- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
henry1998 #7554 üzenetére
Ha a rendőrségen bejelented, hogy ellopták, ők hivatalos úton meg fogják keresni a megfelelő szolgáltatót (pl. akinél vam az előfizetésed), és rákerül a telefonra a tiltás.
(A nem igazán frissítgetik dolog meg kamu: van ugyan ország, ahol egyáltalán nem kezelik a tiltólistákat - pl .Románia -, máshol viszont pár napon belül érvényesül a tiltás*).Viszont ha jól értem, nem egészen ellopták, "csak" éppen átvertek a cserénél: ez így azért egészen más történet... (Nem utolsósorban a letiltás kérésekor bizonyítani kell a tulajdonjogodat a letiltandó készülékkel kapcsolatban.) Esetleg azt lehetne, hogy bejelented, hogy elveszett és ezért tiltsák le, de még az sem fedné a valóságot... Nem egészen egyértelmű, hogy mi lenne ilyenkor a jó megoldás, kellemetlen szitu.
*: Mellékesen lopás esetén pont nem a legjobb ötlet a letiltás, mert utána az azonnal kiderül a telefont használni próbáló számára, hogy nem működik, és mondjuk rögtön ki is dobja, így esély sincs rá, hogy később előkerüljön. Ha viszont nincs letiltva, akkor a szolgáltatók a rendőrség megkeresésére kiadhatják, hogy épp ki használja, így az adott ember megkereshető, és a telefon visszaszerezhető (sőt, még a nyomozás is megindulhat "visszafelé", hogy kitől vette, stb.) Persze ez csak elmélet, mert a rendőrség nem mindig van a helyzet magaslatán...
(Barátnőm telefonját fél éve lopták el, azóta sem értek el semmi eredményt, holott csak meg kellett volna kérdezni a megfelelő szolgáltatót, és kimenni a lakcímre, stb.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
#00809728 #7415 üzenetére
Magánvéleményem: tökére lépni, és hanyattlökni.
Viszont azért írtam, hogy jó vigyázni, mert visszaüthet.Szerk: amúgy a tudakozó alapból nem rossz ötlet, a Pannoné
még viszonylag értelmes is: megmondja, hogy a szám melyik
szolgáltatóhoz tartozik. (T-com, csak az meg nem keres most.) -
DigitXT
félisten
válasz
#00809728 #7413 üzenetére
Csak óvatosan ezzel, mert a havernak gondja lehet belőle.
Elvileg "csak azért", mert te szólsz neki, nem nézheti meg
ezeket, mivel ezek az elkövető személyes adatai, és azok
kezelésére csak akkor jogosult, ha törvény felhatalmazza,
ergo alapesetben csak a rendőrség kérésére adhatja ki.Gáz a sztori amúgy: remélem, hogy meglesz a tettes!
Mondjuk azt, hogy a rendőrség mennyire nem nyomoz, már
én is tapasztaltam.(Én a vodánál vagyok, és speciel hiába
láttam a hálózaton, hogy Barátnőm ellopott telefonja végül
kihez került, nem tehettem semmit, a "rendőrsegg" meg
ugye nem lépett, végül a telefon kb. fél év után eltűnt...
Na nem a telefon a legnagyobb gond, csak ezalapján
pl. elindulhattak volna, visszafelé keresni, hogy honnan
vették, stb. Persze gondolom a tolvaj sem saját névvel
adta le a GSM-shopban, szóval ez sem túl bíztató...)
-
DigitXT
félisten
válasz
greatchaos #7016 üzenetére
kommunikációs hiba
Meg akartad te venni azokat a cuccokat?Ha ugyanis igen, és ilyen sokat utaztál is értük, érthetetlen miért nem beszéltél az eladóval időben? Ha nem lett volna tétje (idő és pénz), akkor talán megérteném a durcáskodó hozzáállást, miszerint "te azt vártad, hogy majd ő hív, de nem hívott, akkor így járt", de így nem. Nagyon nem.
(Másik oldalról viszont ha meg vagyok csörgetve, akkor visszahívom, pláne, ha ez az én érdekem is: hja kérem, nem kell nullára fogyasztani az egyenleget, hátha egyszer sürgősen kell valami.
Régen én is jártam így, azóta 500 Ft környékén mindig rátöltöttem, elég sz*r érzés, amikor tudod, hogy kéne telefonálni, de nem lehet.)
Mindenesetre az látszik, hogy parttalan és lassan elég unalmassá váló ez a vita: szerintem véssetek be szépen mindkettőtöknek egy feketét (ahogy mások írták "balfékségért"), és ezzel aztán le is van zárva.
-
DigitXT
félisten
válasz
littlelion21 #6862 üzenetére
Hehe, "a Párom, és a memória": ez jó magyarázat.
-
DigitXT
félisten
OFF, mert semmiképpen nem feketepontos eset, csak eléggé meglepett a dolog:
a látszat ellenére nem kelt el. Nem értem, hogy mi abban a buli, ha valaki két hónapon keresztül hirdet egy terméket, és végre beesik valaki, aki megadná a kért árat, mindenféle alku, csere, és egyé bonyodalmak nélkül (20 perccel azután, hogy a hirdető kifejezi, hogy épp ezt szeretné), miért jó levenni a hirdetést azzal, hogy "ja, bocs, mégsem adom el".Ha valaki érti, elmagyarázhatja: privit írt róla a feladó, és végülis szíve joga bármikor megmásítani a döntését, de miért éppen a célvonalon?
-
DigitXT
félisten
válasz
greatchaos #3414 üzenetére
Nem feltétlen szó szerint értettem a "mutatót", mint számot, de úgy néz ki, hogy itt már egy ártatlan javaslatért is leharapják a fejem.
Csak jeleztem, hogy meglepődtem, hogy gab szerepel a Top 10-es "rosszfiú" listában (mivel már üzleteltem vele, és nem volt semmi gond), és csak ezután néztem a "jófiú" listát, erre ott is szerepel...
Az meg más kérdés, hogy több korrekt üzletem is volt már (mind vevőként, mind eladóként), de nem mindenkinél szokás ez a "pirospont"-ozás (régebben talán még szükség sem volt rá, amikor még nem apróhirdetés szinten működtek a dolgok), így csak annyi marad meg, amennyi.
Mondjuk örülnék, ha nem lenne rá szükség (és alapból mindenki pirospontosként viselkedne), de amíg ez nincs, addig kitartás a munkához, legalább a legmegbízhatatlanabbak kiszűrésében segít.
(Meg látszik, ki az, aki iszonyat sokat seftel.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
greatchaos #3409 üzenetére
Viszont érdekes, hogy pl. gab mindkettő top 10-ben szerepel: ha vki csak a rosszpontokat nézi, azt hihetné, hogy nem korrekt, pedig az.
Vmi jó/rossz arány mutató nem lenne még hasznos?
Szerk: vagy ugyanígy pl. gianni27, stb.
-
DigitXT
félisten
válasz
Clubforum2 #2417 üzenetére
Kapufa, kedves kollega...
(Ez a másik topik.
)
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Milyen processzort vegyek?
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem csak vékony, strapabíró is lett az új Fold
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!