Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Gyűlik bennem a feszültség, nem sok választ el attól, hogy felvilágosítsam ezt a nőszemélyt, hogy buta mint a seggem. Egyszer fogom elküldeni a halál f.szára, de abban nem lesz köszönet.
Elkezdtem összeírni az aranyköpéseit. Folyamatosan hülyeségeket beszél. ELEGEM VAAAAN!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ja, egy ideje már albérlőtárs ő is. Szerintem nem sokáig.
I_Am: Igen. Soha nem fogom elfelejteni az együtt töltött éveket
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
Protezis #132 üzenetére
Bocsi! A dátumot nem néztem. Mentségem, hogy az ilyen témák eszméletlenül szoktak pörögni.
Csak egy nem teljesen tisztességes megjegyzés: A nők kivívták az egyenjogúságukat, most rajtunk a sor.
Vigyázat! Az előző nem egyenlő az egyenlő megbecsüléssel! Talán azért kellett volna harcolniuk, mára sokkal egészségesebb lehetne társadalmunk.
Jótanács: Te nem a kedvese vagy, nem uralkodhat Rajtad úgy, mint Rajta.Nálad és Náluk is megbosszulja magát. Elnézést, ha elértettem volna valamit. További sok sikert, kiszálltam.
-
DaSilva
senior tag
párkapcsolatban _bárki_ kívülállóval lúzer dolog összeköltözni.
nem csak a barátság, a szerelem is rámegy jó eséllyel.
tessék szépen kivárni azt a pár évet, amíg saját lábra tudtok állni. -
Protezis
őstag
Igen, sajnos tapasztalom, hogy konfliktusok idején, amikor egyenlőségről lenne szó, akkor nem hárman vagyunk, hanem ők ketten, és én egyedül. X barát próbálja a lehetetlent, igyekszik, de Y barátnő nagyívben... Apróságok, de köztudott: sok kicsi sokra megy
Egyébként semmi gond, hogy nem olvastad végig, de szólok hogy az 1. hsz óta változtak a dolgok, a #114-ben megtalálod az új felállást. -
liksoft
nagyúr
válasz
Protezis #129 üzenetére
Bocsi, nem olvastam végig, mert nincs időm. Lehet, hogy már írták.
Amig a lány csak ott van, addig vendég. Ha odaköltözik, akkor már lakótárs. Ettől kezdve bármit tesztek, kettőjük kapcsolata más mint előtte hármótoké. A konfliktusok elkerülhetetlenek lesznek, bármit is tesztek ellenük. Nektek ugyanolyan jogotok lesz a társatokat odavinni. Ha leültök és sikerül megbeszélni, hogy három pár hogyan tud élni abban a lakásban akkor mehet a buli, ha ez már lehetetlen, akkor Ő se hozza oda lakni a párját. Hiszen az eddigi egyenlőség begborul, tuti konfliktusokhoz vezet. (Ha csak 3 pár intim együttlétére gondolok, már az is nehezen megoldható. - Kivétel, ha 4 - 5 szobás a lakás. Gondolom, nem.)
Nyugodtan üljetek le egyszerre mindkettőjükkel !!!, hiszen az őszinteség a legjobb segítőtárs ebben a helyzetben. Nyugodtan mondjátok meg, újragondoltátok, és a fentiek alapján szeretnétek minden harag nélkül újra egyeztetni az együttlakást.
Azt hiszem, értitek mire gondoltam. -
anulu
félisten
válasz
Protezis #129 üzenetére
soha nem szerettem az ''utalósdit''. ha valaki valamit szeretne, ne adj ég, akar tőlem, az legyen oly bűbáj, és mondja meg. én is meg szoktam.
szerencsémre(?) szüleimmel lakom. bár itt is szoktak lenni összezördülések, mert néha piszkosul lusta tudok lenni, de valahogy ez könnyebben megoldódik. ilyen ''édeshármasba'' én tuti, hogy nem mennék bele. -
Protezis
őstag
Uh. Elnétést a kifejezésért, de nekem nem lenne pofám csak úgy leülni az asztalhoz enni az ő helyükben. Amikor engem meghívnak kajálni, egyrészt megnézem, van -e saját kosztom. Ha van, akkor megköszönöm, és elutasítom. Esetleg ha nagyon erősködnek, akkor belemegyek. Általában így szokott zajlani. Viszont ha én csinálok valami kaját, ami ált. mirelit, meghívom őket. És néha el is fogadják. Szerintem így korrekt.
A finom utalások, mitöbb, egyértelmű utalások nem jók. Ezt férfitársaim is megerősíthetik
Az, hogy beszéltetek velük, szerintem egy jó lépés volt, még ha összekaptatok, akkor is.
Egy házirendszerűség talán elfogadható mindenki számára. Pl be van osztva, hogy a héten x-é a fürdőszoba. Köv héten a wc. Hogy mikor csinálja meg, azt majd eldönti annak függvényében, hogy mikor ér rá.
Arcába kell mondani, ha valami nem tetszik. Szabályokat felállítani, melyek minenkire vonatkoznak. Ha ezeket közösen határozzátok meg, akkor nincs kibúvó.
Sok sikert, várjuk a fejleményeket -
Happy Jr.
tag
Egyedül lakom egy kétszobás lakásban albérletben.
Ha esetleg valakinek hasonló jellegű problémája adódik,mint a topiknyitónak,felajánlom a segítségem.
Küldjétek hozzám nyugodtan a csajt. -
ipgirl
tag
próbáltuk, nem jött össze. Olyan, mintha a falnak beszélnél. Néha tényleg csak apró dolgok vannak, de azok is feledésbe merülnek: pl. a kéd kimosása fürdés után. Nem tart szinte semmiből...mégsem történik meg.
