- Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- WLMouse Strider gamer egér - Artisan FX Type 99 egérpad bemutató
- A „két Kína” között - A Matsu-szigetek
- ChromeOS Flex operációs rendszer telepítése lépésről, lépésre.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Notepad++
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
Aktív témák
-
fodi-nka
tag
válasz
greatchaos #4799 üzenetére
Cseréltem vele egy VGA-t amikor persze alkudott. Azt mondtam hogy rendben, mehet ez a számomra nem túl kedvező üzlet akkor ha (amint előzőleg "10000%-ra" bizonygatta) megveszi a CoolerMaster Sphere procihűtőmet húsvét után a meghirdetett 7K-s áron.
Most írtam neki hogy akkor mehet pénteken az üzlet ahogy megállapodtunk. Mostanra persze átgondolta és azt mondja hogy ígérete ellenére max 5K-t adna érte, de azt sem biztos.
Mikor szembesítettem a megállapodással ezzel indokolta: "Figy nálam annyit ment (az álatalam eladott VGA-ra utal) hogy lényegtelen. Már rég nem az van meg szal magasról teszek rá."
Remek hozzáállás. Persze az is bosszantó ha csak simán félreteszem neki és úgy hagy cserben, de az mikor pénzt is bukom a megbízhatatlanságán, már több mint bosszantó... -
fodi-nka
tag
Ha Barell "kolléga" szava szilárd halmazállapotú volna, nyugodtan használhatnánk WC papírnak: kiérdemli a fekete pontot...
-
udi
őstag
Látom éleződik a vita.Hihetetlen hogy két ember egymás közötti problémáját mindenki hirtelen saját magára vetiti és foggal körömmel harcol a saját igaza mellett.
Nem jó ha személyeskedésde csapunk át.
Objektíven kell nézni a dolgot és főleg a KÉT FÉL EGYÜTTES MEGELÉGEDÉSE lenne A CÉL.
Ne vitázzunk hanem megoldjunk,nem ugyanaz......
Nem akarok prédikálni csak tiszteljük meg egymást please -
I_Am
veterán
válasz
greatchaos #4794 üzenetére
chaos fejezd be. Nem érted mit hogyan írok és okoskodsz megint.
A viselkedés, az, hogy meghurcoltok szó szerint bárkit az ami olyan mint amit a csőcselék szokott.
Amugy a meghurcolásban élenjáró vagy ahogyan a kötözködésekben is. Miért nem mész inkább nyomozónak. Soha egyszer sem láttam, hogy függetlenül és mindkét felet megkérdezve állítottál volna valamit a megoldásra törekedve. Nem! Te valaki mellett letettet a voksod és támadtad, kiforgattad a másik felet.Vedd már észre magad!
De ha ennyire sérti az önérzeted a dolog, akkor megkövetlek és elnézésed kérem amiért nem értetted a dolog lényegi mondanivalóját.
tudod, mondatértelmezés. Egymás után írt szavak összefüggése. És ha nem vetted volna észre, akkor odaírtam, hogy lassan kezd ez az érzésem lenni. És igen, kitartok azon mondat mellett, hogy az objektív megoldás helyett a vitára törekedtek, egyre mélyebben, akár szavakat kiragadva, csak hogy vita legyen. Egyoldalú viták. És ez már nem normális emberi viselkedés. Ez az egyszerű meghurcolása bárkinek.
És ez a totyik már régóta és egyre jobban ebbe az irányba megy el. Alig pár hónapja pont Te voltál a célpont. Érdekes, akkor észrevetted és meg is sértődtél, de más szemében a szálkát, magadéban a gerendát sem veszed észre. Restecpa.
-
greatchaos
addikt
még átvitt értelemben sem mondhatsz ilyet... emlékezz csak, pár szóért már fejek hullottak. bizots vagyok benne, ha a fórumozók iylen nyselvhasználattal élnének, csak stílusilag (mert azért valljuk be, ez egy erősen negetív értelmű szó) akkor megszaporodnának a temp és végleges banok.
lényegtelen. beírtam a jogos moderálás topicba, hátha majd valaki megválaszolja, hogy egy moderátornak jogában áll-e lecsőcselékezni a fórumozókat vagy sem
-
Hali!
Mikádó fórumtársat nagyon nem ajánlom üzletelésre...
Feladott egy eladó MX518 egeret, amire én jelentkeztem telefonon nála. Azt mondta nekem sajnos elkelt a rágcsáló. Rendben... Ez egy hétvégi napon történt.
Majd látom, hogy hét közepe fele írtak a topicjába, hogy SZERDÁN (tehát utánam, akkor vajon hány embernek igérte oda elöttem az egeret, ha már elöttem is volt vevöje?) lefoglalta az egeret, de másnak adja végül el. Hmmm.. Erre válaszolt neki az eladó, hogy sajnos el van hazazva, de írjon mindenki neki újra akit még érdekel. Én ezt tettem, újra írtam neki.
Egyböl jött a válasz: "Hnap nyugati kordélután?" Mondtam neki természetesen jó, de mikor? Reakció semmi, pedig látom, h aktív az oldalon. Újra irtam neki, h nekem dolgom van irja már meg mi legyen. Azt mondta csak másnap mielött odaér 1-2 órával tudja meg. Ok mind1, gondoltam majd felhívom.
Igy is tettem, majd telefonba azt mondta 11 fele, hogy még mindig nem tudja, de visszaszol. Azóta napok teltek el és semmi. És ahogy látom nem csak engem hülyít. Én kétségbe vonom a terméke létezését. Vagyis legalábbis az eladási szándékát biztosan.Üdv:
SP!T -
I_Am
veterán
válasz
greatchaos #4787 üzenetére
Ha nem érted a bújtatást, akkor felesleges beszélgetnünk róla.
-
Oczu
senior tag
úristen, milyen újoncok vannak itt:
2 órai alkudozás és megegyezés után (ár,hely, idő, átvétel módja lezsírozva) bejelenti, hogy bocs eladtam másnak, nem baj?
Nem baj, csak két órát rabolt el az életemből feleslegesen
-
Ramius
őstag
Üdv.
Tomi850-el lett volna egy sd ram üzletem. Minden megbeszéltünk, kértem a postázást utánvéttel, belement, azt mondta küldi amint lehet. Azóta is küldi... Privikre nem reagál, ramokat továbbra is hirdeti. Remélem senkit se húz le pénzzel. Vigyázzatok vele!
-
aneda
senior tag
Én mindkettőnek bevágnék egy-egy feketét, egyik sem hajlik a megoldásra, csak itt járatja a száját és szarik arra mit mond a plebs.
Nem mellesleg szerintem mindkettőnek van egy kis vaj a füle mögött, az egyiknek nem tetszik a ram, a másiknak meg nem fűlik a foga a garis szarakodáshoz a megbeszéltekkel ellentétben. -
greatchaos
addikt
mint utólagosan kiderült, nem egészem pontosan lett idézvea privát sem, hanem ki-ki hagyogatódott pár sor
ha kihagysz egy szót egy mondatból, már más értelme lehet, de messzebb megyek, egy vesszű is sokat jelenthet
I_Am:
"Érdekes, az eladóknak manapság már nincs igaz szavuk!"
-a vevőt is megilleti az ártatlanság vélelme"Ne higgyünk el senkinek semmit, teljesen felesleges a lista, hiszen az győz és amellé áll a csőcselék aki előbb ír ide."
-azokat nevezed csőcseléknek, akik felett moderátoroskodsz?"Teljesen értelmetlen sok esetben a vita, főleg olyanok vitája akiknek közük sincs az adott üzlethez."
-mivel nem szeretnénk ok nélkül a listára tenni senkit, így meg kell beszélni a dolgokat -
I_Am
veterán
Érdekes, az eladóknak manapság már nincs igaz szavuk!
Ne higgyünk el senkinek semmit, teljesen felesleges a lista, hiszen az győz és amellé áll a csőcselék aki előbb ír ide.
Lassan kezd ilyesmi érzésem lenni.
Teljesen értelmetlen sok esetben a vita, főleg olyanok vitája akiknek közük sincs az adott üzlethez.
csak egy kérdésem van az érintett felekhez:
ebben a hozzászólásban idézett privi részletek igazak, tehát wajk írta őket vagy sem?
-
vepe
őstag
válasz
greatchaos #4782 üzenetére
Hogyne reagálnék, hisz rólam szól a hozzászólásod, ha még nem is nekem címezted..
Egyébként azt írsz, amit akarsz, de engem légyszi hanyagolj a hozzászólásaidban...fogalmazz általánosságban..
Nekem meg az nem tetszik, hogy te voltál az egyedüli, aki 1 oldalúan nézte a dolgot és megpróbált lejáratni....ezekután a véleményed meg egyáltalán nem érdekel....
Attól, hogy jogot kaptál anno a topicban..nem azt jelenti, hogy bármit megengedhetsz magadnak...kértem a téma legyen befejezve...erre tovább megy..jön egy hozzászólás és te ezt ütteted és személyeskedsz továbbra is...
Aztán itt a témát tényleg fejezzük be...és kérlek..válaszra sem méltass..
-
greatchaos
addikt
írtam én neked bármit (nem is neked címeztem)? a véleményemet mondtam el. vegyél vissza egy kicsit, aztán nem kell itt minden mondatra reagálni, azt ennyi. írt itt valaki a becsületedről? a lista meg tájékoztatás jellegű, tehát, attól, hogy valaki az első az nem azt jelenti, hogy milyen jó ember.
a hozzáállásod a problémához, ez nem tetszik, de ezzel, ha fejreállsz, akkor sem tudsz mit kezdeni, de biztos vagyok benne, hogy nem egyedüli vagyok ezzel az érzéssel
-
Proli
tag
Lntos kollég nem egészen korrekt...
Megegyeztünk az üzletben (hol és mikor), miután két napja nem válaszolt, rákérdeztem és közölte: már eladta az általam vásárlandó cuccost.
-
vepe
őstag
válasz
greatchaos #4778 üzenetére
Figyelj már ide...fejezd már be a velem szembeni személyeskedésed...
Semmi mást nem veszek észre csak azt,hogy engem próbálsz lejáratni amióta a téma felvetődött...állandóan a gart említed és, hogy én milyen inkorrekt vagyok..ha ennyire értetlen vagy sajnállak:A gar próbagar volt(nem 3 nap,nem 1 hét..stb)..a próbagar nálam annyit jelent,hogy amikor a vevő kézhezkapja a terméket aznap kipróbálja és jelzi ha gond van..ehelyett szólt a 4.napon (ha inkorrekt lennék nem is foglalkoztam volna a visszabizniszeléssel).....
A másik dolog,hogy a kutyát nem érdekli, te kitől mit veszel..de velem szemben légyszi fogd vissza magad és hanyagold a felém irányuló negatív kritikád....könnyen beszélsz más zsebére...ha a ph top40 akárhányadik aktív emberének ennyit ér a szava, akkor köszi..ez a megbízhatósági lista sem ér semmit...
A témát x hozzászólással ezelőtt befejeztem, ezek után ne ez legyen már a téma..főleg ne az én becsületemet próbáljátok már eljátszani...
-
Billu
aktív tag
Én amikor venni akarok valamit a ph-n, akkor ezt a három a topikot megnézem:
1- Kivel érdemes üzletelni topic...
2- Jelentsd a csalókat és az üzletrontókat az apróhirdetéseknél!
3- Akikkel jó vigyázni üzletelés során!Akinek a neve a 2, 3 topicban felmerül az számomra felejtős.
-
válasz
greatchaos #4764 üzenetére
Ja, dugja fel magának a kitépett lengőbordáit...
-
greatchaos
addikt
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
-
greatchaos
addikt
Ph! megbízhatósági oldal idáig frissítve.
-
greatchaos
addikt
ez belenyugvó hsz a részedről, hogy átvertek. akkor neked ezekszerint el lehetne adni primecoler vga hűtőt, mert majdnem olyan, mint a vf700, de árban feleannyi. a postán is megbeszélünk egy +500ft-s tételt, aztán arra még véeltlen rosszul postázok, aztán 2,4k lesz belőle. butaság lenyelni ezeket. erre kimagyarázásképpen bocsánatot kérek. ha az életben ilyen könnyen átvernek, akkor 2 dolog lehetséges, 1 vagy mocsok gazdag vagy, és nemtörödöm alak, vagy nem fogsz egyről akettőre jutni
-
Soni
tag
válasz
greatchaos #4771 üzenetére
Nem lett volna horribilis szerintem 4k,a négy revoltec bordáért,legalábbis nekem megért volna 1k-t darabja.Amennyiben tényleg Revoltec,2
ényleg bontatlan,nem karcos,és nem hiányzik a hővezető ragacs kb fele.Az illető egyébként elnézést kért a posta helyett,ugyanis neki(ő adta fel)azt mondták a postán,hogy kb 500-600 ft lesz a küldemény.Az "új bontatlan" pedig ezt jelenti,hogy "Ami a ramokat illeti,hogy szerinted nem újak erre azt tudom mondani,hogy fél éve itt álltak a polcon és lehet az "idő" járt el felettük,de ez nem azt jelentik,hogy nem újak.
2db-nak igaz elkeveredett a csomagolása,de szerintem ez a legkevesebb".Igen fél év hosszú idő még néhány réz bordának is,ezalatt kicsomagolták magukat,és annyira unatkozhattak,hogy egymást próbálván hűteni össze karmolták(karcolták)magukat és letépték az említett ragacsot egymásról.
3:Ez szintén korrekt volt tőle:"Teljesen ugyanolyan ,mint a revoltec,de ezért elnézést kérek,ha revoltec párti vagy.".Lehet Titán bordákat kellett volna keresnem,és akkor Revoltec lett volna a zacsiban.Elnézést kérni tud az illető,de azt azért nem ajánlotta fel,hogy vissza vásárolja a bordákat,ezzel tisztázva a félre értéseket és a nevét.De mint már írtam,nem haragszom rá,ezeket csak azért írtam,hogy a személyes üzletet részesítsétek előnyben vele szemben.Mindenkinek sok sikert a további üzletekhez! -
Picco
addikt
irtam neki privit 15:30 korul, ezekszerint saros....
-
Ősember
őstag
"majd szerzek kellő mennyiségű kétoldalas hővezető ragasztót" - szoval még a 6400-on felül pluszban neked kellene szaladgálni boltba ragacsért? ennyi pénzböl egyböl mehettél volna boltba és vehettél volna ott bordákat...
van itt két megoldás.
1. visszaküldöd neki és teljesen kártalanit
2. kifizeti a különbözetet amit a megbeszélteken felül ráfizettél
nehogy már még drágán vegyél és még szaladgálj is utána... no komment -
Soni
tag
Köszönöm uraim a hsz-eket.Mint írtam nem én vettem át,hanem az asszony,én dolgozni voltam és csak másnapra vártam a csomagot.A cucc pufis zacsiban volt,nem tudom ez milyen kézbesítésnek számit(ez most levél,vagy csomag),nem szoktam postázni.Mocsoknak én nem nevezném,nem akarom megbántani
,igaz még tegnap óta a privimre sem válaszól,lehet elutazott húsvét lévén.Most már megtartom a bordákat,majd szerzek kellő mennyiségű kétoldalas hővezető ragasztót,hogy használni is tudjam.A történetet csak azért írtam le,hogy más ne így járjon vele.Szóval csak személyes biznic,az illetővel!Vagy mindenki magára vessen,mint én
.Mégegyszer köszi mindenkinek!
-
greatchaos
addikt
jogos a fekete, a mocsoknak, több okból is
1- eltrárás a megbeszéltektől
2- nem a megbeszélt termék küldése
3- nem a ÚJ termék küldése
4- nem a megbeszélt áron való postázásaz ilyen xxxxx fel magának a bordáit. ott is probléma van, hogy azért, ha levélben érkezett, akkor azért pofátlanság utánvételesen küldeni
-
Speed®
titán
Megbeszéled vele, hogy 500Ftot kap +ban a postaköltségre, erre utánvételesen küldi ezen összegen felül és átveszed? Én otthagytam volna a postán már ennél a pontnál a csomagot, hadd szívja be a pkt a k0cs0g. +eltérő, használt termék. pff..
Térítse meg a 2k különbözetet v. vissza az egész, én nem hagynám ennyiben. -
tiv61us
őstag
ha beszolhatok a partvonalrol/veletlenul idekeveredtem/
ez nem pont hanem mindent vissza, hat ha en a megalapodottnal tobbet fiztek es nem azt kapom amit "rendeltem", akkor az uzlett semmis
az erdekes helyzet
persze nem vagyok en biro, nem tudhatom hogy tortentps. vepe-nek meg annyit van egy romai mondas, most nem grik be latuinul
aki sokat magyarazkodik az kevset mond
valami lyasmit jelent, hogy annak altalaban nincs igaza aki sokat beszel
most en is sokat beszeltem -
Soni
tag
Sziasztok!
Döntse el az illetékes mi jár ezért,szerintem fekete,de nem erősködöm.Eladó Lord Mixxx,a hirdetett termékÚj Revoltec.Három problémám volt az üzlet lebonyolítása során.1.A 4 db bordát 4000ft-ért adta,és szerinte 500ft a posta,tehát nekem a vég összeg 4500ft.Ennek ellenére nekem(asszony vette át)közel 6400ft-ot kellett fizetnem.Azért ezt szerintem közölhette volna előre,elvégre priviben direkt rá kérdeztem a végösszegre.Nem fogok bele halni,de nem szeretem a meglepetéseket.2.A hirdetett termék,idézem"Új Revoltec vörösréz ram hűtőborda eladó",ennek ellenére én nem Revoltek,hanem Titán bordákat kaptam.Persze ez nem olyan egetverő dolog,de vásárló megtévesztés és hazugság.3:A hirdetés címében szerepel az,hogy "Új Revoltec",a hirdetésben pedig ez olvasható"Ki sem lettek bontva.".Ennek ellenére mind a négy borda használt,karcos,és két bordának ugyan meg van a csomagolása,de azokon is látszik,hogy használtak.Két bordának viszont semmilyen csomagolása nem volt,csak úgy ömlesztve voltak a borítékban.Mind a négy borda,(mivel használtak) hiányos a belső felületükön a kétoldalas hővezető ragasztó.Szerintem a ragasztónak a bordák teljes hosszában végig kellene futniuk,hogy a memóriák(ic-k) hőjét átadják a rézbordának,nem csak foltokban kellene jelen lenniük.De javítsatok ki,ha nem így van.Összességében személyes átvételen kívül semmilyen vételt nem ajánlok az említett fórumtárstól,bármilyen régóta regisztrált is,hasonló félreértések elkerülése végett!Ha bármilyen nem ide való dolgot írtam,kérem az illetékest törölje!Köszönöm! -
vepe
őstag
válasz
#48351796 #4752 üzenetére
Szép estét...
már nem akartam erről a témáról írni...de neked még írok..aztán tényleg befejezem..mert ezzel úgy sincs megoldva a szitu...
Nos mivel 2 különböző városban lakunk, így nem volt személyes találka, hanem vitték neki a ramokat...
a próbagar arról szólt, hogy amikor kézhezkapja leteszteli...hétfőn délelőtt kézhezkapta...majd szólt csütörtökön, hogy nem fog összejönni az üzlet, mert nem hozza a várt teljesítményt,kék képernyő,windows lassulás,stb...amikor megkérdeztem, miért nem szólt már hamarább, az volt a válasz, hogy 2 napja próbálgatja alap beállításokon
(de mit??) ez nem 3-4 napot vesz igénybe....ha én kipróbálok valamit és valami nem működik normálisan..azonnal szólok az eladónak, hogy ez és ez a gondom..esetleg nem tudom-e mit,hogy kell beállítani,stb...csütörtökig még tesztelni sem tesztelte...ez az előzmény...
Priviben ezek után megbeszéltem vele, hogy eladom a ramokat(közbe jött képbe ivanh, akinek kellene ilyen ram)...és visszakapja a pénzét...majd jött egy olyan privi, és ez kúrta fel az agyam..nem szeretné, ha azt mondanám, hogy rosszak a ramok, miután visszaküldte...na ekkor mondtam, hogy csak akkor bizniszelem el neki, ha olyan hibátlan állapotban küldi vissza, mint, ahogy ellett küldve....
Szóval..ha a ramok nem lettek piszkálva, hanem csak alapon próbálgatta és csupán nem kompatibilis a gépével...akkor nincs gond..
Lehetséges, hogy a gépe nem kezeli a ramokat és vitáztunk ma feleslegesen....
-
törölt tag
Szép jó éjt Urak,
Egy hozzászólásom, illetve kérdésem lenne:
"
"válaszolj egy kérdésemre:
veszek tőled egy procit (megegyeztünk, hogy antituning proci) aztán te vállasz próbagarit. nálam be sem indul. visszaküldöm gariba, mivel nem jó, ezért vagy nem veszed vissza, mert csak jó terméket fogadsz vissza, vagy visszaveszed, aztán tapasztalod, hogy hoppá, tényleg rossz. akkor mit csinálsz? - kifizetteted mégis? erre válaszolj kérlek"
Nézd aki ismer tudja, hogy én rosszat sosem adok el...ha adott egy alaplap, vagy proci,stb...szétszerelem a saját gépem és bele a tesztelendő alkatrész teszt,oprendszer...hajás 1-2 hétig és max akkor adom el...
amiről te beszélsz...az max akkor képzelhető el, ha valaki teszteletlenül ad el valamit..."Amikor a vevő átvette, ő látta müködni? Mert ha nem, számára teszteletlen. Ha látta a gépedbe müködni, akkor Neked adok igazat, hogy müködjön úgyanúgy, mint amikor átvette. De ismeretlenül átvenni, csak a puszta bizalom, aminek racionális alapja nincs, -elvégre ez üzlet-, kicsit könnyelműség.
Én árulok Kingston 256mb sd ramokat. Tegnap volt egy srác, vitt egyet, csak közben a tesztgépem eladtam. Ha meglett volna, és a szeme előtt inditom, no gari, mert látta hogy megy. De sajna, nem láthattam, mert nem volt hozzá gép, ez esetben ha tegnapig visszaszólt volna, hogy szar, és már nálam sem ment volna, akkor nekem bukta. -mivel, teszteletlenül adtam. Még ha korábban láttam is gépben, közvetlen adás-vétel elött nem próbáltuk ki.
Szerencsére persze (build by Kingston...) Ő sem panaszkodott a ramra, mint korábban sem. De, máskorra beszerzek időben tesztkonfigot, felesleges kockázatot kerülendően... -
udi
őstag
jesszus most nézem hogy itt még mindig áll a bál....
-
-
vepe
őstag
Na skacok én ezt a témát itt lezárom...majd leírom a fejleményket..nem akarok én senkinek károkat okozni..csak ezt várom el én is.....
-
vepe
őstag
válasz
greatchaos #4746 üzenetére
"ezt értem, viszon akkor értelmetlen a garid, hiszen nem rossz a termék. akkor minek veszed vissza?"
Mit mondott wajk??
lehet a gépében azért nem megy, mert nem kompatibilis a gépével..a próbagar miről szól?..teszt és kész...nincs 3 nap..nincs 1 hét
miért veszem vissza?én abban egyeztem meg vele(mivel nem tudja használni), hogy eladom neki és abból visszakapja a pénzét...erre azt írta egyik privijében,nem szeretné,miután visszaküldi a ramokat,ha azt mondanám, hogy rosszak..neki meg sem ideje sem energiája eladni..erre te mit reagálnál?..miért kell ezt felvetni egyáltalán..innentől kezdve mondtam...csak úgy bizniszelem el neki a ramokat, ha hibátlanul jönnek vissza...
Szóval én segítőkész vagyok..csak én sem akarom megszívni...
"válaszolj egy kérdésemre:
veszek tőled egy procit (megegyeztünk, hogy antituning proci) aztán te vállasz próbagarit. nálam be sem indul. visszaküldöm gariba, mivel nem jó, ezért vagy nem veszed vissza, mert csak jó terméket fogadsz vissza, vagy visszaveszed, aztán tapasztalod, hogy hoppá, tényleg rossz. akkor mit csinálsz? - kifizetteted mégis? erre válaszolj kérlek"Nézd aki ismer tudja, hogy én rosszat sosem adok el...ha adott egy alaplap, vagy proci,stb...szétszerelem a saját gépem és bele a tesztelendő alkatrész teszt,oprendszer...hajás 1-2 hétig és max akkor adom el...
amiről te beszélsz...az max akkor képzelhető el, ha valaki teszteletlenül ad el valamit...
-
greatchaos
addikt
ezt értem, viszon akkor értelmetlen a garid, hiszen nem rossz a termék. akkor minek veszed vissza?
válaszolj egy kérdésemre:
veszek tőled egy procit (megegyeztünk, hogy antituning proci) aztán te vállasz próbagarit. nálam be sem indul. visszaküldöm gariba, mivel nem jó, ezért vagy nem veszed vissza, mert csak jó terméket fogadsz vissza, vagy visszaveszed, aztán tapasztalod, hogy hoppá, tényleg rossz. akkor mit csinálsz? - kifizetteted mégis? erre válaszolj kérlekaz a dilema, hogy a vevő szintén nem láthatja azt, hogy te hibátlan terméket adsz el (de megbízik benned, mivel megveszi) de mikor átveszi esetlegesen rossz. részedről ezt a toleranciát nem látom
-
vepe
őstag
válasz
greatchaos #4740 üzenetére
Igen az feltétel nálam, hogy hibátlanul jöjjön vissza...
Minek Ivanh??...leírtam x hozzászólással ezelőtt...vasárnap óta más ram ketyeg a gépemben..magyarul hány ramot tartsak itthon??,ivanh meg közvetlen átveszi...ennyi az esetleges szerepe ivanh-nak...
-
vepe
őstag
válasz
greatchaos #4738 üzenetére
Légyszi..ne akarj már olyat rám erőltetni, amire nem vagyok vevő...
A hozzászólásaidból csak az jön le..hogy én milyen bunkó vagyok..meg olyan szemét(nem kell szószerint érteni)..mert gariba én nem veszem vissza...
ha azért bunkó, f@sz vagyok, mert csak akkor vagyok hajlandó visszabizniszelni, ha sértetlen és hibátlanul jön vissza a memoria, akkor a szemedben legyek az....
Nem akarom bántani wajkot és ez nem kimondottan rá vonatkozik...de hány olyan esetről hallottál már itt a ph-n, hogy valaki elküldött egy jó cuccot és a vevő visszaküldte, hogy rossz??...közben a vevő akarva/akaratlan cseszte el...egy memóriának elég annyi, hogy ad neki egy plusz feszt és kész...-na ez megint nem azt jelenti, hogy wajk feszeket emelt volna-...(akinek nem inge nem veszi magára)...
Egyébként ha te csak így vissszaveszel dolgokat, hogy elküldesz valamit jóként és utána esetleg visszakapod rosszként(minde-mellé egy próbagariról volt szó)...akkor üzletelj így...
A lényeg..leírom neked is és itt a témát lezárom...ha pisti átveszi a ramokat és nála műxik tökéletesen..megvan oldva a probléma..ha pistivel wajk nem üzleteli el..visszajön hozzám, letesztelem és, ha ugyanúgy működik, mint, ahogy vasárnap kivettem a gépemből...akkor visszabizniszelem én wajk-el, hogy ne érje veszteség...
-
oregcsóka
őstag
Drága uraim, akinek info kell BENKED BARNABÁS fiatalúrral kapcsolatban, nyugodtan keressen priviben, még a címét is tudom.
-
greatchaos
addikt
jah, de azt, hogy esetlegesen tényleg nem a vevő hibájából ment tönkre, erről hallani akar. mindenképpen kell egy bűnbak, akire rá tudja hárítani a dolgot. most az ilyen vagy ne áruljon semmit, vagy úgy, hoyg nem ad garit, azátn így jársz, ha rossz. persze ilyen hozzáállással megintcsak nem kell sokáig árulgatni a cuccost
-
Picco
addikt
válasz
greatchaos #4740 üzenetére
vagy a csomagolas nem antisztatikus zacsi volt es veletlen kisules...
-
greatchaos
addikt
azt nem értem, hogy miért kell ehhez Ivanh? - te adtad el a te sarad lenne, hogy vissz is vedd...
szerk: még mindig te szabsz feltételeket, hogy visszaveszed a ramot, de jó legyen ám... ebben reménykedni kell, de a garancia miatt inkább remélni, mert lehet, hogy tényelg véletlen elhalálozás történt...
kívánom, hogy oldódjon meg a dolgotok
-
vepe
őstag
Akkor Wajk maradjunk a következőben:
Jelezd felém ha Pistivel(Ivanh) leegyeztetted, hogy átveszi vagy sem a ramokat, ha nem tudtok megegyezni visszabizniszeljük mi,úgy ahogy priviben megbeszéltük, így nem lesz veszteséged..
A visszabizniszelésnek részemről 1 feltétele van, visszaküldés után is ugyanúgy hibátlanul működjenek nálam a ramok,mint, ahogy elküldtem...ez annyit jelent, hogy a memtest alapon hibátlanul lefut...sérülésmentes a ram...
Ha nem próbálgattál feszt emelgetni velük..akkor nincs mitől tartani..mert max az cseszhet ki a ramokkal...simán alapon nem tudod kiütni...mert a rendszer elsem indul...
Tudod Stavi mikor jár felénk...akár nekem küldöd, akár pistinek mindenképpen jelezd priviben...
várom majd visszajelzésed priviben...
-
-
Wajk
addikt
Záróbeszéd
Én úgy érzem mindent megtettem a magam tisztázásért, amibe v*** rángatott belle. Ellentétben azzal amit állít, hogy én fenyegettem meg, hogy negatívot adok (az adminok megnézhetik a logokat, bevallom azt se tudtam, hogy ez a topik létezik)
A ferdítésekre (amik továbbra is folynak) nem hívom fel a figyelmet, akit érdekel a történet olvassa el az elejétől, én nem fogom többet tépni a számat. akinek kérdése van ő is, mert szinte már mindenre válaszoltam, kivéve a gatyaméretemet.
Magamból indulva ki, ami mostmár tudom hiba volt, gondoltam visszamehet a biznisz.
Elég lett volna annyi, hogy húzzak az anyámba.Azt sem értem miért Ivanh-val intézzem a garos (vagy nem garos?) ügyet, amit azért tisztáznék, hogy nem átveszi a RAMokat csak mondta, hogy sokan keresnek ilyet.
Ez is fontos, de mint írtam hogy adjam jó szívvel valaki másnak?Ivanh-val beszélek még, majd megkérdezem mi akkor a pontos álláspont.
DE, most hosszú hétvége lesz Húsvét. Én ezzel nem fogok és nem is akarok foglalkozni. Rágja magát rajta a hóhér. Én pihenni fogok és F1-et nézni.
Én nem állítottam, hogy rosszak a RAMok, de a gépembe nem mennek. Már nincsnek már a gépben, majd megnézem mi legyen velük.
Szóval csak annyit kérek, hogy immár a hátam mögött legyen befejezve a rágalmazás és ferdítések, mert nem fogok reagálni rá. Lelke rajta aki ezen éli ki magát.
Most a saját káromon tanulok, ezt most beszívtam, (werszomjassal meg csináltam egy jó bizniszt). Van ez így. Kissé drágán fizettem meg az optimizmusomat, de ez legyen az én bajom.
Jó éjt, Jó hétvégét, és Áldott Húsvétot mindenkinek
-
Picco
addikt
wajk: adj neki 2,6Vot, annyin kellene mennie szvsz...
-
Ősember
őstag
nem a vitába akarok beleszolni, de mi a francért nem lehet 3 ablakot egy képre tenni?
ezt a screenshot sorozatot én marhára nem fogadnám el... katt. cpu-z-böl többet is meg lehet nyitni egyszerre, everest mutatja a feszt és a tesztprogram is böven elfér.
franko lenne, ha egy képen csinálnék 1400-as printscreent a ramokrol, a másikon meg a tesztet, ami persze csak 800-on futott -
vepe
őstag
Nem arról van szó..hanem arról, hogy wajk azt mondta, hogy nem szeretné, ha azt mondanám ha visszajönnek a ramok, hogy húú ezek rosszak-nem tudom ezt mire alapozta-....ezek után megmondtam neki, csak úgy bizniszelem vissza, ha olyan hibátlanul jönnek vissza, ahogy elküldtem, mert nem tudhatom mi történt vele hétfőtől...végül is abban maradtunk, hogy ivanh átveszi-ha hibátlanul jön vissza- és ezzel kapcsolatban meg is keresték egymást....
-
Speed®
titán
válasz
greatchaos #4725 üzenetére
MemTestben hibázó memóval neki sem állok további progikkal szenvedni..
messy kisasszony, 4 héttel az üzlet után 11.én eltűnt PHról (legalábbis ezzel a nickkel..), iwiwen sikerült elcsípnem (hálás köszönet Caymannak a rámerőszakolt meghívóért, mégiscsak jó volt valamire..) és kérdőre vonnom. Azt a választ kaptam, hogy 9-21hig melózik és majd 5.én rendezi a cehhet, bocsika. Ezzel nem is lett volna semmi baj, csakhogy miért kell sumákolni meg mellébeszélni
Rádbízom a döntést, ami a negatívot illeti, én bevágnám. Nem szeretem ha hülyére vesznek..
Picco
A CL2.5es 400asok fesze 2.6V asszem JEDEC szerint. A nálam lévő 333masok is 2.5ösek alapból. Más kérdés, hogy 2.75ön 433/CL3ban mennek -
greatchaos
addikt
ezek egyéni tapasztalatok. nekem is voltak olyan ramok a kezem alatt, hogy bekapcs, aztán megáll... 2-3 percig. aztán reset, akkor ment. amolyan "bemelegedés kellett" neki. szar volt. tuningolásnál van, minap is így jártam, hogy a win betölt, everest tesztek lefut, prime faja, aztán gémben (flatout2) meg az első kanyarban restart... (adatlapomon lévő konfig)
sztem megérett a messy kisasszony feketepontja...
-
Speed®
titán
Amíg ezzel a szutyok Wines teszttel makkolsz, nem jutsz előrébb. Mássz be BIOSba, állítsd a memót kézi módban 2.5-3-3-7-1Tbe (CL-tRCD-tRP-tRAS-CR) és adj neki 2.65-2.7Vot. Ezekkel a beállításokkal futtasd a linkelt MemTest86+t.
Ha hibázik, próbáld 2.5-3-3-8on és 3-4-4-8on is, utóbbinál elég az alap 2.6V.
Ezek után már lehet megfelelő következtetést levonni. Esetleg ha túl akarod bonyolítani, neki lehet állni 1 modullal tesztelni, illetve másik slotba pakolva. Ugye a procihoz közelebb lévő 2 csatorna foglalatában próbálkozolgreatchaos
Ha a win feláll, ott tapasztalatom szerint már nincs nagy gubanc általában.
Ja, miss messy iWiWen a csillagokat leígéri, hát nem igazán meggyőző -
vepe
őstag
válasz
greatchaos #4718 üzenetére
Ahogy írtam...hétfő délelőtt kapta kézhez a ramokat..majd csütörtök írt, hogy nem felel meg neki...de teszteket tegnap Nyugdíjas és Speed(R) tanácsára kezdett el futtatni...addig nem tesztelte csak próbálgatta állítgatni,hogy mit és hogy azt nem tudom...
Ivanh-val most beszéltem..nála is hibátlanul lefutott anno a teszt, nálam is hibátlanul lefutottak a tesztek...soha semmi hiba jelenség...sem x2-es procival, sem sandiegoval...
Amit te mondtál, hogy megsérülhetett szállításnál..kizárom...kis dobozban kibélelve autóban vitték...
Intelhez nem sokat értek...amd-m volt eddig mindig...
-
HERR Z
veterán
-
vepe
őstag
válasz
greatchaos #4712 üzenetére
"elfogult vagy, csak a saját igazadat ismered el. arra nem gondolsz, hogy rénylegesen elromolhatot. akármitől! - lehet, hogy a véletlen műve, lehet, hogy a kollega hozzánemértése, de ezt, akkor neked kell bizonyítanod, amit kétlek, hogy sikerül. a 3 nap gari az az, hogy ha beszarik a ram, akkor le kell nyelni a békát. ha meg nem ezt teszed, akkor egyértelmű a hozzáállásod."
enyhén szólva tévedsz...a gar arról szólt, hogy amikor kézhezkapja leteszteli és lezárva a garancia...pontosan ebben állapodtunk meg Wajk-el (sem én sem wajk nem említettünk 3 napos gart egyik hozzászólásunkban sem)...amiről te beszélsz az a 3 napos visszavásárlási garancia, ami nem egyenlő a tesztgarival (ez max 1-2 nap, ha pl a vevő az átvétel napján nem ér rá)...hétfő délelőtt kapta kézhez..azon a napon lefuttathatott volna teszteket...akár többet is..ha nem hétfőn, akkor kedden...ezzel szemben csütörtökön írt és addig nem is tesztelte őket, csak az itteni ph-s tagok tanácsára...
-
Speed®
titán
Futtasd a DOSos testet, ne szarakodj a Winessel. Mellesleg az, hogy feláll az OP, már jó, lehet, hogy csak kicsit kéne variálni a subtimingokon..
Mondok egy példát: vettem 2x512/333 memót egy 845PE lapba. BySPDn 266on CL2.5ben összevissza hibázott. Belőttem 266/CL2-3-3-6ba, azóta hibátlan.
Persze ha nagyon nem vágod a témát, nem kötelező, de én belevágnék.. -
greatchaos
addikt
elfogult vagy, csak a saját igazadat ismered el. arra nem gondolsz, hogy rénylegesen elromolhatot. akármitől! - lehet, hogy a véletlen műve, lehet, hogy a kollega hozzánemértése, de ezt, akkor neked kell bizonyítanod, amit kétlek, hogy sikerül. a 3 nap gari az az, hogy ha beszarik a ram, akkor le kell nyelni a békát. ha meg nem ezt teszed, akkor egyértelmű a hozzáállásod.
ez a tuning dolog. az, hogy régebben mit csinált, az tök 8, most azt mondja, hogy defaulton is szar. innentől kezdve, nincs miről beszélni.
"Akkor beszéljünk őszintén....Mi van akkor, ha adott a ramoknak egy kis plusz feszt...próbálgatta állítgatni és a ram nem bírta.....majd visszaküldi hibásan...." - ez feltevés. lehet magadat megnyugtatod vele, de ha nem így történt, akkor a garit így kimegúszva megmarad a pénzed, neki meg a szar ram. itt is azt tom mondani, hogy egyikőtök sem tudja bizonyítani, hogy adott neki feszt, vagy nem. azért az is hozzátartozik, hogy akár ténylegesen is megadhatta magát, mert ahogy íírtad, te sem by spd -ben használtad... lehet most jött el a vége, ilyenkor kelllemetlen.
továbbra is azt mondom, hogy vissza kel venned, aztán, ha nálad jó,akkor nyugodt szívvel eladod másnak, lezátrjátok ezt a vitát. ha meg nem jó, akkor megint a garancia szellemében visszavetted, és a korrektségedről adtál bizonyságot
-
vepe
őstag
látod milyen vagy....
...a feszemelést csak egyféleképpen lehet érteni..., ahogy a Mhz-es emelést is....de ha tuningolsz, akkor a ramok mhz-ét lefelé viszed, tehát nem emeled...ellentétben a procival...mert ugye ott pl amd-nél az fsb-t emeled(ezzel emelkedik az órajel) a ht szorzót meg csökkented....szóval a ramok mhz-ét ha felfelé nyomod az a rendszer instabilitását eredményezheti bizonyos szintnél...ddr1-nél pl kingmax hardcore ramoknál 200mhz-en elketyeg a rendszer(bizonyos fsb pontig)...a D43 200mhz-en max alap proci használat mellett működik stabilan, ha emeled a proci órajelét 166-ra visszakell venni...
-
vepe
őstag
De most futtatod a teszteket?, mert legalább tisztázódna, hogy nem sz@rt küldtem neked...ezzel te is megnyugodhatnál, hogy nem lettél becsapva....mindentől függetlenül amit ígértem neked az eladással kapcsolatban azt továbbra is fenntartom....nem szokásom ígérni és azt nem betartani...
-
vepe
őstag
Ha nem vennéd észre a hozzászólás első részét nem neked írtam....
A vádaskodásokról meg ne beszéljünk...nem akarlak támadni...ez fordítva kezdődött,amikor privátban azt írtad, hogy amit én mondtam azokat a memória nem tudja..magyarul az jött le, hogy én hazudtam neked....
Csak nem értem, hogy hétfőtől miért nem futtatad már le azt a nyavajás memória tesztet, aminek az eredményét akár ide is belinkelhetnéd...
Ennek kellett volna megtörténnie elsőként, amikor megkaptad a cuccot, ha azzal minden ok..utána úgy állítgatod a ramokat, ahogy akarod..ahhoz már senkinek semmi köze....A tuningról meg csak annyit, hogy aki nem tuningol, az nem próbálgatja mennyit bírnak a ramjai, és főleg nem próbálgat feszeket állítgatni...van némi tapasztalatom, de feszemelésekkel sosem próbálkoztam és nem is fogok
-nem egy cuccot füstöltek el már így-..max amit alapon elbír a rendszer..
A saját cuccával természetesen mindenki azt csinál, amit akar..de ne az én cuccaim legyenek már tesztalkatrészek...Szóval Wajk azért gondold már át egy picit...minden vádaskodás nélkül...
Elküldtem a ramokat,hétfőn megkaptad..arra nem voltál képes, hogy egy tesztet lefuttas..,majd csütörtökön írsz, hogy nem tudja a ram, azt amit írtam,stb.....majd a leveled végén azt írod visszaküldöd a ramokat...de azt sem tudod jók vagy nem a ramok, mert ugye tesztet nem futtattál.
Ha azt mondtad volna, hogy figyelj vepe barátom..a ramjaidon lefuttattam a teszteket, minden ok/vagy nem velük...de én mást vártam....hogy tudnánk visszaboltolni...
nem pedig olyan címszó alatt visszaküldeni, hogy kék képernyő/windows lassulás,stb...
felnőtt emberek vagyunk megértjük ha valakinek nem jön be valami, de ne az eladót szivassunk már ok nélkül...Ha lefuttattad a tesztet légyszi linkeld be ide.....
-
Wajk
addikt
No comment (mindössze 57x írtam le, hogy a tuningnak a közelében sem voltam, annál ezek hamarabb elvéreztek de mind1, én nem koptatom a billem feleslegesen.)
ahhoz meg, hogy a korábbi RAMjaim mennyit bírnak ahhoz semmi közöd, nem is értem hogy jön ez ide. Legfőképpen hogy nem 4Ghz-en volt húzva a gép, hanem be lett mutatva mit bírnak a RAM-ok. (És természetesen csak feszemeléssel.)
az eladásról meg annyit, hogy nem olyannak születtem, hogy nálam nem működő RAMokat szívbaj nélkül lepasszolom akárkinek.
szóval abszolút nem értem a hozzáállásod (de ez nem újdonság) és hogy újfent támadólag lépsz fel. A vádaskodásodból kezd lassan elegem lenni.
Én is kezdhetnék vádaskodni, hogy.... de nem teszem, nem süllyedek a szintedre.Meg az is tény, hogy PÜben írod, hogy írsz egy utolsó hszt és lezárjuk valahogy a dolgot.... ehhez képest...
-
vepe
őstag
válasz
greatchaos #4691 üzenetére
"én azt javaslom, bizniszeljétek vissza és ha nála tökéletesen működik ,akkor biztosan el fogja tudni adni másnak is, ha pedig ott is hibázik ,akkor meg a garancia miatt jogos a felvetésed"
Ember te normális vagy????...elküldök egy jó cuccot...majd esetleg visszajönne egy rossz és én azt vegyem vissza??...holott egy frankó cuccot küldtem el.....
Akkor beszéljünk őszintén....Mi van akkor, ha adott a ramoknak egy kis plusz feszt...próbálgatta állítgatni és a ram nem bírta.....majd visszaküldi hibásan....
Nekem eleve valahogy nem kóser, hogy azt mondja Default BIOS-al próbálta...ezzel ellentétben a régi rendszerét 4 ghz-en használta....és ami még nem tetszik, hogy azt mondta..
-ha visszajönnek a ramok nem szeretné, ha azt mondanám, hogy nem jók-Ez nem gyanúsítgatás..csupán benne van a pakliban...és mivel ő sem ismer engem mondhatja, hogy eleve rossz ramokat küldtem...ami mellettem áll, hogy ezek a ramok Ivanh memóriái voltak, amit a saját gépében használt...(hibátlanul)..ő elég gyakran jár hozzám és tudja az én gépemben, is hiba nélkül működtek...
Wajk:
A lényeg ....Ivanh-val este beszélek..bízom benne, hogy a ramok ugyanolyan hibátlan állapotban vannak,mint ahogy elküldtem.....ha valamit csináltál a ramokkal, akkor az a te felelősséged(és ezen ne sértődj meg)...a másik dolog, hogy nem tudom miért nem dobod fel a helyi topicban, amikor én meghirdettem rajtad kívül pár ember azonnal vitte volna...helyben lehet gyorsan elvinnék tőled...Ivanh-hoz vagy más városbelihez meg kb 2 hét mire eljut, mert stavi csak akkor jár K.Barcikán...
-
-
Speed®
titán
Elkeserítselek? Új memónál is lazán megszívhatod. Erre nincs garancia..
Nálam úgy kezdődik egy új gép összepattintása, hogy MemTest, aztán ha az jó, akkor állok neki Wint telepíteni. Utána meg rögtön Prime95 és VGA ArtifactScan, nomeg HDsentinel. Ha ezek mind hibátlan állapotot mutatnak, már nagyjából nyugodt lehet az ember, hogy rendeltetésszerűen fog üzemelni a gép..
Szerintem ne idegeskedj, ez egy ilyen hobbi ;p
Ha nálad hibáznak a memók, küldd vissza, ha ott nem hibáznak, senkit nem ért tragikus kár, csak kis időkiesés. Van még a piacon bőven 2x1Gs kitt. Ha szabad egy javaslatot, CL3mas Kingstonokat keress, azokkal jók a tapasztalataim.
Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gran Turismo
- Linux kezdőknek
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC
- GAMING Nitro5 GTX 1650 4gb i7-9750H 16gb ram 500gb ssd 17col FHD 120HZ Win11
- Microsoft Surface PRO 3 12col 2K TOUCH Intel core i5-4300 8gb DDR4 ram 256gb ssd win11
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest