Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swarcz
újonc
Sziasztok,
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, amivel már egy jó ideje szenvedek és nem tudok rá megoldást találni.
Hátha nektek van olyan ötletetek, amit még nem próbáltam és eredményre vezet.Tehát a szitu: végtelen mennyiségű cv küldés a profession-ön, randstad, stb. keresztül, de tényleg nagyon sok, alig 2-3%nyi interjúra hívás, de inkább még kevesebb. Több fejvadásszal is kapcsolatban voltam, akik kiközvetítettek, kb. 35%-ban lett belőlük sikeres interjú, a többinél el se jutottam az interjúig.
Múlt év februárja óta próbálok munkát találni bp-én. Az interjúknál nagyrészben én utasítom el az ajánlatot, mert többnyire az utcán végezném a fizuval, vagy éppen nullára jönnék ki, tehát totál kilátástalanság.
Arról nem is beszélve, hogy kuss a neved, és ne akarj fejlődni, stb. de ezen már úgy ahogy túlléptem és befogom a szám.Már fizettem karrier tanácsadónak is, hogy hozzuk rendbe a CV, meg adott nagyon sok hasznos tanácsot, praktikákat. Természetesen módosítom a cv-met az adott állásokhoz és nem ugyanazt a cv küldöm mindenhova.
Megoldásnak azt reméltem évekkel ezelőtt, hogy ha továbbképzem magam valamilyen formában, akkor javulni fog a helyzet, de úgy érzem, hogy romlott, nem is kicsivel.
Szereztem egy bölcsész diplomát egy angol egyetemen, folyékonyan beszélek angolul és németül.
Még haza is költöztem bp-re, hogy legyen hun lakcím, meg telszám, 5 hónap rémálom volt múlt évben és folyamatosan csak kudarc érzés, hogy mit csinálok ennyire rosszul.Végül feladtam és visszamentem a UK-ba, 3 hét alatt lett olyan munkám UK-ban, amire még interjúra se hívtak be bp-én!!!!!!!!!!
UK-ban aktiválom a munkakeresési szándékomat és özönlenek az állásajánlatok, az interjúk 70% sikeres és kapok is ajánlatot, ami nem az éhenhalásra elegendő, ez hunban szinte egyenlő volt a nullával. Ráadásul a UK munkáltató támogat abban, hogy most májusban elkezdjek egy online mesterképzést.Ne is kérdezzétek, hogy miért akarok ennyire visszaköltözni, tudom, hogy nem kéne, főleg nem most
Köszi mindenkinek az építő jellegű hozzászólást.[ Szerkesztve ]
-
Swarcz
újonc
válasz KubanitoS #16215 üzenetére
multi language customer service multiknál, akkor próbálkoztam service desk analyst-al is, mert van IT tapasztalatom, de még pályakezdőnek se hívtak be erre a pozira interjúra, úgy, hogy bőven van benne tapasztalatom.
Meg sima iroda munkákra jelentkezgetek, ahol azért nem valami front desk, vagy papír tológatós munka a célja a pozinak. Irodavezetőnek meg be se hívtak, úgy hogy van benne hun tapasztalatom, és nem csak angol tapasztalat.Sajnos ismerettségem nincs, mert ami van, azok nagyon szakmai állásokkal tudnak, tudtak volna szolgálni, amikben nulla tapasztalatom van.
[ Szerkesztve ]
-
Swarcz
újonc
műszaki bolti eladó (brown goods), back office admin, irodavezető, merchandiser (brown goods), pc bolti szerelő.
Amúgy valszeg az is baj lehet, hogy közelebb vagyok a 40-hez, mint a 30-hoz, és nem tudnak mit kezdeni egy 30 felett szerzett külföldi diplomával rendelkező munkavállalóval. Nem tudom, már ilyen idióta gondolataim vannak.
-
Swarcz
újonc
mind olyan állások, amiknél kell a folyékony nyelvtudás és pár esetben a külföldi tapasztalat is.
back office-200-260 nettó
Service desk analyst 270-300 (300 cafeteriaval lett volna csak elérhető)
Irodai admin 210-260
Multi language customer representative 240-300próbálkoztam bolti eladóival is, egyre se hívtak be interjúra!
Jelentkeztem a volt munkahelyemre hivatalos csatornákon keresztül bolti eladónak, semmi.
Felhívtam a boltvezetőt és azonnal munkát ajánlott, de a fizu egy dolog, hogy mit adtak volna. Itt inkább a mentális egészségemet féltem, hogy padlóra küld, ha nekem megint a boltban kell lélekölő munkát csinálni, nulla jövőképpel.Amikor kijöttem 2018-ban UK-ba 294-320 között volt a fizum, azóta feje tetejére állt a világ, az árak elszálltak és még kevesebb fizut is adnának. A vásárló értékről a fizunak nem is beszélve, ami most van hunban.
Az angol diákhitel törlesztés, meg az élet bp-énhez éppen csak nullára jönnék ki, ha 320-at kapnék minimumnak.
[ Szerkesztve ]
-
Swarcz
újonc
Sajnos ezt én is tudom, csak komplexebb állásokra, meg nem hívnak be interjúra. Pl irodavezető, vagy valami egyéb team leader.
Volt 2db service desk interjú, ahol én lettem kiválasztva, és adtak volna 350-420 nettót, de az egyiknél visszaléptek mindenféle indok nélkül. Másikat meg 1,5 hónapig húzták, amikor is közölték, hogy változott a pozi, és nem angol-német kell, hanem olasz-angol nyelvtudás kell.
Most Már eljutottam oda, hogy 320-ra már igent mondanék, ha lenne benne potenciál. Nehéz ezt elmagyarázni, de valahogy nem igazán láttam, látok perspektívát a felkínált poziknál. Értsd, fejlődés, vagy munka-magánélet egyensúly.
Uk-ban ezek a dolgok 90%-ban alapok a munkáknál. Aztán csak lehet, hogy velem van a baj, hogy elszoktam a magyar móditól[ Szerkesztve ]
-
Swarcz
újonc
-
Swarcz
újonc
LinkedIn-en open to work, és "ux design/ux research" meg "IT support" van beállítva, de picit "félre van gépelve" a nevem, hogy hunban ne találjanak meg, mert teljesen más munkákra jelenkezgetek, mint amit tanulok, és azt tapasztaltam, hogy ez egy megunhatatlan témakör Mo-on, hogy tanulok valamit a szabadidőmben, de mellette valamiből meg is kéne élni.
User experience design MA tanulok online, folyamatosan próbálok vele munkát találni, mert van portfolio-im is. Meg már elvégeztem pár online képzést is. Hunban még nem jutottam el vele interjúra, UK-ban már volt pár interjúm, tapasztalat hiányában kirostáltak, de sokat tanultam az interjúkból. Meg most kezdtem el egy "Service Design" képzést egy Finn egyetemen.
Jó vagyok komplex feladatokban, vagyis ezeket szeretem, amikor gondolkozni kell, és valami megoldást kell találni egy problémára. Szeretek kreatív dolgokat csinálni. pl. photoshop, vagy figma vagy adobe xd-vel.
Álmomból felkeltve összerakok szétszedek egy pc. laptopot, jó vagyok hibakeresésben, online táv gyógyításban, stb. Jól tudok emberekkel bánni, csapatot vezetni, -
Swarcz
újonc
-
Swarcz
újonc
Mindig sávot adok meg, tól-ig. Szóval nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Persze van egy minimum, ami alá nem tudok menni, mert akkor az utcára kerülnék nagyon hamar.
Szerk:
Erre akartam válaszolni, de rosszra nyomtam:
Heavylifter válasza SwarczSzia,
Nem lehet, hogy magas a bérigényed, azért sem hívnak interjúra? Van megadva? Én tudom, hogy nem sok az a pénz amiket írtál, de sajnos a legtöbb helyen bérigénynek sok.
[ Szerkesztve ]
-
Swarcz
újonc
Sziasztok,
Ki mit tud a Vodafone video interjúkról ahol nagyon megalázóan válaszolgatsz a kamerában feltett automata kérdésekre?
Nekem már ez sok, hogy ennyire kiveszik a human-t a hiring process-ból és gépekre van bízva minden elemzés.
Valami tipp magyar vonatkozásban?
Youtube teli van ilyen videókkal, csak gondoltam megkérdem hátha valakinek van valami hun specifikus tapasztalata (angolul kell beszélnem a kamerába).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Tippmix
- Energiaital topic
- MIUI / HyperOS topik
- BestBuy topik
- Windows 10
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest