- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
2 hete rendeltem kb 9000 HUF-ért egy kis HW-ert, olyan sellertől akinél ki van írva a termék ára alatt, hogy "Price includes VAT". Ma kaptam egy SMS-t, hogy vámkezelték, és díjfizetéshez bővebb infó egy url linken van, nah meg küldtek egy hozzáférési kódot. 1 hónapja 6000 HUF nagyságrendben rendeltem ugyan így egy másik sellertől, és arról nem kaptam semmi vámkezelős dolgot, ment minden vámkezelgetés nélkül. Ilyenkor mi van? Minek csinálják a vámkezelést, ha már ez benne van az árban? Most akkor reklamálhatok, hogy nem fiezetek mert direkt olyan helyről rendeltem ahol ez már fel volt tüntetve, és benne van a vételi árban?
-
Livius
őstag
A jelenlegi státusz már ez:
Status: The seller has shipped your order
Reminder: Your order should arrive within 22-30 Days, Factors such as delayed logistics and customs clearings may have an impact on the delivery time.
1. If your order does not arrive on 2021-11-30 , you can apply for a refund by opening a dispute.A DHL-hez is lett egy tracking number, de semmi csomagkövetési adat nem érkezett, üres az egész hogy mi történik a csomaggal, sőt a DHL oldal szerint nem is létezik ilyen. Gondolom akkor November 30-áig kell várnom hogy elindítsam a dispute-ot.
Amúgy a seller még mindig hirdeti a cuccot amit rendeltem volna, csak már kb 1500 Ft-val drágábban. Gyanítom pont árváltozást csináltak, akár az is lehet direkt mert elég olcsó volt mikor leadtam a rendelést, és most azt hiszik, hogy akkor minden mindegy alapon megint tőlük rendelem, nah persze. Másik 10 sellernél ugyan ez megkapható, csak ott 500-800 Ft-val drágábban mint az itteni olcsó ár volt.
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy pár ezer forintos USB-és kütyüt, amire a seller ezt írta vissza 3 napja.
"Dear friends,
Very sorry!
Since the product you ordered is temporarily out of stock, we can’t ship it to you.
Or Due to customs issues, our products cannot pass customs
Please cancel your order as soon as possibleHow do I cancel an order?
You can cancel an order before the seller makes shipment:Step 1. Sign in to yourMy Orders
Step 2. Click on 'Cancel Order' button
Step 3. Select a cancellation reason in the pop-up box and submit.
Step 4: we will agree your cancel and refund you
Thank you for your understanding"
Gondolom ez azt jelenti tutira, hogy hiába várok nem fogja küldeni, ráadásul 1000 Ft-val több az ára is már a terméküknek, nem véletlen lehet ez se. Viszont a leírtak szerint semmilyen "Cancel order" lehetőséget nem találok. Ennek valahol tényleg kéne lenni, vagy valóban nincs ilyen?
Csak az "Open dispute" az egyetlen ami lenne, csak arra még egy hónapot kéne várnom.
-
Livius
őstag
A leírás szerint én az ilyen terméket IOSS (Import One Stop Shop) módszernek gondolom. Ha ez tényleg az amikor "Price includes VAT" van feltűntetve, akkor szerintem a leírásban beírhatnátok azt is, hogy ez az Aliexpressen hogyan van jelezve pontosan, és akkor még egyszerűbb lenne az útbaigazítás és a cuccok közötti keresgélés, hogy mit érdemes megvenni.
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Jelenleg ez a kötelező vámolás vagy ÁFA az Aliexpresses rendeléseknél mennyire macera? Amióta van ez az új törvény még nem rendeltem újabb cuccot onnan. Létezhet, hogy már az Aliexpressnél a bankkártyás fizetésben benne van ez a plusz költség? Vannak olyan termékek ahol az van hogy "Price includes VAT" ez azt jelentené, hogy amikor megérkezik az EU-ba és a magyar posta megkapja, akkor már nem kell majd vele szarakodni, hogy hogyan kell vámolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Micro Four Thirds
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Dark Souls sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Home server / házi szerver építése
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest