- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajo
senior tag
Van egy kb 200 literes műanyag tavam a kertben. A teknősöm lakik benne. A probléma az, hogy mivel melegszik a víz jönnek az algák és nehéz tisztítani. Utólag vízforgatós dolgot nem építenék bele szívesen, úgyhogy erre kellene valkami megoldás. Javasoltak növényeket de nem nagyon bírták. A teknős meg nem eszi meg a növényeket az en gond. Erre nincs valami tipped?
-
sasa311
veterán
Én is nagyon szerettem a vizinövényeket, amíg volt édesvizi akváriumom. Mindig adtam mellé tápoldatot (saját készítésűt vagy gyárit). Az alap növényeknek (mint amilyen a microsorium vagy anubias vagy hínárok) fölösleges, mert megélnek bármin. De a kényesebb növények mellé fontos a vas, coblat, nikkel, stb, egyeseknek a nitrát és a foszfát is, szín és növekedési ütem megtartása miatt.
Bár ez a növényes téma kényes, sokkal nehezebb a szép növényeket (mint pl. a glosso) tartani, mint bármelyik halat.
A talajszűrőt azért nem szeretem, mert összegyűjti a talajban a dzsuvát. Ez egy elég régi módszer, sokkal egyszerűbb és kifinomultabb, egy belső fizikai szűrő és egy külső biológiai + vízcsere.
#12:
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
a (helyesen írva) microsorium egyáltalán nem nő lassan, sőt!
És az akvárium biológiai egyensúlyától függetlenül szükségük van a növényeknek extra tápoldatokra.
szerk:
#800: a talajszűrő egy elavult faszság (elnézést az elavult kifejezésért)
szerk2: Bocs, de végigolvastam a postjaidat, minek írsz olyan témában, amihez nem értesz?
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Előbb a halak voltak, utána lett a kölcsön-nyuszi. A gurámik pedig gyönyörűek... A nőstény kezdetben kis randa, szürke semmi volt. Mára aranysárga, az uszonyai széle piros. A hím pedig tündöklő acélkék.
Már nagyon pajkosak... Remélem, ilyen körülmények között is várhatom, mikor lesznek kis gurámik.
Pár apró lazacra gondoltam még. Amiket néztem, majdnem áttetsző testűek, élénkpiros uszonyokkal.
Sipi -
Motion_Blur
félisten
Két belső szűrő kb. 9-10K. Egyenként 300 litert szűrnek óránként, csak az a baj, hogy ezekben nincs bioszűrő
Egyébként most nekem is kicsi akim van: bruttó 45, netto 42 literesPoszter hátterem van + Aqua-El Typ Fan-1 szűrő + Sicce Scuba 100W fűtő + egy 18W-os AquaGlo
Növényem most nincs iscsak egy kb. 30cm-es vasfa.
-
Sipi
addikt
-
Motion_Blur
félisten
egyébként alig tudom elhinni, hogy ezek a növényekkel zsúfolásig megtömött akváriumok jók lennének a halaknak
persze nagyon szép, meg minden, de nekem még sohasem sikerült fentartanom egy ilyen állapotota legtöbb növényem vagy elburjánzott (a metszés ellenére is), vagy elrohadt
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Le Mans Ultimate
- Automobilista 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- Android szakmai topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest