Hirdetés

2020. október 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) neongorack


neongorack
senior tag

Hi all!
Egy lapot kéne az új házamba szerelnem és kéne egy NAGYON PONTOS leírás
arról, hogy a szerelés során mire kell ügyelnem.
Ja és szerintetek eggyáltalán nekiálljak e?

lap:ASUS P4 P800 SE
ház: Dragon DA-01-SL-D

Segítségetekért előre is Thx.

[Szerkesztve]

(#2) ByB


ByB
addikt

Nyugodtan kezdj neki... Csak előtte nézd át a ház és az alaplap szerelési füzetét. (Feltéve ha van.) Én ezt a konfigot már magam ragtam össze és kb 2 órába telt mire a nullából működő gép lett!!!

(#3) Winner_hun válasza neongorack (#1) üzenetére


Winner_hun
félisten

Mire ügyelj? Statikusan (vagy hogy a francba) ne legyél feltöltődve. Meg arra, hogy a kondik maradjanak a helyükön :D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4) neongorack válasza Winner_hun (#3) üzenetére


neongorack
senior tag

Én konkrétan arra gondoltam, hogy mivan a távtartó csavarokkal?
Egy helyen is érintkezik a lap a fémfelülethez és áramot ka akkor annak annyi.
Szóval?

(#5) fügike


fügike
senior tag

Talán a legfontosabb, hogy a procihűtőt érdemes mindig a lap beszerelése előtt feltenni a lapra/procira, mert a házban szerelni elég kockázatos, és nehéz is.
Aztán: érdemes használni a kis szigetelőkorongokat, amiket a csavar és a lap közé kell tenni, bár azok nélkül sem kéne hogy baja legyen a lapnak.
Minden csavarhelyre tegyél távtartót, és csavarozd oda, hogy a lap stabilan álljon a helyén!
Vigyázz rá, hogy a lap hátulja ne érjen hozzá - elsősorban a forrasztások - az alaplemezhez - nekem egyszer így füstölt el egy lap, mert vacak hajlott lemez volt alatta.
A lapot ha lehet ne feszegetsd a helyére, inkább azt szereld be előbb, és csak utána minden egyebet! Érdemes esetleg benézni, hogy hogyan tudod betenni, mielőtt bármit elhelyezel a házban!
Mielőtt beszereled, szedd ki azokat a bővítőkártyahely-takaró lemezeket, amik helyén biztos lesz valami, mert ha utána szeded ki, megrongálhatod a lapot.
Egyelőre ennyi. Esetleg kérj meg egy hozzáértő ismerőst, hogy segítsen, vagy csak ellenőrizzen. Ártani nem használ!:DD

Boci-boci tarka!:D

(#6) Winner_hun válasza neongorack (#4) üzenetére


Winner_hun
félisten

Mittudom én. Rakjál be közé pappert, de szvsz nem lesz semmi baja, de ha mégis, akkor azt észreveszed :B

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#7) neongorack válasza fügike (#5) üzenetére


neongorack
senior tag

Én is attól félek, hogy esetleg hozzáér a tartólemezhez és akkor annyi.
Ezért is félek eléggé.
Nembiztos, hogy nekiállok saját magam.

(#8) fügike válasza neongorack (#7) üzenetére


fügike
senior tag

Egy Chieftek házban - ha jól tévedek, ez az - szerintem ilyennek nem szabadna előfordulnia! Nekem BX-01-BBB van, esze ágában nem volt a lapnak közel kerülni az alaplemezhez! Ráadásul a ház is méretes, elég könnyen el lehet férni benne, és jó a szerelhetősége is!

Boci-boci tarka!:D

(#9) neongorack válasza fügike (#8) üzenetére


neongorack
senior tag

Igen!
Mindenhonnan ilyen kis kiemelkedő bigyuszok állnak ki amibe megy a csavar.
Elvileg semmi baja nem lehetne.

(#10) Polacheck válasza neongorack (#7) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Ne parázz. Egy kis technikai érzékkel simán össze lehet rakni. Általában a lapok meg a ház leírásában minden benne van. De tényleg érdemes belepróbálni, utána kitörögetni a hátlapon lévő kártyahelyeket, amit használni fogsz, ezután felpakolni a lapra a procit/hűtőt/ramot. Házba a lukakba bepakolni azokat a távtartókat, ami passzol a lap csavarlukaihoz, mindegyikre kis gumigyűrű. Aztán mehet bele a lap. Ha lehet, ne ejts csavart a lap és a ház oldala közé :)

Egyébként érdemes kipróbálni a lapot még a házon kívül a tápra dugva, mert akkor már tudni fogod miit hová dugaszolj, és kiderül az is, hogy jó-e.

less qq more pewpew!

(#11) fügike válasza neongorack (#9) üzenetére


fügike
senior tag

Nem is lesz! De ha bizonytalan vagy, inkább hívj valakit, és nézd meg, hogyan csinálja! Másodjára már magad is meg tudod oldani! Annyit nem ér egy komplett gép, hogy büszkeségből - vagy minekhívják - elfüstöljön!
Mellesleg: érdemes csak a házhoz kapott dolgokat használni a szereléshez! Egy kissé fanatikusabb egyénnél már zsákszámra lehet csavar, alátét, távtartó meg istennyila, de a ház meneteihez annak csavarjai illenek leginkább! (Vagy még az se gaygibb háznál!)

Boci-boci tarka!:D

(#12) Flashy


Flashy
veterán

a leggagyibb házban se szabad az alaplapnak hozzáérni semmihez ha csak olyan helyre teszel fém távtartót, ahol a lapon van lyuk csavarnak. amúgymeg óvatosan mindennel, az alaplap nehezen akar beférni, alkatrészek ne nagyon törjenek le róla, távtartókat ellenőrizd többször hogy jó helyen vannak-e mindenképp.

(#13) neongorack válasza fügike (#11) üzenetére


neongorack
senior tag

Valószínüleg mással fogom bepakoltatni.
Igazad van annyit nem ér egy lap.
Na majd holnap még visszanézek ide, mert most mentem.
Kösz az eddigi válaszokat.
Jó éjt mindenkinek.:D[Szerkesztve]

(#14) xtmod válasza neongorack (#13) üzenetére


xtmod
senior tag

(......Valószínüleg mással fogom bepakoltatni.)

csak nyugalom. menni fog! :)))) éppen tegnap pakoltam át egy codegen ház tartalmát egy ch. dragon nagytoronyba. nem mondom kellett hozzá pár óra, de megérte. én is előszőr csináltam. :)) most megy szépen. arra figyelj, hogy az előlap drótjai a megfelelő helyre menjenek, mert esetleg nem fog beindulni, és keresheted, hogy mi a hiba. ( egyébként, se a régi, se az új házban nem voltak gumigyűrűk, a távtartók és a ház oldala között, pedig azok mind a kettőnél gyárilag kerültek oda!! úgyhogy sztem hajrá!! :)))

(természetesen az összes eszköz is amit kiveszel a lapból, a saját helyére kerüljön vissza, hacsak nem akarsz mindent újra telepíteni)

[Szerkesztve]

(#15) peterkeT válasza neongorack (#13) üzenetére


peterkeT
nagyúr

neon, házmoddot csináltál, egy alaplap beszerelése meg kifog rajtad?

megnézed, hogy pontosan melyik lukakba kell csavarni a távtartókat (odapróbálod az alaplapot), becsavarod őket, a hozzájuk tartozó gumialátéteket használva ráteszed az alaplapot és becsavarozod őket. a legtöbb macera a ház csatlakozóinak alaplapra applikálása, de a megfelelő füzetek figyelmes áttanulmányozása ezen is segít. a processzor behelyezése gyerekjáték, a megjelölt sarkokra kell csak figyelni, a megfelelő mennyiségű hőátadó paszta már egy fokkal bonyolultabb, a hűtő felhelyezése meg megkövetel némi kézügyességet.

ami biztos: akármilyen modder vagy, ha úgy érzed, nem vagy biztos magadban, inkább ne állj neki, nem szívesen látnék olyan tpoikot, hogy ''alaplap beszerelése után mit kezdjek a gépből kipotyogó kis fekete izékkel?''.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#16) Digital válasza neongorack (#1) üzenetére


Digital
addikt

Én is kb 2-3 hete raktam össze életem első gépét,szintén kb 2 óra alatt! Szerintem odafigyeléssel,és egy kis józan gondolkodássak nem lehet gond!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#17) biker válasza Digital (#16) üzenetére


biker
nagyúr

miért, működik? :D:D:D:C:C:Y:Y

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Csomagoló gép szerviz | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#18) Digital válasza biker (#17) üzenetére


Digital
addikt

Nagggyon!:C
A kikapcsolás bibi a BIOS-ban volt!

[Szerkesztve]

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#19) neongorack


neongorack
senior tag

Kösz a bítatást.
Talán, esetleg, megpróbálom, de még mindíg félek egy kicsit.
Nekem is egy Codegen házból kéne átszerelnem egy Chieftec Dragon Nagytoronyba.

Ha netalántál elfüstölne akkor havertól írok.
Na jó a viccet félretéve.
megpróbálhatom!Talán nem ba**ódik el.

(#20) Gleatcher


Gleatcher
aktív tag

Ne félj, nem lehet nagyon nehéz, kis gyakorlás után menni fog. A távtartó izéknek pont aza lényege, hogy ne érjen hozzá a tálcához a lap, és a csavar körüli terület pedig szigetelt, pláne asuséknál. Az alátét nemtom mért kell,de én szoktam a csavar és a lap közé tenni.
Ha teheted, akkor vedd ki a tálcát és az asztalon kényelmesebben tudod szerelni.
Ha nagyonnagyonnagyonnagyonnagyon félsz, akkor vidd el egy KISEBB számtek boltba (az alaplapot és a tálcát) és kérd meg őket szépen, hogy csavarozzák be neked, kábé lesz 5 perc és vegyél nekik egy pizzát vagy sört. Sztem megcsinálják ha rendesek. Mistrál meg a többi NAGY bolt, nem ér rá ilyenekre, vagy csak jósokpénzért.

A nők áramot vezessenek, ne autót!!!

(#21) master bud


master bud
tag

Halihó,

szerelem össze a gépem és elbizonytalanodtam :F. A ház egy Chieftec BG-01B-B-SL, az alaplap pedig Gigabyte GA-K8 NSC. Két probléma van:

1. A tápról lejövő ATX Power kábelnek pont 4-el több lába van mint az alaplapi csatlakozónak. Kb. így néz ki ha rádugom, nem túl bizalomgerjesztő:

[link]

2. A másik az előlapi kapcsolók meg LEDek kábelei. A ház Power Message LED kábelcsatija 3-tagú (a két szélső aktív), az alaplapon két egymás melletti pin várná. Mit csináljak, vágjam ketté a ház csatlakozóját? :F

[link]

Az alaplap manualját jól átnéztem pedig.

Valami ötletért hálás lennék :P

[Szerkesztve]

~~G::alactic O::bservation D::evice~~

(#22) Bubu79 válasza master bud (#21) üzenetére


Bubu79
addikt

Hali!

A tápcsatlakozón lévő lelógó 4 érintkező simán leszedhető, egyes újabb lapok már igénylik ezt a kiegészítést, de a Tiéd nem ( bár így legalább nem lófrál el a kábel a házikóban, tehát akár hagyhatod is így... ). Egyszerűen csak szedd szét a csatit 2 részre ;)

A LED csatlakozóját pedig felesleges szétvágni, az is elég, ha a benne lévő érintkezőt eggyel odébb teszed - úgy, hogy a kis fekete fülecskét felfeszíted mondjuk egy óráscsavarhúzóval, vagy egyéb alkalmas eszközzel, majd a vezetéket egyszerűen csak kihúzod hátrafelé. Ez után betolod a másik ''lyukba''.
Ha jól látom, a zöldet kell arrébb raknod eggyel, mivel az alaplapi csatlakozóhelyen ez a plusz érintkeződ. A művelet elvégzése után a műanyag üres része jobbra le fog lógni a csatiról. ;)

Csak ügyesen ;)

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#23) master bud válasza Bubu79 (#22) üzenetére


master bud
tag

Köszi!

Akkor a tápkábel mehet rá a kép szerint? Erre gondoltam én is, ezért highlightoztam a forrasztási pontot az képen, de biztos ami biztos rákérdezek.

A LED csatit akkor átrendezem. Egyébként intuitív módon a fekete kábeleket tettem meg (-) pólusnak. Így szokás?

~~G::alactic O::bservation D::evice~~

(#24) Bubu79 válasza master bud (#23) üzenetére


Bubu79
addikt

Igen a táp maradhat - úgysem éri el a NYÁK-ot, és legalább nem lóg a kábele a kiegészítő négyesnek.

Némelyik háznál fehér az adott vezeték, nem fekete, de általánosságban elmondható, hogy az azonos színű vezetékek a ház kapcsolóinál és LED-jeinél a földek (-) - tehát jól tetted, amit tettél ;)

További kellemes LEGO-zást ! :R

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#25) master bud válasza Bubu79 (#24) üzenetére


master bud
tag

Pakolom tovább és köszi :)

~~G::alactic O::bservation D::evice~~

(#26) jossua


jossua
tag

Sziasztok van egy fontos kérdésem ! egy 1156 foglalatu alaplapba tenném be a procit és a gondom a következö a lefogato csavarokat potolnom kellett sima csavarokkal tehát nem azokkal a gumis gyárival hanem kis normál csavarral akarom a lefogato keretet a lphoz rögziteni !! Az baj ha a csupasz csaval az alaplaphoz ér és nincs semmmi gumi rajta se alátét ????? :F

Alias : Magyarbetyar

(#27) Воланд


Воланд
titán

Azonnali alaplapos kérdések órája (kiemelt téma)

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#28) Bon3ss válasza jossua (#26) üzenetére


Bon3ss
veterán

A linkelt topicban hamarabb választ kaphatsz, sokkal látogatottabb. Ezt bezártam!

[ Szerkesztve ]

"Ép hardverben ép szoftver..."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.