A főzés sem megoldható, mert én nem tudok olyan lenni, hogy főzök, és közlöm: Ti ne egyetek belőle, mert csak magunknak csináltam.
Zebu: na igen, de mivel ez nem albérlet, albérletre pedig nincs pénz, ezért nem megoldható, hogy mi menjünk. A lakás szerencsére viszonylag nagy, azzal nincs probléma.
Viszont úgy néz ki, hogy mi maradunk...talán ők nem. Én nem akartam, hogy így legyen. Úgy gondoltam, hogy az ilyen ''apróságokat'' meg lehet beszélni. Ezek szerint nem....
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Amíg 2nél többen vagytok ez mindig így lesz.
Hozzám pár hónapja költözött be a barinőm. 1 cimborámmal laktam eddig. Most 3man vagyunk de vannak gondok. Asszonynak nem jön be, hogy mi vásároljuk a tisztítószerek 99%át, haverom sosem mosogat főszőcskézés után (Jó én meg évente 2x szoktam kb), ritkán takarít és ilyenek. Engem nem zavart amíg ketten laktunk, mrt én is link voltam, de már így, hogy 3man vagyunk be kell látnom, hogy nem pálya. És nem megy nekem tovább az édes3mas együttlét. Az egész azért van, mert sok ennyi felnőtt egy kis lakásba (46nm). Sok szennyest gyártunk, sok mosatlant, sok koszt, stb. Sosem vezet jóra az ilyen összeköltözgetés. Amíg ugyanazon neműek vannak többé kevésbé megoldható a demokrácia kérdés. Onnantól kezdve, hogy egy pár is belekeveredik a dologba ők már kicsit kívül esnek a körön. Érzem én is, mert a barinőm sokszor panaszkodik a srácra és amíg eddig nem zavartak addig-addig mondogatta, hogy már zavarnak. Hát de ez van!
Előbb utóbb szerintem z mindenkinél bekövetkezik.
Nemdeugyibár? -
joey7
őstag
egyszerű a megoldás: fel kell osztani a feladatokat,házimunkát egymás között.mindenki vegye ki a részét a feladatokból. senkit nem érdekel ha vki fáradt mert közös a lakás,közösen kell a fizetni a rezsit,tehát osztozni kell a munkában is,pofátlanság a másikat melóztatni magam helyett.sztem ne hagyd magadat,mert a végén a fejedre nőnek.
a főzés már más tészta; szvsz mindenki főzzön magának,ha megoldható,ha meg nem akkor szintén a közteher megoldás lehet a gyógyír a problémákra. -
ipgirl
tag
Nálunk is vannak gondok, de nem az albérlőtárs barátnőjével, hanem egy családtag barátnőjével. 4en élünk együtt 18-23 év közöttiek vagyunk. A probléma: én főzök, én takarítok mindig. A családtag barátnője ''felnőtt'' létére nem veszi észre, ha valamit kellene csinálni és főzni sem tud /leszámítva az instant kaját/. Szóltunk már párszor, hogy ne mindig nekünk /páromnak és nekem/ kelljen porszívózni, hogy vegyék már észre pl. hogy a mosogató mellett is van egy pohár és nem csak azt kell elmosni ami a mosogatóban van....de semmi eredménye nem volt....odáig fajult a dolog, hogy tegnap lett egy kis összezördülés. Én érzem, hogy valamilyen oknál fogva rám haragszanak /csak azt nem tudom miért
/. Elhiszem, hogy fáradt a ''barátnő'', de én is az vagyok. AZ élet pedig nem abból áll majd, hogy hazajön az egyetemről /később munkából/ és beül a tv elé, vagy a fürdőkádba és ott tölti az estét. Elhiszem, hogy sokat kell tanulni, de ettől függetlenül szerintem nem venne nagy időt igénybe, ha mondjuk a piszkos konyharuhát a szennyesbe dobná...már az is haladás lenne.
Szóval nem akarok senkit hibáztatni, és nem akartuk hogy veszekedés legyen, csak próbáltuk felhívni a figyelmet egyes dolgokra..... -
joey7
őstag
-
anulu
félisten
válasz
Motion_Blur #117 üzenetére
jah. nemhogy igyon vki a begrémből, de ha csak hozzányúl ugrok...
-
Motion_Blur
félisten
Végigolvastam a topikot.
Hát én már az első hetekben szedtem volna a cumómat (ha börgémből ivott volna, eltörtem volna a kis kacsóját), nem tudnék így élni.
Egyébként szép volt a csaj?
A haverok és a barátnő...mint tűz és a víz. -
Protezis
őstag
Egész véletlenül (pontosabban VladimirR kolléga jóvoltából) belebotlottam eme topikba, és úgy döntöttem, mintegy zárásként leírom, mi is történt azóta.
A sors úgy hozta, hogy ALI_G barátommal már nem lakom együtt, már csak 3-man vagyunk egy másik albiban. No nem amiatt váltunk el Ali_G-től, mert megromlott volna a kapcsolat közöttünk, hanem mert így alakult a dolog, mondhatni a sors így hozta, de úgy is fogalmazhatnék, hogy ez most lényegtelen. Szóval én eme fentebb vázolt X barátommal, valamint az ő kedves és szeretetreméltó barátnőjével lakom egy albérletben, meghitt, családias hangulatban. A barátnő szereti tudatosítani bennem, hogy Ő már nem csak megtűrt személy, hanem vérbeli harmadik ember, a maga minden jogával és kötelezettségével. Ám ezeket a jogokat néha szereti kiterjeszteni, önhatalmúan döntéseket hozni, melyek mindhármunkra hatással vannak. Én nemes egyszerűséggel vagy kinyitom a számat, és megmondom, hogy nem tetszik, vagy lesz@rom. Rájöttem, hogy ez a megoldás. Relatíve békésen telnek a napok. Bár mostanság a szómenése visz őrületbe. Képes 15 percig megállás nélkül beszélni. Tudom, mert lemértem, sőt fel is vettem az utolsó 12 percet.
