- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Amd64 vs barton ..
- (téma lezárva)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
-
freak^
tag
Nincs igazan ra szuksege, ez nem Netburst....de nem soka' megjelenik az Socket939-s dualchannel DDR-s verzio is.
Egy elozetes teszt: [L]http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=fr_en&url=http%3a%2f%2fwww.x86-secret.com%2farticles%2fcpu%2fs939%2fs939-2.htm[/L]
hobizoliremelem mikor ezek bejonnek tobbi ara leesik padlora :D
amugy kb mikor jelennek meg ezek? mikor lesznek nalunk nforce3 250-es alaplapok? -
hobizoli
nagyúr
Nincs igazan ra szuksege, ez nem Netburst....de nem soka' megjelenik az Socket939-s dualchannel DDR-s verzio is.
Egy elozetes teszt: [L]http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=fr_en&url=http%3a%2f%2fwww.x86-secret.com%2farticles%2fcpu%2fs939%2fs939-2.htm[/L]
hobizoli -
freak^
tag
Hello !
A64 akkor nem is hozhato ossze semmilyen alaplappal sem a dual channeles memoval? -
kefehu
tag
HI!
Asszem te vagy az emberem! Nos nekem egy A64 elsősorban játékra kellene másodsorban pedig multimédiás cuccokra(film,zene) és csak harmadsorban munkára ;] és persze minél ''időtállóbb'' legyen.(Bár az időtálló fogalma a számítástechnikában érdekesen hangzik) Ezért gondoltam A64-re és nem Bartonra sem pedig P4-re
1. Ilyen területekre ugye az A64 megfelelne? :))
2. Egyébként hol kérdezted Templomegerét? Mellesleg nem ő az ,aki a 3DMark03 toplistán fent van mint magyar rekordtartó?
3.a A tied egyébként dobozos? Ha igen milyen a gyári hűtő hangja? Elfogadható? Vagy iszonyú hangos?
3.b És elfogadhatóan hűt? Vagy semmit sem ér? :U
4. Érdemes várni a Socket 939-re? Mire itthon megjelenik már megöregszem...
És még a fogyasztása is rémesen nagy :((( Én Socket 754-et vennék...
(Bocsi a sok kérdésért de végre találkoztam egy A64 tulajjal :) )Hali! Válasz:
1. A legjobb választás szvsz
2. A Messengeren szoktunk dumálni. Ő a rekordtartó (szinte mindenben), de már abba hagyta a tuningot teljes mértékben. A vízhűtését is eladta.
3.a Igen, dobozos. A gyári hűtő meglepően jó (sajna alu). Egész halk, kb. 2800-3750 között pörög. Csak magas frekvenciájú, cicergő hangja van, ami kicsit idegesítő.
3.b Nagyon jól hűt (lsd. 256 FSB)
4. Nem tudok erre biztosat mondani. A tesztekben nem teljesít a S939 sem kiemelkedően jobban. Szerintem a S754 3000+ nagyon jó választás, főleg, ha lemegy az ára. -
Phantom Lord
aktív tag
-
freak^
tag
Hm, azert ez igy eleg flemszagu kijelentes. Egyreszt, aki valoban komolyan foglalkozik 3d modellezessel, ugysem desktop procit valaszt, masreszt meg a P4 3.0 boltban dragabb az A64 3000+-tol. Harmadreszt meg hatha egyszer tenyleg lesznek 64 bites alkalmazasok.
Hopsz, kimaradt. Ar/ertek aranyban most a legjobb befektetes egy mobil Barton lehet. Rendes hutessel eszmeletlen tempora kepes. Cserebe viszont nehez hozzajutni.
[Szerkesztve]Mobil barton gyorsabb, mint a sima asztali tarsai?
-
viharhozo
addikt
Templomegere is jobban tenné, ha néha olvasgatna teszteket...:U Különösen azért, mivel (a saját bevallása szerint) a kemény voltmodos tuningon kívül csak netezésre használja a gépet.
Renderelésben és videótömörítésben egy 3,2-es P4 simán odavág a 3400+-nak is.
[L]http://techreport.com/reviews/processors.x[/L]Hm, azert ez igy eleg flemszagu kijelentes. Egyreszt, aki valoban komolyan foglalkozik 3d modellezessel, ugysem desktop procit valaszt, masreszt meg a P4 3.0 boltban dragabb az A64 3000+-tol. Harmadreszt meg hatha egyszer tenyleg lesznek 64 bites alkalmazasok.
Hopsz, kimaradt. Ar/ertek aranyban most a legjobb befektetes egy mobil Barton lehet. Rendes hutessel eszmeletlen tempora kepes. Cserebe viszont nehez hozzajutni.
[Szerkesztve] -
freak^
tag
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-3000.html[/L]
Huh, kossz ebbol is hasonlo kovetkezteteseket vontam le, hogy a64 3200+ does not worth it ! :D
Amugy orommel latom teszteken, hogy amd64 jatekokban jobb, mint p4, nekem amugy foleg jatekra kell, meghozza CS-re, hogy vegre meg legyen a fix 100fps :))) -
freak^
tag
Templomegere is jobban tenné, ha néha olvasgatna teszteket...:U Különösen azért, mivel (a saját bevallása szerint) a kemény voltmodos tuningon kívül csak netezésre használja a gépet.
[L]http://techreport.com/reviews/processors.x[/L]Ezen az oldalon egyertelmuen kiderul, hogy semmit nem szamit dupla cache a64 3200+ es a64 3000+ kozott, viszont a64 3400+ nagyon ott van..
-
Alvin_ti4200
félisten
-
freak^
tag
Én ugy gondoltam, hogy lapot+procit nem érdemes már venni. Ha van már valami jobbféle socket A alaplapod (nf2, KT600) akkor egy 2500+ is jo vétel.
Valaki nem tud egy a64 3200+ vs a63 3000+ tesztet, annyira furja az oldalamat, hogy mennyit szamit a dupla cache, eddig mindenki azt mondta, csak jobban melegszik, de ki tudja..
-
Phantom Lord
aktív tag
Azért ezt igy nem állítanám, hogy nem éri meg pénzt belefektetni mert vegyük azt ami nekem van = 2500+(Barton)@3200+ 20.000.- vettem kb egy hónapja na most ha veszel egy 64-et az a duplája föleg hogy másik lap kell hozzá mint az eddifiekhez, de mind1
Én ugy gondoltam, hogy lapot+procit nem érdemes már venni. Ha van már valami jobbféle socket A alaplapod (nf2, KT600) akkor egy 2500+ is jo vétel.
-
Mr.Skyline
senior tag
Mindenképpen A64! Jelenleg ez a csucs, socket A-ba meg már értelmetlen pénzt fektetni.
Azért ezt igy nem állítanám, hogy nem éri meg pénzt belefektetni mert vegyük azt ami nekem van = 2500+(Barton)@3200+ 20.000.- vettem kb egy hónapja na most ha veszel egy 64-et az a duplája föleg hogy másik lap kell hozzá mint az eddifiekhez, de mind1
-
CWorm
aktív tag
Ah! A64 matrica rulez!!! :)) Én a billentyűzetemre ragasztottam ki, hogy mindig szem előtt legyen és tudjak benne gyönyörködni. :DD A házra meg az alaplap matricáját ragasztottam, mert az úgyis gagyi, a ház meg lent van a földön, szal nem sokszor esik rá a pillantásom.:)
-
Enclave
aktív tag
Szeva! Én is a64 tulaj vagyok, így veszem a bátorságot, hogy válaszoljak aa ööö 3. kérdésekre, mert csak azokra tudok. :)
Nekem a gyári hűtő tök jól megfelel, ráadásul halkabb is mint az előző (igaz hogy az már ''félrejárt'', szal pont egyenesen pörgött :) ), és a procit 40-45 fok körül tartaj. A max hőmérséklete amit eddig láttam az 47 fok volt, az alaplapé kb 38.
A proci amúgy 2gigahercen megy, de azt olvastam itt a fórumon (talán épp ebben a topikban :) ), hogy mehetne gyári hűtővel akár 2-5ön is. Biztos, csak én ezt nem tudom beállítani, mert a biosban nem lehet húzni a cuccot, máshogy meg nem értek hozzá. Na mindegy.
A64 előre! :)Köszönöm a választ. Egyébként nekem azért kellene dobozos A64 mert ahhoz tudtommal jár matrica is amit kiragaszthatnék a házamra :B , hogy idegesítsem a haveromat ;]
Ezért kérdeztem a gyári hűtőt, hogy így megéri-e a dobozos kiszerelés... -
erdoke
titán
Ugyanezt a kérdést tettem fel tegnap Templomegerének (ő eléggé ott van a témában). Azt mondta, hogy attól függ, hogy mire akarod használni a gépet. Ha a 3D a fontos, akkor A64. Amúgy neki is volt P4-e, de az AMD jobban bejött neki. Ha nem kell a 3D, akkor is meggondolandó az A64.
Személyes tapasztalat az A64-el, hogy a proci hőmérséklete nagyon jó, a bios szerint 33 C körüli alapon, ami elég biztató.
Az, hogy milyen ramokat szeret, lapfüggő. Az enyémben 512/400 Mb CL3 Infineon megy 484 Mhz-n.Templomegere is jobban tenné, ha néha olvasgatna teszteket...:U Különösen azért, mivel (a saját bevallása szerint) a kemény voltmodos tuningon kívül csak netezésre használja a gépet.
[L]http://techreport.com/reviews/processors.x[/L] -
CWorm
aktív tag
HI!
Asszem te vagy az emberem! Nos nekem egy A64 elsősorban játékra kellene másodsorban pedig multimédiás cuccokra(film,zene) és csak harmadsorban munkára ;] és persze minél ''időtállóbb'' legyen.(Bár az időtálló fogalma a számítástechnikában érdekesen hangzik) Ezért gondoltam A64-re és nem Bartonra sem pedig P4-re
2. Egyébként hol kérdezted Templomegerét? Mellesleg nem ő az ,aki a 3DMark03 toplistán fent van mint magyar rekordtartó?
3.a A tied egyébként dobozos? Ha igen milyen a gyári hűtő hangja? Elfogadható? Vagy iszonyú hangos?
(Bocsi a sok kérdésért de végre találkoztam egy A64 tulajjal :) )Szeva! Én is a64 tulaj vagyok, így veszem a bátorságot, hogy válaszoljak aa ööö 3. kérdésekre, mert csak azokra tudok. :)
Nekem a gyári hűtő tök jól megfelel, ráadásul halkabb is mint az előző (igaz hogy az már ''félrejárt'', szal pont egyenesen pörgött :) ), és a procit 40-45 fok körül tartaj. A max hőmérséklete amit eddig láttam az 47 fok volt, az alaplapé kb 38.
A proci amúgy 2gigahercen megy, de azt olvastam itt a fórumon (talán épp ebben a topikban :) ), hogy mehetne gyári hűtővel akár 2-5ön is. Biztos, csak én ezt nem tudom beállítani, mert a biosban nem lehet húzni a cuccot, máshogy meg nem értek hozzá. Na mindegy.
A64 előre! :) -
Enclave
aktív tag
Ugyanezt a kérdést tettem fel tegnap Templomegerének (ő eléggé ott van a témában). Azt mondta, hogy attól függ, hogy mire akarod használni a gépet. Ha a 3D a fontos, akkor A64. Amúgy neki is volt P4-e, de az AMD jobban bejött neki. Ha nem kell a 3D, akkor is meggondolandó az A64.
Személyes tapasztalat az A64-el, hogy a proci hőmérséklete nagyon jó, a bios szerint 33 C körüli alapon, ami elég biztató.
Az, hogy milyen ramokat szeret, lapfüggő. Az enyémben 512/400 Mb CL3 Infineon megy 484 Mhz-n.HI!
(Bocsi a sok kérdésért de végre találkoztam egy A64 tulajjal :) ) -
Phantom Lord
aktív tag
Hello !
az lenne a kerdesem hogy amd64 3000+ es amd64 3200+ kozott mekkora a kulonbseg, mert arban eleg nagy, sokat szamit hogy L2 cache egyiknel dupla annyi?
Masik hogy egy amd64 3000+ vagy egy barton 3200+ a jobb?
Meg minden tapasztalatot, velemenyt varnek amd64-rol, ha ujitok inkabb barton 3200+-t vegyek vagy amd64 lenne-e jobb?
elore is koszonom a valaszokat !
[Szerkesztve]Mindenképpen A64! Jelenleg ez a csucs, socket A-ba meg már értelmetlen pénzt fektetni.
-
kefehu
tag
Az, hogy milyen ramokat szeret, lapfüggő. Az enyémben 512/400 Mb CL3 Infineon megy 484 Mhz-n. -
freak^
tag
HI!
Itt van néhány link:
Asus K8N-E Deluxe:
[L]http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=K8N-E%20Deluxe&langs=01[/L]
Digit-life-ról: (az oldal alján)
[L]http://www.digit-life.com/archive.shtml?dl20040420[/L]
Itt pedig egy összehasonlító teszt az nForce3 250-ről és a többi chipset-ről:
[L]http://www.tomshardware.com/motherboard/20040420/index.html[/L]
(integrált tűzfal, 1000-es hálókártya, fix PCI/AGP stb.)
[Szerkesztve]Huh, thx a linkeket, amugy most megin vmi ujjal alltam elo, ennyiert amennyi egy a64 nem eri meg jobban egy p4-et venni?
Ja es ha vki tudja a64-ek mien ramokat szeretnek, illetve nem szeretnek plz irja le ide !
kossz mindnekinek ! -
Enclave
aktív tag
HI!
Itt van néhány link:
Asus K8N-E Deluxe:
[L]http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=K8N-E%20Deluxe&langs=01[/L]
Digit-life-ról: (az oldal alján)
[L]http://www.digit-life.com/archive.shtml?dl20040420[/L]
Itt pedig egy összehasonlító teszt az nForce3 250-ről és a többi chipset-ről:
[L]http://www.tomshardware.com/motherboard/20040420/index.html[/L]
(integrált tűzfal, 1000-es hálókártya, fix PCI/AGP stb.)
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Sofort kaufen-es volt 1100-ert, lehet ra licitalni is, de eddig senkinek sem kellett. Jelenleg a kikialtasi aron, 1000en all. Gondolkodtam rajta delelott, de gyozott a jozan esz. :)
Pedig az arat nehez uberelni, csak az a Leadtek alaplap vhogy nem koser, meg aztan 250-280k azert sok egy belsoert.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
-
fLeSs
nagyúr
-
viharhozo
addikt
-
erdoke
titán
-
hobizoli
nagyúr
[L]http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=fr_en&url=http%3a%2f%2fwww.x86-secret.com%2farticles%2fcpu%2fs939%2fs939-2.htm[/L]
:C
hobizoli -
kefehu
tag
-
freak^
tag
-
kefehu
tag
-
kefehu
tag
-
MrSummer
aktív tag
-
freak^
tag
-
Alvin_ti4200
félisten
-
viharhozo
addikt
-
erdoke
titán
Amit én előtted beírtam, az nagykerár, tehát sokkal olcsóbb a Ready se lehet.
K8N-E nem nForce3 250 lap? Azok még most kezdenek begyűrűzni. -
erdoke
titán
Cool N' Quiet az mit jelent?
Itthon milyen jo nfeorce3 alaplapok kaphatoak a64-hez?
En tuti k8t800 vettem volna eddig, csak nforce3-nal jobbak a tuning opciok..
Ja es nforce3-nal is van dual ram kezeles, mint nforce2-nel volt? Valami tobbet szamit mar hogy dual-e a ram vagy sem, mint az athlon xp-knel?
[Szerkesztve]És vajh mivel jobbak a tuningfunkciók az nForce3 150-nél?
(RAM-kezelés A64-nél kizárólag a procitól függ, és a S754-es A64 memóriavezérlője egycsatornás) -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Asus K8V-re 1 pont:)
Nem vagyok tőle elájulva... Ha lekapcsolom a racket, megváltozik a HDD-k bootsorrendje, holott a rackes vinyó mindig leghátul van, lévén hogy nincs rajta oprendszer.:F
-
erdoke
titán
-
freak^
tag
Hat szerintem ez normalis netto ar, de legegyszerubb, ha felhivod oket vagy mailt kuldesz nekik, ezt neztem en is hogy nagyon olcso.
Az az alaplap amit te keresel az sztem meg nem kaphato mo.-n.. :(
Amugy mit tud az a lap, hol lattad? -
Enclave
aktív tag
Valaki válasz esetleg? :F
-
kefehu
tag
-
bdav
őstag
Ja es nforce3-nal is van dual ram kezeles, mint nforce2-nel volt? Valami tobbet szamit mar hogy dual-e a ram vagy sem, mint az athlon xp-knel?
[Szerkesztve]Cool'n'Quiet: ha nem terheled, visszavesz az órajelet, így csökken a fogyasztása. Dual RAM egyáltalán nem számít, az A64 integrált vezérlője csak egy csatornát támogat.
-
freak^
tag
[Szerkesztve] -
freak^
tag
Nagyon szepen koszonom, arra lennek kivancsi melyik milyen alaplappal volt.. es hogy a64 3200+ jobban meklegszik L2 cache miatt, de nem lehet hogy az a64 3200+ pont emiatt a nagyobb cache miatt gyorsabb alapon is, mint az a64 3000+ tuningolva?
Mennyit szamit az L2 cache nagysaga?
Elnezest pontatlan voltam, 30. hozzaszolasom javitom ! -
kefehu
tag
3200+ sajnos nincs itthon, így csak azt tudom mondani, amit itt-ott olvastam:3-5%
A 3000+ és a 3200+ is alapon 10x200=2000 MHz
A64 alaplap: Gigabyte K8N Pro (Nforce3, jó tuninglap,olcsó is, de a Cool N' Quiet-et nem támogatja).
Barton: Asus A7N8X Deluxe -
freak^
tag
Itt van a64-es alaplapok tesztje, akit erdekel megtalatam [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=294[/L]
-
freak^
tag
Hali!
Szerintem én vagyok a te embered, mivel nekem van itthon egy A64 3000+ és egy Barton 2500+@3200+ (lockmentes).
Szal alapból az A64 beállítása 10x200=2000 Mhz. A Bartont is beállítottam ugyanezekre az értékekre. Néhány teszteredmény (a 2 összehasonlítása) ezeken a beállításokon:
Super PI: 47s mindkettő [1 Mb]
Metabench 0,98: Barton: 3394 A64:3314
Szóval alapon nincs különbség. De az A64-et a gyári hűtéssel simán fel lehet húzni 10x256=2560 MHz-ra. Akkor már Super PI:38s, Meta:4092 pont.
Mind2 rendszer alatt 32 bites WinXP fut. De, majd 64 bites alatt az A64 érezhetően felgyorsul.
Árakról annyit, hogy az A64 3000+ az aliencomputers-nél nettó 45960-
Az A64 3200+ 63600-. De szvsz nem éri meg, mert a nagyobb cache miatt jobban melegszik.Nagyon szepen koszonom, arra lennek kivancsi melyik milyen alaplappal volt.. es hogy 3200+ jobban meklegszik L2 cache miatt, de nem lehet hogy 3200+ pont emiatt a nagyobb cache miatt gyorsabb alapon ismint 3000+ tuningolva?
Mennyit szamit az L2 cache nagysaga? -
freak^
tag
hello, en biztos asus k8v-t vennem csak eleg draga, emlekeim szerint kb. 38k, de itt van egesz pontosan [L]http://depo.hu/?page_number=6&id=15576&lid=1&csid=293[/L].
Asusrol csupa jot hallottam, viszont abit nagyon jol huzhato, de hangos. Nezd meg van egy alaplap teszt a64-ekhez itt, a prohardveren, most hirtelen nem talalom, sry
Amugy orulok hjogy nem volt ertelmetlen ez a topic, mert sokak jarnak hasonlo cipoben.. -
aDM|RaL^
őstag
Asus K8V-re 1 pont:)
mit tud és mennyi az ára?
ABIT KV8-MAX3 27.300,-
ABIT KV8 19.300,-:) -
kefehu
tag
Sajnálom, hogy nem hiszel nekem. Csináltam pár képet a gépről. Nem tudom ide berakni őket, de elküldöm neked e-mailben. Nyugodtan berakhatod ide.
És ez még csak kezdeti tuning, menne a több FSB is szerintem. -
aDM|RaL^
őstag
-
viharhozo
addikt
Hali!
Szerintem én vagyok a te embered, mivel nekem van itthon egy A64 3000+ és egy Barton 2500+@3200+ (lockmentes).
Szal alapból az A64 beállítása 10x200=2000 Mhz. A Bartont is beállítottam ugyanezekre az értékekre. Néhány teszteredmény (a 2 összehasonlítása) ezeken a beállításokon:
Szóval alapon nincs különbség. De az A64-et a gyári hűtéssel simán fel lehet húzni 10x256=2560 MHz-ra. Akkor már Super PI:38s, Meta:4092 pont.
Mind2 rendszer alatt 32 bites WinXP fut. De, majd 64 bites alatt az A64 érezhetően felgyorsul.
Az A64 3200+ 63600-. De szvsz nem éri meg, mert a nagyobb cache miatt jobban melegszik.Hm, hat ez a 256os A64 fsb gyari hutessel sztem vilagrekord, ugyh eros ketsegeim vannak felole.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
aDM|RaL^
őstag
CPU AMD DOBOZOS (3 év GARANCIA):
AMD ATHLON 64 3000 S754 54250
AMD ATHLON XP 3200 BARTON S462 45650
Mindkettő nettó ár, ez a nagyker nem a legolcsóbb, de viszonyításnak tökéletes.
Itt egy A64 lap, mondja valaki, hogy a S462 lényegesen olcsóbb ;]:
CHAINTECH SK8T800 SUMMIT - K8T800 16000
Nettó ár.:C
[Szerkesztve]lehet meggyőztél bár én ABIT kv8-MAX3 ban vagy sima kv8-ban gondolkodom... szerintetek milenne jo?:)
-
aDM|RaL^
őstag
Hali!
Az A64 3200+ 63600-. De szvsz nem éri meg, mert a nagyobb cache miatt jobban melegszik.3000+ os a64 ben ugyanakkora kes van mint egy 3200+ os XP ben.... énis különben ezen a két procin vacilálok......
-
aDM|RaL^
őstag
a64 3000+ és a64 3200+ között chache beli különbség van... egyik 512 L2 másik 1024...:P
-
Enclave
aktív tag
HI!
Én egy A64 3000+-t néztem ki amit a ready-nél nettó 37700-ért láttam a ''zöld'' áraknál. Ez valós ár lenne vagy csak valami előleg? :F
Egyébként tudja valaki az ASUS K8N-E Deluxe alaplapjáról,hogy itthon lehet-e kapni és ha igen hol vagy mikortól lesz itthon is elérhető? -
kefehu
tag
Hali!
Az A64 3200+ 63600-. De szvsz nem éri meg, mert a nagyobb cache miatt jobban melegszik.Bocsi, most vettem észre, hogy a Barton FSB-je 220 volt az előbb beírt értékeknél.
Tehát Barton 10x200-as beállításnál:
Super PI: 53s
Meta:3074
Konklúzió -->az A64 alapon is gyorsabb a Bartonnál.
U.i.: Aida olvasás:
A64 - 3196
Barton:2925
Megj.:mind2 gépben ugyanolyan Infineon CL3 RAM van. -
kefehu
tag
Hello !
az lenne a kerdesem hogy amd64 3000+ es amd64 3200+ kozott mekkora a kulonbseg, mert arban eleg nagy, sokat szamit hogy L2 cache egyiknel dupla annyi?
Meg minden tapasztalatot, velemenyt varnek amd64-rol, ha ujitok inkabb barton 3200+-t vegyek vagy amd64 lenne-e jobb?
[Szerkesztve]Hali!
Az A64 3200+ 63600-. De szvsz nem éri meg, mert a nagyobb cache miatt jobban melegszik. -
Efreet
senior tag
matekflame :DD :DD :DD :DD
-
Jim Tonic
nagyúr
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Nos, mivel itthon elég kevés 3200+ van itthon, adok egy osztrák cég linkjét. Az arányok kb azonosak.
www.birg.at
A64 3000+ 239Euro
A XP3200+ 209Euro
Találsz ott alaplapokat is, a socket A 59 Euro körül indul, a 754 pedig 109. Nyilván ez mindig az alap, ennél csak felfelé megy mindekettőnél az ár.
Lehet, hogy unszimpatikus ez a hozzállás, de ha pl. beírtad volna a cikkek keresőjébe a megfefelő szavakat, rengeteg adat állna rendelkezésedre, és akkor már sokkal érdekesebb, mélyrehatóbb kérdéseket tehetnél fel.''Egyrészt a a 3200+-os barton drágább, mint egy a64 3000+.''
Keresd még az árakat, mert amit beírtál, nem igazolja a korábbi állításodat...;] -
Jim Tonic
nagyúr
Nem ide akartam ezt, bocsi
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Nézd egyszerubb egy linket beboknod ide, ahol megtalalhato az aruk, akkor feny derul mindenre... hatha tudsz valami helyet, ahol olcsobb az a64.
Egyebkent lassan jo lenne erdemben hozzaszolnod a temahoz vagy sehogy, mert borzaszto unszimpatikus ez a magatartas szamomra... lehet bennem van a hiba..CPU AMD DOBOZOS (3 év GARANCIA):
AMD ATHLON 64 3000 S754 54250
AMD ATHLON XP 3200 BARTON S462 45650
Mindkettő nettó ár, ez a nagyker nem a legolcsóbb, de viszonyításnak tökéletes.
Itt egy A64 lap, mondja valaki, hogy a S462 lényegesen olcsóbb ;]:
CHAINTECH SK8T800 SUMMIT - K8T800 16000
Nettó ár.:C
[Szerkesztve] -
Jim Tonic
nagyúr
Nos, mivel itthon elég kevés 3200+ van itthon, adok egy osztrák cég linkjét. Az arányok kb azonosak.
www.birg.at
A64 3000+ 239Euro
A XP3200+ 209Euro
Találsz ott alaplapokat is, a socket A 59 Euro körül indul, a 754 pedig 109. Nyilván ez mindig az alap, ennél csak felfelé megy mindekettőnél az ár.
Lehet, hogy unszimpatikus ez a hozzállás, de ha pl. beírtad volna a cikkek keresőjébe a megfefelő szavakat, rengeteg adat állna rendelkezésedre, és akkor már sokkal érdekesebb, mélyrehatóbb kérdéseket tehetnél fel. -
erdoke
titán
Erre csak azt tudom mondani, hogy lszi nézz utána. Én speciel egy mai dátumú árlista alapján mondtam, amit mondtam, de te...? :F
-
freak^
tag
Nézd egyszerubb egy linket beboknod ide, ahol megtalalhato az aruk, akkor feny derul mindenre... hatha tudsz valami helyet, ahol olcsobb az a64.
Egyebkent lassan jo lenne erdemben hozzaszolnod a temahoz vagy sehogy, mert borzaszto unszimpatikus ez a magatartas szamomra... lehet bennem van a hiba.. -
Jim Tonic
nagyúr
Mióta is van 1,5x áron a a64 3000+, mint az XP3200+?
Valamint megnézném, mennyivel olcsóbb egy sima Athlon alalplap, mint egy sima A64-es.
Na igen, a fórum erre való. De a Te kérdésed azért kicsit meglepő. :o
[Szerkesztve] -
freak^
tag
Eloszor is koszonom a normalis valaszt.
Hogy erted azt hogy a kettonek ugyanannyi az L2 cache? melyik kettonek? -
erdoke
titán
Megint egy olyan topic, amiben kicsit az embernek olyan érzése van, hogy nem valós a kérdés, csak azért született, hogy legyen valami.
Egyrészt a a 3200+-os barton drágább, mint egy a64 3000+. Másrészt óriási különbség van az alalplap árakban. Harmadrészt aligha hiszem el, hogy ne tudnád mi a valós különbség a két proci között. Negyedrészt millió teszt van itt a PH oldalain is, amely a két proci közti különbséget példázza... :OAz, hogy ő nem tudja, hogy a kettőnek ugyanannyi az L2 cache-e, OK –> Azért nyitott topicot, hogy okosodjon.
Ám az eltévedt tanácsok nem fognak sokat segíteni...
- A64 3000+ másfélszeres áron kapható mint a 3200+ Barton
- Lapok ára között alig van eltérés -
freak^
tag
Megint egy olyan topic, amiben kicsit az embernek olyan érzése van, hogy nem valós a kérdés, csak azért született, hogy legyen valami.
Egyrészt a a 3200+-os barton drágább, mint egy a64 3000+. Másrészt óriási különbség van az alalplap árakban. Harmadrészt aligha hiszem el, hogy ne tudnád mi a valós különbség a két proci között. Negyedrészt millió teszt van itt a PH oldalain is, amely a két proci közti különbséget példázza... :OIgen, pont ilyen valaszra vartam.
Nyertel, mert itthon ulok es nincs mas idotoltesem minthogy forumokra irogassak, mindenfele lenyegtelen kerdessel.
Koszonom a valaszod, esetleg, ha a temahoz fuzodne ertekelnem, 3200+ barton tudomasom szerint olcsobb mint 64 3000+, de kerlek javits ki, ha tevedek.
Ja es 64 3000+ es 3200+ kozti kulonbsegrol sem tudok sok mindent..
Ja es lehet engem nem a szintetikus teszteredmenyek erdekelnek kizarolag, hanem tapasztalat is esetleg.
De vegulis ezert van a forum hogy kerdezzenek az emberek, masik meg okos, intelligens, meltosagos valaszt adjon a kerdesre.
Akkor gratulalok neked.
[Szerkesztve] -
Efreet
senior tag
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=270[/L]
ha tényleg nem tudnád mi a difi... -
Jim Tonic
nagyúr
Egyrészt a a 3200+-os barton drágább, mint egy a64 3000+. Másrészt óriási különbség van az alalplap árakban. Harmadrészt aligha hiszem el, hogy ne tudnád mi a valós különbség a két proci között. Negyedrészt millió teszt van itt a PH oldalain is, amely a két proci közti különbséget példázza... :O -
Jim Tonic
nagyúr
javítva
[Szerkesztve] -
freak^
tag
Hello !
[Szerkesztve]
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Amd64 vs barton ..
- (téma lezárva)
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Threadripper 3960X + Asus Zenith II Extreme garanciával hibátlan működéssel
- CPU bazár Core i5 10500 + 12500T + Core i7 10700 + i7 12700K + Core i9 9900 -több db
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest