Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #27374 üzenetére
Anyám testvére fosott egész életében mert kiirtották a bacikat a seggéből. 50 évvel ezelőtt. Ha minden bacit kiirtana akkor nem volna szükségünk orvosokra ( szerintem most se nagyon) mert 1 pirula minden bacit elpusztítana vagyis meggyógyulnánk.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #27345 üzenetére
Nem etettem tegnap még ma sem , de így is vakaróznak bár mintha nem annyit...
[ Szerkesztve ]
We live in a simulated world...
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #27345 üzenetére
Na erre kíváncsi vagyok, ok kipróbálom.
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #27340 üzenetére
Én is csak vízcserekor pótlom a sót.
Hát már hónapok óta csinálják. Dörgölőzés, rázzák a fejüket stb, viszont sose lesz darakór. Gondolom akkor más a baj.
Tudom mindenki másnál csinálják, de engem idegesít jó lenne megoldani, hogy ne csináljákJah jódozott? Eddig úgy tudtam ne legyen jódozott a só.
[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #27333 üzenetére
Ezzel nem ölöm meg a biológiai szűrést? Illetve a növények nem fognak megpusztulni?
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #27292 üzenetére
Nekem az ecsetalgát leszedte egy csodaszer, amit korábban említettem már itt is, de a pont alga maradt. Nem olyan látványos, de a francnak sincs kedve 2-4 hetente dörzsizni lefele.
bringasisti Pontalga ellen is hatásos vagy arra pont nem jó?
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #27272 üzenetére
Szépen megnőttél.
És ez növényes? -
Salex1
őstag
válasz Silentfrog #27269 üzenetére
És semmi más nincs benne? kerámia, műanyag kosár, purigen, perlon?
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #27269 üzenetére
Mekkora aksid van most?
Nem követem már a topikot egy ideje. -
noxon
őstag
válasz Silentfrog #27227 üzenetére
Jól hangzik
Amúgy múltkor felnyitottam a tetra 1200 szűrőt, a szivacsokon volt anyag (baci réteg) de feljebb a láva kövön semmi (felette meg a zeolit van, azon mondjuk ok, hogy nem volt).
Kb 2 hónapja van így a szűrő, hát remélem idővel a láva kövön is megtelepszik.We live in a simulated world...
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #27201 üzenetére
Nem opálos, így nézve szép tiszta
Csak azok a nagyobb kosz szmötyik ne lennének, de hát nem porszívó a szűrőAzért majd kipróbálom, de a zeolit is a szerves dolgokat köti meg, nem? meg az aktiv szén.
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #27195 üzenetére
Na majd mostmár kipróbálom én is ezt a csoda purigent
Nekem most is szép a víz kivéve persze az előforduló nagyobb lebegő szmötyiket, de kíváncsi vagyok mennyit tud tisztítani még.We live in a simulated world...
-
Salex1
őstag
válasz Silentfrog #27197 üzenetére
Jó reklámnak is...délután megyek veszek én is
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #27195 üzenetére
Hát nem gondoltam volna, hogy ennyit fog tisztítani.
Köszi neked is!
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Silentfrog #27188 üzenetére
Ez jó lenne ilyen 120 Ft/kilós áron (Praktikerben 4700-ért adják a 20 kilósat )
Nem láttam még ilyen szűrőhomokot
A képen 0,4-0,8 van, a leírásban meg 0,6-1,2.
Melyik és mennyivel durvább vagy finomabb mint a sima építkezési homok?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #27161 üzenetére
Én is ezekből csináltam valamikor.
Vastag nikecellt használtam és a felületét hőposzolyal alakítottam. Utána ment rá a csemperagasztó.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bekecs76
tag
válasz Silentfrog #27150 üzenetére
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy:
Háttérkészítésbe akarok belevágni, sügeres akváriumba lenne, valami sziklás. Elég népszerű eljárás a hungarocel, csemperagasztó, vasoxidpor technika. Estleg a végén műgyanta... Igazából mindenki írja, hogy lehetőleg lépésálló legyen a hungarocel, a csemperagasztó flexibilis, vízálló, élelmiszerbarát, meg mittudomén még mit ne tudjon... Elkezdtem nézegetni a csemperagikat különböző oldalakon, de annyiféle van, hogy elvesztem a rengeteg kínálatban. Esetleg tudna valaki linkelni vagy megnevezni, konkrét terméket, aki gyakorlott a témában és szokott dolgozni ilyen anyagokkal? A másik meg, hogy szoktak még emlegetni a vasoxid festék helyett, betonfestéket vagy cementfestéket. Erre is esetleg tudna valaki konkrét linket, megnevezett terméket? Szerintem a színezést jobban meg lehetne csinálni, ha már az elkészült felületet festi az ember ecsettel, mint azzal az egy-két fajta vasoxid porral. -
HornedReaper
senior tag
válasz Silentfrog #27144 üzenetére
1-2 siporaxot azert belerakok, ha belefer
Purigent is kaptam, azt is megprobalom regeneralni, igy vasfat vagy mangrovet is batrabban belerakok, garnelak remelem birjak majd (amano, talan sepregeto esetleg red cherry vagy hasonlo).Szivocsonek ez igy megfelelo lehet, vagy vegyek inkabb acelracsos kis szurot a csore?
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #27136 üzenetére
Ment a PÜ
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #27027 üzenetére
Szia,
Megvan még a purigened? Mennyi lenne?
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #27085 üzenetére
Elégnek tűnik. Látom fejlődni a növényeket, bubiznak is szépen.
Daylight 6500k van rá írva./** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #27083 üzenetére
Jaja ... rendelek is pluszba.
Ma reggelre kiugrott az egyik guppim. Nem tudtam már sajna megmenteni, mert későn vettem észre. Szegény még élt, de mikor visszaraktam a vízbe, akkor már csak rángatódzott.
Vissza kellett rakjam az üveg tetőt./** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #27081 üzenetére
Őőő nem nagyon. Rájuk koncentráltam első körben, mert tőlük jött a cucc. De nagyon korrekten álltak a dologhoz.
De az tény, hogy nem olyan egyszerű beszerezni mint egy klasszikus lámpához.
[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #27079 üzenetére
Ugyan ez a lámpám van nekem is. Pont innen rendeltem. Megkerestem őket levélben, és azt mondták tudnak hozzá biztosítani csere égőt. (3500Ft)
-
tzimash
őstag
válasz Silentfrog #27074 üzenetére
Nehezen szerezhető be? ma megrendeltem, holnap itt lesz drága... a lednél drágább valóban, és az végigérné az akit is, de azt valahogy macerásabbnak éreztem. Amúgy ki powerkedik még itt kompakttal?
-
Emperor_
addikt
válasz Silentfrog #27045 üzenetére
Gondolkodtam picit a felső szivacsokon.
(A gyári bio golyókat nagyon sokan cserélték, azt olvastam az akvakertészen.)
A szivacs univerzális szűrőanyag, egyszerre végez mechanikai és bio szűrést. Hamburger mattenfilterben is használatos, ami ugye igen jó bio szűrő.
A Tetra szerintem bio anyagnak szánja a szivacsot. Abban tévednek szerintem, hogy nem jó helyre ajánlják.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz Silentfrog #27041 üzenetére
Köszi!
Megnéztem a Tetra gyári videoját itt. Nem értem miért teszik felülre a szivacsokat, ugyanis ebben a felállásban hamar el fognak piszkolódni a bio szűrő anyagok. Baktérium film helyett, mechanikai szennyeződések kerülnek rá.
Az viszont kiderült, hogy a gyári kerámiának ülepítő, mechanika előszűrő szerepet szánnak.[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
válasz Silentfrog #27035 üzenetére
Ok, akkor hó végéig marad a belső. Fél 6 óta megy a külső, de még ilyen tiszta sosem volt a víz szerintem, max vízcsere után, miután eltűnt a homály. Kicsit nagyobb az áramlás érthető okokból, a halak is aktívabbak lettek, főleg a neonok. Persze ha akarnak, akkor találnak nyugis részeket.
Hétvégén akkor kirándulunk egyet a Balaton-felvidéken, már csak az asszonyt kell rádumálni, hogy ez neki is mennyire jó lesz
Emperor_:
Akkor fejből írtam a sorrendet, szóval a befolyás irányából:
1. Tetrás kerámiagyűrűk, felette még ugyanabban a kosárban egy réteg szivacs
2. Sera Siporax
3. Szivacs
4. Szivacs, aktív szén, perlon[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Még 3 hétig csúfoskodjon a belső??
ha nem leszek elégedett a vízzel pár hét után visszatérünk a purigenre, bár szerintem ég és föld lesz a különbség.Az az ötlet mennyire működik a való életben, hogy elmegyek egy régi bazalt bányába/lelőhelyre (pl Badacsony környéke) és gyűjtök köveket? Sikálás és főzés után használható?
-
Sirandrish
legenda
Az enyém azóta is azik
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
kankalin
csendes tag
válasz Silentfrog #27016 üzenetére
Ok, köszi!
Nem tudom mennyire látszik a képen!
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #27011 üzenetére
Hát ezt mondom..
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #27009 üzenetére
Nálam nem ez az első eset...volt már mikor még kisebbek voltak hogy száradt császárt találtam.
A múltkor szintén kiugrott egy, de azt hallottam és egyből vissza tudtam rakni, semmi baja sem lett.
De ezeknél aludtam...már ki voltak száradva.
Üveg van felettük...a szűrő két csöve között ugorhattak ki, mivel máshol nincs hely..
6 centi körül voltakEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #27007 üzenetére
Egy albinó Firefish, meg egy nőstény császár
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #27001 üzenetére
Na igen, de nem egyszerű megtölteni
Pl az egyik tök nagy kő, de a videón olyan kicsinek tűnik. Nem akarok több tíz kilós sziklákat bele tenni.
Így viszont a halak se nagyon töltik ki a felső teret.
Hólyagos vizikelyhet akarok még bele tenni.We live in a simulated world...
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26994 üzenetére
És mit csináljak velük? El akarom rakni tartaléknak a belső szűrőt és ezzel van tele. Főzzem ki?
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26991 üzenetére
Megmozgatta rendesen az egész akváriumot. És jóval csendesebb, mint a belső Eheim volt. Egyelőre a gyári cuccok vannak benne, szivacs előszűrő, a 3 rekeszben pedig szivacs-kerámiagyűrű-aktívszén. Amit a beszereléssel összekavartam, azt hamar eltüntette.
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26988 üzenetére
Köszönöm. Az áramoltatót hova tegyem? Holnap majd lehet, hogy lesz időm még kisérletezni, hogy valahogy a fedélen átvezetni a másik csövet és az U tartót kihagyni a játékból... Majd meglátom.
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26981 üzenetére
Ezt próbáltam ecsetelni, hogy nem tudom megtenni. A zöld ág sarkában van egy nyílás, ahol befér egy cső és a kék sarokban is van egy nyílás, ahol befér a másik cső. És ennyi. Csak a befúvó irányát tudom állítani, mást nem.
-
Dealer95
őstag
válasz Silentfrog #26956 üzenetére
Mi megoldottuk, hogy egy 240 literes diszkoszos aksi áram alatt legyen 2*8 órán át
300W fűtés + 2 szűrő + légpumpa + világítás fele
+ 4 garnis aksi szűrője is rá volt kötve -
gabor576
csendes tag
válasz Silentfrog #26952 üzenetére
Valamit ki kell találni, mert este 20.00- reggel 06.00 között áramtalanítva van az összes konnektor, csak fűtés van.
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26946 üzenetére
Nincs jelentősége bennem nincs semmi rossz érzés. Lényeg hogy a halazás az nem olyan mint a kutya, macska, tengerimalac, papagáj de itt is lehet baj ezért figyelni kell.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26943 üzenetére
Nem az a gond hogy a senkihez se mérhető magasröptű gondolatom lett törölve, hanem az a gond hogy arra szerettem volna felhívni a figyelmet hogy szerencsétlen esetekben az EMBERRE is veszélyes fertőzés lapulhat az akváriumban
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26938 üzenetére
Hát nem :/
Ok lehet kipróbálom, ha tudok szerezni. Most egy tálban van, nem rendezek be neki külön akit.We live in a simulated world...
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26930 üzenetére
Nyilván így képről nehéz okosat mondani de nekem nagyon gyanús a kép alapján. Ha az akkor helyzet van. Amire hivatkoztál hogy fb- n valaki írta hogy egy nagyon különleges gyógyszer szükséges, még egyszer ha az amire gondolok akkor a klórozott csapvíz tartalmazza a kórokozót es genetikai hajlam =KUKA
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26924 üzenetére
Látom törölted egy bejegyzésed. Azt akartam rá válaszolni hogy "azért jelentkezik most"
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26918 üzenetére
Olyasmi igen.
Külön teszem, aztán?
-
Exian
addikt
válasz Silentfrog #26912 üzenetére
Mi a Tetratec 1200 mellett alszunk, a világítás időkapcsolója hangosabb Azt le akarom cserélni digitálisra.
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #26912 üzenetére
Nekem két Atman 3338-as üzemel egymás mellett. Konkrétan nincs hangjuk.
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
Emperor_
addikt
válasz Silentfrog #26893 üzenetére
Én is Eheim párti vagyok , de van egy 2217-esem és egy Atman 3338-asom is. Az atman csendesebb.
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #26904 üzenetére
A Hajóroncs marad..ebbe használt bicajbelsőt akarok tenni
Nem tudom hogy eladó-e, de úgy se tudnád megfizetniEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #26902 üzenetére
Még nincs kész...2 kárászt is akarok bele
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26900 üzenetére
Az lesz az első, hogy beszámolok róla
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26897 üzenetére
Mindegy, már megrendeltem. Nem szeretek várni ha találok valami jót Youtube.on néztem videókat beüzemelésről, ott is el voltak csodálkozva, hogy milyen halk. Nekem meg most az a fő szempont, mert zúg a szoba éjszaka, az akvárium tetejével meg nem tudok mit csinálni, mert egyedi.
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26893 üzenetére
Úgy nézem, ez a Fluval befér. A zooplus-os akcióra gondoltál, ugye? Neten jókat írnak róla, de tény, hogy Magyarországon nem nagyon elterjedt.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #26894 üzenetére
Neeem, csak néha belefutok egy ilyen akis műsorba és ők gyakran csinálnak henger alakút.
De ha már szóba hoztad, gondolkodtam egy kis garnis akin
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26887 üzenetére
95x60x40-es az akvárium. A szekrényben pedig 22x22cm hely van. Nem a magasság a gond, az lehet 60 is. Esetleg ami még elférne, az az Eheim 2217, de azt mondják, az hangosabb, mint a Tetrák. A 2217-nek elvileg 790l/h a töltött vízszállítása, a greenaqua szerint.
[ Szerkesztve ]
-
farkas26
tag
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #26878 üzenetére
Az ülepítőbe volt anyag ahogy az alsó kosárban lévő szivacson is. A Matrix+Siporax kombot csak épp hogy át kellett öblíteni. Ami megfogta nagyon az inkább a cső falára feltapadt anyag volt, mert az se volt gyenge
Annyi hogy a purigent most nem tudtam visszarakni, mert még regenerálnom kell majd..
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #26875 üzenetére
A Tetrat...8 hónapot ment...egyszerűen brutális!
Ilyen áramlást én még nem láttam Majdnem kiviszi a front üvegetEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #26864 üzenetére
Leírod,hogy azt hogyan csináltad,mert én nem jöttem rá hogyan lehet kivenni a légtelenítőt.
Gondolom hasonló a megoldás rá."A jövő sem a régi"
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26853 üzenetére
Korábban itt ajánlottam kis medencével rendelkező fórumtársaknak a Neolamprologus caudopunctatust mert egy hálás kis hal, de azért az 50 liter szerintem mindenképpen legyen alap követelmény. Egyrészt mint a törvény indoklása is mondja hogy egy gömb medencében eltéved a hal, nem tud tájékozódni más rész mivel ezeket a medencéket az asztal közepén használták se levegő se szűrés. Másik része a történetnek hogy a csiga sügérek közt van arasznyi méret is akik úgy " választanak " párt maguknak hogy a nőstény beköltözik egy csigába, és a hím egy nagyobb területről a másik hímek elöl össze lopkodja a lakott csigaházat így képezve egy kis kolóniát magának. Szerintem 50 alatt ha nem akar valaki feljebb menni tartson rákot
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26851 üzenetére
Köszönöm!
-
bringasisti
őstag
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #26847 üzenetére
Én ezt találtam: "Az állatok jobb életkörülményeinek biztosítására irányuló rendelkezés - amelynek betartását a helyi jegyző bármikor ellenőrizheti - egyik újdonsága, hogy megtiltja a halak gömbakváriumban való tartását. A rendelkezés szerint a madarakat sem lehet már kör alakú kalitkában tartani. Az indoklás szerint ugyanis a gömbformák veszélyeztetik az állatok testi épségét."
" Még egy aranyhal is lehet depressziós! Egy gömbakváriumban nem tud sehova elbújni, nincs biztonságérzete. Így állandóan úszik, a kimerültségtől pedig előbb-utóbb elpusztul – mutatott rá a rendelet szükségességére dr. Kapillár Zoltán állatorvos, hozzátéve: a körkalitkában tartott madarakkal ugyanez a helyzet, sőt kis helyen az ebek is lehetnek depressziósak."
"A jövő sem a régi"
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26827 üzenetére
Jó, de a halaknak elvileg nem tesz jót a klór, a törékeny kis testüknek A csapból meg megy bele bőven, de elvileg a vizelőkészítő hatástalanítja. Persze senki nem tudja ezt 100%-ra, meg elvileg az aktív szén is klórtalanit. Tudom legtöbben nem azt használják, de én szoktam bele tenni.
-
Exian
addikt
válasz Silentfrog #26802 üzenetére
Na jó, de... a két fa egy helyen teljesen egymásba ér, egymást átfedi. Az átfedésnél viszont MEGSZAKAD az "algatelepek" sora, a másik fa érintetlen, pedig ahogy írtam, egymás mellett, alatt, felett vannak, egyszer így, egyszer úgy, de mindenhol (akárhol is "fut") a lilás-rózsaszínes fán van csak alga, a másikon sehol. Ezért fura csak nekem
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26761 üzenetére
Az elektromosság az egyik szakmám.
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26759 üzenetére
Van hozzá kis dobozka persze. Nagyobbat biztos nem lehet rárakni, de sztem kisebbet igen.
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26735 üzenetére
Most csak viccelsz ugye??
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #26714 üzenetére
Látod, ilyen kis finnyás vagyok
-
Exian
addikt
válasz Silentfrog #26712 üzenetére
"Milyen alga van nálad?"
Mint "emlékezetes", július 24-én költöztettem hozzám az akváriumot. Tehát még nincs 1 hónapja, hogy üzemel nálam. Viszont ezek az algák már az előző tulajnál is megvoltak, vagyis voltak ilyenek, csak talán kevesebb volt, most egy kicsit elkezdtek szaporodni több növényen.
Illetve, fonálalgát is véltem felfedezni, de egyelőre azokkal bírok még, mechanikailag el tudom távolítani még őket (lecsipkedem a levelekről).
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #26712 üzenetére
Mert a zöld pont alga egy köcsög
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26635 üzenetére
Még nincs meg a led világítás, addig nem érdemes majd utána Meg még kell bele egy csapat legalább, hogy legyen mit látni benne
Betettem a láva követ meg zeolitot, remélem az utóbbi nem opálosit...
[ Szerkesztve ]
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26629 üzenetére
Akkor megnyugodtam én csak egy tálcába teszek
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #26631 üzenetére
Nincs is benne hal, üresen járatom
Igen, amúgy ebben van valami, kicsit túl van méretezve a szűrés, ami nem baj feltétlenül.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #26629 üzenetére
Szokta a franc. Semmi értelme
Kb akkorra áll be a biológiai szűrés rendesen (nálam).[ Szerkesztve ]
havri
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26626 üzenetére
Milyen sűrűn kell regenerálni? 6 havonta? Az jó.
Vettem lávakőt meg zeolitot. A zeolittól tartok, mert azt írják szilikátot enged meg kivonja az összes ammóniát és nem marad a baciknak és éhen halnak.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #26626 üzenetére
Hááát, ezzel azért vitatkoznék
6 havonta kell a purigent regenerálni.[ Szerkesztve ]
havri
-
Dealer95
őstag
válasz Silentfrog #26611 üzenetére
Sokkal könnyebb tisztítani szerintem, szétszedni-összerakni is, sosem eresztett még, rosszul össze sem lehet rakni kb.
Tetra-nál azért gyakrabban előfordul, hogy tömítést kell cserélni etc. (csapok is könnyen sérülnek)Illetve nem kell kipakolni a teljes töltetet, ha az előszűrő "szivacsot" (már akinél szivacs van) akarod takarítani, mert az legfölül van (úgy mint az Eheim-eknél).
A tera EX1200 is csak 700liter/h-t tud, az is épp több csak, mint a fele
TetraTec Ex700 - gyári: 700l/h - valós: 360l/h
TetraTec Ex1200 - gyári:1200l/h - valós: 700l/h
JBL E901 - gyári: 900l/h - valós: 450 l/h
JBL E1501 gyári 1400l/h - valós: 800-900l/hNálunk egyébként az E1501 jobban nyomja, mint az Eheim 2075.
-
Dealer95
őstag
válasz Silentfrog #26609 üzenetére
Én is ezt gondoltam
Bár, itt 1500 Ft-tal olcsóbb a fűtő: [link]
Illetve én a Tetra helyett a JBL E1501-et ajánlanám: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26607 üzenetére
bruttó 220 literes, sügérek, növény nélkül. Most egy belső szűrő van benne (Biopower 240), nincs vele gond, csak meguntam nézni, ahogy a fűtőt is.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26604 üzenetére
41k újonnan a 200-as, fűtős változat. De közben látom, hogy a fűtő felára 11k, annyit tényleg nem ér.
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26577 üzenetére
és jegenye77
Köszi! Akkor berendelek egyet. Aquadepóban most 14-ért van.
Ezt a villogást sok helyen olvastam. Érdekes jelenség.
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #26572 üzenetére
120-180 literes aksik vannak merevítés nélkül nem kis gyártóktól,ahol azért odafigyelnek a minőségre és azokba sincs merevítés.
Nekem nagyon elcsúfítja az összképet.
Mondjuk eleve egy tető se tetszik egy aksinSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26531 üzenetére
Az szép. Akkor te folyamatosan cserélsz benne vizet.
-
nagyúr
válasz Silentfrog #26495 üzenetére
-
nagyúr
válasz Silentfrog #26492 üzenetére
Okes Van egy ilyen akvariumom: kép, illetve egy masik: kep1, kep2, ebben mukodik a neon es a szivattyu is. Tovabba van meg egy levegozeteto: kep, illetve par egyeb cucc is: kep. Ezen kivul van egy rakat műnoveny: kep, meg egy gombakvarium is aminek a tetejen van egy kis serules: kep1, kep2. Cakk-pakk, egyben mennyit erhet?
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #26484 üzenetére
Hátul a növények beindulnak akkor szebben fog mutatni.
Na meg a lakók is beköltöznek majdSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26472 üzenetére
Azt még elfelejtettem hozzá tenni hogy nem dolgozik 500% -os haszonkulccsal.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26467 üzenetére
Aki fű alatt csinál medencét az leíratja az üveg számlát valahol és nem kell adót fizetnie.
BENEFON DELTA--------N8
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26464 üzenetére
Nekem is soknak tűnik. Ezért is kérdezem a véleményetek. Én olyan 12körül számítottam.
Gárdony nincs messze. Győri vagyok ... privátban esetleg tudnál adni elérhetőséget?(#26465) Dealer95
Kérdeztem pesti céget, ők 13-at mondtak. Csak az a gond, hogy nem vállalnak szállítást.Szerk.:
Óó akkor el sem mondom, hogy a 2db akváriumra (mind a kettő 100l) mekkora ajánlatot kaptam egy cégtől.145eft
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Silentfrog #26467 üzenetére
Jah. Mondjuk én úgy kértem az árajánlatot, hogy merevítéssel és csúsztatható üveglappal. De az sem dob +40ezret az áron
-
Exian
addikt
válasz Silentfrog #26464 üzenetére
Höh, én még amikor elkezdtem agyalni, hogy honnan, milyen, mekkora akvárium legyen és mielőtt még nem találtam rá a kiszemelt, komplett használt szettre, kértem árajánlatot üvegestől.
120x40x40-es akváriumra 68.000 Ft-os ajánlatot kaptam
Gondolom nem a legjobb ajánlat volt, bár a minőséget nem ismerem.
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26448 üzenetére
Persze ez természetes. Több benne az anyag.
Az a bajom, hogy olyan helyen van, hogy nem szeretném, ha véletlenül törne. Inkább legyen kicsit nehezebb és vastagabb, de cserébe stabilabb.
-
atos19881101
senior tag
válasz Silentfrog #26441 üzenetére
és (#26442) bringasisti
Köszi! Első körben akkor megnézem hogy bírja, és ha kell, akkor rakok be valami kis belsőt is.
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26400 üzenetére
Úgyis kell mennem egy műanyag áruházba majd megnézem, mert utólag ha valaki nagy köveket tesz a medencébe életmentő lehet és mivel van tartása nem kunkorodik fel a le nem terhelt széle ezért könnyű a talaj alá rejteni
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #26398 üzenetére
Hát úgy egy bő méter széles és úgy 4-5 milliméter vastag kehet, perforált hogy ne csússzon meg a vizes lábú kedves vendég.
BENEFON DELTA--------N8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik