy az nem is APU... Nálam (A6-6400K) azt hiszem még 2400 stabil, 2600 már nem biztos. -
cd930
senior tag
válasz
colossal89
üzenetére
Kösz mindenkinek!
Az alaplapos topicban is feltettem a kérdést, de ha már itt vagyok, megkérdem Tőled mint tulajtól: pusztán az ár miatt döntöttél az M-es lap mellett? Még az X-eset is nézegetem, de lehet, hogy bőven elég nekem is az M-es.Kíváncsi leszek, hogy az én HyperX 1600-as RAM-om is elmegy-e 1866-on.
-
hegegabi80
addikt
válasz
colossal89
üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, kérünk szépen majd képeket is!

-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Képet nem tudok most nézni, de csak annyit tegyél, hogy fogj a kezedbe egy ventit és irányítsd a levegőt a proci melletti bordára közben menjen a stabilitás teszt. Ha így is leveszi a szorzót akkor valószínűleg nem a melegedés miatt.
-
válasz
colossal89
üzenetére
Azok az alkatrészek így vannak tervezve, hogy ilyen hőmérsékleten üzemeljenek, szóval ~ értelmetlen.
Ha megnézed a többi - drágább - alaplapokat, akkor láthatod, hogy a mellette lévő pici feketékre rakják a bordát. A nagy kockákon sosincs borda!
-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Lehet , hogy valami túlmelegszik nálad és amiatt veszi vissza. Érdemes lenne megpróbálni, hogy egy nagy ventivel hűtenéd a proci melletti VRM sort( borda) , hogy úgy is visszaveszi-e. Az extreme6-nál pl. emiatt volt.
-
válasz
colossal89
üzenetére
kevesebb fesszel próbáltad, hogy ne melegedjen ennyire?
-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Nyugodtan kapcsold ki, akkor legalább kiderül ez okozta-e? Igy van ha magasnak minősíti a hőmérsékletet visszaveszi a procit
-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Ezeket általában ki szoktam kapcsolni
-
patomi
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Nem volt semmi ilyen gond, (#16104) Borokafa itt lesz az igazság.
(#16108) colossal89 Bizony tudna.. korábbi képen amit betettél szvsz az az 1,45v kicsit sok is a 4,1Ghz-hez.
-
válasz
colossal89
üzenetére
Most nézem neked milyen lapod van, ebben nem lenne szabad leugrálnia!
fingom sincs mi lehet akkor a baj
Nekem hulladék lapom van, a kínálat aljáról, így nekem logikus magyarázat volt, hogy a VRM miatt szar a tuningom, de neked nem lenne szabad ennyitől megfingania.Ahogy a kolléga is írja, neked nagy eséllyel kellene 4,5-4,8GHz körül mennie

-
Borokafa
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Az APM szarakodik, sok lapnál nem lehet kikapcsolni, vagy csak egy bizonyos határig engedi a tuningot. Van amelyiknél a Thermal throttling miatt nem megy a komolyabb tuning. Sajnos ez a 100W hamar elfogy. Még az Extreme 6+ is 5GHz-nél ilyen jelenséget produkált
-
patomi
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Nekem pont ugyan olyan alaplapom van és gond nélkül megy benne a 6800k 4,9-et,(persze nem prime95 alatt)
de aidával terhelve ment.Bocsi F2A88M extreme 4+ lapom van.
-
válasz
colossal89
üzenetére
Nekem is ez van: a lapod nem bírja. FM2-es lapoknak híresen FOSSSS a VRM része, úgy kell vadászni ~20k körül olyan lapot aminek rendes tápellátása van...
Felejtsd el a nagyobb órajelet vagy vegyél új alaplapot 15-20k között rendes legalább 6-7 fázis VRM-mel ÉÉÉS rendes hűtéssel.
Én inkább csak kisebb órajelen járatom, de vesz másik lapot emiatt az akinek két apja van

-
törölt tag
válasz
colossal89
üzenetére
Ha be van kapcsolva UEFI-ben a C6 akkor Windowsban az energiagazdálkodási beállításoknál a CPU részen van olyan lehetőség, hogy a többi CPU state-et kikapcsolja így az adott profillal mindig maxon fog járni.
-
patomi
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Szvsz most megpróbálhatod az apm-et kikapcsolni, de óvatosan utána. Vagy egy gyengébb procit sikerült kifogni(de ennyinek azért menni kéne)
-
patomi
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
4,4-4,5Ghz-hez semmi flikk-flakk nem kell(a gyárinál talán egy csöppet jobb hűtő nem árt) "AMD Turbo Core Technology" biosban kikapcsolva, majd szorzó beállítva. APM azért kell,hogy ne lépd túl a proci TDP keretét. Ezzel óvod a lapot és procit is.
Az APM különböző beállításokon mit csinál nem tudom(ennyire nem merültem bele az alaplapok lelkivilágába)
. ... Mondom, ha nem kell extrém tuning akkor ennyi az egész. Aszorzót be tudod állítani az a-tuningban is és a feszt is, illetve ha valami nem stimmel akkor csak egyszer indul újra a gép,mert nem kell a biosnak is vissza állni. -
patomi
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
Az a-tuningban is tudsz feszt állítani, csak beállítás után alul az "Apply" gombocskát meg kell nyomni. Amúgy szvsz itt a tuning nem áll másból, mint szorzó emelésből és kész. (gondolom extrém tuning nem lesz)
APM szerintem auto vagy engedélyezve.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Autós topik
- Synology NAS
- Formula-1
- Milyen routert?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Főleg úgy, hogy az nem is APU... Nálam (A6-6400K) azt hiszem még 2400 stabil, 2600 már nem biztos.

Nekem hulladék lapom van, a kínálat aljáról, így nekem logikus magyarázat volt, hogy a VRM miatt szar a tuningom, de neked nem lenne szabad ennyitől megfingania.