- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemo1
tag
Huh, nem kicsit alakultak át, én két szintet láttam, bazi nagy hely...
Eléggé cél irányos voltam, szóval nem igazán tudtam körbe nézni, de tetszett amit láttam.
Lehet legközelebb(az ünnepi tömeg után) úgy megyek be, hogy lesz időm körbejárni.Fél egykor léptem be és 10 perc múlva már kint is voltam.
Erre csak azt tudom mondani, hogy bravó, így kell ezt csinálni (sok más cég tanulhatna tőlük).
Viszont megint van "nyavalygásom"
Nejlon szatyrot nem adnak...ha kérek akkor +60-Ft...másoknak ez azért bele szokott férni.
Másrészt erről megint ugye semmi tájékoztatás, a weboldalukon, és ha szatyor nélkül megy oda az ember(mint én is), akkor jön a koppanás...(még jó hogy volt nekik) -
Salex1
őstag
Alzás csomagot várok, tegnap küldött üzenetet, hogy 8-20 között hozzák, de semmi.
Posta ezt írja:
[kép] -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Elnézést kérek, hogy ismét ide írok , de már kezd reménytelen lenne a helyzet.
Az a gondom, hogy rendeltem pár terméket , amik nem jöttek be. Múlt hét szerdán vettem átt , írtam nekik azonnal, hogy el szeretnék állni a vásárlástól 14 napon belül. Vissza írtak Csütörtökön, hogy küldjek képet. Küldtem is nekik, de csak Hétfőn mivel nem volt rá máskor lehetőségem. Azóta nem jött válasz , semmi sem.. Attól tartok, hogy ki fogok csúszni a 14 napos elállási lehetőségtől. Van valami telefonos ügyfélszolgálat vagy valami?Kezdek aggódni..
Köszönöm.
Gergő
-
Daisuken
csendes tag
Miért írják a weboldalon, hogy átvehető a termék és van raktáron, amikor 8 napja is ez volt kiírva, amikor még vettem, de még továbbra is csak "lefoglalva" státusza van és csak előjelezték a postának az átadását? Amikor meg felhívtam őket érdeklődve, akkor mondták, hogy "igen, ez még valóban nem került kiküldésre; megnézik mit tehetnek".
Bíztam benne, hogy 1 héten belül kézhez kapom, de most már az idei év is kétesélyes
-
mazsi
senior tag
Nekem ezért van két telefonom két konkurens platformon. B tervként meg az asszony készüléke. Valamelyiken mindig fut az adott alkalmazás, de mindhármon szinte sosem.
Nem fizetnek nekem a cégtől, de rengeteget spóroltam a kuponokkal náluk, visszanyertem egy vásárlás árát, és minden hasfájásnál megoldották a kérésem - néha még előnyösebben mint reméltem. Szóval legnagyobb bánatomra máshol kell aszalt borogatnom 🤣 Például holnap megyek Lidlbe.
-
Nemo1
tag
Köszönöm a link-et, lehet én fogalmazhattam rosszul...nem a letöltés nem megy(a Google Play ki is írja, hogy nem kompatibilis a telefonom), hanem maga a program a telefonon!
Pontosabban elindulna, de mivel nem tud rájuk csatlakozni...szóval nem működik ez lényeg, (próbáltam régebbi verziókkal is).Nagyon régen vásároltam náluk, akkor még nem volt ilyen "gyorsított, telefonos" átvétel, ezért kérdeztem rá, hátha tudod. Ok, marad az automata...
Tetszik az írásod, a stílusod, jót mosolyogtam rajta
De nem ma kezdtem én sem az internetes vásárlást, a fenti cégekkel is volt már tapasztalatom.
Akar a fene bele kötni bármibe is...
Eddig a többiekhez képest nálam is torony magasan az Alza vitte a pálmát, gyorsaságban és kiszolgálásban is. Az Alzabox-os átvétel pedig a legnagyobb királyság volt, amit annak idején ki találtak a számomra.Csak egyszerűen dühít, hogy sehol nem jelezték, hogy te marha ha kifizeted, már nem módosíthatod a szállítási címet. De ha nem fizeted ki előre, akkor erre persze van mód.
És most csak ezért kell beállnom az "ünnepi tömegbe"
Az már csak hab a tortán, hogy amikor megírom nekik, akkor csak annyit tudnak hozzá fűzni, hogy igen ez valóban így van...Biztos sokat változott, amikor én legutóbb ott jártam a mély garázshoz még semmi közük se volt.
-
sb
veterán
válasz
Marosko #3362 üzenetére
Igen, ez itt igencsak érdekes volt.
Viszont most nincsenek a helyzet magaslatán szerintem sem.. volt ma egy rendelésem ami van az üzletben, kifizettem kártyával azonnal de a rendelésnél azt írja nincs kifizetve. Csak ezért nem vehetem át.
Rájuk telefonáltam, de le se sz*rták: majd frissül.Erre szóltam, hogy van egy másik is, ami 2 hete "fizessek" státuszban van, de azt is rendelésnél fizettem és megjött a postára 2 hete, ideje lenne átváltani. Írtam is 1 hete nekik, de semmi reakció. Erre próbálták elütni, hogy akkor már mindegy, maradhat így is.
Mondtam, hogy talán mégse, mert így nem engedi letölteni a játék kupont. Akkor utánanéz... azóta is nézik, ahogy 1 hetet a levél óta... -
mazsi
senior tag
Ennyire ne legyél elveszett. Rengeteg helyről tudod letölteni a programot.
Automata mindenképp kell ha nincs app lehetőség. Az összes emailben szerepel a rendelés száma és a pin kód, ezek kellenek az átvételhez.
Te tényleg bele akarsz kötni mindenbe 🤣 Neked az eMag, és az edigital bénázása való, vagy az Euronics szervezett káosza -ott nem keres az ember kifogást, mert úgy torkon tapos a reménytelen valóság hogy utána legközelebb napokat vársz a rendelésgomb lenyomásával a biztonság kedvéért.
Mérd az időt, és majd írd meg hogy milyen az áruházban töltött idő hangulata. Már nincsenek Teslák, meg kipróbálható elektromos járművek -mint nyitáskor- de azért sok hagyományos kereskedőt lepipál ez az"átvevőpont" simán.
-
Nemo1
tag
Köszönöm a tippet.
Ma jött meg az átvételi értesítő, hogy mehetek a cuccaimért.
De én sajnos csak holnap, pont a legnagyobb tömegben(a Google szerint) délkörül tudok érte menni. Meglátjuk mennyi idő alatt végzek / majd stopperolom/.
Na itt kezdődnek a gondok...mert a jelenlegi telefonomra nem lehet letölteni az alkalmazást, nem kompatibilis vele (Coolpad F1 4.4 Android).
Legfeljebb az email-t tudom felmutatni nekik, benne a rendelés számmal és a PIN kóddal...az átvételi azonosítót nem...
Nem tudom elfogadják e...vagy menjek inkább rögtön a fizető automatákhoz, hátha az kiadja az átvételi azonosítót?
Vicces, mert épp másik telefonért mennék hozzájuk -
mazsi
senior tag
Csak semmi para! Töltsd le a mobil alkalmazást, és azon keresztül kezd a rendelés kiadását mielőtt az épületbe érsz.
Én még sosem vártam a legnagyobb tömegben sem 5 percnél többet, csak amikor a mélygarázsban nem volt vételem.
Nem kell beszarni, a logisztikájuk, és a folyamatos kommunikációjuk fényévekkel a többiek előtt jár.
Ha pedig mégsem most mennél, akkor folyamatosan lehet tologatni az átvétel időpontját 2-5 nappal. Ismerős nyaralás alatt is nyugodtan megtette ezt. -
Nemo1
tag
válasz
kisza25 #3364 üzenetére
Ezek csak az én okoskodásaim:
Itt a bank és a web oldal között lehetett a probléma.
Ha neked azt mutatta, hogy sikeres volt a fizetés, de még se vonták le az összeget, akkor az Alza weboldal kezelte rosszul helyzetet.
Nem a valóságnak megfelelőt mutatta, nem várta meg, nem ellenőrizte le a bevételt...
Én úgy gondolom, hogy ez hasonló programozási hiba, mint az én esetemben a kiszállítás módosításnál...
Ha ez volt az utolsó abból a termékből, akkor jogosan befoglalta neked, és ezért nem volt elérhető a termék. Mondjuk "x" idő múlva, akkor is fel kellet volna szabadítania a terméket, és elérhetővé tennie...
Az a biztos, amikor a bankodnál látod a le vont összeget, és tőlük is meg kapod az email vissza igazolást, és az oldalukon ott PDF "számla" benne, hogy ki van fizetve. -
Nemo1
tag
válasz
Mr.Csizmás #3355 üzenetére
Dehogy nem...
Pont ez a lényege a bejegyzésemnek, hogy ha nem fizetek, akkor tudok módosítani.Emlékeim szerint ez évekkel ez előtt is így volt (akkor nem utaltam előre, az átvételkor fizettem).
Viszont ahogyan a többiek is írják, számomra az is meglepő, hogy a kiállított számlát még módosítani is lehet.
Én úgy gondolom, a végleges, könyvelésben is szereplő számlát csak az átvételkor, vagy a számla kiegyenlítésekor szabadna generálni, kiállítani, lekönyvelni.
A szállítás viszont nem része a számlának...ha csak nem annak a díja (ahogyan előttem már írták, ezt igazából el is engedhetnék, vagy beépíthetnék a termék árába).
Tehát a kiszállítást a számlától függetlenül is lehetne módosítani.
pl taxival megyek egy adott címre, de menet közben meg gondolom más, és más címre megyek... -
Marosko
csendes tag
Valójában nem lehetett volna. Ha a számla elkészül, még ha előzetes is már nem szabadna belenyúlni abba,úgyhogy ez érdekes. A megrendelésből terméket ami van raktáron ki lehet küldeni,majd később utána a hiányzó,az nem gond.
Habár az is igaz,hogy van egy rövid idő a pénz beérkezés után,míg a raktározási folyamat tart,addig bele lehet nyúlni még a számlája. De nem tanácsos. -
sb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3359 üzenetére
Mármint a leírt módosításomra gondolsz?
Lehet, hogy van, ha a rendszer automatikusan kezeli emberi beavatkozás nélkül.De a lényeg nem ez volt. Sok - az Alzánál rosszabb helyen - semmiféle szerződés nem születik a megrendelés gomb után meg a hatodik email-ig vagy átvételig.
-
zeus_2k14
senior tag
-
sb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3353 üzenetére
Ehhez képest pl. terméken lehet módosítani lazán egy részleges szállítás alatt lévő/teljesített megrendelésnél.
Vagyis: megrendeltem, kifizettem azonnal kártyával, számla letölthető a felületről, 2 termék raktáron, a 3. beszerzés alatt. Másnap vettem észre mikor jött a mail, hogy 2 meg is érkezett a boltba, a harmadikra (utp kábel
) várni kell.
Új termék hozzáadása: raktáron lévő kábel azonos árral, eredeti kábel kiszedése: jött a mail azonnal, hogy átvehető.Mondjuk nem ez a normális, meg is lepődtem... de visszatérve az általános részére: korántsem biztos, hogy szerződésmódosításról van szó. Sok webshopnál nincs tisztázva, hogy mikor születik meg a távollévők közötti szerződés.* Vagy ha tiszta is, rengetegen inkább azt választják, hogy nem a megrendelés gomb megnyomásakor, hanem kiemelik: az csak megrendelés, ajánlattételnek nem minősül, stb... a visszaigazolás sem az, csak automata email. Az ár módosulhat, rossz ár nem ár, stb... hanem majd akkor lesz szerződés ha ők (+nagyker, forint árfolyam, csillagok...) úgy gondolják.
Úgyhogy szerintem az az általánosabb, hogy amíg nem kaptad meg a terméket (régen ez is kibúvó volt a 14 napos elállás alól, ma már ritkább: személyes átvétel=nem távollévők közötti szerződés, hanem megrendelés+személyes vásárlás) vagy nem fizettél addig nincs szerződés.*Pl. Edigitalt érdemes elolvasni. Több helyen le van írva a fenti seggvédő szöveg, hogy még nem igazolták vissza, nincs fixálva, stb... addig a kedves vevőnek semmi nem jár.
Egy bekezdéssel lentebb meg az, hogy nem mondhatod le, fizetési kötelezettséged van, blabla... -
Benhill
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #3355 üzenetére
Nekem volt olyan, hogy ki volt állítva a számla, és írtam nekik hogy mást szeretnék ami olcsóbb. Módosítottak rajta, és a többlet pénzt kompenzációként vissza utalták.
Olyan is volt, hogy a már lezárt megrendelést megreklamáltam, hogy valami hiányzott a csomagból, és akkor nem sokkal később eltűnt a hiányzó termék a számláról. Nem kérdezték meg újraküldést, vagy pénzt kérek-e vissza, mert pénzt kértem instant az első levelemben (hama füles volt)
Akkor olyan is volt, hogy egy rendelésemre utolsó darab volt, de töröltem véletlenül, majd újra megrendelve már nem volt. Írtam nekik hogy nagyon akarom, és a törölt státuszú rendelés aktiválódott pár percre rá, és újra ott volt a termék.
Akkor volt elállásom is már áruvisszaküldéssel, és írtam nekik hogy nincs lehetőségem elvinni, szeretném ha futár jönne érte. Meg is kérdezték hogy melyik napra kérem és hova.
Nekem egyelőre nincs panaszom alzára, minden rendben ment velük eddig.
-
Nemo1
tag
válasz
Mr.Csizmás #3353 üzenetére
"Olyan jogi opciót keresel, ami nincs, nem létezik." na erre nem gondoltam volna...
Erről csak ez jut eszembe: "Magyarország: Guten Tag!"
Nem folytatom, mert aztán elő kerülne, hogy mért is hagyják itt kicsiny országunkat sokan, és az már politika lenne...
"engedd el" ez tetszik
Mély levegő... ezt fogom tenni, mást úgysem tehetek.
És örökre megfogadtam, soha többé nem fizetek előre... -
Nemo1
tag
Közben meg kaptam a panasz levelemre a választ, idézem:
"Amint a rendelés számlázásra kerül, attól a pillanattól sajnos már nem lehetséges a módosítás. A kolléga biztos nagyon szívesen segített volna Önnek, de ha a rendszer nem engedi sajnos nem tudunk vele mit csinálni."Jelzem a számlában amit PDF-ként eddig kaptam és csak "Illusztráció célokra" felírat van rajta, nincs benne a kiszállítás címe, csak "Immateriális termék szállításként" annak a díja (ha ingyenes kuponra kérem, akkor jó eséllyel ez a 350-Ft sincs benne)
Tehát a számlának, számlázásnak mi köze is van a ki szállításhoz? (értem, ők "össze vonják", könnyebb kezelni...)Hát fiuk, én nem vagyok se könyvelő, se programozó, de még csak értékesítő se, de ez így nekem bűzlik...
Nem tudom milyen törvények, jogszabályok vonatkoznak az internetes vásárlásra, de nekem úgy tűnik ezek alapján, hogy ők erre nem is gondoltak, és ha nincs benne a programban... akkor nem is lehet módosítani
Vigyorgok rajta, de közben fogom is a fejem, hogy ha én meg írom, jelzem nekik, hogy valami nem jó rendszerükben, ők továbbra sem foglalkoznak vele, hogy ez egy valódi probléma a rendszerükben?
Egyébként este 20:08-van és még mindig nem jött az átvételről semmi...szóval majd holnap...mañana
/Mi lett volna ha olyan termékeket rendelek amik éppen nincsenek raktáron, a központi boltban?/ -
Nemo1
tag
válasz
Mr.Csizmás #3350 üzenetére
Értem és köszönöm az ok fejtést.
De bocs, én a vevő vagyok...az ő könyvelésük, rendelés feldolgozásuk nem rám tartozik, csak az, hogy egyformán szolgáljanak ki a többi vevővel.
Márpedig ez most itt hátrányos megkülönböztetés, ha az egyiknél lehet, a másiknál nem.
Igen, náluk is lehet változtatni, a web oldalukon írják is, hogy azonnal jelezd, hívd fel őket.Csak azt nem írják, hogy bocs, de ha már kifizetted, akkor ez rád nem vonatkozik...
De tovább megyek, mért nem lehetett ezt már a megrendelésnél jelezni, hogy ha rögtön kifizetem akkor nem lesz lehetőségem módosítani a kiszállítást...
Ergo, ha ragaszkodom az Alzabox-hoz, és oda nem engedi a rendszerük, akkor vagy nem adom le megrendelésemet. Vagy várok, amíg lesz benne üres hely... Vagy vállalom, hogy ott veszem át amit ők ajánlanak, tudomásul véve, hogy a rendelés leadása után már nem változtathatok kiszállításon.
/De ilyen tájékoztatás nincs a web oldalukon, se az ÁSZF-be stb. végig olvastam/kerestem.../
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest