Hirdetés

2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Joshi


Joshi
titán

Szia Abu. Ugye a legtöbb UHD Blu-ray lejátszóba MediaTek soc van. Ezeknek az újításoknak mennyi közük van pl egy MT8581 vagy az Oppo 203-ban lévő OP8591-hez? Gyakorlatilag ez az új MT soc is kerülhetne lejátszóba? Vagy ezt teljesen más felhasználásra szánja az MT?

(#2) TeeJay válasza Joshi (#1) üzenetére


TeeJay
félisten

Ez csúcs telefonokba kerül majd gyanítom ;)

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#3) Cassi válasza TeeJay (#2) üzenetére


Cassi
senior tag

Már van cikk a Mobilarénán a Vivo X100-ról.

(#4) Cassi válasza Joshi (#1) üzenetére


Cassi
senior tag

Ez egy felső kategóriás mobilokba való SoC, médialejátszóba alsó kategóriás való. Évek óta nem készül új BR lejátszó, nincs értelme új verziókat fejleszteni hozzá.

(#5) Robitrix válasza TeeJay (#2) üzenetére


Robitrix
senior tag

Amúgy csendben jegyzem meg, hogy igen. Lehet, hogy nem tudod, de az a helyzet, hogy a telefonokban kapható legerősebb TOP 3 prociban ott van Mediatek Dimensity 9200+ proci a szintetikus tesztek szerint. Például a pár hetes Xiaomi 13T PRO ott vitézkedik teljesítményben a Samsung S23 Ultra (Qualcom Snapdragon+ 2 gen) és a Ipone 15 PRO MAX által elérhető pontok környékén. 1,5 millió pont ANTUTU 10 teszt. ÉS egyre több csúcs és közép telefon kapja a Meditek Dimensity chipet. Vagyis a Mediatek CPU-kkal egyre inkább számolni kell a csúcson. ÉS mint a cikkből látszik máris itt a Dimensity 9300 chip. Persze itt dübörög a Qualcom Snapdragon 8+ gen 3 chip is. Szóval mára igenis figyelembe kell venni a a csúcs telefon chipeknél a Meditek Dimensity procikat... Igaz nem vagyunk hozzá szokva, hogy csúcstelefon és Mediatek, de meg kell szokni....

(#6) Robitrix


Robitrix
senior tag

És mivel a a snapdragon és a domnesity új chip is elöbb fog kijönni, mint az Apple A18 Bionic szerintem át fogják venni a vezetést teljesítményben az IPhone csúcs telefontól.

(#7) Robitrix válasza Joshi (#1) üzenetére


Robitrix
senior tag

Mediatek chip rengeteg véle van. És az utobbi 2-3 évben erősen nyomulnak a a Dimensity családdal. Mind a közép kategóriás telefonoknál, mind a csúcs kategória fele. És annak alapján, hogy egyre több telefon kap Mediatek Dimensity chipeket azt kell mondanom kezdenek fel is érni a komoly versenyzők közé.

(#8) CapriBoy válasza Robitrix (#5) üzenetére

Legalább erősödik a konkurenica, több féle közül lehet majd válogatni.

(#9) tibaimp válasza Robitrix (#5) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Ez így van! Sőt, itt írják [link] , hogy a Snapdragon 8 gen 3 is megverte nem csak szintetikus tesztekben.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#10) Angie™


Angie™
addikt

És itt vannak Antutu szerint sorba rendezve a chipek, ha vkit érdekel.
Ha megnyitjátok az egyes típusokat, írja azt is az oldal, hogy melyik telefonban van az adott chip. Épp tegnap nézegettem, mondtam is magamban, hogy jéé, már van 9300-is :)

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#11) tibaimp válasza Angie™ (#10) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Hoppá! Köszi, ez egy hasznos oldal, el is mentem :R

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#12) Robitrix válasza tibaimp (#9) üzenetére


Robitrix
senior tag

Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy az Apple CPU-k 6 magot használnak, addig a Snapdragon és Mediatek meg 8 magot. Így olyan alkalmazásban, ahol nem kell minden mag teljesítménye még mindig gyorsabb lehet egy iPhone. Viszont most egy darabig nem várható, hogy lesz A18-as chip még. (legalább jővő év közepéig) Így egy időre le fogják taszítani az iPhone-t a leggyorsabb telefon trónjáról. (hehez se vagyunk úgy igazán hozzászokva) Ráadásul a Snapdragon 8 gen 3-mat és a Dimensity 9300-at számos modell fogja megkapni. Minden esetre az, hogy az újabb mobil CPU-k 1,5 millió pontról határozottan meglódultak a 2 millió pont környékére tesztben igen csak feladja a leckét majd az A18 CPU-nak. Azért egy CPU generáció váltásnál 30-35%-ot növelni az azért nem kis eredmény.

(#13) tibaimp válasza Robitrix (#12) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Igen, ez így van.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#14) ddekany


ddekany
veterán

"legfeljebb 33 milliárd paraméterből álló LLM-ek"

Az hinném ez csak a RAM mennyiségétől függ, és hogy a paraméterek 8 vagy 16 bitesek. Ehhez pl. FP8-at feltételezve legalább 33 GB RAM kéne, FP16-al meg már 66 GB. Persze ilyen sok RAM-al nincs is telefon...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.