Ha olyan ''szerencsém'' van, hogy eme negyed órás monológját nekem intézi, akkor egyszerűen csak netezek közben, PH!-zok, tanulok, akármi, egyszóval nem figyelek rá. A rémisztő az egészben, hogy ő ezt nem veszi észre. Végigmondja. Néha ablakot nyitok, mert félek, hogy felhasználja az összes oxigént a közelemben.
Persze ilyen hibákkal bárki küzdhet, elismerem. De Ő sajnos nem ítéli ezeket hibáknak. Véleménye szerint teljesen egészséges, mitöbb, emberi dolog 15 percig egyfolytában beszélni. Szerintem nem. Node mindegy, emberek vagyunk, másképp gondolkozunk.
Szóval ennyi. Megpróbálom elviselni a hóbortjait (Ő sajnos nem az enyéimet!) és talán elviseljük még egy darabig egymást. Ja, azért nem csak rossz dolgok vannak ám. Néha kapok kaját, én meg cserébe néha-néha segítek a GÉP-pel kapcsolatban. Úgy is mondhatnám, hogy megmerevedett a front kettőnk között. Néha megdob egy gránáttal, olyankor azt visszadobom, de semmi több. Ennyi.
Ha esetleg lenne folytatása a történetnek, nem biztos hogy leírom. Mi dolgunk. Peace, és jó éjt! -
ByB
addikt
Egy nőnek hetven dolgot kell tudnia: a 69 és a főzés! Ha bevállalja mindenkinél, akkor a helyetekben ''megtartanám'', de ha tényleg idegesítő, akkor meg kell mondani neki!!!
Én (mi) is ilyen gondokkal küzdünk! Egy BME rendezvényt szervezünk és a főszervező, nagyon jó haver, de a csaja húzza a tudjátok milyénél fogva és ezért igen rossz irányba haladnak a dolgok...De majd megoldjuk!!!
Ami meg a hetven dolgot illeti, csak poén, nehogy megkövezzetek! Sokkal több dolgot kell tudnia egy lánynak, de erről majd egy másik topicban... -
ALI_G
veterán
fuhh, rég járta, itt az ideje vérfissítésnek. sok lenne a válaszom, csak mindjárt ZH és a kabinetből írok. Igen, Tarjánban lakunk.
Már nem hivatalosan nálunk lakik december óta, és január végén (ha jól emléxem) megbeszéltük, hogy ok, és hogy fizeti a rezsi 1/4-ét, a netbe nem szál bele (ezt mi akartuk Prtokóval), de eddig egy büdös petákot sem adott. Majd a körmére nézünk. A tulaj nem tud róla h itt lakik (remélem nem PH-zik), mert akkor emelné az árát az albinak.
A te szitud is jó ámszerencsére én nem hallok semmit tőlük esténként, mert az én szobám távolabb van, erről Protkót kellene megkérdezni (lehet már válaszolt is, csak nem volt időm még végig olvasni az uccsó oldalt). A mi csajunk legalább tud főzni, nem is rosszul, de legalább mosogathatna kicsit többet. Az h kéri a barátját, hogy töltsön neki inni, meg hogy jaj de éhes vagyok, na ez itt is megvan
Szerencsére már nem ellenezzük annyira, hogy menjen el.
Na most csak ennyi. bye -
Datti
csendes tag
Szerintem a 3 úriember és a két párocska költözzön össze külön-külön
-
jamez
senior tag
Tetszik ez a folytatásos ''Hárman egy lányban'' szappanopera
Kíváncsi vagyok mi lesz a vége....?
De legyen kiskapu, nehogy a sztori befejeződjön!!! -
Protezis
őstag
Nem ugyanarról a csajról beszélünk?
Teljesen hasonló a helyzeted, csak mi 3-man vagyunk, és ide akar költözni (ja, és nem hallom a hangokat. Csendben csinálják)
Csakhát ha nemet mondunk, akkor is jönne, csak éppen nem fizetne. Vagy marad a 3. lehetőség, ami eszembe sem jutott, és teljességgel kizártnak tartok: mi 2-es elköltözzünk.
Bár ha akadna egy jó albérlet, akkor ALI-val lehet mennénk. Már beszéltünk róla. Bár akkor még nem emiatt, egyszerűen csak azért, hogy ha találunk jobbat, közelebb, olcsóbbért, miért ne
Nemet nem mondok, eldöntöttem. Ha nem fogom jól érezni magam miatta, akkor szólok, és ha elfajul a dolog, költözök. Azt hiszem esetemben ez a helyes algoritmus.
Te jó ég! Te is itt laksz? Mi Hajlat utca, pennytől 2 percre
Már 6 PH!s arcot tudok itt kilóméteres körzetben, neveket nem mondanék -
ShadowX
őstag
Megnyugtatlak benneteket Protezis és ALI_G, én is hasonló helyzetben vagyok (csak engem az ideköltözés veszélye nem fenyeget, mert a lakótársam apja útálja a lakótársam barátnőjét
).
De amikor ott van nagyon változó személyiséget mutat. Sajnos elég sokszor a rossz irányba.
Na meg amikor megvan neki a havi-lavina. Akkor engem is meg a lakótársamat s egyfolytában cseszeget, meg belénk köt, meg morcos, és ilyenkor nagyon elegem van belőle. Na meg amikor ott van akkor nem tudunk Starcraft-ozni, mert ő nem szereti (kérdem én: KI A F*SZT ÉRDEKEL??????), de amikor megy az idióta Barátok közt, akkor meg kussnak kell lennie, mert a drágalátos barátnő belehal, ha nem láthatja Magdi néni újabb kalandjait. Meg eljön, eszik, fürdik, alszik, Barátok közt, aztán meg hazamegy, mint aki jól végezte dolgát (és a költségekbe nem száll bele - nem olyan nagy összeg, úgyhogy nem is szólok neki, de akkor is basz. Kérdem én: Én mikor mentem el hozzá fürdeni meg aludni?? Még azt sem tudom melyik koleszban lakik). Állandó jelleggel megsértődik mindenen és vagy rám vagy a lakótársamra haragszik az ő saját hülyeségei miatt. Na meg amikor d*gnak a szomszéd szobában. Minden áthallatszik (de én úriember módjára fülhallgatót felveszem és tűrök...). A másik meg az, hogy nem tud magának kiönteni egy pohár üdítőt sem, mindig a havert ugráltatja (nem tudom meddig bírja még). ''Drágám, öntesz nekem egy kis üdítőt?'', ''Drágám, csinálsz nekem valami kaját?'' --> a hideg ráz ki tőle.De úgy vagyok vele, hogy az ő dolga...
Néha (de csak nagyon néha vannak jó pillanatai is --> elmosogat, de itt ki is merülnek a jó pillanatai).
Ezek után, ha kijelentené hogy oda költözik (aminek az esélye a 0-val egyenlő, hál Istennek), akkor tuti elköltöznék. Pedig a lakótársam az egyik legjobb haverom (9 éve ismerem és amikor nincs ott a barátnője, akkor nagyon jól elvagyunk), de akkor is elköltöznék (én még annyira engedékeny vagyok, hogy néhány nálunk alvást is megengedek --> én tényleg egy úriember vagyok ezek szerint).
Szóval nem csak ti vagytok így, bár nálatok oda is akar költözni. Én ilyenkor rájövök arra, hogy legjobb az egyenes, őszinte út, és odaállok elmondani az iagazat. Javaslom nektek is. Ilyen helyzetből nincs más út, mert ha genyáskodtok vele, akkor jó eséllyel a havert is elvesztitek.
Egyébként hol laktok (mi a Víztorony térnél)?
Na ezt sikerült jól elnyújtani, de legalább könnyítettem magamon. -
Protezis
őstag
Gondolkodtam egy kicsit a dolgon. (na jó, sokat
)
Mi van, ha azt mondjuk, nem költözhet ide?
Mivel ahol ő lakik (50 méterre tőlünk) nem lakik más, mert bnője Pécsre megy tanulni. Eddig ketten voltak. Szóval egyedül kellene laknia. Az meg szerintem nem fog menni, mert egyrész csaj, másrészt meg RÓLA van szó. Lehet, hogy 5 napból csak 3-at aludna itt, ÉS a netünket ugyanúgy használná. Különbség? Az, hogy nem fizetne, mondván nem lakik itt. Úgy döntöttem, hogy nem ellenkezem, mert anyagilag rosszabbul jönnék ki, és szinte ugyanannyit kéne belőle elviselni. Inkább a szabályozás mellett döntök.
Net harmada - mint eddig - enyém. Hogy ők, baátjával hogy osztják a netet, nem érdekel.
(Bár ez is. wáááááá. El se hiszem. 384/64-as ADSL 3 felé osztva. A csaj disney-buzi, minden xart le akar szedni. Amikor nem vagyunk itthon, maxxal szednek, de mikor hazajövök, az első, hogy szólok. Majd ez is meg lesz mondva, hogy ne kellje már szólni, meg majd néha nekem is kéne az egész sávszél. Na nézzük hét elején, 4 giga a queue dc-ben. Uh. nem nagyon tetszett, dehát majd lejön 1-2 hónap alatt neki, ne izgasson már. Hét 2. felében ALI_G megkérdezi tőlem, szerintem mennyit akarnak leszedni? Kicsit féltem, hogy sokat mondok, mondom 7. A f@szt. 16)
Szóval lesz 1-2 petícióm. Muszály. ALI_G-nek nem tetszik a fix netlimitálás, mert nem tud CS-zni akkor. Majd ha nem netezek, megkapja tőlem a sávszélt. Én leszokóban vagyok, már 1 hete nem CS-ztem. Ajánlom neked is ALI!
A mosogatásban pedig felterjesztem azt a javaslatot, hogy mindenki maga után mosogasson, és hűtőben mindenkinek JÁR a negyed térfogat, csakúgy, mint a fagyasztóban! -
TéKrys
senior tag
ALI_G, Protezis:
Sztem a saját szobájában mindenki azt csinál amit akar(függönydísz,kispárna...stb), persze csak kultúráltan. A közös részen pedig illik megbeszélni a dolgot. Ha pedig odaköltözik és használja a netet, áramot, vizet, gázt akkot pedig szálljon be a közösbe. (Ha a főbérlő nem tudja meg h 4en vagytok, akkor még ti is jobban jártok, mert kevesebbet fizettek) Ha nem akar fizetni akkor fizessen a barátja. Én biztos nem tartanék el senkit (így)
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
fejlemény nincs
most a netet pedzegetjük, mert kicsit lefoglalja néha nagyon és mindig szólni kell nekik, hogy IZÉ, nem jön be az oldal waz. Persz mondtam hogy amikor nincs itthon senki, akkor nyugodtan töltsön gigággal is ()
+arra jöttünk rá Protkoval hogy ha azt mondjuk nem lakhat itt, akor csak az lenne a különbség hogy nem fizetne, és kicsit kevesebbet lenne itt -
Fred23
nagyúr
Petru köszöni jól van,és szexi kis testét továbbra is sokszor vagyok kénytelen lustán végigmérni.
Nyáron aktfotókat akar magáról csináltatni,de nem izgatlak tovább,úccccse fogod látni !
Azért küldök neked 1 képet,hogy ne menjen el a péterkéd !Lehet,csinálok majd 1 albumot a falsay.kepeim.hu-ra PETRU névvel,és esetleg adok majd neked jelszót hozzá.Esetleg...
Bocsi az OFF-ot. -
Fred23
nagyúr
Egyszerű megoldás:bocsi srác,bevalljuk őszintén,hogy rá vagyunk kattanva a barátnődre...de ha nem zavar,azért hozzad nyugodtan,Csak szóltunk...
-
törölt tag
Na mik a fejlemények?
-
ALI_G
veterán
Egy barátot, már ha van némi esély, akkor szeretném megtartani barátnak, néha többet ér egy bnőnél, főleg egy ilyennél
-
hobizoli
nagyúr
Nem lenne eccerubb, hogy ok ketten elkoccolnanak a baratno alberletebe?
hobizoli -
Rez_Grof
őstag
Meg kell mondani a frankót a srácnak is meg a csajszinak is.
Ha nem tetszik, nem tetszik ez van.
Ti meg újitsatok be egy-gy bnőt és az is legyen ott legalább heti 1-2 alkalommal. -
up
senior tag
súlyos ez a topic
))
-
Arhquis
aktív tag
Nekem hál jo a helyzetem. Mi négyen vagyunk a koliban, és átköltözött barátnőm is. Na nem mindenestől, de a cuccain kivül a szívét is áthozta. Hál az égnek mi jol elvagyunk, és a haverok is elfogadták teljesen. Bár jelen esetben a barátnőm is ugy tudott alkalmazkodni. Vagyis inkább jo fej mindenki mindenkivel.
[Szerkesztve]
Ugyhogy lehet, hogy a csajjal is meg lehetne ezt dumálni. Ki tudja. Hátha hajlamos egy kis változásra a közjóért...
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
''azt kell mondani, hogy ne jöjjön, kész'' - szerintem erre a leglogikusabb válaszkérdés ez lenne: ''akkor miaf@szér mondtátok, h igen???''
szerk:
pl már az összes rokont és hivatalt kiértesítették a címváltozásról, esetleg a szülők papírzsepik ezreit morzsolgatják, h lám, mekkora lett a kisfiuk/kislányuk, hjajaj, közös fészekrakás, miegymás
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
egy újabb loltopic
ezt a marhaságot, már elnézést: ''igent mondtunk, de nemre gondoltunk, segítsetek, mit tegyünk?''
most oda a hakuna matata -
divot
veterán
Szerintem ne igyatok előtte.
És csak őszintén. El kell mondanotok, hogy ez az albérlet három fiú részére ideális, és akkor éreztétek jól magatokat, amikor csak hárman voltatok. Ez azért fontos, hogy a srác érezze, ő attól még fontos számotokra, hogy nem négyesben képzelitek el az életet. Aztán azt is hangsúlyozzátok ki, hogy a lány nyugodtan látogassa meg a srácot, időnként ott is aludhat, de ha vele akar élni, akkor éljenek kettesben, és ne négyesben. -
ALI_G
veterán
Fejlemény: holnap vagy legalább a héten le szeretnénk vele/velük (ezt még nem tudjuk
) megbeszélni a dolgokat, és Protkóval azt az egyetlen járható utat találtuk hogy a csajnak el kellene költöznie. 3an volt az igazi abban az albiban. Már csak a bátorságot kell összeszednünk, meg egy-két (esetleg jóval több) sör és akkor mehet a menet.
-
Kidus
őstag
Szerintem elég egyszerű a dolog.
Ha mindenképp odaköltözik a csaj, az elején le kell ülni és tisztázni a szabályokat.
Midnenki maga után mosogat, a saját poharából iszik, a saját kajáját eszi, és a hűtőben a saját helyére pakol. Nem pancsol fél órát, nem nyúl más cuccához, és nem szór szét mindenféle díszítőelemeket a lakás különböző pontjain. Meg ugye a kis apróságok, amik nálatok megszokottak, ezeket meg kell beszélni 4esben, máshogy nem megy, mert ha nem, bosszankodhattok sokat, ő meg nem fogja magát jól érezni, és ez kihathat a kapcsolatukra is a barátjával, meg az ő kapcsolatára veletek.
Ha meg semmiképp nem akarnátok, hogy odamenjen, miért mondtatok igent? Barátok közt (is) első az egyenesség. Aki nem hülye, az megérti, mindent meg lehet beszélni.
Nálam most 2 albérlő lakik, mindkettő fiú, és egész jól kijövök velük.
Bár az eperlekvár eltűnéséért még megkapják a magukét -
tildy
nagyúr
Nos kicsit hasonló, bár nem teljesen ugyanilyen helyzetben én is voltam már.4 csaj lakott a szobában és gyakran ott aludt volna a párom is.Ezt a lányok nem nézték jó szemmel, így fiúszobába költöztem le. Nem bántam meg, hála égnek én jól kijöttem a srácokkal.
De az albi az más.
Egyébként én imádok a opárommal együtt lakni, szóval én lehet morcos lennék a csaj helyében. (6 éve vagyoka párommal, ebből kb 4.5-t koleszban töltve ''éltünk együtt'' szó szerint.) -
SeF
tag
És a délamcsi szappanokkal hogy álltok remélem 2 tvtek van...
Egy ilyen kaliberü csajnál fel kell készülni mindenre, körömlakk ''illata'' meg a fujj de gusztustalan megjegyzésekre
A csillogó remény hogy lakva ismerik meg egymást tehát nem is biztos hogy nektek kell majd elpaterolni a csajszit -
SeF
tag
Üdv!
Hát igen nem szabadott volna igent mondani, de késő bánat.
Már a rómaiak is tudták legjobb a triumvirátus
A dolog véleményem szerint megoldható: ha ti beleegyeztetek h az ő nője odaköltözzön ti miért ne tehetnétek ugyanezt?
Fogadni merek h ő ellenezni fogja... Akkor itt lehet mondani hogy vagy mindegyik csaj vagy egy se.
Én is társbérletben lakom mi csak 2en vagyunk, de akadnak hasonló problémák: jóbarátom majd egész vizsgaidőszakot ott töltötte barátnőstül én kb 4*fél napot voltam este mentem délelőtt vizsga utána rögtön haza. Namármost gáz és villanyóra kicsit sokat mutat ahhoz képest mint ahogy szokott. A napi 6-7m3 helyett számításaim szerint 9-10 fogyott... Nagy harc leszÉs ahogy esetetekben is a csaj gondolom egy fillért nem fog adni...Ja és a csajnak saját lakása van...csak a bátyó is ott lakik, így a szerelmeskedések nehézkesek, nade holnap kezdődik a félév, megyek vissza vége a kánaánnak
SeF -
Apol77
tag
Ez a ''beiszunk és megbeszéljük'' idáig szép és jó.
De egyszer ki fog józanodni....
Ha nagyon oda van a csajért, akkor szvsz a barátságotok fog rámenni... -
twollah
nagyúr
Az lesz az izgalmas meg amikor a furdoszobaban szep hosszu hajszalakkal fogtok talalkozni a mosdokagyloban, kadban.
-
twollah
nagyúr
Ha latod, hogy hasznalja, szepen kiveszed a kezebol ami van benne azt kiontod a mosogatoba, es kozlod vele, hogy ez a TE poharad, es nem szereted ha mas hasznalja.
+ meglebegtetheted elotte, hogy neha ki szokott jonni a herpeszed.
Ezt addig kell csinalni amig fel nem fogja, hogy nem illik mas poharabol inni. -
Protezis
őstag
Jah. Van egy bögrém, imádom. Erre MINDIG Ő HASZNÁLJA! Wááááááá!!! Agyhaláááál!
Akarok inni teát, tejet, enni kukoricamittoménmilyen pelyhet, látom épp iszik belőle. Hihhhhetetlen. Az enyém. Egyszer ezzel nagyon fel fogja b@szni az agyamat, de akkor csúnyán fogok neki tenni, aaaz biztos. A rooohadás öljön meg. Bocs a CS-feelingért a végén -
Protezis
őstag
Hát nekünk ez elég nagy probléma. Ugyanis én is el tudnám küldeni halál f@szára, de X-xel nem akarok rossz viszonyba kerülni. Márpedig ha azt mondom, hogy Y húz innen a picsába, akkor X nem hiszem, hogy repdesni fog az örömtől. Nem akarunk vitát, márpedig sajnos elkerülhetetlen
-
Protezis
őstag
Igen. Azt hiszem ez lesz. Csakhát a haver hozott minket kényelmetlen helyzetbe. Sajnos most nincs barátnőm (jelentkezőket várom
) de ha lenne, akkor semmiképpen se akarnám, hogy ideköltözzön. Ők is elég sokat veszekednek. Nem értem hogy X-nek (legyen ő a haver) miért jó, hogy vele lakik Y (ő a barátnő). Szerintem nekik sem jó ez annyira. Na majd ha kiröhögtem magamat ezen a sok (nem mind!!) hülyeségen, amit itt olvastam, akkor szerintem megbeszéljük vele. De ez nem ma lesz, úgy érzem. Venni kell sört is, hogy jobban menjen a beszéd
-
ALI_G
veterán
-
CuKoR
senior tag
Matáv tudakozó plussz ?
Megyek aludni mert 38,5 ös lázam van
Ha túlélem az éjszakát majd visszanézek ! -
nap
addikt
Szerintem ajanljatok fel a 3. fickonak, hogy koltozzon a csajhoz, hogy ne egyedul legyen az alberletben.
-
twollah
nagyúr
Hat arra felkeszulhettek, hogy a vizdij kb a ketszerese lesz az eddignek, a sok pancsikalas miatt.
Pirosbetus alkalmakkor betetek a szemetesben (ha a csaj nem pedans akkor ahogy esik ugy puffan alapon lehet, hogy tartalmaval kikandikalva), verbuz a lakasban.
Elobb vagy utobb, de megjelennek a baratnok, hogy is egy kis fecsegesre beugjanak, ami orakig tart, es sikitva nevetgelnek.
A jo oldala a dolognak:
Ha jol betanitjatok akkor:
- mos
- foz
- takarit.
Mondjuk azt meglebegtethetnetek elotte, hogy ''ok idejohetsz ha mosol, teregetsz, vasalsz, fozol, mosogatsz rank, es cserebe mi alljuk a TE albi reszed''.
Ha beleegyezik akkor el lehet szabaditani a poklot.
Par heten belul ugy el tunik, hogy azt sem tudjatok, hogy letezett egyaltalan. -
ALI_G
veterán
A sok tanács után, szerintem 2-10 sör közben és 1-15-ig terjedő felesmennyiség mellett megbeszéljük ezt a 3. albitárssal (már unom nem nevén nevezni).
OK protkó?
azért még jöhetnek hsz-ek és tanácsok.
[Szerkesztve] -
Brekk
addikt
Ezt a topicot siman be kene dobni a szánalmasra... LOL
-
Protezis
őstag
ALI_G szóbeli engedélye nyomán lett ez az aláírásom. Mielőtt valaki lenyúlja
-
I_Am
veterán
''Masnik, párnák, plüss kutya, 101 kiskutyás ágynemű, haggyámá ilyennel, go home wazz''
Eddig csendben figyeltem mi lesz, de most nem tudom megállni, hogy ne adjak hangot a dolognak. Ez kééééész.
ON:
Szerintem meg üljetek le a sráccal 1-2 sör mellé (lehet rövid is) és beszéljétek meg vele. Hiszen a lány nem tehet arról, hogy a barátja veletek lakik, viszont a barátja tehet ellene, hogy ne lakjon a nője is veletek, ha nektek ez nem jó. -
turho
addikt
Mindenhol sörösüvegek, fél pár büdöszokni, nagy babkajálás utáni recsegve fingások, német Fayer pénzre, fürdőszoba összefröcskölése és kikenése esténként.....tuti hogy lelép
-
Protezis
őstag
Na igen. De amikor hajnal 4-kor arra ébredek, hogy sír, mert nem tud tanulni, akkor nem annyira aranyos. Másnap kiderült, azért sírt, mert hajnal 2-kor akart kelni, csak elaludt. #{&@@#>&!
Meg nyafog, mert nem sikerült 1!! vizsgája, amire nem épül semmi, és bármikor megcsinálhatja az 5 év alatt! -
ALI_G
veterán
Amúgy azt sem szeretném (meg szerintem protkó is), hogy a csaj húzzon a saját albijába, ahol egyedül kellene laknija ebben a félévben (amúgy 2 percre van az albija, és ebből következik hogy állandóan itt volt nap közben-szinte). Lehetséges hogy jövőfélévben lesz a lánynak egy albitársa, csak az meg az ő édesanyjától függ aki beteg (sajnos). Ha jönne szegedre a csaj, akkor elhúzna innen a mienk, és megint 3an lennénk, de tán várni kellen szeptemberig, addig meg egyedül lakna
azt annyira nem szeretném. Nem útálom éna csajt, rendes meg aranyos, de az én barátnőm sosem lehetne, mert túl gyerekes. Masnik, párnák, plüss kutya, 101 kiskutyás ágynemű, haggyámá ilyennel, go home wazz
-
AlBundy
aktív tag
Dobjátok be a közösbe
-
anulu
félisten
még soha nem laktam albiban, ezért pontosan nem tudom, milyen lehet a helyzet, de szerintem rövid távn le kéne ülni ''a 3. sráccal'', és elmondani neki, hogy mi a helyzet. VladimiR ötletét (saját kis hülyeségekhez ragaszkodni) csak javasolni tudom én is. az ilyen kis hülyeségek (is) teszik egyedivé az embert. OK, hogy a csajnak meg a kispárna/masni/mittomén, de Ti, srácok laktok ott régebb óta, így a tiétek az elsőbbség.
ha nem beszéltek a barátotokkal, egy idő után rá fogtok döbbenni, hogy a leányzó már 2 órája bent van a fürdőben, mert éppen hajatmos/sminkel/nemlétező pattanások után qtat/akármi, és egyéb olyan női dolgok, amik természetesen jönnek belőle, de pl én a falnak megyek...
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Nah igen, kb ezt vártam Tőled!
Egyébként totál igazad van.....nem szállunk be 4-5-ödiknek?
Szóval szvsz: nem kell itt tökölni, a nyílt egyenes beszéd mindig mindennél többet ér. A ''hazug'' embert hamarabb utol érik..... és a többi olcsó ''sablonszöveg''! Legyen egy kis vér a......és mondjátok meg neki (havernak és barátnőjének is), hogy ez így nem lesz korrekt. Sok veszekedéstől kímélitek meg magatokat. Persze vannak muja emberek, akik inkább tűrnek és szívnak folyamatosan. Ezzel nem akartam célozni, csak egy kis önbizalmat önteni belétek. Küldjétek el szép szóval a halál retkes.....inkább most, mint később....
Persze lehet, hogy valakinek jobban bejön, ha magát szívatja hetekig (hónapokig), és majd utána külditek csak el....az jobb lesz? Akkor inkább most....és felesleges veszekedésektől kímélitek meg magatokat. Ezen kívül a srácnak (akinek a barátnője oda költözne) is szívességet tesztek ezzel. Szarabb lenne neki végignézni, ahogy szép lassan kiutáljátok a barátnőjét, minthogy egyszer (a legelején) nemet mondjatok neki az ott lakásra. Én az elején nem mentem volna már bele, nem volt se ésszerű, se egyenes reakció a részetekről...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
CWorm
aktív tag
LOL ez a topik!
-
ALI_G
veterán
válasz
vizslakutya #24 üzenetére
ezt azért mégsem kéne...vagy még is???
-
vizslakutya
senior tag
Hívd ide a csajt a géphez és olvastasd el vele a ''jótanácsainkat''.
Hátha rájön magától? -
vizslakutya
senior tag
akkor nincs mese ki kell ovatosan utálni
-
VladimirR
nagyúr
akkor marad a tuneti kezeles: masnikat rendszeresen leszedni, persze indokkal ''tiszta retek az ablak, nincs kedved azt nezni, inkabb latod a fuggonyt''
-telepakolja a hutot? felpreseltek mindent az O polcukra
-kis teritok, idegesito vackok? rapakoltok, elteszitek, mondvan a szokas hatalma, mashogy szoktatok meg: ''ennek itt a helye, az nem kell oda...'' -
ALI_G
veterán
csakhogy már jóbarát lett a srác, tavaly óta itt lakik velünk, szóval 3 féléve lakunk együtt, a bnője csak idén szeptemberben jött Szegedre, és csak a vizsgaidőszaktól lakik itt, pedig van saját albija. Abban az albiban elvileg laknának 2en, egy volt osztájtársával, csak a csaj nem bírja azt hogy nincsennek ott a szülei és minden nap reggel az első busszal bejön Békéscsabáról Szegedre, majd este haza, mert hogy othon jobban tud tanulni meg minden. Így aztán a bnő ideköltözött.
-
Protezis
őstag
Csak az a gáz, hogy lehet, hogy a 3. sráccal így megromlik a barátság. És ezt nem szeretnénk. A Barátnő hozza ide a kis plüss állatkákat, meg szív alakú párnyácskákat. Amíg haver szobáját díszítgeti, nem is gond. De minap megyek be a konyhába, függöny összefogva csinos kis pántlikával. Mondom na ebből a konyhából nem kell babaházat csinálni
Aztán nagynehezen leszedte a masnikat. Most a barátja szobájában vannak összefogva a függönyök. Persze a cuki kis terítők már ott figyelnek a konyhában a gáztűzhelyen meg a kávéfőzőtartó izémizén.
Mod: Holnap mi vár rám? Te jó ég.
[Szerkesztve] -
Old Death
senior tag
az néha kevés
kolis történet.. haverok egy szobában laktak 3-an.. az egyik barátnője egésznap ott volt.. ott is aludt, kajált.. szinte ott élt.. persze volt neki is egy szobája.. szóltak neki haverok, h nem kéne egésznap itt lenni-e... na nem látták kb 2 napig... aztán újra ott volt... nem volt vele semmi gond, de ha koli és 3-an laknak alapból egy 12nm-es szobába és beköltözik egy 4.ember akor az már k kicsi.. megjegyzem így se óriási... éjszaka ki kéne nyitni az ablakot, mert egyik reggel csak nem kelnek fel.. CO2 mérgezés... de nem lehet, mert hiszen tél van! az már más tészta, h kora reggel elmegy órára meg minden... de azért zavaró... (van nekem is pár kolis sztorim... reggel 6-kor arra kelni, h a kedves szobatárs hagymátpirít..no meg egyebek, de nem erről szól a topic
)
-
Divi
aktív tag
Csendesen odamenni a 3. albérlőtárshoz, és közölni vele, hogy ez így nem pálya nektek. Ráadásul nem tudjátok finanszírozni a nagyobb albérleti költséget. Meg jujjbocsi, de nem a ti barátnőtök hanem az övé. Beszélni valami szépet, a ''kinek a pap pkinek a papné'' szindrómáról.
Meg ahogy Sanya is mondta: pofátlannak lenni. -
ALI_G
veterán
hát igen, attől félek én is, hogy a 3. albitársal megromlik a kapcsolta, aki pedig marha jófej, lehet vele inni, bulizni, stb. A bnője is egész jó fej, csak eléggé gyerekes (pedig 20 éves). Vele sem szeretném elrontani a kapcsolatot, lehet vele együtt elvesztenénk a 3. albitárs barátságát is.
-
plömplöm
őstag
''Aztán úgy szeret rámászni az emberre''... és ez baj?
-
ALI_G
veterán
Én lennék az a bizonyos 2. albérlőtársa Protkónak aki szintén ellenzi a 3. albitárs bnőjének ittlakását, ráadásul eddig ingyért lakott itt. Amikor ők 2en idejönnek vasárnap (most is nem sokára ideérnek), telepakolják a hűtőt, amiben eddig 3-an simán elfértünk. A mosogatás is zűrös mióta ő itt van. Szóval sok-sok gond jött vele együtt a lakásba. Amíg 3an voltunk fiúk addig demokrácia uralkodott, mindent megbeszéltünk stb. jól együtt működtünk. Néha a lány azért szokott főzni egész jókat (talán ezért is tűrtük el ilyen sokáig), de már nem hiájnyzik az is hogy végleg ide költözzön. Még sok minden van amit tudnék mondani, ha sok időm lesz akkor még irogatok egy-két háttérinfót, és persze a fejleményeket protkóval egyetemben.
PLS HELP -
VladimirR
nagyúr
a) lehetoseg: megmondjatok, hogy mi a helyzet, de ezt is lehet ketfele celzattal: az elso ugye, azert, hogy ne koltozzon, a masodik, pedig, hog ya baratnovel beszelgettek el, hogy mi a gond vele
b) lehetoseg: bunkok lesztek, igy a csaj nem keresi a tarsasagotokat (azonben ekkor a 3 sraccal is megromolhat a viszonyotok, ha nem vagytok eleg ugyesek)
-
-
Protezis
őstag
Lenne egy nagy-nagy problmánk, és ötleteket várunk, ti mit tennétek a helyünkben?
Adott egy albérlet, 3 fiúval. Én lennék az egyikEgyikünk barátnője itt lakott egész vizsgaidőszakban, és már kicsit meguntuk. A falra mászunk tőle. Erre kitalálták, hogy ideköltözne. Meglepetésként hatott, és mind én, mind haver igent mondott. Mit is mondhattunk volna
De nem szeretnénk, ha ideköltözne. Ti mit mondanátok? Mire hivatkozzunk? Igazából a tulaj csak 3 embernek adta ki az albérletet, 4 fő esetén emelkedne a díj is. A net is lassúcska lenne 4 gépre szétosztva (384/64). De ezek csak kibúvóknak tűnnek, és valóban azok is. Na jó, nem kibúvó. Szóval ilyen sok kis probléma miatt nem szeretnénk ezt a bizonyos ''barátnőt''. Aranyos is, meg minden. 1 hétig. Aztán úgy szeret rámászni az emberre. És ez nagyon idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest