Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz repvez #12817 üzenetére
Én asszem olyan 25 körül vettem az A5-ös Bamboo-mat, tehát nem egy eget rengető összeg. És azóta nagyon megkönnyült a munkám.
Ellenben ha neked jól megy a 3D, akkor egyszerű a dolgod: lemodellezed a bébisárkányt meg a tojáshéj darabkákat, aztán lesz árnyékod, és a modellezett árnyék alapján már gyerekjáték megfesteni a másik változatot Photoshopban!
Most olvasom csak: „…ha papíron lenne…” – hát nyomtasd ki, aztán cerkával firkálj rá árnyékot, majd beszkenneled vagy lefotózod telóval, és vektoros görbe-eszközzel (Pen) szépen megrajzolod az árnyékot, raszterizálod, blurrel elmosod stb…
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz pocokxx #12819 üzenetére
A DIN minden változata, Trade Gothic, AFBattersea Bold, Pilsen Plakat, Antique Olive Bold, AvantGarde, Futura, Century Gothic (egy fajta), Eurostile Bold–Microgramma Bold (szögletesek), Fago (Black és Black-Italic), Folio Std Bold-Condensed, Gill Sans (számok-mennyiségek kiírására alkalmatlan, az I l és az 1-es egyforma benne), Gotham Rounded–VAG Rounded–Junegull (mindhárom bold, kerekített betű), Kabel (Black), Steelfish (nagyon jó condensed típus hosszabb szövegek szedésére)
Természetesen mind verzál szedésben értendő.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz pocokxx #12824 üzenetére
Pontosan úgy értettem. Néhánynak, amelyeket megemlítettem, nem túl szépek a kisbetűi. De ez persze ízlésfüggő. Viszont a nagybetűi mindnek frankó plakátra. Mondjuk a témától is függ, milyen betűt választunk, nekem ezek jöttek be a legjobban.
Ja, és ki ne hagyjam a Helveticát, ami ugyan elcsépelt, viszont nagyon sok változata van. Light, Light Condensed, Light Condensed-Italic, Light Condensed-Bold, Light Condensed Bold-Italic… aztán jön a Thin, a Normál, a Heavy a Black stb.
#12825: – ez afféle Google-design! Letisztult, meg minden…!
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #12830 üzenetére
Még csak most olvasom, majd elpukkan a búrám…! Tehát: nem azért ízléstelen, mert gyerekes kriksz-kraksz, amit egy gyépés „művész” dobott össze két szippantás kokócsík között, hanem azért, mert valamelyik zsidót (no offense!) a náci szimbólumra emlékezteti! Különben nem is foglalkoznának vele, mit nekik az a 400 000Ł!
Lassan eljutunk oda, hogy minden négyszögletes ablakot ki kell cserélni kerekre (lásd Hobbitfalvát), mert az nem emlékeztet majd ősi, meggyalázott rúnákra.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Inv1sus #12832 üzenetére
millipond, he…?
Én még SSD-t élőben nem láttam. Bár nem mérem stopperrel, tény, hogy a CS6 gyorsabban startol az elődjénél. Néhány milliponddal legalábbis.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz pocokxx #12839 üzenetére
Ezek ecsetek, de jobban jársz, ha elkészíted a sajátodat. Az lehet ecset is, vagy shape, amelyik jobban tetszik.
• Keresel a Google-ban egy pacát. Kulcsszó: „inkspot”
• Megnyitod Ps-ban; Backgroundot Layerré alakítod.
• Ha elég kontrasztos, rétegmaszkot rá, majd színszűrés (Select –> Color Range)
• A kijelölést feltöltheted új rétegen feketével, vagy görbévé (Path) alakítod a Paths palettán. Ebből a Path-ból egy Shape-et definiálsz. (Edit–> Define Shape). A pixeles cuccot üres háttérrel kijelölöd, fölös széleit levagdosod, majd definiálod ecsetnek (Edit –> Define Brush preset).Ui.: a vektoros (path) az szvsz jobb, mert tetszés szerint nagyítható, míg a brush nem.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Na, itt az iromba full HD-ban. Majd akkorára vágod, amekkora kell. Gondolom, ennél nagyobb felbontású képernyőd nincs.
De ha más kivágásba kell a macsek, akkor elküldhetem az áttetsző hátterű PNG-t, és azt olyan háttérre rakod, amilyenre akarod. Mert azért nagyobb a felbontása ennél is.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz BonFire #12862 üzenetére
Azért a biztonság kedvéért itt a transzparens PNG is…
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #12869 üzenetére
pocokxx: „Ez igen...Neked aztán van türelmed? Volt valami speciális trükk, amit használtál, vagy csak nagyon ráközelítettél minden szőrszálra, és tollal...?”
Pontosan, ahogy mondod. Jó nagy zoom, egy pár pixeles lágy ecset, Wacom tábla+ ~két és fél óra piszmogás.
Kloden: „Erről a munkamenetről nem csináltál esetleg egy videotutort? Megnézném nagyon!
Szőrecsettel maszkoltad a szélét?Esetleg nincs meg a kép színesben is? Elküldenéd úgy ha megvan?”
Ha a szőrecset alatt pemzlit értesz, azzal nem élek. Ps alapértelmezett ecset, méret kábé 5-6 pixel, hardness: 0, dinamikaérzékelés ON. A többi már csak türelem kérdése. Ahány vonást látsz, az mind külön-külön meg lett rajzolva. A bajuszát nem tudtam volna olyan szabályosan lekövetni kézzel, ezért azokat Pennel rajzoltam, majd ecsettel stroke-oltam. Azért közel sem olyan tökéletes, a feje hátulján pl látszik a zöld (a színes képen); a háta meg eléggé homályos volt, azt is ki kellett szőrösíteni kézzel; plusz átsejlik (szintén a színes változaton) mögötte a kék kockás pléd.
Persze hogy megvan a színes; én mindig adjustment layerekkel dolgozom, ahol lehet. Okulásképp elküldöm a PSD fájlt is, hogy tudjál lesni róla, mitől lett olyan tuti az effekt. Van egy-két finomság rajta… A drájvomról lehet letölteni:
Videót meg nem csináltam róla, lévén két és fél órán át rajzolgattam, kis szünet közbeiktatásával; kissé unalmas lett volna még gyorsítva is. Meg betelt volna a vincseszterem. Mondjuk azt, hogy ez a kép bemutatja, mi a különbség egy egér meg egy Wacom tábla között.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz cellpeti #12879 üzenetére
Eleve az a baj, hogy a régi képeket „kicsiben” hívatták elő. Általában 9×13 cm-esek, vagy még kisebbek, gondoljunk itt az igazolványképekre. Na, most ezt akármivel beszkennelheted, részletgazdagabb úgysem lesz, ha 600 dpi-vel tapogatod le, ellenben lesz egy jókora fájlod, lehet belezoomolni a nagy homályba mint állat, hogy akár kiveheted a film egyes szemcséit sem, de attól több részlet úgysem lesz rajta.
Az analóg filmeknek a szemcsézete számított nagyon sokat, pont úgy, mint ma a megapixelek. Olcsó filmek már kis nagyításban is szemcsések voltak; láttam eleget apám nagyításait a fürdőszobában. No és nem mindegy, milyen papírra hívták elő, mert az is számított élességnél.
Egy szó mint száz: kutyából nem lesz kolbász. Bármelyik irodai multifunkciós készülék szkennere megteszi.
-
BonFire
veterán
válasz cellpeti #12882 üzenetére
Abból még ki lehet hozni valamit, én anno még 9×13-asokat szkenneltem, meg persze olyan régi családi fotót, ami rongyos is vót, meg fótos is, és fotóbóttal megoperáltam, kipucoltam, majd az eredeti méretben fotópapírra! kinyomtattattattam. De sok mindent nem lehetett róla kihozni, mert kicsi volt eleve.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #12885 üzenetére
No, leírom, hogy melyik réteg minek van.
1) Layer 0 – az eredeti kép. Ezt mindig megőrzöm, hátha vissza kell térni majd hozzá.
2) Layer 2 – a fekete háttérréteg.
3) Layer 1 – az eredeti réteg másolata. Ezen végeztem a maszkolást.
4) Egy Black & White adjustment réteg. Ezzel tettem színtelenné
5) Egy Levels adjustment réteg maszkkal. Ezzel tettem kontrasztosabbá. A maszk széle azért elmosott, hogy a macska szélére _ne_ legyen hatással a Levels.
6) Layer 3 Overlay módban. Ez egy afféle Color Dodge/Color Burn "adjustment" réteg. Ami a lényeg, #808080-nal van kitöltve. Ez a középszürke Overlay módban semmiféle módosulást nem csinál. Viszont ha ennél világosabb színnel festek rá, akkor a Color Dodge hatás jelenik meg rajta, ha sötétebbel, akkor a Color Burn. Ezzel lehet bizonyos színeket fakóbbakká illetve élénkebbekké tenni. Én fekete-fehérben használtam, így bizonyos részeket fakítottam, bizonyos részeket pedig sötétítettem vele. Ennek ez a funkciója.
7) A 3-4-5-6. réteg összeolvasztva egy képpé külön rétegen. Ezt használtam a fátyolos effekthez. Van rajta egy Blur, méghozzá úgy, hogy a Bokeh hatás (új CS6 fícsör) eléggé ki van emelve. Ez gyakorlatilag az elmosás mellett a világos részeket ragyogóvá teszi. Ezt egy 37%-os opacity-vel az összes többi fölé helyeztem.Lehet, hogy egyszer egy másik (jobb minőségű fotón) bemutatom ezeket a hatásokat egy tutorial keretében, ha érdekel valakit.
Nem tudja valaki, hogy lehet itt a fórumon felsorolás szerű bekezdés-behúzást csinálni? Az ilyen felsorolásokat átláthatóbbá tenné. Shift+F7-re feljön valami CSS, de az átláthatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #12901 üzenetére
Pedig a CSI-ban simán megoldják, de a Google Föld is tudja ezt!
-
BonFire
veterán
válasz kpetyke #12902 üzenetére
Illustratorban a Transform menüpontban a forgatást be kell állítani a megfelelő szögre (hatszög esetén 60 fok), bepipálni a Copy-t, és csinál egy másolatot 60 fokos elforgatással. Utána nyomkodod a Ctrl+D-t, és ahányszor nyomod, annyiszor megismétli a műveletet. Kész a virág.
De olyanféle tükrözéses másolás, mint a modellező 3D programokban, olyan nincs.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #12913 üzenetére
Azért zseniális a burn/dodge ilyenképpen való használata, mert át- meg át lehet festeni újra meg újra, ha valami félresikerül. Ráadásul totál meg lehet változtatni vele a fény-árnyék viszonyokat. Amit kell, azt kiemelem vele, ami nem, azt a háttérbe rakom. Például itt látszik jól a hatás:
Ezen a fő, hogy az arc árnyékos volt, így ott fakítottam, a hátteret meg sötétítettem. Egy réteggel. Itt is van az objektíven egy kis bluros Bokeh, persze szépen elmosva meg minden.
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #12920 üzenetére
Az ember azt hinné, hogy ez egy amerikainak nem vicc, de akkor úgy látszik mégsem tudják, mi fán terem a „szerif”, ami nem azonos a körzeti megbízottal.
Nálunk sem képesek nevén nevezni a dolgokat. Miért nem lehet az szerif? Miért kell annak „betűtalpnak” lennie, főként, hogy van belőlük bőven a betűk tetején is, meg hébe-hóba oldalt is, lásd az E középső szárát. De nem! Az „talp”.
-
BonFire
veterán
válasz delta9 #12923 üzenetére
„Photoshoból eddig 3-ast, 4-est és 5-öst használtunk, alapvetően, ami elsőre feltűnt a CS6-ban…” – Akkor épp ideje volt már váltani, ha jól számolok, a CS6 a v13, tehát átugrottak 7 verziót. És ez a szakértő!
-
BonFire
veterán
válasz delta9 #12928 üzenetére
A te monogramod F.R.? Mert ha igen, akkor visszajelöllek. Csak van a családban, meg a rokonságban ilyen vezetéknevű illető egy rakással, és a felét nem is ismerem, ezért hagytam függőben.
-
BonFire
veterán
A Bridge-ben a minőség is (mint minden) teljességgel testre szabható. Csak attól függ, mit akarsz vele csinálni.
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #12937 üzenetére
Nem, de vannak bizonyos szempontok. Ha bevered a Google-ba, hogy logo design, esetleg szétnézel a deviantarton, vagy a stocklogos.com-on, általában elsőnek bélyegképekkel találkozol. Na, amelyik logó bélyegképen jól mutat, az a jó logó. Amin a bélyegképen nem lehet kivenni, hogy mi akar lenni, az nem megfelelő.
Mégis az ember rá van kényszerülve, hogy egy idő után a vevő igényeit szolgálja ki, és ha a vevőnek nincs ízlése, akkor is megcsinálom, legfeljebb nem fogom mutogatni referencia anyagként.
-
BonFire
veterán
Tik értitek a viccet? Mert sokan nem:
-
BonFire
veterán
válasz pufancska #12951 üzenetére
Biztos meghalad egy bizonyos méretet a kép, azért inaktív az ecset. Nem is tudom, hányszor hány pixel a maximum méret.
Mondjuk nincs is sok értelme az 5000 pixeles ecsetnek. Akkor már inkább használd textúrának.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Kloden #12965 üzenetére
Mivel a villámok eléggé kontrasztosan kiválnak a háttérből, viszonylag könnyű őket kijelölni és maszkolni. Aztán lehet bármilyen semleges, borús-felhős hátteret generálni mögéjük. Lehet mindet színteleníteni is, aztán réteghatással egy színes Glow-t hozzájuk adni, vagy színes réteggel Color módban színezni. De több színű színt lehet csinálni Gradient Adjustment réteggel is.
A baj itt már megint azzal van, hogy érthetetlenül lett feltéve a kérdés, azért nincs rá napokig válasz. Nekünk kell ismét találgatni, hogy ő mit akar!
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz S e t h #12967 üzenetére
Tehát olyan képet akarsz, amin kvázi egyszerre csap le sok-sok villám, ugye?
Én ezt maszkolnám; mint említettem, a villámokat viszonylag könnyű kijelölni, aztán pár pixellel növelni a kijelölés határait, majd maszkot rá, és a Maszkok (Properties) panelen egy finom él elmosást (feather) alkalmazni. Így szépen összeolvad a másik képpel.
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #12969 üzenetére
Én azért gondoltam a kijelölésre, mert a villám többé-kevésbé mindig megvilágítja a felhőket, és ha screen-re rakom a rétegeket, akkor több villám esetén a teljes égbolt ki fog égni. Persze utólag is lehet maszkolni.
-
BonFire
veterán
válasz repvez #12971 üzenetére
Hát, ha a Color Match nem találja el, akkor marad a kézzel állítgatás szemre. Ehhez használhatod a Levelst, Color Balance-ot, vagy a Curves-t. Használhatsz Gradient Map-et, vagy kitöltesz egy üres réteget színnel, majd azt Colorra állítva színezed a képet; illetve ha csak egy bizonyos rétegre akarod, hogy hatással legyen, belevágod egy vágómaszkba. Lehet molyolni.
Miért nem jó a Color Match egyébként?
-
BonFire
veterán
válasz repvez #12973 üzenetére
repvez:Hát mert az nem is úgy megy csípőből! Azt össze szoktuk maszkolni, hogy ne maradjanak szélek. A maszknak meg a lehető leglágyabb átmenettel kell az egyik tartalmat átvezetni a másikba – tulajdonképpen ezért is van. Egy rendes arccsere sem kezdőknek a feladata, előbb ismerkedj meg a maszkok működési elvével, majd ha már megy, hogy mit látsz, és mi történik, akkor jöhet a műtét.
És akkor már a színek összehangolása sem lesz (olyan) nehéz feladat.
Pityu.:„Nem tudom jó helyen vagyoke de felraktam a photoshop cs6 ot be raktam a dll fájlt és ezt írja ki,másik gépen működik,mit lehetne csinálni?”
Nagyon nem jó helyen vagy, mert itten nem warezolunk!
-
BonFire
veterán
válasz repvez #12978 üzenetére
Mondom, hogy kézimunka! Általában nem egy szín van kompletten megváltoztatva, vagy az árnyalat eltolva, amit a Hue/Saturation-nel helyre lehetne hozni, hanem az összes tónus. Ezért mondtam a Color Balance-ot, mert ott külön-külön lehet hangolni a
• árnyékokat
• középtónusokat
• csúcsfényeketViszont, hogy ezeken belül melyik színt kell kiemelni, vagy kivenni, az már tapasztalat függvénye. Keress Color Balance-os, Curve-ös tutorialokat a YouTube-on, nézd meg merre húzzák a potmétert, és mi történik. Ennyi. Sok ilyet kell nézni és próbálkozni. Automatika is van: a Match Color, de ez sokszor mellélő, akárcsak az auto kontraszt vagy szín.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest