Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Mercutio_ #6509 üzenetére

Szivacsszűrő szerintem megfelel a 25 literes akváriumba. A belsőnél a szívás az lehet, mint nálam, hogy hetente szét kell majd szedni, és nemcsak a szivacsot kimosni, hanem a rotort is átmosni, meg ahol áramlik a víz, mert telenövik a baktériumok. Amióta megvan a mattenfilterem, nem tisztítottam szűrőt, nagyon kényelmes megoldás.
    Nekem endlereim voltak, mégis néha ráúsztak a kisgarnélákra, és elkergették őket a kajájukról. A törperazbórák, soha nem úsznak le a fenékig. Nekem ezekkel nincs gondom, kicsit lehet keményebb a víz (nem mértem még) mint az ideális, de elvannak.
    Mulmozó van olcsóbb is, nekem már nem tudom milyen cégtől van, de olcsóbb volt.
    Gömbakváriumot ne!

mdk01
    Garnélák mellé nem akarok semmi kémiát használni, mert erre érzékenyek. Az alga amiről írtam, ilyen. Alig látni ezen a képen, az üvegen olyan barnás bevonat. Meg van itt-ott egy kis zöld [link] is. A garnélák elintézik, csak az üvegről kell néha takarítani. Nem olyan vészes. Szerintem túl van népesedve az akváriumom, garnélák kb.80-an lehetnek, ezért is ajándékozom el őket, míg kevesebben voltak még ennyicske alga se volt.

[ Szerkesztve ]

• mdk01

addikt

válasz Mercutio_ #6509 üzenetére

...milyen problémák lehetnek még vele?

Az állatkínzáson kívül?:)

Rendelet:
    Kedvtelésből tartott állat: a rendszertani besorolásától függetlenül minden olyan állat, amelyet nem kizárólag tudományos kutatás, állati eredetű termék előállítása, igavonás, teherhordás, természetvédelem, géntartalék- védelem és – eb és macska kivételével – közcélú bemutatás céljából tartanak, tenyésztenek, forgalmaznak, továbbá az az állat, amelyet más kedvtelésből tartott állat táplálása céljából tartanak és szaporítanak, valamint a nem gazdasági céllal tartott haszonállat, és a vadászatra használt állat.

Tilos:

ebet tartósan 10 négyzetméternél kisebb területen,
    ebet tartósan 4 méternél rövidebb eszközzel kikötve,
    gerinces állatot kör alapú kalitkában,
    gerinces állatot gömb alakú akváriumban tartani.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés